ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Zapewne jak wszyscy przypuszczają będzie to październik

Tak jakby :/ Dlatego nie opłaca się wywalać kasy teraz

:)

@Edit Ciekawe czy dobijemy do 1000 postów w tym temacie :D

same szkoda kasy, teraz to trzeba testować itd. :D Bo potem, jak płacić będziemy to warto to dobrze wykorzystać (chociaż łapać jak gdzie i kiedy co robić, żeby nie stać i się nie zastanawiać).

Podziwiać krainę to polecam na 2giej postaci:D

Czy tylko ja w tej grze będę amatorem który będzie grał pierwszy raz? ;_;

Zawsze możecie już dzisiaj spróbować wersji RU, bez spiny sobie pozwiedzać świat nie robić questów, sprawdzić postacie itp. A za 3 dni zacząć już ogarniać mechanikę, opisy itp po angielsku. Lepsze to niż czekanie z wywieszonym językiem bo może się gra z jakiś powodów nie spodobać.

Ja dopiero 30.07 będę grę próbował pierwszy raz. Od paru dni jak "odkryłem" tą grę to mam okropną zajawkę i mam nadzieje, że po tej Closed Becie tak zostanie!

Widzę że nie jestem sam :D

Grałem trochę w pierwszą closed betę i gierka spodobała mi się na tyle że przestałem w nią grać ;) Wiem, że brzmi to absurdalnie ale cierpliwie sobie poczekam i kiedy nie będzie wisiał nade mną już żaden wipe, rozpocznę sobie przygodę z tą produkcją, która zajmie mi pewnie długie jesienne i zimowe wieczory ;p To jest tylko subiektywne odczucie ale nie lubię psuć sobie klimatu poprzez to że potem po starcie gry będę wiedział co, gdzie i jak a raczej wolę uczyć się wszystkiego na bieżąco :) Kluczyk do CBT2 jest i znów mam zamiar pograć sobie bardzo spokojnie i poznać troszkę więcej contentu i jeżeli dalej będę odnosił wrażenia na takim samym poziomie, to z czystym sumieniem jestem w stanie powiedzieć że mogę wydać na tą grę pieniądze, na część contentu która będzie zablokowana i na co większość tak narzeka ;p

Strategiczne miejsca na farmę które zawsze zajmowane są wg kolejności:1. Solzreed Jest to najlepsza lokalizacja po Patchu 1.2 na Farmę, najtańsza do wykonania paczka oraz dostęp do oceanu i morza. 2. PustyniaJest to Dobra lokalizacja ze względu na dostęp do morza jak i blisko środków transportu Drogowego " potocznie TAXI "3. 2 KoronyTrzecia najlepsza lokalizacja, dostęp do morza oraz po drobnym marszu dostęp do Oceanu. Ta lokalizacja jest preferowana dla Crfterów Itemów e względu n najkrótszą drogę do przeciwnego kontynentu. To Po tej stronie . Po stronie przeciwnej nie mam pojęcia Pozostałe lokacje to już tak zwane ochłapy czyli lepszy rydz niż nic

każda farma blisko morza/rzeki z dopływem do morza jest dobra. ja np. na RU zrobiłem drugą postać farmera, i wysyłałem sobie matsy na paczki pocztą (albo sprzedawałem na AH i kupowałem tańsze matsy) (farmy były na konto) co prawda traci się trochę na expie ale szybki relog i masz farmę ogarniętą.

Witam, chciałem się zapytać czy nie posiada ktoś przypadkiem jeszcze jakiegoś klucza do cbt2 niepotrzebnego, chętnie go przygarnę.

XFCT-M3EW-NTT3-2F9T-6997

XYF3-QKJZ-JEZT-N39K-Q7E9

YW6G-LZJQ-3Q7F-7MZX-MFYD

ZJG9-XZ2J-99YN-XCMF-THTW

Spróbuj z tych, jak nie będą działać to zaraz inny podrzucę w miarę możliwości

@Edit jak ktoś je sprawdzi to niech powie :) Macie tu jeszcze jeden ale nie mam pewności XZTZ-EHGF-9DNM-K7CC-YMGP

Nie będziesz sam 30.07 :)

Grunt to dobra strategia na start!

Grunt to dobra strategia na start!

Problem w tym, że początkujący gracze którzy nie grali wogóle w ArcheAge (czyli np. ja) nie mają strategii.

ja słyszałem taką strategię.

premka (żeby mieć lp) farma> zbierać dużo drewna i kamienia > osiołek > duża farma > katamaran z harpunem (łudka, speedboat) >domek farmerski (potrzeba dużo drewna i kamienia)

oczywiście jak gra się w kilka osób (tam jest system "rodziny" takie cp) to jest łatwo. nie opłaca się zbierać łódek dla wszystkich. spać w domku (regenerować lp i dostać buffa) może tylko osoba która postawiła plan domku (nie działa na konto)

farmienie takich, rzeczy jak transportowiec czy galeon tylko legionowo.

info z RU z wersji 1.0 więc mogło się pozmieniać

BTW. wiadomo jak będzie wyglądać sytuacja z serwerami? chodzi mi o ilość i czy będą pozamykane jak to było na wersji RU??

Ja mam takie pytanko . Jak pobiore AA to będe mógł zrobić postać przed testami ?

Nie. Można robić tylko jak serwery są online (inni też będą grali).

Jeśli wykupiłeś founder's packa, to będziesz miał dostęp do gry 4 dni przed premierą.

Troche lipa chciałem sobie dopieścić postac w każdym szczególe ;c

Witam, nie miałby ktoś może odstąpić kluczyka?
Od dawien dawna miałem "zarejstrowane konto" ale poskąpili mi klucza na dwóch e-mailach. A jakoś teraz mam czas i dużą ochotę sprawdzić tą grę. Byłbym wdzięczny niesamowicie za podarowanie mi klucza na prywatnej wiadomości. Pozdrawiam.

#Edit.
Chyba, że już nie da się grać i trzeba czekać na start?

Witam, nie miałby ktoś może odstąpić kluczyka? Od dawien dawna miałem "zarejstrowane konto" ale poskąpili mi klucza na dwóch e-mailach. A jakoś teraz mam czas i dużą ochotę sprawdzić tą grę. Byłbym wdzięczny niesamowicie za podarowanie mi klucza na prywatnej wiadomości. Pozdrawiam.#Edit. Chyba, że już nie da się grać i trzeba czekać na start?

Wszystkie klucze poszły :C