((( Ankieta ))) Prosta sprawa - koniec z głupimi konkursami

W moim przypadku lajki zapewne zebrałem za poradniki do Blade and Soul i ArcheAge. Siedziałem nad tekstami, szperałem w necie i rozkminiałem obcy język. Wszystko by nasza społeczność (za***ista społeczność) mogła wejść do gry wcześniej, a nie czekać, aż wydawca EU się namyśli. Bądź co bądź jest to jakaś praca, poświęciłem swój wolny czas by pomóc innym.

Z drugiej strony jest osoba, która dostała w jakiś sposób klucz do jakiejś gry. Pisze, że za lajki rozda ją szczęśliwcom.

System lajkowania nie patrzy na zawartość danego wpisu. Lajki kreują treść na bardziej wiarygodną i przedstawią ją przyszłemu użytkownikowi jako coś co powinien zobaczyć. No i tutaj pojawia się problem. System, który miałby użytkownika wrzucić do jakiejś dyskusji i umocnić tylko społeczność kieruje go do postu "Daj lajka za gierkę, którą może dostaniesz".

Xaorus ma rację. System istnieje z pewnego powodu. A co do tych, którzy mówią, że to i tak nic nie zmienia. Jeśli nie zmienia to po co konkursy za lajki?

Alboo zrobić tak - aby móc dać "Lubię to" będzie wymagane uzyskanie jakiś punków/lajków wtedy ów osoba będzie mogła przeznaczyć na dawanie lajków. W przypadku nowych użytkowników pewnie zaczeła by spam aby tylko uzyskać te punkty/lajki. W każdym bądz razie administracja powinna nad tym pomyśleć bo faktycznie nie najlepiej to wygląda.

PS; działają te "kody" do hearthstone? baj de łej macie:

3019452067129439068631447

1802159942866472597266937

6849038589015393173947086

7040372000485373217395904

tumblr_inline_mrwhqtavEn1qz4rgp.gif

(A, dobra, muszę coś napisać, żeby nie dostać warna za OT od NS)

Najlepiej wywalić te lajki zupełnie, albo chociaż zlikwidować ten cały ranking.

Ja czekam na wypowiedź administracji. Oh wait...

Taki inside joke. Tak naprawdę zobaczę jak ludzie do tego podchodzą i poruszymy kwestie w ekipie, chociaż widzę, że większość jest za.

Też nie chcę wprowadzać jakiejś tyranii, lajki to lajki, może to komuś przeszkadzać owszem, ale żeby tak się czepiać czegoś takiego? Zbyt dużo wolnego czasu hm?

@Lou wlasnie wzialem jeden kod, dzieki wielkie lou, I ZA TO MASZ LAJKA! (skresl ten gorny coby lud wiedzial ze nie dziala juz)

A co do tematu, niepotrzebnie tyle spiny leci, sklócicie sie a potem w kazdym temacie bedziecie na siebie hejcili aby drugiemu dopiec, dajta na luz, albo glosujesz na tak albo na nie, ja daje tak, bo to lekka bzdura aby dawac komus np. beta keye za to ze ci da lajka, konkurs to konkurs, a nie wspomaganie kciukami jakiegos usera typu "attention b*tch".

Pojutrze szkoła się zacznie to przestanie.. chwila Salek jesteś z Radomia XD? O ku*wa gdzie mieszkasz/łeś. Co ja to.. pójdą gimby i im się przestanie w d*pie przewracać.

admin_ico.png
Owszem, ale myślę, że to nie temat na taką dysputę. Saluś

Ale masz problem Xaorus.

Ktoś sobie ustawił takie zasady konkursu to jego sprawa.(Pewnie chodzi ci o wagonik666)

Jak cię boli d*pa z tego powodu,że będziesz miał mniej "łapek f gure" niż ktoś z konkursów,to mogę za $ boostować twoje posty lajakmi.

1like=1zł paypal , jak jesteś zainteresowany pw.

Mi tez sie podoba inicjatywa autora tematu.

Troszke to jest chore ze ktos robi cos za lajki... Konkursy / etc. Wymieniac osob nie bede, bo kazdy wie, kto tu jest nie uczciwy.

Jesli danej osobie cos sie podoba = like this i tyle, zakazac tych konkursow opartych o system lajkow.

Wyjatkiem moglo by byc "jesli podoba Ci sie konkurs, to kliknij Like", ale to chyba to samo.

Nie mam zamiaru niczego cofać, prawo nie działa wstecz. Więc jeśli już coś takiego wejdzie to będziesz bezpieczny.

Tak bardzo polskie podejście :D Jeżeli ktoś doszedł do czegoś innym sposobem, to z miejsca cygan i menda, bo, co oczywiste, zawsze JA napracowałem się bardziej.

Zostawcie lajki takie jakimi są, koniec końców prowokują do czynienia dobra na forum, bo zarówno konkursy jak i pomoc werbalna to atut dla społeczności, a o tzw. dobro ogółu chodzi, amirite? Jeżeli ktoś ma parcie, to niech otworzy "Warsztat u ZupełnieLosowegoUżytkownikaForum" i świadczy usługi doradztwa w zamian za lajki, w czym problem?

Zupełnie nawiasem zapytam - nie uważacie, że życie jest zbyt krótkie, żeby się o takie tak bardzo bezwartościowe pierdoły wykłócać?

Wygrałem 2 konkursy na forum, w których nie musiałem nic lajkować. Można? Można.

@wagonik666 - równie dobrze ludzie mogą sprzedawać lajki na allegro... :blink: . W internetach często ktoś daje jakieś kody, linki do czegoś za free a tutaj użytkownik jeżeli chce wziąć udział w konkursie musi zalajkować i coś napisać w komentarzu. Skoro te lajki takie fajne dla urozmaicenia (takie o ) to równie dobrze mogłoby ich nie być.

Na profilu masz "JAK KTOŚ MA JAKIEŚ NIEPOTRZEBNE KLUCZYKI DO GIER TO PODEŚLIJCIE :P ZROBIE Z NICH COŚ DOBREGO ;D I POŻYTECZNEGO" czy to aby normalne czy czegoś tutaj nie rozumie? chcesz pewnie kluczyki i potem je rozdawać w konkursie za lajki? :o

O ile pamiętam kiedyś stały bywalec czy jak to tam miała osoba która w jakimś stopniu się wyróżnia (czyt. pomaga/jest dobrze postrzegana przez innych). Nie wiem jak to jest rozdawane ale są chyba osoby z tą rangą które je chyba nie powinny mieć :mellow: . Niedługo będzie (albo nawet teraz) postrzeganie że im większa ilość lajków tym lepszy użytkownik - choć nie wiadomo jak je uzyskał (czyt. czy pomagając, czy spamując itd.). Sam mam 14 lajków i większość dostałe tak o ja się staram pomóc a te lajki na nic mi potrzebne (choć nieco się boje że "świerzaki" mogą mnie np. postrzegać jako jakiegoś zwykłego nic nie wiedzącego bo nie mam lajków).

wagonik666 - czywiście z szacunkiem do Ciebie ja nic nie tego. Chcę oczywiście aby ta dyskusją przebiegła grzecznie.

A niech mnie licho a żem się napisał o 01:40 idę spać :ph34r: . Miłej nocki/ranka wszystkim. Jak wstane mam byc koniec dyskusji. Rozejść się, do domu, bon voyage, adiós, sajonara, papatki.

A więc chyba ja jako nieliczny cały ten system "lajków" miałem w d*pie, hmm? Cała ta dyskusja jest tak na prawdę o niczym, o jakieś zbędnej opcji. Nie wierzę, że o takiej błahostce można aż tak dyskutować. :mellow:

I na prawdę te całe "LAJKI" są dla was aż tak ważne, żeby robicie o nie tylko zamieszania?
Zrozumiałbym jakby to pokazywało jaką osobą jesteś, czy dało się zamienić na "ca$h".
To nic nie daje po za przedłużeniem waszego e-penisa, "o bo on ma tyle lajków co ja, a ja się tak starałem"...

Serio, wyjdźcie czasem z domu bo są w życiu ważniejsze rzeczy niż "lajki" na jakimś tam forum...

PS. Xaorus, jak tak Cię to boli, że ktoś ma tyle lajków co ty, a ty sjesteś taki pomocny, że hej, to wyjdź z domu i wykorzystuj swoją dobroć pomagając na prawdę potrzebującym, a nie na forum...

Czasami mam wrażenie, jakbyście nie mieli już o czym pisać na tym forum... JAKOŚĆ, NIE ILOŚĆ LUDZISKA!

Jeszcze jedno, pomijając już te lajki.
Tego typu konkursu to straszne śmietniki, dziesiątki postów z tym samym.
Zamiast kazać pisać jakieś słowo lepiej by było wymyślić coś innego, niech ludzie dają/robią jakieś obrazki, grają chwalne utwory na instrumentach :P, piszą dlaczego chcą wygrać .

Ale po co to tak rozgrzebywać? Prosta sprawa - administracja albo całkowicie je usunie, albo zostawi jak są. A wy tu musicie się oskarżać "a bo to ten co zbiera lajki", "a to ten co ma ból d*py", "a to ten co nie zasłużył, a ja powinienem".

Osobiście wolałbym brak lajków, bo są słabym wyznacznikiem reputacji (bo chyba tym miały być, top 5 repa i te sprawy) i wychodzą takie sprawy jak teraz, ale jak zostaną też nic złego się nie stanie. Mi jeszcze od tego ręki nie urwało.

Haha :D Ale po co te ataki? Mnie kompletnie nie ruszają gadki typu "ból d*py, wyjdź na dwór, robisz to dla swojej arogancji". Zbyt długo poruszałem ten temat na shoutboxie, żeby robić to tylko dla siebie. Również spodziewałem się ataków spowodowanych moją pozycją tam więc, każdy kolejny "ból d*py" w moim kierunku spływa, bez większej uwagi, ale jak wam się to nie nudzi to lecicie dalej :) Z resztą głosy na tak wygrywają więc wiem, że przynajmniej napisałem to co trzeba w słusznej sprawie ;)

Xaorus w tym temacie właśnie pokazujesz ze ten ranking jest dla Ciebie czymś ważnym i ze dla Ciebie jest on jakimś wyznacznikiem. (popularności na forum?)

Tym bardziej jak wcześniej napisałeś ze to jest "wasze forum". Wasze to znaczy ze nikt nie ma prawa napisać czegoś innego bo ty napiszesz ze to jest atak na Ciebie i ze Ciebie jego post nie obchodzi?

Najlepiej całkowicie zlikwidować ten ranking. Wilk będzie syty i owca cała. Nie będą mieli po co robić konkursów za lajki i nie będzie takich tematów jak ten.

@Xaorus ale to wygląda jakbyś naprawdę miał "ból d*py"

A co do tematu to do czego w końcu służą lajki ? Bo z tego co wiadome to do wynagrodzenia kogoś za to, że pomógł a forma konkursu gdzie można wygrać klucze nie określa się tylko tym, że jest to działanie charytatywne i że ktoś nie może mieć z tego jakiejkolwiek korzyści. Równie dobrze możecie pomagać innym poprzez zdobywanie kluczy i wystawianie ich przez takie konkursy dzięki czemu pomożecie i dostaniecie za to nagrodę chociażby w postaci lajków ( chociaż jest to nie smaczne ). W ogóle nie rozumiem co takiego jest w tych lajkach, ja nigdy na to nie zwracałem uwagi i obojętne było czy to pisze osoba z czołówki czy też osoba co ma 1 lubię to, ważne aby pisał z głową. Czepianie się o to, że ktoś był mądrzejszy od kogoś aby zdobyć lajka trochę mija się z celem a lepiej zająć się ważniejszymi sprawami..

Biorąc pod uwagę jak idzie dyskusja chyba niektórzy wciąż nie rozumieją po co był ten system. Lajki miały pokazywać kto dużo pomaga użytkownikom. Taki konkurs nikomu nie pomaga. To są zwykłe żebry twórcy tematu, który nie umie ich zdobyć w inny sposób, więc robi to tak. Widać, że jest jakiś wyścig. Ludzie chcą mieć jak najwięcej i czuć się lepiej. Oskarżają innych o ból d*py, albo, że mają najwięcej bo są w ekipie. Dlatego najlepiej po prostu usunąć ten system i wszyscy będą szczęśliwi.