Anime

Ja nie wiem czy to jest zacheta, czy wrecz przeciwnie. Miasteczko Salem uwazam za ksiazke wybitnie slaba, ledwie udalo mi sie ja ukonczyc, wiec jesli anime jest w tych samych klimatach, to mimo ze go nie ogladalem, to nie polecam ; p.

Zachęta!!

Jest to ekranizacja mangi na podstawie powieści Fuyumi Ono, zainspirowanej Miasteczkiem Salem Stephena Kinga.

Powieść Fuyumi Ono jest o wiele ciekawsza niż "Miastecczko Salem" . Książka Kinga podobała mi się bardzo, ale powieści Fuyumi nie czytałem, słyszałem że jest ciekawsze o książki "Miasteczko Salem'.

"W środku upalnego lata Sotoba, prowincjonalne miasteczko, które zamieszkuje ledwo ponad tysiąc osób, staje się świadkiem niewyjaśnionych zgonów kolejnych mieszkańców. Ofiar przybywa w zastraszającym tempie, a miejscowy lekarz podejrzewa, że to epidemia jakiejś niezidentyfikowanej choroby, gdyż wszyscy mają podobne objawy. Czy ze sprawą może mieć coś wspólnego fakt, iż do nowo wybudowanego domu na wzgórzu, które góruje nad miasteczkiem, wprowadziła się tajemnicza rodzina?"

Pierwsze 7 odcinków może się komuś wydawać trochę nudne, ale potem akcja się rozkręca.

Całą serie(22odcinki) obejrzałem w jeden dzień, jak zacząłem oglądać to nie odszedłem od kompa póki nie skończyłem serii:P Anime powinno się każdemu spodobać a zwłaszcza miłosnikom gatunku dramat, horror i kriminały/zagadki/tejemnice.

wszystkie naruto

naruto shippudeen co czwartek nowy ogladam i all filmy naruto <3( takie 1.5 h odcinki)

Za Anime nie przepadam, obejrzałem 1 sezon Death Note, a potem próbowałem rozpoczynać nowe serie, ale jest zbyt wiele w obecnej chwili, dobrych seriali.

Dobra to wymienię te które najlepiej pamiętam(jest tego od cholery dlatego napisze małą część xD) :

Shaman King all

Naruto all

Naruto shippuuden all

Fairy Tail all

Bleach all

High school dxd all

Toradora all

FMA all

FMAB all

Full metal panic all

FMPF all

FMPTSR all

Kaichou wa Maid-sama! all

One Piece all

Death note all

Rosario to Vampire all

Spice and Wolf all

Dobra dalej mi się już nie chce xD

Moja lista jest znacznie krótsza. Obejrzałem Another'a, AngelBeats!, parę filmów i jestem w trakcie Clannad after story oraz One Piece. Mało tego, ale na razie nic innego nie przypadło mi do gustu.

Bleach jest fajny xD Polecam Steins; Gate~~

Ogląda ktoś jakieś anime? Ja oglądam Bleacha i Naruto, oglądałem także Shaman Kinga. Co myślicie w ogóle o anime?