Wnoszę o zakaz prowadzenia na forum konkursów opartych o lajki. Dlaczego? Bo po pierwsze to nie facebook, a po drugie "lubię to" jak i tytuły z nimi związane mają za zadanie ukazać osoby pomocne lub mówiące do rzeczy. Konkurs to ani jedno ani drugie a wygląda na to, że niektórzy takim sposobem znaleźli sobie furtkę do podniesienia własnego ego. Stwierdzam więc, że pojawiające się ostatnio "daj lajka a dostaniesz możliwość udziału w losowaniu" to niejako wymuszenia. Wawrzyn czy ja na streamach nie prosimy o lajka za to, że rozdajemy klucze. Nie boję się o swoją pozycję lecz od kilku dni moje poglądy na ten temat w strefie Shoutboxa są potwierdzane. Kończąc ten wyraz oburzenia wnoszę o wprowadzenie w regulaminie korekty na temat lajków oraz cofnięcie osobom działającym w ten sposób ich rangi o hmm... miesiąc?
Punkty do regulaminu.
1. Na forum zakazane jest tworzenie konkursów opartych o lajki. Chcesz podnieść się w rankingu to na to zasługuj pomocą lub dyskusją. Za podobne akcje grozi warn i niwelacja zdobytych w tych działaniach pkt.
2. Zakaz nakłaniania do lajkowania postów w jakiejkolwiek formie.
Jeśli ma to funkcjonować w sposób taki, jaki to funkcjonowało do tej pory to lepiej ten system zdjąć niż promować osoby nabijające sobie lajki w konkursach. Na takie akcje jest mnoga ilość lepszych opcji niż wymuszanie lajka.
P.s
Nie boję się o swoją pozycję, bo wiem że sobie na nią zasłużyłem. Po prostu chcę wyregulować pewne niejasności w sprawie tego systemu, które ostatnio zaczynają działać zbyt prężnie żeby temu uwagi nie zwrócić.
P.s 2
O ktoś klikną lubię to;) Super, że ktoś docenia moją POMOC (nie konkurs) i starania w dopracowywaniu forum.