Trudno wybrać jeden tytuł, ale pierwsze co nasuwa mi się na myśl to Angel Beats! . Szkoda tylko że anime było takie krótkie, przez co wiele wątków zostało przedstawionych pobieżnie. Ale i tak wątki Iwasawy i Yui rozwalają system.
Anime - klimat
Wg. mnie najlepsze anime to Air Gear, szkoda, że powstał tylko jeden sezos, pewnie dlatego żeby manga się lepiej sprzedawała
Oczywiście Death Note.
Jak dla mnie mistrzostwo.
Coś co mi zryło psyche mocno i zaintrygowało włączenie w to wszystko różnych religii a wyłapywanie ich było dla mnie smaczkiem, wszakże znalazłem tam cytaty zarówno z Koranu jak i z Tory, umiejętnie włączając w to też Freudowską psychoanalizą. Oglądałem to anime i dziwiłem się gdy ktoś narzekał iż "mechy" tak krótko się tam potyczkują, bo nie o to w tym chodziło. Mówie oczywiście już o klasyku klasyków czyli Neon Genesis Evangelion.
Ergo Proxy
Metruu mam nadzieję że nie czytałeś do końca mangi, do połowy czytało się bardzo dobrze ale końcówka to już dno totalne
U mnie tak ja u kolegi Kasztelana też najwiecej emocji wzbudziło Angel Beats!.
niewiem jak jestescie przekonani do palenia marichuany ale kiedys jak w trakcie palenia wieczorem odpalilem tenjou tenge i obejrzalem za jednym podejsciem cala serie
moze przez to jaranie zielska wzbudzila ta seria takie emocje . niestety niedosyt na koniec przez przeciaganie ''przeszlosci''
za chwile jeszcze edytuje
kanon obrocilem za jednym podejsciem. tyle nerwow mnie to kosztowalo hehe. makoto jest moja ulubiona bohaterka
Clannad + seria After story
Jeśli mowa o klimacie, jak na razie najlepsze anime z tego przedziału, jest haibane renmei, klimatycznie nic lepszego nie widziałem, czy to death note, clannad, code geass, angel beats, tak sa to dobre eria, ale tutaj mowa o klimacie i pod względem samego klimatu po prostu haibane renmei jest najlepsze. Oczywiście każdą tu serie co została podana, to obejrzałem, wiec nie rzucam tytułem bez wcześniejszego obejrzenia innych, bo raczej każda najlepszą i znana i mniej znana serie obejrzałem i wiem co mówię Jeśli mowa o emocjach, to są indywidualne odczucia i nie da się jednoznacznie podać taki tytułów, bo dla jednego może to być death note, dla innego pokemony z sentymentu będzie się kręcić leska w oku xD Obejrzałem ponad 900 tytułów, przez 10 lat w sumie już 11, wiec oglądałem nawet takie tytuły o których może garstka słyszała
shingeki no kyojin
Death Note, NHK (mega klimat), Cowboy Bebop i Samurai Champloo. kocham też klimat Gintamy
Chce wam drodzy forumowicze zadać pytanie o anime, które wzbudziło w was najwięcej emocji? Uwaga nie pytam o najlepsze anime jakie oglądaliście!(chociaż w pewien sposób może to się pokrywać) ale takie, które miało jedyny w swoim rodzaju klimat, kótre obudziło w was najwięcej emocji wewnętrznych. Każda osoba może podać tylko jeden tytuł więc prosze dobrze przemyśleć odpowiedź. Zapraszam