Ja nie wiem czy to jest zacheta, czy wrecz przeciwnie. Miasteczko Salem uwazam za ksiazke wybitnie slaba, ledwie udalo mi sie ja ukonczyc, wiec jesli anime jest w tych samych klimatach, to mimo ze go nie ogladalem, to nie polecam ; p.
Zachęta!!
Jest to ekranizacja mangi na podstawie powieści Fuyumi Ono, zainspirowanej Miasteczkiem Salem Stephena Kinga.
Powieść Fuyumi Ono jest o wiele ciekawsza niż "Miastecczko Salem" . Książka Kinga podobała mi się bardzo, ale powieści Fuyumi nie czytałem, słyszałem że jest ciekawsze o książki "Miasteczko Salem'.
"W środku upalnego lata Sotoba, prowincjonalne miasteczko, które zamieszkuje ledwo ponad tysiąc osób, staje się świadkiem niewyjaśnionych zgonów kolejnych mieszkańców. Ofiar przybywa w zastraszającym tempie, a miejscowy lekarz podejrzewa, że to epidemia jakiejś niezidentyfikowanej choroby, gdyż wszyscy mają podobne objawy. Czy ze sprawą może mieć coś wspólnego fakt, iż do nowo wybudowanego domu na wzgórzu, które góruje nad miasteczkiem, wprowadziła się tajemnicza rodzina?"
Pierwsze 7 odcinków może się komuś wydawać trochę nudne, ale potem akcja się rozkręca.
Całą serie(22odcinki) obejrzałem w jeden dzień, jak zacząłem oglądać to nie odszedłem od kompa póki nie skończyłem serii:P Anime powinno się każdemu spodobać a zwłaszcza miłosnikom gatunku dramat, horror i kriminały/zagadki/tejemnice.