Antica's life

Panie i Panowie,

chłopcy i dziewczęta,

uprzejmie pragnę zaprosić was do tematu, w którym garstka ludzi lubujących się w naciskaniu prawym na nieruchome piksele zaprezentuje wam swe dokonania, pochwali się osiągnięciami, powspomina stare (tudzież nie tak stare) dzieje i podzieli się swoimi przemyśleniami!

Po tym krótkim wstępie, chciałbym się upewnić, iż nie będzie żadnych wątpliwości co do owego tematu. Tak więc:
*Temat to coś w rodzaju 'bloga', możliwe, że niektórzy widzieli podobne tematy na innych forach. Myślę, że też moglibyśmy stworzyć coś fajnego :).

*Zamieszczane w temacie screenshoty itd. muszą być bezpośrednio związane ze światem Antica (najstarszym istniejącym światem! :])

*Każdy chętny może udzielać się w temacie, oczywiście nie należy odbiegać od tematu (offtopowi mówimy nie)

*Wystrzegamy się zbędnej agresji (zdaje sobie sprawę, że Tibia do lubianych nie należy, jeżeli nie gustujesz w pikselach odpuść sobie ten temat =])

no, nie wyszło to cudnie, ale jestem otwarty na propozycje co do owego 'regulaminu'

Na utworzenie tematu zezwolił "Salek", o ile się dobrze zrozumieliśmy, także myślę, że nie będziemy mieli tutaj wielu problemów, najważniejsze aby stosować się do forumowego regulaminu.

A więc do rzeczy!

Pozwólcie, że zacznę! Oto ja, "Sir Tuxedo", jakże skromny elite knight, prowadzący koczowniczy tryb życia na świecie "Antica".
sir-tuxedo.jpg

Odziany w dość przyziemny, nienaganny ekwipunek.

eq.jpg

I przygnieciony ogromnością swojego lenistwa, unikający treningu jak ognia (offline training only :C) człek.
skille.jpg
To tak słowem wstępu, gorąco zapraszam do postowania! ^_^ Screeny z udanego (a nawet i nieudanego, co by się pośmiac) pkowania, owocnego hunta mile widziane!
Zapraszam także wszystkich chętnych do grania na 'RL', jestem w stanie jako-tako wspomóc nowicjuszy =).
ps:Guru, odwieczny obronco Tibii, oczekuje! :D

Tak więc żeby tchnąć życie w temat jak i zarówno zadebiutować na forum dodam wstęp do screenów z mojego koczowania razem z Tuxedo :)

Postać (Która swoją drogą przeleżała swoje zanim stała się postacią "główną")

postac.jpg

"Nienaganny ekwipunek" :

eq.jpg

Stan postaci (z nałożonym Palladin Armor i mlvl'em tak kiepskim ,że zastanawiałem się nad "fotoszpowaniem" screen'a) :

lvlskille.jpg

I odrazu żeby nie było ,że nic się nie "dzieje". Screen z oddawania 100 minotaur leatherów na 2 addon do Citizen Outfit (2 godziny czekania =.=):

oddwanie-questa.jpg

Po odebraniu plecaka :) :

plecak.jpg

Więcej zdjęć myślę ,że już wkrótce i również zachęcam do udzielania się w temacie :D

Today was a good day! Znudzony brakiem ciekawszych zajęć, bez większego namysłu ruszyłem na dragony. Obranym celem stały się smoczyska w Yalahar, które niestety okazały się być zajęte przez masę osób (nie uchroniło mnie to jednak od jakże miłej niespodzianki!).

elf-loot.jpg

Ale cóż, nie przyszedłem przecież pobiegać, miałem zamiar expić... Zatem... Darashia! Owe miejsce, choć nie należy do zbyt "pustych", również mile mnie zaskoczyło.

woi1.jpg

Ok. półtorej godzinki zabawy iiii... jest!

lvl.jpg

Lecz to nie level wzbudził we mnie dziecięcą radość, to loot, który dumnie wynosiłem z owego expowiska, miałem dzisiaj duuuużo szczęścia (wydatki ok. 5k~ na life ringi + potki).

loot.jpg

Niebawem wybieramy się na hydry, beware!

#Down

Fakt, dużo osób nie zauroczymy, ale może ktoś się przekona do Tibii i pobawi się razem z nami? :) Dziękuję za życzenia, wzajemnie!

Nie myśleliscie, zeby zalozyc taki temat np. na tibiopedii.pl? bo tutaj to raczej zbyt duzo komentow ani wyswietlen nie zgarniecie :P

Ale zycze powodzenia w dalszej grze a przedewszystkim funu z gry :]

Hahaha nie myślałem że ktoś jeszcze takie life robi. Zobaczymy pośledzimy ciekawy jestem jak długo wytrzymacie:) i powodzenia w loocie życzę.

Coś na pewno wrzucę potem, ale na razie nie ma z czego. Chyba, że kogoś rajcuje walka na śmierć i życie z Dwarfami :mellow:.

#Vivimorte #MrGolden
Serdeczne dzięki za odzew, bardzo miło to widzieć! Zapraszam do postowania =)!

Dzisiaj nie miałem wiele czasu, mini update, do mojego ekwipunku dołączył dłuuuuuuuuuugo oczekiwany item! (EDIT: Doszedł jeszcze RH, zaszalałem :D)

eqnowe.jpg

Chciałem się w niego zaopatrzyć już jakiś czas temu, lecz na świecie PVP byłoby to trochę ryzykowne. Po zakupieniu blessów (ok. 30k, awww) dumnie ubrałem zbroję ze smoczych łusek!

PS: Postaramy się jutro o coś ciekawszego (ssy z hydr, może jakiś quescik :])

#Down

Jak nie jak tak! :D

Wpadałoby podgonić żeby móc wybrać się hunta razem z Tobą Tuxedo, bo z 65 dista nie ma co :wacko: . Offline trening trochę mało efektywny, czyli trzeba się przemóc do "ręcznego" trenowania :lol: .

h0g6.pngPowoli coraz wyżej ^^

ir3h.pngTaki mały bonus, wiecie gdzie to? ;>

Zao teleport pozwalający podróżować między południową a północną częścią gór Dragonblaze Peaks ?

No gz DSA i RS a gdzi bohy :D

Niestety teraz inny owner i szukam motywacji aby znów móc grać. Teraz 235 lvl.

@Vivimorte Niestety nie zgadłeś, te miejsce jest na faccu ;D

Tibia zawsze na propsie łap lajka, sir ^^

GoGo 300 :D

#Vivi

Dzięki! Cały czas się zastanawiam, czy inwestować w bohy, czy może zaczekać do 80 na drakeny, ale chyba pozbieram na boszki =).

#nevelrnad

Nie ma na co czekać! Gorąco zapraszamy na Antice :D!

#Simenous

Long live Tibia! Może dołączysz? :)

Mariska taka zagadka :o. Ja nie mam pojęcia, może jakiś odkrywca się znajdzie!

#down

Fakt, Tibia to nie gra f2p =o.

Pogrywam ale na OTSie - ShadowCores, swego czasu grałem na RLu nawet mam kilka postaci - EKów skille 90/90 120EK na noob-pvp i 80/80 10lvl na PvP, do tego pierwszego passów nie pamiętam ^^

Po prostu Tibia to już nie do końca Tibia, strasznie wszystko ułatwiono, a bez PACCa grać się nie da - w ogóle :c

Fakt ludzie narzekają na twórców Tibii że facca mają w d*pie itp. No ale ja traktuję tą grę jako p2p i wszystkim polecam ją tak traktować a to że bez pacca można się zalogować jest swego rodzaje dodatkiem coby popisać ze znajomymi czy poskillować.

Tylko, że cena pacca wygórowana nie jest w porównaniu z innymi grami. Jutro może uda się zrobić Desert Questa, bo dzisiaj niestety ciągle brakowało jednej osoby. :mellow:

Chodzi mi raczej o to, że dajmy na to chcę sobie poskillować trochę, przed zakupiem PACCa bo gram Knightem i kiedyś mogłem postawić sobie go gdzieś i cały dzień stał i leciało miodnie, a teraz dodali tyle restrykcji i jeszcze ostatnio OTSowe monki dla PACCa i to mnie wkurza. Zawsze traktowałem grę jako P2P, ale c*py niszczą ją. I jeszcze te mounty, no kurna co to jest >.> Po co komu mounty w Tibii. Niedługo market będzie pacc only XD Właśnie ten market to też jedno wielkie gó*no, kiedyś to była ta e-adrenalinka, jak się z Thais do Carlin popylało coś kupić, kupiłeś i potem Cię łapali w drodze powrotnej, ah :D

Otsowe monki zostały wycofane, teraz jest offline training którego nienawidze. Co z tego, że tam skill leci 50% wolniej co z tego, że 12h ograniczenia ale można go stawiać na wszystkie chary na accouncie i potem biega 8 knight z 100/90 bo na offline siedzial rok. Draźni mnie też to, że kumpel który miał biede wbić 40 sword biega z 80 a ja się męczyłem wbijajac 90/90 jeden % lecial 40 minut... A market to cipsoft poszedł z duchem czasu innych mmo i to wprowadził co dla mnie było ciosem w komunikacje a dla gold farmerów okazją do zarobku co z kolei zwiększa sprzedaż złota nielegalnie co skutkuje kupywaniem większej ilości pacców. Mounty? Na co to komu, zaakceptował bym to pozytywnie gdyby na mouncie można było się tylko leczyć i używać czarów supportujących typu haste ale expienie na mouncie drażni moje oczy.

FACC to taki trial w tibii :P

@topic

Powodzenia panom życzę, chętnie pooglądam ssy bo żeby grać nie mam zapału.