((( Ankieta ))) Prosta sprawa - koniec z głupimi konkursami

Wnoszę o zakaz prowadzenia na forum konkursów opartych o lajki. Dlaczego? Bo po pierwsze to nie facebook, a po drugie "lubię to" jak i tytuły z nimi związane mają za zadanie ukazać osoby pomocne lub mówiące do rzeczy. Konkurs to ani jedno ani drugie a wygląda na to, że niektórzy takim sposobem znaleźli sobie furtkę do podniesienia własnego ego. Stwierdzam więc, że pojawiające się ostatnio "daj lajka a dostaniesz możliwość udziału w losowaniu" to niejako wymuszenia. Wawrzyn czy ja na streamach nie prosimy o lajka za to, że rozdajemy klucze. Nie boję się o swoją pozycję lecz od kilku dni moje poglądy na ten temat w strefie Shoutboxa są potwierdzane. Kończąc ten wyraz oburzenia wnoszę o wprowadzenie w regulaminie korekty na temat lajków oraz cofnięcie osobom działającym w ten sposób ich rangi o hmm... miesiąc?

Punkty do regulaminu.

1. Na forum zakazane jest tworzenie konkursów opartych o lajki. Chcesz podnieść się w rankingu to na to zasługuj pomocą lub dyskusją. Za podobne akcje grozi warn i niwelacja zdobytych w tych działaniach pkt.

2. Zakaz nakłaniania do lajkowania postów w jakiejkolwiek formie.

Jeśli ma to funkcjonować w sposób taki, jaki to funkcjonowało do tej pory to lepiej ten system zdjąć niż promować osoby nabijające sobie lajki w konkursach. Na takie akcje jest mnoga ilość lepszych opcji niż wymuszanie lajka.

P.s

Nie boję się o swoją pozycję, bo wiem że sobie na nią zasłużyłem. Po prostu chcę wyregulować pewne niejasności w sprawie tego systemu, które ostatnio zaczynają działać zbyt prężnie żeby temu uwagi nie zwrócić.

P.s 2

O ktoś klikną lubię to;) Super, że ktoś docenia moją POMOC (nie konkurs) i starania w dopracowywaniu forum.

Podpisuje sie pod prośbe.

Popieram!

Niech każdy robi co chce, jestem przeciw. Sam masz pełno polubień i co nie chcesz żeby inni mieli? So retarded.

Xaorus dobrze znasz moje stanowisko w tej sprawie więc podpisuję się pod tym obiema rękoma i nogą. Rozumiem dawać lajki za pomoc lub trafną czy kąśliwą uwagę która komuś się spodobała, ale konkursy tego typu całkowicie niszczą ten system.

Up@- Oj kretynie człowieku. Wystarczyło raczyć wejść w jego profil a zobaczyłbyś że większą część lajków ma za pomoc.

warn_ico.png
obraza użytkownika ~ NS

Mam mnóstwo zdobytych w Szukam MMO i w sprzęcie komputerowym. Avitus ma mnóstwo, pomaga solidnie, udostępniał kody do skype czy bf3. Respecto powinien mieć mnogość. Pomaga w sprzęcie komputerowym i to solidnie oraz bezinteresownie. Pomoc bezinteresowna związana z wiedzą usera lub konkretnym podejściem do tematu a nabijanie lajków każdym możliwym sposobem to dwie różne sprawy. Pisząc ten postulat skazałem się na ataki ale ktoś musiał to zrobić :)

Ja się w to nie mieszam. Za dużo hałasu było z moim udziałem w listopadzie. (I you know what I mean).

Skoro jest to pomoc bezinteresowna to poco te halo? Robienie afery o tak małą istotną rzecz pokazuje tylko to, że poprzez lajki na forum próbujesz się dowartościować.. no ale poco ? Rób po prostu dalej swoje..

Jeżeli ktoś robi konkursy, za które tak naprawdę chcę nic nie wartego lajka a ciebie to rusza bo ty to robisz za nic to albo powinieneś zmienić swój system konkursów albo po prostu to olać bo jeżeli faktycznie robisz tak jak piszesz ( sorry nie oglądam twoich streamów/filmów) to i tak w oczach ludzi będzie Xaorus > wagonik666.

W moim odczuciu to organizator konkursu ustala co i jak ma się odbywać a osoba nie mająca z tym nic wspólnego nie powinna się wtrącać w coś co jej nie dotyczy.

Jeżeli on zdobył te klucze w jakikolwiek sposób - czyt. (dostał od jakiegoś użytkownika bądź kupił itd - nie ważne) to on decyduje czy chce za to lajka, pieniądze czy worek zboża -.- to jest jego własność i tyle.

: Wnoszę o zakaz prowadzenia na forum konkursów opartych o lajki.

Kolejna rzecz.. jeżeli chcesz zakazać takowych konkursów to lepszym posunięciem byłoby całkowite wyłączenie systemu reputacji. Dlaczego? Nie byłoby rywalizacji a także przyszłościowych forumowych wojenek.

Powiedz mi jedną rzecz.. co byś zrobił jeżeli nikt by nie nagradzał cię "Polubieniem" za pomoc, a nagradzali by jedynie za głupawe posty innych użytkowników? Wnosiłbyś o zakazanie pisanie takowych postów tylko dlatego, że ty nic ze swojej "dobroczynności" nie masz a może byś także zaczął takowe pisać? A może na innych stronach/streamach też będziesz wnosił o zamknięcie konta stream'era bądź innego portalu, ponieważ ty na MMORGP.ORG.PL i TWITCH.TV robisz to za darmo?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

P.S i tak wiem, że się ze mną nie zgadzasz ty i twoi "fani" tak więc Hate Mode On.

P.S' to nie jest tak, że bronię wagonika w wojnie między obozowej, leczy wyrażam swoją opinię co do tego bezsensownego działania autora wątku.

Kogo interesuje ile kto ma lajków i w ogóle sapanie się o to to bzdura, jak komuś się nie podoba niech ogólnie to usuną, bo to o niczym nie mówi, w topce większość z lajkami to banda idiotów, więc co za różnica czy kolejny sobie nabije.

warn_ico.png
Simeonus Ty to jesteś moim mistrzem. Raportujesz a potem sam obrażasz innych ~ NS

#edit

Ale lajki się zgadzają.

Jestem za.
Poszedłbym nawet dalej, zakazać nakłaniania do klikania "lubię to " w jakiejkolwiek formie.

Leman dobre. Uzupełniamy postulat.

Ehh. Ktoś sobie na coś zasłużył pomagając. Bardzo i długo. A ktoś zrobił 2 konkusy i już jest w jednym szeregu z tym pomagającym. Ja nie czułbym się dobrze w takiej sytuacji.
2nd sprawa. Mylny imidż takich osób.

Masz moje poparcie Bracie :P You know mean :P

Aż musiałem się zalogować na widok tak wysokiego stężenia głupoty i zazdrości.

@Xasram : Ludzi oceniasz po lajkach? Pogratulować. Wyjdź z domu a przekonasz się, że w prawdziwym życiu ludzie sobie pomagają a nie dostają lajków.

Co ci to Xaorus przeszkadza, że ktoś robi konkurs za lajki? Ile dostanie tych lajków? 2?3? Skoro nie ma pomysłu na konkurs, to prosi tylko o lajka i drogą losowa wybiera zwycięzce, takie to trudne? Tak bardzo jest to warte zakładania jakiejś durnej ankiety? Idźcie się zająć sobą, odpuście sobie komputer, wyjdźcie na świeże powietrze a nie robicie jakieś gówniane wojenki, niczym kibice z łodzi, o forumowe lajki. Przysłowiowy h*j was obchodzi to czy ktoś dostanie lajka czy nie? Mam nadzieję, że administracja ma trochę oleju w głowie i zignoruję tą najgłupszą z najgłupszych ankiet.

Jestem za sam jako tako chciałem napisać podobny temat... ale fajnie że ktoś sie za to zabrał. Co do tych lajków to ja bym zrobił tak aby "Lubię to" ludzie mogli dawać jedynie jeżeli jest autorem tematu i jeżeli według niego post jakiegoś użytkownika jest dobry ogólnie ok że pomógł a nie każdy sobie daje po pierdyliard lajków.

Jestem za całym sobą a jest mnie troszkę :3

Lou takie ograniczenie ciężko zrobić, lecz trzeba to przemyśleć. Często autorem jest osoba poszukująca pomocy i wtedy osoby pomocne powinny otrzymać swoje należności.

Xaorus to wymyślił, bo wiedział, że dostanie mnóstwo lajków. Już ma 12 ;d

Poza tym to jestem na tak.

Blumaro. Jeśli to co staram się wynegocjować i naprawić nie przyjmie się wniosę o zniwelowanie ilości moich Lubię to właśnie o widniejącą w pierwszym poście liczbę. Dobrze wiem jednak, że licznik był poruszany już kilkukrotnie nawet na radzie mędrców.

Panzuooo

Wyrywanie słów z kontekstu bezcenne ;) Jak masz zamiar atakować to postaraj się bardziej bo ja mam na takie coś wyj.... ehkem no właśnie ;)

osoby pomocne powinny otrzymać swoje należności.

A kto taką zasadę ustalił?