Kaichou wa Maid-Sama bedzie chyba idealne. Romans i kupa smiechu. Jesli chcesz moge ci opisac fabule nie spoilerujac
Anime
Warto też wspomnieć, że Kaichou wa Maid-sama ma jeszcze parę rozdziałów mangi po zakończeniu anime.
Princess Lover! ?
właśnie skończyłem oglądać hmm Anime hmm FAJJJNEEEEE tylko szkoda że tak mało odcinków ale zakończenie duży+ nie czułem się jak by miał wyjść kolejny odcinek
dobre zakończenie zamykające anime
Coś czułem, że o takie Anime ci chodziło. Również mnie wciągło, i jakieś normalne zakończenie, zamykające wszystkie nasuwające się pytania. Cóż... szkoda, że tylko 12 odcinków... Ale to przebolałem...
Kilka osób podało Clannad (i Clannad: After Story), i to faktycznie fajny wybór. Podobnie jak Toradora. Dziwi mnie natomiast że nikt nie podał takiego tytułu jak Kanon - też świetne anime.
Stary, obejrzałeś wszystkie Hentai na shinden i Ty jeszcze czegoś szukasz? Szacun
Proponuje The World Only God Knows (3 Sezony) Jak dla mnie przyjemne anime. Romans to podstawa tego anime, do tego dochodzi całkiem niezła komedia.
Z Romansów to wszystko najlepsze już zostało wymienione. Mało jest dobrych anime z czystym romansem gdyż Anime jak i Mandze ciężko utrzymać się bez jakiś walk i w końcu robi się manga z walkami z dodatkiem romansu.
jeszcze moge polecić
Inu to Hasami wa Tsukaiyou - komedia z mało widocznym romansem. Mi się świetnie to ogląda
Great Teacher Onizuka
Jako Harem mogę polecić "Sekirei" ale tutaj doświadczysz walk które prowadzą do romansu. Typowy Shonen.
Myślę że nie opłaca się oglądać typowego romansu bo to płytkie anime które po paru odcinkach prowadzi do irytacji oglądającego.
Z Shonenu obejrzyj
Rurouni Kenshin
Hikaru no Go
Bakuman(3 sezony)
Ano hi mita hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai (pod takim tytułem jest na shindenie) Ogólem tytuł to Anohana.
Tasogare Otome x Amnesia
Yahari ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru
Full Metal Alchemist:Brotherhood
Gulity Crown
Jak obejrzysz te tytuły albo oglądałeś to nie ma sensu już się tak rwać do anime Bo najlepsze co było do obejrzenia to już obejrzałeś a jak nie to obejrzyj. Oczywiscie pozostaje jeszcze klasyka. Kiedys musisz obejrzeć One Piece nawet jeżeli ma 530 odcinków + to i tak jest to dzieło.
Troche za dużo o sobie
Tak mi się teraz przypomniało Nazo no Kanojo X i Chuunibyou demo Koi ga Shitai! z przed kilku sezonów.
Jak wspomniał Overdragon Nazo no Kanojo X, mega fajne anime, z naprawdę nietypową i niecodzienną fabułą. Całkowicie odbiega od standardowych romansów. Ogólnie anime bardzo się wyróżnia na tle innych anime. Świetna, stylowa kreska, nietypowy motyw przewodni, duży nacisk na fabułę i charakter postaci ( ich emocje i zachowania ). Porządnie wykonane anime, w którym najważniejsza jest fabuła i badanie zachowań postaci, niż wysyp cycków i prostackich żartów.
Właśnie przejrzałem dokładnie moją całą listę i mogę ci polecić ostatnio zakończone anime o nazwie "Hentai Ouji to Warawanai Neko". Idealnie pasuje do twojego opisu. Mógłbym powiedzieć 60% romans, 40% komedia. Jest nawet jeden moment podchodzący dla mnie jako soft-hentai, ale to już moja indywidualna sprawa
Dobra dzięki wszystkim za listę obiecuje że sprawdzę wszystkie te tytuły na razie proszę o zamknięcie na tymczasowy okres
kiedy już sprawdzę te anime to napiszę o otwarcie i podanie nowych tytułów
ja bym prosił o WINCYJ!!!! fajne sa te tytułu macie cos wiecej ?
Już tylko Tonari no Kaibatsu-kun przychodzi mi do głowy.
widzialem ;pp a nie ma niczego podobnego ?
!bum
Właśnie skończyłem oglądać tytuły które mi poleciliście (prócz może 3-4 bo je oglądałem już)
i chciałbym prosić o Kolejne Anime z Gatunku Romans z podgatunkiem szkolne życie.
Z anime jest ten problem że mało jest takich "czystych" romansów, jedyne co mi przychodzi na myśl poza tym co przedmówcy powiedzieli to Suzuka (tu bardziej polecam przeczytać mangę), Hatsukoi Limited oraz Kimi no Iru Machi (teraz wychodzi/zakończyło się anime którego nie oglądałem ale manga do pewnego momentu była bdb). Generalnie więcej ciekawych tytułów znajdziesz w mangach, np. Open Sesame, Mel Kano.
School Rumble - hmm stare już dość anime, ale robione za czasów gdy gagi nie polegały na zasadzie, o jej matki o jesteś zboczony, o myślisz o jednym. Tu po prostu gagi miażdżą bez potrzeby podtekstów. Niesamowite postacie, których nie da się nie lubić. Zresztą jeśli jesteś weteranem anime nie wyobrażam sobie byś nie oglądał SR
Gatunek Komedia, Romans, Szkolne
Jak ja wam zazdroszczę, że możecie to dopiero oglądnąć ech
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/396-school-rumble/rec/388
R-15 - romans, komedia, szkolne życie; podobne do BakaTesto, ale z nutką Ecchi ^^
Prócz wielu podanych wcześniej może dorzucę coś od siebie:
- Lovely Complex
- Bokura ga ita
- Ichigo 100%
- Love Hina
- Fruits Basket
- Special A
- Ai Yori Aoshi
- Arakawa Under the Bridge
- Suzuka
Jeśli jeszcze coś mi się przypomni dopiszę