ArcheAge 6.0 i AAU i Black Desert Online - porady 🙂

To wizyta u okulisty się kłania.

Właśnie wróciłem z instancji 100x1000x100, A walki PvE i PvP w świecie gry w zasadzie nie mają górnego limitu oddziałów po 100 graczy.

Po prostu teraz już wiesz, jaką wartość mają opinie typu “Znam zawartość tej gry, bo obejrzałem gameplay”.

Ale gameplayów gdzie jest masowa walka PvP i PvE w AAU i AA jest ogrom w sieci. Może nie korzystasz z YouTube?

np - na prawie każdym statku siedzi wielu graczy na armatach, lecząc, sterując, gapiąc się.

Od ok 2:00 minuty jest Leviathan i masowa walka na wielu statkach.

Korzystam. Ale Ty też nie oglądałeś wszystkich możliwych gameplayów z każdej możliwej gry, jaka istnieje. Po prostu tyle są warte Twoje opinie. Po prostu zachowujesz się jak typowy fanboj - każda gra ma swoich.

Wstaw filmiki z bardziej masowym PvP i PvE - porównamy.

Ale my nie rozmawiamy o masowości PvP, tylko o wiedzy na temat omawianych gier. Ciągle odwracasz kota ogonem. To Ty postawiłeś tezę, że AA to najbardziej rozbudowane MMORPG w historii, więc to udowodnij.

I nadal tak twierdzę. Udowodnij że się mylę. :blush: Znajdź filmik z bardziej masowym PvE niż powyższy filmik z ubicia Leviathana.

Nie, ja zgłosiłam wątpliwość. To Ty postawiłeś tezę, więc to Ty powinieneś umieć ją udowodnić.

Nie umiesz? To było to przewidzenia.

Udowodnij że istnieje bardziej masowe PvP i PvE na runku gier w konkurencji do serii AA.

W serii craftu też się możemy zmierzyć. W serii zmasowanego contentu też.

Tylko graficznie najlepsze mmorpg na rynku to BDO.

nie karm trola / dziecka / nieogara :slight_smile:

W AAU można zmienić serwer i nick za kredyty. Więc zapraszam na mocno aktywny serwer Halnaak na EU, nacja Nuia :blush: , czyli krasnoludki, elfy, nuians. Są też transfery między nacjami.

Leviathan czeka na ubicie. :blush:

A wy za to robicie spam na temacie który ma się ninjak do waszych komentarzy bo są nie na nieodpowiednie tematów. Chacie się spierać załóż osobny temat.

Dowiedz się, jak komponować, grać i udostępniać w BDO muzykę. Czy graliście już postacią Shai?

Na stronie GLYPH mamy bardzo wypasiony darmowy prezent w AAU i jest dodatkowo m.in. bardzo fajny, ale bardzo drogi mount dla bogatych za 9,5k kredytów ( szkoda że taki drogi).

1lajk

Jestem załamany, że łączą w AAU dwa najbardziej zaludnione serwery na Europie. Boję się, że nie znajdę miejsca pod moje działki i domy.

Super, ale kogo to obchodzi? Aaaa no tak ty prowadzisz tu monolog, pisząc sam ze sobą.

To jest bump przy okazji, wyobraź sobie. I nie jesteś jedyny na świecie zapewniam Cię.

Rzeczywiście pomyliłem się. Bazując na swojej pamięci wydawało mi się, że na AAU na starcie zarobiono 8 milionów dolarów. Teraz sprawdzam, że to jest 5 milionów dolarów i >50 tysięcy użytkowników jednocześnie w grze - na dzień 30 października 2019.

„ArcheAge: Unchained”, opracowany przez XL Games i obsługiwany przez Gamigo AG (Kamigo), kontynuuje sprawną obsługę ze sprzedażą 5 milionów dolarów w Ameryce Północnej / Europie.

Obecnie Archiage Unchained obsługuje 11 serwerów w Ameryce Północnej / Europie, a liczba jednoczesnych użytkowników przekracza 50 000.

Tyle, że to jest dla 11 pierwszych serwerów na Europie i Ameryce, a nie 13 jak w tym momencie.

Na początku bez DLC o ile dobrze pamiętam cena AAU na Steam była 107 zł

koszt dolara był wtedy 4,02 zł

26,62$ /2 =13,31
co daje 375 657 kopi nie licząc droższych pakietów i wydatków z marketu za kredyty. Wyliczenie nie uwzględnia dwóch serwerów fresh i kupionych w późniejszym czasie pakietów gry co patrząc po gearze graczy jest potężną wartością.

Więc przepraszam i doprecyzowuję dane.

ps
teraz porównajcie sobie te wartości ze śmieszną ilością graczy na Steam
Sprzedaż DLC była oddzielnie

ps2
z danych tego serwisu wynika, że AAU miał kosztować 26$

ps3
Jeżeli to nie jest zysk tylko obrót to naturalnie ilość sprzedanych kopii na starcie byłaby dwukrotnie mniejsza i wynosiła ok 187 829~

powielam, by grono hejterów ciemnoty nie wciskało

Przypominam, że czas otworzenia naszego serwera to jutro 6 marca 2021 ok godziny 10:00 rano.
March 6 at 9AM UTC for EU Servers

Za codzienne logowania do BDO można teraz otrzymać mocno wypasione części garderoby. Nawet starzy wyjadacze nie pożałowaliby ich. Tak się poprawia statystyki. Nowy wydawca podchwycił rozdawnictwo i przerósł dotychczasowego mistrza zapełniania magazynów :blush: