Podziele sie z kims kontem do archeage cbt z ktorego juz nie korzystam. Pierwszej osobie ktora napisze do mnie priv oddam pasy. Niestety nie mam wiecej zeby kazdemu dogodzic.
Pozdrawiam
@Edit
Oddane
Podziele sie z kims kontem do archeage cbt z ktorego juz nie korzystam. Pierwszej osobie ktora napisze do mnie priv oddam pasy. Niestety nie mam wiecej zeby kazdemu dogodzic.
Pozdrawiam
@Edit
Oddane
Dziś trochę jeszcze pograłem. Co najbardziej się rzuca w oczy to jakość, która nie wybija się ponad inne tytuły fp2. Przyczepię się znowu do grafiki, ale do aspektu, który mnie najbardziej denerwuje i psuje moje odczucia co do gry oraz ten sławetny immersion. Ładowanie modeli jest tragiczne, szczególnie trawy, drzew itd, wszystko też jest jakby rozmazane (i to nie zasługa blura).
Trawa pojawia się jakieś 10 metrów przed moją postacią, tak znikąd (tak jak i drzewa, czy inne modele), co jest niezwykle irytujące, bo zwykle gdy biegam moją postacią to patrzę na wprost i widzę całą przestrzeń przed oczami. Trawa, modele itd, szczególnie na najwyższych detalach, powinny w sposób swobodny blendować i pojawiać się już w oddali, gdzie sięga nasz wzrok, tak jest np w Wildstarze, czy GW2. Takie detale właśnie pokazują na jakim poziomie jest dana gra, niby pierdoła, ale mnie osobiście to irytuje.
Walka jak walka, nic nowego. Muzyka średnia, tekstury o niskiej jakości, można by tak wymieniać średnie aspekty tej gry. Oczywiście fakt, najmocniejsza strona gry i najbardziej reklamowana to crafting, na prawdę już na tym niskim poziomie jest co crafcić, co jest spoko. Pewnie w późniejszym etapie gry dochodzi jakieś epickie PvP między frakcjami, ale na tej becie do tego nie dojdziemy, bo w 3 dni to niewiele można zrobić.
Nie pitolcie też, że to beta, bo wersja gry to 1.2, a nie 0.9
Ogólnie gra d*py nie urywa, ale dla piratów jestem w stanie się przemęczyć, przez te irytujące rzeczy.
Właśnie, to co jest w AA, to nie jest jakiś błąd lub zamierzony efekt w celu zmniejszenia obciążenia sprzętu, tak jak to było w GW2? Mam tu na myśli culling. Miałem dokładnie te same odczucia, co do ładowania otoczenia.
Muzyka czasami przypominała mi The Guild 2. Może jest to spowodowane tym, że szukam w AA jakiś podobieństw
Co do walki, to liczyłem na XXI w., a dostałem erę Everquesta. Tak ciężko jest obliczać dmg dopiero po uderzeniu hitboxa? Nie jest to aż tak irytujący dystans jak w WoW-ie, ale wciąż dostaję z miecza mimo że fizycznie nie jestem w zasięgu.
A co do gadania niektórych osób "to dopiero beta", to zgodziłbym się z nimi, gdyby to Trion tę grę tworzył. On ją tylko wydaje na naszym terenie. Nawet jeśli mógłby coś zmienić, a moim zdaniem miałby do tego ludzi, to i tak musi się pytać o zgodę XL Games.
Ogólnie to troszkę zawód. Gra momentami przypomina mi themepark a nie sandboxa.
Dobiorę się do nowego kompa i pobawię się w łowienie rybek, bo tylko to mnie naprawdę ciekawiło. Reszta jakoś bez szału.
Do mass PvP nie doszedłem, pewnie nawet bym nie uciągnął tego na kompie.
@EDIT:
Chyba jednak poczekam na Everquesta Next
@down
Nawet mi się nie chce komentować takiego postu. Pozdrawiam ludzi trzeźwo myślących.
Jak czytam większość postów to normalnie aż nie wierze ze tacy ludzie istnieją. Jakby nie zrobili to będziecie narzekać i zawsze jakieś ale będziecie.
Mam bardzo dobrą rade dla tych ludzi zróbcie tak. Kolejno Panel Sterowania - Odinstaluje program - Archeage Beta - Odinstaluj i skończcie płakać. Pozdrawiam ludzi którzy testują grę, a nie osadzają ją po godzinie grania w nią i wypisują takie debilne posty.
Nie będziesz mi mówić co mam robić, odinstaluję tę grę wtedy gdy będę chciał!
Jak już wspomniałem, to są rzeczy, które mnie osobiście drażnią, nigdzie nie napisałem, że definitywnie skreśliłem grę, nie napisałem też nigdzie, że gra to kupa gówna etc. Po prostu są pewne aspekty, które mnie osobiście irytują i postanowiłem się tym podzielić na tym forum, wydaje mi się, że chyba po to ono istnieje .
Vampir, to o czym mówisz w GW2 dotyczyło modeli graczy, a nie otoczenia
ile kosztuje premka na miesiąc?
Jak czytam większość postów to normalnie aż nie wierze ze tacy ludzie istnieją. Jakby nie zrobili to będziecie narzekać i zawsze jakieś ale będziecie. Mam bardzo dobrą rade dla tych ludzi zróbcie tak. Kolejno Panel Sterowania - Odinstaluje program - Archeage Beta - Odinstaluj i skończcie płakać. Pozdrawiam ludzi którzy testują grę, a nie osadzają ją po godzinie grania w nią i wypisują takie debilne posty.
Nie ma się co denerwować, bronić gry na siłę ani nikogo na siłę przekonywać. Po prostu niektórzy zamiast pograć w dobrą grę wolą szukać wad i czekać na idealną...tylko czy taka kiedyś będzie?
ile kosztuje premka na miesiąc?
Jeszcze nie wiadomo, prawdopodobnie około 15$
Jak czytam większość postów to normalnie aż nie wierze ze tacy ludzie istnieją. Jakby nie zrobili to będziecie narzekać i zawsze jakieś ale będziecie. Mam bardzo dobrą rade dla tych ludzi zróbcie tak. Kolejno Panel Sterowania - Odinstaluje program - Archeage Beta - Odinstaluj i skończcie płakać. Pozdrawiam ludzi którzy testują grę, a nie osadzają ją po godzinie grania w nią i wypisują takie debilne posty.
Z całym szacunkiem dla ciebie, ale ktokolwiek, kto interesował się grą, śledził ją od dawien dawna. Gra była dość długo w fazie Alpha, duża część społeczności zdążyła się z grą zapoznać. Choć gra jest nowa na rynku, sama w sobie nowa nie jest, więc nie ma co się dziwić Vampirowi, że odczuwa stęchliznę walki.
@VampirX4
Przypomina themepark, bo nim jest w większości. Twórcy nie potrafili stworzyć sandboxa, stworzyli więc pseudohybrydę, którą okazję macie testować.
Ja powiem tyle - gdyby nie Patron to byłbym na 101% stałym graczem, a teraz muszę się po prostu nad tym poważnie zastanowić (nie, że mnie nie stać). Z jednej strony ArcheAge oferuje klimatyczny świat, w miarę sensowną walkę, możliwość łączenia klas w celu wytworzenia całkiem nowej (ten boski Bloodreaver ), ale z drugiej do większości smaczków, największych zabawek i nierzadko kolosalnych ułatwień otrzymamy dostęp jedynie po zapłaceniu. Mam nadzieje, że Trion zrobi coś w tej kwestii bo jakoś świata ArcheAge nie chcę opuszczać : D
@gizord - Nie zgodzę się. Jeżeli byłby to tytuł P2P to okej: płacę - wymagam - cieszę się grą na RÓWNI z innymi. Jeżeli B2P tak, samo (+- IS z pierdółkami które mnie nie obchodzą). Ale ArcheAge to podobno F2P. A trochę słabe z niego F2P jeżeli za większość fajnych i wyróżniających tą grę elementów przyjdzie mi zapłacić. I to całkiem sporo. Sam przyznasz, że przepaść między darmozjadami, a płacącymi jest kolosalna. (chociaż to zależy ile będzie farmić się APEX, ale nie sądzę żeby to była kwestia godzin czy paru dni)
Tak więc czy w ogóle istnieje jakieś MMO które jest "darmowe"? Moim przykładem będzie Neverwinter Online. Tam nie tylko mamy dostęp do wszystkiego zupełnie za darmo, ale i jak się trochę wysilimy to także odblokujemy te najfajniejsze (mounty, pety, stroje...) rzeczy z IS. Wszystkie dzięki jednej walucie - AD (Astralne Diamenty). Tą nie tylko wykorzystujemy do zakupów na AH, ale i możemy ją wymienić na walutę IS. A zdobywamy ją w ilościach iście hurtowych. I gra jakoś żyje, rozwija się, ma sporą ilość graczy. Jak ktoś chcę zapłacić to nie ma problemu, ceny nie są wygórowane. Ale w żaden sposób nie czyni go to lepszym - co najwyżej lepiej wyglądającym. I to jest dla mnie F2P. Jeżeli chcesz płacisz, jeżeli nie, to nie, ale masz taki sam dostęp do gry co inni bez żadnych problemów. I jeżeli coś takiego byłoby zastosowane w ArcheAge to byłby to najlepszy darmowy MMORPG (for me) ever
Tej koledzy powiedzą mi czy gra ma sens dla casualowego gracza? Interesuje mnie PVP i PVE, cały ten housing czy crafting nigdy mnie nie bawił ale nie wiem w takim razie czy jest sens zaczynać grę. Słyszałem że gra jest rozbudowana, to dobrze - natomiast ja lubię cały czas walkę i to dynamiczną a nie bawienie się w życie;] Czy gra mi się spodoba i czy gracze którzy logują się na end game by zrobić pare instancji czy raid nie bedą mocno poszkodowani? Dodam że płatna subskrypcja to nie problem
LUdzie ta gra juz jet kilka lat na rynku xD a wy placzecie , i zaskoczeni jestescie ?? na RU mogl pograc kazdy doslownie kazdy stremy non stop z niej leca...PIEKNO GRY DO OPEN PVP OPEN WORLD PK , RAID BOSSY :| a nie grafika czy system walki :| Nigdzie nie bylo napisane , ze archeage ma piekna grafike czy non-target...nie czaje . NIe podoba sie nie grac proste , a to , ze macie za slabe kompy by grac na LOW no to przykre bo wystarczy wylaczyc cienie by grac na high/very high....na nie nowych kompach z 4 gb ramu i slabym dyskiem
NIe mowiem bo procka tzreba meic napewno mocnego do tej gry
PATRON- w grze mozna go kupic tak samo jak w Aionie gold packa - w grze spzredawane sa pkty do ingame sklepu i mozna tez chyba wymeinaic golda na nie Wiec QQ off pls
Casuale nie maja po co w ogole zaczynac w to grac poniewaz jest tu system full pk
czyli giniesz od kazdego w kazdym momencie od 30 lvla
Bawienie w zycie ?? tutaj posiadanie domu/farmy to przywilej , ktory bardzo pomaga w grze -to nie housing z Aiona czy innych gier typu masz domek i tyle.
O grze jest pelno info na oficjalnym polskim fanpage wszedzie mozna poczytac poogladc streamy od przynajmniej roku...Jest to zwyczajny 100x bardziej rozbudowany lineage2 w starym wydaniu
Archeage to f2p z opcja premium i od samego poczatku o tym wiadomo - taki sam model jak posiada rift wiec wybacz kazdy o tym wiedzial od conajmniej roku.
W archeage WALUTE DO ITEM SHOPU kupisz w grze wiec o co placzesz ?? wszystko co jest w item shopie kupisz na aukcji...czy od innych graczt , koelgo doczytaj pozniej wypisuj rzeczy o , ktorych nie masz pojecia, Archeage ejst stworzony tak by kazdy mogl miec wszystkow pelni za darmo - szybciej kupuajc 1 patrona za $ , pozniej farmiac na 1 patrona w grze
Jezeli wam to nie pasuje poprostu nie grajcie i tyle ...ale i tak pewnie po starcie zagracie typowo polskie:) Hejcic a pozniej i tak grac.
ale z drugiej do większości smaczków, największych zabawek i nierzadko kolosalnych ułatwień otrzymamy dostęp jedynie po zapłaceniu. Mam nadzieje, że Trion zrobi coś w tej kwestii bo jakoś świata ArcheAge nie chcę opuszczać : D
To są dwa smaczki: farmy i AH. O ile w przypadku AH zgadzam się że możliwość wystawiania powinna być dla wszystkich o tyle z farmami się nie zgodzę. Miejsc nie jest dużo a to dodatkowo zmniejszyłoby szanse nie tyle na zajęcie dobrego co jakiegokolwiek.
A o jaki kolosalnych ułatwieniach piszesz?
Logiczne jest że jeśli ktoś płaci za premkę to musi dostawać coś więcej, za darmo nikt tego nie zrobi.
Casuale nie maja po co w ogole zaczynac w to grac poniewaz jest tu system full pk czyli giniesz od kazdego w kazdym momencie od 30 lvla Bawienie w zycie ?? tutaj posiadanie domu/farmy to przywilej , ktory bardzo pomaga w grze -to nie housing z Aiona czy innych gier typu masz domek i tyle.
PK mi nie przeszkadza. Wychowałem się na Tibii i tylko dla otwartego PVP w ogóle chcę grać w ten tytuł. Bardziej mi chodzi czy da radę grać bez housingu, farmy, łowienia rybek, sadzenia roślinek itp.
A housing czy statek może i przywilej lub zbudowanie statku, jednak moje pytanie tyczy się kwesti takiej czy warto grać dla samej rozgrywki, przechodzenia raidów, młócenia w pvp bez całego craftu i budowania. W innych grach nigdy mi to nie przeszkadzało w end game, nie czułęm się gorszy bo i tak gear zdobywalem a to na raidach a to przez PvP.
To są dwa smaczki: farmy i AH. O ile w przypadku AH zgadzam się że możliwość wystawiania powinna być dla wszystkich o tyle z farmami się nie zgodzę. Miejsc nie jest dużo a to dodatkowo zmniejszyłoby szanse nie tyle na zajęcie dobrego co jakiegokolwiek.A o jaki kolosalnych ułatwieniach piszesz?Logiczne jest że jeśli ktoś płaci za premkę to musi dostawać coś więcej, za darmo nikt tego nie zrobi.
Premke kupisz od graczy w grze , nie widze zadnego problemu by kazdy ja mial....w Aionie nie ma zadnego problemu z GOLDPACKAMI...istnieje cos takeigo jak GIFT /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Mamy tez udostepnione TRADE wiec problemu tez nie widze . Z poczatku beda patrony raczej tanie wiec mozna nakupic kilka i po problemie.
80% ludzi gra w AA dla pvp a nie dla farm...
POPROSTU jezeli ktos SZUKA problemu to go znajdzie...
Premke kupisz od graczy w grze , nie widze zadnego problemu by kazdy ja mial....w Aionie nie ma zadnego problemu z GOLDPACKAMI...istnieje cos takeigo jak GIFT /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Mamy tez udostepnione TRADE wiec problemu tez nie widze . Z poczatku beda patrony raczej tanie wiec mozna nakupic kilka i po problemie.
Chyba się nie zrozumieliśmy Ja piszę o tym że gracze f2p nie mają możliwości wystawiania przedmiotów na AH
Po 1 post był do ludzi którym wiele nie pasuje w tej grze. Jeszcze taka gra nie powstała i nie powstanie co zadowoli wszystkich.
Po 2 gra musi zarabiać, oni tego nie robią żeby ludzie mieli czym zabić wolny czas. Chcą zarobić i tyle.
Po 3 jeśli grasz dla PVP (podstawa MMO bez którego nie warto grać) to nie tak bardzo odczujesz to. Jeśli natomiast dla PVE to bez premki ta gra nie jest dla Ciebie bo będzie ciężko. Chyba że poświecisz trochę więcej czasu i kupisz od innego gracza co nie będzie problemem.
Dobra miśki, przedstawię wam pewną rzecz:
Większość tytułów F2P (jak nie wszystkie) posiadają coś ala abonament. Musi dawać jakieś korzyści, żeby ludzie to kupowali. W wielu przypadkach daje on ogroooooooomną przewagę nad niepłacącymi, przez itemy, których nie można zdobyć w inny sposób, a są znacząco lepsze od standardowych. Jeszcze inny wariant to taki, który po prostu przyśpiesza rozwój. Tak właśnie jest w przypadku ArcheAge. Z tym, że twórcy poszli nam na rękę i możemy wszystko, dosłowny wszystko zdobyć za ingame gold. Po prostu będzie trzeba trochę pofarmić. Nie ma w is żadnych itemów, które zwiększają statystki bardzo mocno, a i tak wszystko można zdobyć nie płacąc. W czym problem?
@donek - jak widać nie każdy, bo ja się przyznam szczerze ArcheAge zbytnio nie interesowałem. To, że były już od dawna Radzieckie serwery, to akurat nie mój problem. Mieszam w krainie miodem i mlekiem płynącej (doceń ironie) czyli w EU i obchodzi mnie tylko to co się dzieje tutaj. Przyszły Europejskie testy - przyszło i moje zainteresowanie grą. Nie znam się na ArcheAge bo... podkreślam gram w niego po raz PIERWSZY w życiu.
To fajnie, że ArcheAge to gra F2P z "opcją" Premium. Ale opcja to chyba nie wymóg, co nie? A tu, żeby w pełni cieszyć się grą trzeba to Premium mieć. I nie płacze, że to jest aż tak złe, że nie tak, że to i tamto. Ale bez tego Premium najfajniejsze rzeczy będą niedostępne. Nawet taka pierdółka (jak piszę Steelheart) jak wystawienia przedmiotów na AH będzie dla nas zablokowana.
O tym, że można kupić walutę IS w grze nie wiedziałem. Ale jest kwestia ile trzeba będzie na nią farmić. Przytoczyłem przykład - Neverwinter Online - max. na dzień można wyfarmić ~24k AD. 1 ZEN to koszt koło 450 AD (choć nie wiem, trochę już nie grałem), a fajne mounty z IS (na wyprzedaży) rozpoczynają się chyba od 700 ZEN. Zatem masz około 50 ZEN dziennie. Czyli fajnego mounta wyfarmisz w dwa tygodnie. Da się? No pewnie.
A tu nie wiadomo ile będę musiał spędzić czasu na farmie żebym normalnie, na równi z płacącymi mógł pograć -,-
I szczerze mówiąc od takiego F2P wolę czyste P2P, bo powiedzmy sobie szczerze siedzenie powiedzmy 2 tyg. na farmieniu czegoś tam, żeby uzbierać na tego Patrona to żadna zabawa. Zatem bardziej skłonny będę zapłacić niż bawić się w takie darmowe granie. Oczywiście nikt płacić mi nie zabroni. Tylko jeżeli cena będzie wynosić około 15$ (45 zł) to podziękuje. Sorry, ale aż tak dobra ta gra nie jest. Jednak jeżeli cena będzie nie większa niż 30 zł to raczej się skuszę, ale zresztą poczekamy, zobaczymy.
I masz racje - jeżeli mi nie spasuje - nie zagram. Koniec kropka ; )
Gra ma swoje wady, ale ma wiele zalet i bardzo rozbudowana co pozwala każdemu znaleźć coś dla siebie. Mimo że za niektóre opcje trzeba płacić. Warto przetestować i samemu ocenić.
Stwierdzaj, że gra nie jest taka dobra - wcześniej przyznaj się, że grasz od 1 dnia. O boże