System jest dobry i logiczny. Promuje tych, którzy biorą udział w życiu forum. Nie należy go usuwać.
Wycinać powinniśmy chorą tkankę, a nie cały narząd. Dlatego usuńmy możliwość robienia takich konkursów.
System jest dobry i logiczny. Promuje tych, którzy biorą udział w życiu forum. Nie należy go usuwać.
Wycinać powinniśmy chorą tkankę, a nie cały narząd. Dlatego usuńmy możliwość robienia takich konkursów.
Albo usunanc ten caly system albo cofnanc ludzi co zdobyli lajki za pomoca konkursow.
Polacy zawsze mieli ten magiczny dar zeby kombinowac, kombinowac i wykombinowac...
...
Prosze.. Wyjdz i nie wracaj. Czytaj co piszesz, bo naprawde przykro sie robi. Nie dość, że merytorycznie słabo, to jeszcze sama forma woła o pomste.
Skoro sam mówisz, że to nic i nie ma większego znmaczenia, to po co masz parcie na te lajki? Rozumiem, że na celu masz burde, czy pokazanie że system nie działa. Patrz na profil - doskonały wspomagacz... A ilu pomogłes? 10/15 to i tak nic przy tym ilu sztucznie Cie podbiło. System miał pokazywać kto sensownie się wypowiada, kto pisze z głowa i przede wszystkim pomaga. Ty nie robisz nic, poza waleniem systemu w dupe. BO MOGE, BO UDOWODNIE ZE SZARAK MOZE BYC NA LISCIE. A ze nie umiesz normalnie pomagac i piszesz głupoty, to znalazłesc rownie głupi sposob, ktory zabroniony nie jest, ale jak sam dobrze wiesz niszczy pewien system
Temat jest stronniczym przedstawieniem sytuacji + ankieta. Wszystko ma na celu modernizację systemu. Jak mówiłem kwestia licznika była poruszana na radzie mędrców, a, że teraz faktycznie luki w nim widać mam prawo chyba wyrazić na temat negatywnych zmian swoją opinię. Jest to propozycja naprawy/modernizacji oraz sprostowania przy pomocy adnotacji w regulaminie systemu polubień. Oparcie tego na Twoim przykładzie wydaje mi się być genialna argumentacją. Przecież widać tutaj idealnie jak osoba, która nie pomaga potrafi ustawić się w świetle doskonałego wspomagacz.
Ale nie no jeszcze potrzyma się temat jakiś czas to może lajków wleci co Xaorus ?
Lajki dostaję tutaj za chęć modernizacji i ulepszania (czyt. pomocy w eliminacji błędów forumowych). Jeśli więc ktoś uważa to za słuszne to czemu ma tego nie polubić. Oznacza to tylko, że popiera łatanie dziur z mojej inicjatywy. Czyżby ktoś miał ból d*** o lajki? No proszę promotor teorii wpada we własne sidła
Śmiechu warte... masz mistrzu problem to niech to zmienią jak ich ładnie poprosisz, a nie się spuszczasz nad byle czym...
Zmiany nie zawsze są złe więc i w tym przypadku może wyszło by to na dobre, ale o takich rzeczach nie ma po co rozmawiać...
Problemy i zmiany na forum zachodzące muszą być przedyskutowane. Nie mam zamiaru załatwiać tego po cichu bo ciekawe kto wtedy by miał problem? "Jak to nie można konkursów... nikt o tym nie mówił" Dlatego też jest temat, jest dyskusja chociaż bardziej nazwałbym to płaczem aktualnie 26 osób, którym takie coś będzie w najbliższej przyszłości nie na rękę.
Mam jeszcze pytanie? Takie konkursy to robione są dla idiotów czy przedszkolaków? Powiedzmy sobie szczerze, jesteśmy na (w miarę) inteligentnym forum. Myślę, że gdyby każdy w takich konkursach zamiast lajkować ruszył czachą i napisał coś, narysował, stworzył itp wyszłoby to lepiej dla każdego. Zawsze to jakiś wysiłek, który owocując daje i radość (ktoś nasz wysiłek docenia) i pewne umiejętności... klikać myszką każdy głupi może trochę lepiej/trochę gorzej.
@wagonik666
Akurat facebookowe konkursy dostaja pieniadze za lajki, wlasnie z tego powodu trzeba lajkowac zeby potem byly pieniazki na wiecej owych konkursow, badz zeby strona sie stala bardziej popularna.
Myślę, że gdyby każdy w takich konkursach zamiast lajkować ruszył czachą i napisał coś, narysował, stworzył itp wyszłoby to lepiej dla każdego. Zawsze to jakiś wysiłek, który owocując daje i radość (ktoś nasz wysiłek docenia) i pewne umiejętności... klikać myszką każdy głupi może trochę lepiej/trochę gorzej.
Zmiana regulaminu z pewnością pomoże. Konkurs to nie losowanie, kto będzie lepszy/zrobi coś lepszego, ten wygra. A te namawianie do lajkowania (bo inaczej nie dostaniesz się do "konkursu"!) wygląda jak lizanie po jajach.
@Xaorus, mam nadzieję że twoja inicjatywa przejdzie.
Pozdro.
Jak ja kiedyś zrobiłem konkurs na ruszenie głową, czyli trzeba było napisać recenzję, to zgłosiły się 2 osoby.
Dobra... teraz tak na to spoglądam i spoko
Xaorus twierdzisz, że to wszystko tylko po to by załatać dziure ?że nie robisz tego dla lajków i sztucznego rozruchu?
spoko... może i głupio zrobiłem oceniając z góry bo to nie o to chodzi...
Ale nie dziw mi się, że tak zrobiłem bo jednak czytając twojego posta poczułem się jak przestępca... obraziłeś mnie za coś co zrobiłem legalnie.
Ja na prawdę kitrałem te klucze jak szalony nie mając żadnych wtyk nigdzie... kombinowałem te klucze dla ludzi i chciałem mieć coś za ten czas...
i były to te lajki które napędząły moje chęci do szukania tych kluczy.
Kluczy rozdałem od groma i były to klucze do wielu gier.
W dalszym ciągu w 80 % trzymam się tego, że jednak poczułeś się zagrożony na tym podium no ale z drugiej strony jak się to ogląda to przecież to są tylko głupie lajki...
Jak ci się chce to możesz o tym coś więcej napisać i jak na prawdę masz takie prawe intencje to możesz to naprostować...
Bo seryjnie czytając tego posta poczułem się jak przestępca...
A też głupio mi z tego względu, że od kąd pamiętam to takie konkursy były i nikt o nich nie rozmawiał, ale w tym momencie jak jeden konkurs zrobił większą bibe niż 10 poprzednich to naglę ludzie się za głowy łapią.
NIe bede stawał na drodze czemuś co idzie w dobrym kierunku...
mam zasady a jedną z nich jest umiejętność przyznawania się i zmiany zdania w sytuacji gdy ewidentnie widze, że robie głupio.
W poprzednich postach nakręcałem bez sensu temat więc poprosiłem o ich usunięcie , ale nie wiem czemu i tak nie czuje się usadysfakcjonowany...
Coś mi i tak w tym wszytkim nie pasuje...
I jak już można się domyślić nie widze sensu walić kont 1 na 20 bo to się mija z celem... trzeba robić co się uważa za słuszne i tak patrząc z boku to mogą ci dać nawet i 200 lajków w tym temacie... ale jak coś to zmieni to kij z tymi lajkami.
Z tych moich lajków cieszyłem się jeden dzień bo nie jest to coś z czego jestem szczęśliwy...
Dalem sobie cel by być na podium i na nim jestem, ale nie jest to coś przez co mam tracić twarz.
Szanujmy się i następnym razem jak coś komuś nie pasuje to po prostu piszcie PW i jakoś się to załatwi.
Nie mam zamiaru się wykłucać o coś co nawet nie ma połowy procenta wartości w moim życiu.
I jak ktoś ma ból tyłka to trudno... każdy go ma i to często... z wielu powodów, a ja nie bede się nad tym spuszczał.
W końcu życie to jedna wielka wojna i czasem trzeba mieć ból d*py by o coś zawalczyć.
Pozdrawiam i ide coś zjeść bo padne z głodu !
@wagonik
Mam nadzieje ze nas trollujesz, jak nvimer napisal wyzej mowisz ze to tylko lajki. Jednak sam nie rozdawales tego za darmo tylko dla jakis lajkow...
Chodzi mi tylko i wyłącznie o naprostowanie systemu lajkowania. O nic więcej Niby po o co mam się bać. I tak każdy mnie zna, jestem videomakerem, wprowadzam sporo inicjatyw (sprzęt dla graczy, zestawy co miesiąc) nie boję się straty miejsca bo i tak wiem że robię sporo pożytecznego i jeśli ktoś mnie zna to zapyta o to czy o tamto. Po prostu Ty byłeś solidnym przykładem na nieszczelność tego systemu wiec chciałbym go naprawić, wyregulować. Ty robiłeś to świadomie jak i nieświadomie, miałeś cel i jego dopiąłeś jednocześnie nie znając do końca przeznaczenia systemu, którego niedociągnięcia to też wina nasza. Od co. Problem pojawił się natomiast w przypadku wczorajszych dwóch userów, którzy koniecznie chcąc się przeciwstawić zrobili konkursy mające demonstrować hmm... głupotę? a może ukazanie co to nie oni?.
Teraz na spokojnie jak odbieram system lajków. Otóż dobrze wiemy, że cyferki motywują. System lajków tak jak i oceny w szkolnym dzienniczku same kuszą aby być lepszym i pokazać, że potrafi się rozmawiać inteligentnie, konstruktywnie a również pomagać potrzebującym. Dlaczego więc nie naprawić go w sposób taki aby miał on spełniać swoje zadanie? Pokazać osoby pomocne? Myślę, że warto. Jako, że jednak w końcu dochodzimy do konsensusu i uda nam się chyba przy pomocy zgodności z naszym przykładem nieszczelności (wagonikiem) załagodzić sprawę z jednoczesnymi naprostowaniami mam propozycję. Wiemy dobrze, że poza top5 jest masa osób pomocnych. tym samym lista mogła by być rozwijana. Zamiast Top 5 byłoby to Najlepsi użytkownicy lub cokolwiek innego (to tylko przykład... zaraz ktoś rzuci mięsem bo mówię że jestem najlepszy) i pod spodem drobnym druczkiem dać napis "rozwiń". Dzięki temu ranking będzie pełny, każdy będzie miał do niego wstęp dostęp i możliwość udziału. Inna sprawa to Podział rankingu na kategorie dzięki czemu izolujemy od siebie osoby rozmawiające, konkursowiczów, speców PC i pomagierów poszukiwaniach mmo.
Ale czegoś nie rozumiem. Jedna strona mówi, że lajki nie mają znaczenia, druga strona mówi że lajki nie mają znaczenia, to na czort ta dyskusja? Skoro jest to sprawa bez znaczenia, co potwierdziły obydwie strony konfliktu, to ja tu nie widzę tematu. Temat do kosza, żyjemy dalej. Ja osobiście mam wylane na wszystkie lajki. Owszem, fajnie jak ktoś mi polubi jakiś post bo pomogłem albo wyraziłem jakieś zdanie. No ale litości. Temat na 4 strony tylko o tym, że tak w istocie lajki są bez znaczenia, ALE trzeba je zmienić, Trzeba, inaczej nie będzie. Ludzie proszę was. Trochę pomyślunku.
Są konkursy za like, owszem. I prosta sprawa, jak chcesz to dajesz tego like i bierzesz udział, albo nie dajesz bo nie chcesz i nie bierzesz. Ludzie ( wagonik, bo nie oszukujmy się, tu głównie chodzi o niego Oczywiście nic do ciebie nie mam ) mogą to robić za dobre słowo, no ale bądźmy szczerzy, jak się rozdaje jakieś klucze albo inne pierdoły to jakaś satysfakcja przynajmniej jest jak się otrzyma te kilka/kilkanaście lajków.
Ważne żeby like się zgadzał.
@
Oczywiście wiecie, jeśli chcecie brać udział w dyskusji to lajkujcie.
Te całe lajki dla niektórych tutaj (i dla autora tematu też) niedługo zastąpią powietrze...
Nikomu na forum nie pomogłem, a jedynie pisałem co myślę w różnych tematach i co? MAM 40 LAJKÓW, jaki ze mnie zły człowiek, wykorzystuje lukę w systemie.
Ogarnijcie się, zamknijcie ten temat, bo walczycie o to forum i o takie błahostki, jak o wprowadzenie ustawy przeciw biciu dzieci...
I powiem wam jedno, wbijcie sobie to do głowy. Ile te całe lajki będą dla was znaczyły za rok? 10 lat? NIC!
Również nic wam one nie dadzą jak forum po prostu zniknie z sieci...
Xaorus, mów mi, że mam ból d*py, ale powiem szczerze. MAM BÓL d*py o takie osoby jak ty, które szukają dziury w całym. Teraz mi odpowiedz swoim pseudo inteligentnym postem, który spłynie po mnie tak samo jak mój post po tobie.
Apeluje po raz drugi. Zajmijcie się czymś poważnym...
Apeluje po raz drugi. Zajmijcie się czymś poważnym...
Podaj przykład czym. Skoro o tym mówisz to masz na pewno jakieś propozycje.
Sami widzicie jaka kłótnia. Usunąć i tyle. Jak zostanie tylko zmienione to wciąż będą jakieś problemy. Po prostu usunąć.
Są pomysły. Osoby chcące współpracować (Wagonik666) dały pewne wskazówki w modernizacji. Ankieta również wykazała, że zmiany się należą. Temat do zamknięcie. Misiu czyń swoją powinność :*
Alleluja. Zamykam
Wnoszę o zakaz prowadzenia na forum konkursów opartych o lajki. Dlaczego? Bo po pierwsze to nie facebook, a po drugie "lubię to" jak i tytuły z nimi związane mają za zadanie ukazać osoby pomocne lub mówiące do rzeczy. Konkurs to ani jedno ani drugie a wygląda na to, że niektórzy takim sposobem znaleźli sobie furtkę do podniesienia własnego ego. Stwierdzam więc, że pojawiające się ostatnio "daj lajka a dostaniesz możliwość udziału w losowaniu" to niejako wymuszenia. Wawrzyn czy ja na streamach nie prosimy o lajka za to, że rozdajemy klucze. Nie boję się o swoją pozycję lecz od kilku dni moje poglądy na ten temat w strefie Shoutboxa są potwierdzane. Kończąc ten wyraz oburzenia wnoszę o wprowadzenie w regulaminie korekty na temat lajków oraz cofnięcie osobom działającym w ten sposób ich rangi o hmm... miesiąc?
Punkty do regulaminu.
1. Na forum zakazane jest tworzenie konkursów opartych o lajki. Chcesz podnieść się w rankingu to na to zasługuj pomocą lub dyskusją. Za podobne akcje grozi warn i niwelacja zdobytych w tych działaniach pkt.
2. Zakaz nakłaniania do lajkowania postów w jakiejkolwiek formie.
Jeśli ma to funkcjonować w sposób taki, jaki to funkcjonowało do tej pory to lepiej ten system zdjąć niż promować osoby nabijające sobie lajki w konkursach. Na takie akcje jest mnoga ilość lepszych opcji niż wymuszanie lajka.
P.s
Nie boję się o swoją pozycję, bo wiem że sobie na nią zasłużyłem. Po prostu chcę wyregulować pewne niejasności w sprawie tego systemu, które ostatnio zaczynają działać zbyt prężnie żeby temu uwagi nie zwrócić.
P.s 2
O ktoś klikną lubię to;) Super, że ktoś docenia moją POMOC (nie konkurs) i starania w dopracowywaniu forum.