ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Ja mam do tego taki talent, że opcji "zaawansowane", gdzie zmienia się wielkość lewej dziurki nosa, boję się dotykać, bo zawsze coś zepsuję xD

Przygarnę kluczyk do bety - lub konto. Chciałbym poczuć mechanikętej gry na własnej skórze :D

Nie ty jeden :P Mi się udało w nocy złapać, a już spać miałem iść :P Możesz kupić za 25 zł na allegro

Wydawać kwit na 5 dni testów, to jest już szczyt możliwości. Jeśli ktoś kupił lub chce kupić to szczerze gratuluje :D

W gl płacić za dostęp do darmowej gry to jest szczyt braku cierpliwości :P

W gl płacić za dostęp do darmowej gry to jest szczyt braku cierpliwości

Ja od czasu jak rozdają giveawaye zdobyłem 4 klucze i wszystkie rozdałem znajomym (1 dla mnie ofc) i dodatkowo na to samo konto co aktywowałem przyszła mi informacja z tym że wylosowali mnie do CBT1 (Beta Invite). Troszkę beznadziejny ten system pseudo losowania mają.

Ja od czasu jak rozdają giveawaye zdobyłem 4 klucze i wszystkie rozdałem znajomym (1 dla mnie ofc) i dodatkowo na to samo konto co aktywowałem przyszła mi informacja z tym że wylosowali mnie do CBT1 (Beta Invite). Troszkę beznadziejny ten system pseudo losowania mają.

nie oni jedyni, ja na swój klucz od Blizzarda do WoD'a czekam i doczekać się nie mogę, gdzie ludzie którzy ledwie stworzyli konta już dostali... ale to tak w ramach offtopicu

mam pytanie do kogoś zorientowanego w temacie, jako że news guru jest ledwo co czytelny; ile trzeba płacić miesięcznie (tylko orientacyjna kwota), żeby nie być pod żadnym aspektem w plecy w stosunku do innych graczy - nie interesują mnie jakieś wizualne efekty, stroje, zmiany nicków itd. ale rzeczy typu boost, szybszy mount (niż ten dostępny ingame), coś podnoszącego staty (widziałem że tytuły z founder packów je dają), pkt. labor już tak!

mam pytanie do kogoś zorientowanego w temacie, jako że news guru jest ledwo co czytelny; ile trzeba płacić miesięcznie (tylko orientacyjna kwota), żeby nie być pod żadnym aspektem w plecy w stosunku do innych graczy - nie interesują mnie jakieś wizualne efekty, stroje, zmiany nicków itd. ale rzeczy typu boost, szybszy mount (niż ten dostępny ingame), coś podnoszącego staty (widziałem że tytuły z founder packów je dają), pkt. labor już tak!

Cena abonamentu nie została jeszcze podana ale wszyscy spodziewają się podobnej kwoty jak w Rifft (chyba 10-15$). Dodatkowo będzie możliwość zakupu abonamentu za golda w grze (jeśli znajdą się chętni aby go w ten sposób odsprzedać).

Jak ktoś będzie wiedział, czy zacznie się wcześniej, bądź później, to niech da znać :P

czytałem o patronie i bez niego jakoś mi się nie widzi gra ale to akurat nie problem, jako że cena ma być podobna do rifta (tu obecnie 50zł/60dni) ale dodatkowo będzie też item w grze jak gold pack z aiona albo plex z eve;

bonusy z patrona dla leniwych:

• Bonus online Labor Point regeneration (10 per 5 minutes)• Offline Labor Point regeneration (5 per 5 minutes)• Increased maximum Labor Points cap (5000 maximum)• 10% bonus to all Experience gained through combat or labor usage• 10% discount on Marketplace purchases• 5 Loyalty Tokens per day for use in the Loyalty Store (awarded on first login of the day)• Ability to claim land by placing farms and houses• Ability to pay in-game taxes on owned property• Ability to post auctions on the Auction House by default
to o co mi chodzi to itemy typu;
Workers Compensation (czy z czasem i rozowojem postaci te pkt. będą zbędne czy ktoś kto będzie kupował potkę co 12h zyska sporą przewage?)
- Effect: 1.000 LAbour, 12H Cooldown, LvL 15 Required
Lucky Quicksilver Tonic (powinni do wywalić IMO)
- Effect: Lootrate +10% for 60m
Breeze Pet Helm (ciekaw jestem czy to jakiś BiS czy szybko idzie go zastąpić czymś zdobywalnym ingame)
- Effect: 168 Deffensive + 88 Def / Health regen 8 / Mana regen 6
Mirage Leomorph (co znaczy 'better' ładniejszy czy szybszy?)
- Effect: Summons a better Leomorph
Expansion Scroll (podstawa)
- Effect: Expanse the Bag and Warehouse by 10
z drugiej strony rzeczy typu przywołanie vendora, boost do exp postaci, pety, zmiana nicku/wyglądu do dodatki, które mnie nie interesują; po prostu ciekaw jestem ile trzeba wydać czy to jednorazowo czy miesięcznie na archeage by nie być gorszym od innych (pomijając skill ;) )

Jeszcze parę godzin do startu, a ja nadal pobieram klienta ;_;

Nie parę, tylko niecałe 2 :P Ja dostałem klucz wczoraj w nocy, dzisiaj rano pobierałem. Zajęło ta jakieś 5\6 godzin chyba

Rzucili klucze na hut

Co to hut?

I po kluczach...

Zostało jakieś 400 kluczy! ( Szkoda, że nie zdążę z klientem na premierę, jeszcze 50 min pobierania... ;_; )

http://mmohuts.com/giveaways/archeage-closed-beta-event-1-key-giveaway

Rozeszły się klucze w 10 minut.

Swoją drogą bardzo ładny ten cinematic na początku. Tylko nie bardzo rozumiem, o co w nim chodziło. Pewnie fabuła jest tak samo oklepana jak ten filmik.

"Coś zagraża naszej planecie, to wszystko przez tych złych, my jesteśmy dobrzy, musimy ich pokonać". Na szczęście w mmorpg-ach ważne jest co innego :P

ostatnie minuty do startu :D

Cena abonamentu nie została jeszcze podana ale wszyscy spodziewają się podobnej kwoty jak w Rifft (chyba 10-15$). Dodatkowo będzie możliwość zakupu abonamentu za golda w grze (jeśli znajdą się chętni aby go w ten sposób odsprzedać).

Jakiego abonamentu? Czy przypadkiem archeage nie miał być f2p?

Chodzi o coś takiego jak premium