ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Nom,to mój newbe żółtodziób.Pierwsze kroki w świecie nextgenowego,sandboxowego mmo.Pogramy dłużej...zobaczymy ile jest prawdy w tym całym rozdmuchanym hype na grę ;)

bardzo prosze o kod na pma :)

Wooden PC?

U mnie wszystko wygląda ładnie, nie zbyt bajkowo nie zbyt mrocznie... moim skromnym zdaniem idealnie.

Wiem, że nie powinno oceniać się gry po grafice, ale jakość i rozdzielczość tekstur nawet na najwyższych ustawieniach jest lipna. Niemniej dla zabawy w pirata jestem w stanie to przełknąć

Wrzucam jeszcze parę screenów.Trzeba przyznać,że woda wygląda ładnie w tej grze ;)2la9c2e.jpg2igd920.jpg2550ynb.jpg Wspinanie się po linie,włażenie na drzewa oraz inne atrakcje :D;)

Śzczerze zalosni jestescie ^^ gre mozna bylo ogladac juz dawno temu jak i pograc a teraz hejterzy z kompami bez dx11 placza nie wiadomo o co ??? Moze pokazecie gre w , ktore jest 200 osob obok siebie i 0 scinek praktycznie? z Grafika porownwalna do tej?

Jak by ktoś miał klucz na zbyciu, lub konto do potestowania byłbym wdzięczny.

Tyle czekam, a się niedostałem.

Nie no @donek sam chyba przyznasz, że grafika w ArcheAge nie jest najwyższych lotów. Dla porównania mam kilka screenów (wszystkie wykonane przeze mnie).

Poroacutewnanie_zpscb7a662d.jpg

No jak widać ArcheAge trochę odstaje od nie tylko od płatnej, ale i darmowej konkurencji ; )
Ale przyznam szczerze, że grafika nie jest najważniejsza. Mnie np. bardzo w ArcheAge zaciekawił ten system dowolnego wyboru klas (czy jak to tam się zwie?), a zabawy z lotnią już nie mogę się doczekać xD

Nie no @donek sam chyba przyznasz, że grafika w ArcheAge nie jest najwyższych lotów. Dla porównania mam parę screenów (wszystkie wykonane przeze mnie). No jak widać ArcheAge trochę odstaje od nie tylko od płatnej, ale i darmowej konkurencji ; )

Szczerze, to porównanie screenów w taki sposób tylko je wszystkie zmasakrowało ;) Na tych przykładach wszystkie wyglądają źle. A poza tym....porównywać step do bajkowego Pora Elinu? ;)

Ja jednak twierdzę że w ArcheAge jest na co popatrzeć:

033.png

034.png

brzeg.jpg

Tak,zgadzam się z Steelheart.Na filmikach z YT jakoś nie widać tego rozmachu.W momencie gdy sami podróżujemy po świecie gry spostrzegamy piękne,rozległe tereny,zamki w klimacie Wiedźmina,nawet czasami mam skojarzenia z grą Gothic,pałętając się po zamkach czy fortach.Trzeba zagrać i pozwiedzać,ja gram od dzisiaj rano dopiero,a już świat gry zrobił na mnie pozytywne wrażenie,co będzie dalej?Pewnie się dowiem na jesieni jak AA wystartuje w wersji live ;) Kurdę mamy konika na początek, którego sobie hodujemy w kilka minut,dostajemy łódkę do przemieszczania się po akwenie wodnym,mamy lutnię żeby się podhealować i zregenerować manę.Mamy łuk na dzień dobry niezależnie od tego jaką klasą gramy ;) Możemy łączyć spece,choć tego jeszcze nie ogarnąłem do końca,to jest chyba multispec,jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.Także już na dzień dobry widać dużo fajnych,dobrze zaimplementowanych rozwiązań,a to dopiero początek gry.

Też nie wiem dlaczego ludzie mówią, że grafika w tej grze nie powala. Akurat grafika jest tutaj całkiem, całkiem, widoczki przyjemne, a neverwinter to sztywny syf akurat zaś tera ma cukierkową grafikę, takie zawsze są "ładniejsze". Może directx'a nie potrafią włączyć wyższego.

Maskaryczne P2W. Chora firma, za otwieranie itemków Z QUESTÓW potrzeba labor point, których gracz F2P ma tyle ze po kilku godzinach gry nie mogę otworzyć itemku z questów i wykrafcić itemku DO QUESTU.

Maskaryczne P2W. Chora firma, za otwieranie itemków Z QUESTÓW potrzeba labor point, których gracz F2P ma tyle ze po kilku godzinach gry nie mogę otworzyć itemku z questów i wykrafcić itemku DO QUESTU.

Zużywanie punktów pracy do odkrywania itemów questowych to przegięcie. Jednak gra była przygotowywana pod abonament, z którego po roku zrezygnowano i zastąpiono premką. Nic dziwnego że wydawcy dążą do tego żeby ludzie dalej płacili. Zapłacisz to masz możliwość normalnej gry. Nie płacisz, traktuj to jako trial do zobaczenia jak gra wygląda.

Gra daje duzo przywilejów dla placacych. Nie ma sie co oszukiwac. Nie mniej jednak mnie to cieszy.
Kto nie ma pieniedzy bedzie musial poswiecic wiecej czasu.

Tak jak mowisz z tymi itemami questowymi. Nie ma tak, ze jak nie placisz to nie mozesz otworzyc. Mozesz ale jest to w pewien sposob utrudnione.
Natomiast zeby zaplacic to tez musisz poswiecic troche czasu. Np. pracujac ;)

Kto nie ma pieniedzy bedzie musial poswiecic wiecej czasu.

Ur mały fail. Osoba która nie płaci będzie miała pewne rzeczy zablokowane. Aukcje (sprzedaż) między innymi też.

Jest jeszcze możliwość farmy i kupno APEXa od kogoś, co odblokuje opcje które są zablokowane dla zwykłego gracza.

Mi osobiście gra się podoba, ale też nie wiem ile trzeba będzie farmić na kupno APEXa.

Czyli bedzie trzeba poswiecic wiecej czasu zeby wyfarmic na APEXa. Bedzie to mozliwe tylko kwestia czasu.

A orientuje się ktoś jaka będzie cena premki?

15$ chyba.

W Rifcie cena 1 miesiąca premium to 13Euro. Moim zdaniem ta cena będzie bardzo podobna.

Bedziemy mieli gre praktycznie P2P z supportem jak w F2P. Genialne : D

Czy ma ktoś jeszcze duże spadki klatek przy "wchodzeniu na nowy teren"? Wszystko jest OK dopóki nie idę na teren gdzie zaczynają ładować mi się nowe obiekty. Wtedy mam mega ściny, a jak jeszcze wbiegam w sprincie, to po prostu zamraża mi ekran na kilkadziesiąt sekund. Ktoś tak ma?

Komp:

Intel Core 2 Quad CPU 2.40GHz

NVIDIA GeForce GTS 450

4GB RAM-u

Windows 8