ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

W sumie zamierzam pograć w Aiona z/w na sandbox i morze ( piraci, żaglowce itd) inne rzeczy wyglądają całkowicie podobnie do innych mmo.( Rift, AION itd)

Wiec jeśli ktoś podpowie jaką nacje wybrać (grałem dosłownie godzinne i wybrałem rase, jakiś emo chłopców jak ala młody chińczyk) bo miał jakieś bonusy do craftu. ( chce isc w craft łodzi).

Mati - dobrze , ze napisales ze kohorta po stronie nuian...bo chyba bym zwariowal grac po tej samej stronie co oni ufff :)

Co do servera na karypto czy jak mu tam spokojnie mozna garc praktycznie nikt tam nie gra a jedynie troche graczy z cbt 1 :) , sam nie wiem czy bede na becie gral bo w sumie po co grac jak i tak wipe bedzie jeszcze 2 razy . Gra i tak dopiero zacznie sie po 2-3 miesiacach od premiery , wiec czasu na wszystko bedzie sporo , najlepsze jest to , ze bedzie wersja steam gry a to znaczy , ze patrona pewnie tez beda sprzedawali :)<3

Mati - dobrze , ze napisales ze kohorta po stronie nuian...bo chyba bym zwariowal grac po tej samej stronie co oni ufff Co do servera na karypto czy jak mu tam spokojnie mozna garc praktycznie nikt tam nie gra a jedynie troche graczy z cbt 1 , sam nie wiem czy bede na becie gral bo w sumie po co grac jak i tak wipe bedzie jeszcze 2 razy . Gra i tak dopiero zacznie sie po 2-3 miesiacach od premiery , wiec czasu na wszystko bedzie sporo , najlepsze jest to , ze bedzie wersja steam gry a to znaczy , ze patrona pewnie tez beda sprzedawali

Um... juz jest wersja na steam. A co do potarona to napewno nie beda sprzedawali. Go sie kupuje w is :x

W sumie zamierzam pograć w Aiona z/w na sandbox i morze ( piraci, żaglowce itd) inne rzeczy wyglądają całkowicie podobnie do innych mmo.( Rift, AION itd) Wiec jeśli ktoś podpowie jaką nacje wybrać (grałem dosłownie godzinne i wybrałem rase, jakiś emo chłopców jak ala młody chińczyk) bo miał jakieś bonusy do craftu. ( chce isc w craft łodzi).

Tak na prawde nacja sama w sobie nie daje za duzo. Bardziej patrz czy masz z kim grac. Bo to ze ty bedziesz robil statki no ok, ale to w takim razie potrzebujesz "lesnika" bo sam nie wyrobisz z punktami pracy. Ja bym ci polecil wschod Kotki/Azjaci bo maja wiecej drewna :X Ale jak masz gildie to o material nie bedziesz sie bal wiec za tym przemawia zachod i dolaczenie do Kohorty np.

Jeśli chodzi o wersje Steam to potwierdzam że działa ponieważ już gracze od nas z legionu mają tą wersje a działa to tak:

1. Kupujecie grę na Steam lub wpisujecie kod z innej strony

2. Gra pojawia się w Bibliotece i pobiera się

3. Po pobraniu uruchamiacie grę i pojawia się wam Glyph który jest już zalogowany

4. Wpisujecie serial ( otrzymaliście go wraz z zakupem gry )

5. I już można grać

( przy zakupie Archeum Founder Packa gra pobiera się 2 razy , 1 klient na Alpha i drugi na Beta , Wersję wybiera się w Glypie )

Jeśli chodzi o wersje Steam to potwierdzam że działa ponieważ już gracze od nas z legionu mają tą wersje a działa to tak:1. Kupujecie grę na Steam lub wpisujecie kod z innej strony2. Gra pojawia się w Bibliotece i pobiera się3. Po pobraniu uruchamiacie grę i pojawia się wam Glyph który jest już zalogowany4. Wpisujecie serial ( otrzymaliście go wraz z zakupem gry )5. I już można grać ( przy zakupie Archeum Founder Packa gra pobiera się 2 razy , 1 klient na Alpha i drugi na Beta , Wersję wybiera się w Glypie )

Niom ja sam wczoraj kupilem na gamecodes.

Dobrze przeliczyłem ? tylko ~16 dni potrzeba by móc wylewelować 1 profke i wycrafcić 53 lvlowy gear?

75000 wymagane craft lvlu

4880 tyle jesteśmy wstanie uzyskać będąc online 24/7 wspomagając się 2 potkami z cs odnawiającymi 1k co 12h

Dobrze przeliczyłem ? ~16 dni potrzeba by móc wylewelować 1 profke i wycrafcić 53 lvlowy gear?75000 wymagane craft lvlu4880 tyle jesteśmy wstanie uzyskać będąc online 24/7 wspomagając się 2 potkami z cs odnawiającymi 1k co 12h

Skoro przeliczyłeś i tyle wyszło to pewnie tak, ale pod kilkoma warunkami:

- nie wydajesz punktów na nic innego, czyli nawet nie otwierasz woreczków z goldem

- ktoś zapewnia Ci matsy do levelowania profesji - sam ich zdobyć nie możesz

- po 45 min afk wywala z gry (bieganie w kółko nie pomaga ;) )

Wymaksowanie profesji to tylko połowa sukcesu bo sam craft itemów jest teraz drogi (a dodatkowo od 44 lvl itemy dzielą się jeszcze na kilka różnych setów, jak nie pyknie to co chcemy to craftujemy od początku).

Dobrze przeliczyłem ? tylko ~16 dni potrzeba by móc wylewelować 1 profke i wycrafcić 53 lvlowy gear?75000 wymagane craft lvlu4880 tyle jesteśmy wstanie uzyskać będąc online 24/7 wspomagając się 2 potkami z cs odnawiającymi 1k co 12h

Hm... wydaje mi ze bylo by to trudne bo. Do zrobienia jakiegos setu potrzbujesz np. zelaza. i osobna profka jest odpowiedzialna za wydobycie jak i przetopienie. Wiec juz tracisz punkty pracy na zebranie surowcow. No chyba ze kupisz wszystko, ale jak to zrobic na low lvl? :x

Chcialbym zeby w AA bardziej podkreslili waznosc profek rzemieslniczych. Zeby naprawde osiagniecie max lvl cos dawalo, typu np. max w ciesli powzwal ci reperowac szybko statki w trakcie potyczek itp. bo poki co to daje tylko szybsza produkcje desek z tego co pamietam.

Dobrze przeliczyłem ? tylko ~16 dni potrzeba by móc wylewelować 1 profke i wycrafcić 53 lvlowy gear?75000 wymagane craft lvlu4880 tyle jesteśmy wstanie uzyskać będąc online 24/7 wspomagając się 2 potkami z cs odnawiającymi 1k co 12h

Nie, ponieważ:

- Zużywasz pkt pracy do innych też rzeczy

- Itemy muszą ci krytnąć ( najłatwiej mówiąc kolor wyżej ) jeśli ci nie krytnie item jest do przemielenia

- Bardzo trudno o materiały na craft o tyle że pierwsze 2 poziomy są łatwe to później robi się już pod górkę

( jeśli chodzi o materiały , potrzebujesz specialnych proszków które dostajesz z rozwalania Armora lub broni. Z armora leci ci Moonlight a z Broni SunLight . To jest podstawowy proszek , na peirwsze crafty na 1 crft zużywasz 6 proszków , na 2 poziom 8 szt, potem jest już górka ponieważ potrzebujesz kolejnego poziomu proszku, nie pamiętam jak się nazywał ale wiem że 1 szt robi się z 5 proszków podstawowych a tych itemów na craft 3 zestawu potrzebujesz 9 szt 9x5 = 45 szt, potem jeszcze trudniej bo kolejne poziomy craftu to coraz trudniejsze materiały )

( rekordzista 1 cześć setu wykraficł w 1,5 miesiąca a to ttylko 1 part ) :)))))

Chcialbym zeby w AA bardziej podkreslili waznosc profek rzemieslniczych. Zeby naprawde osiagniecie max lvl cos dawalo, typu np. max w ciesli powzwal ci reperowac szybko statki w trakcie potyczek itp. bo poki co to daje tylko szybsza produkcje desek z tego co pamietam.

Zmniejsza też zużycie punktów pracy plus teoretycznie zwiększa szansę na lepszy "kolor" itemu.

Nie, ponieważ:- Itemy muszą ci krytnąć ( najłatwiej mówiąc kolor wyżej ) jeśli ci nie krytnie item jest do przemielenia- Bardzo trudno o materiały na craft o tyle że pierwsze 2 poziomy są łatwe to później robi się już pod górkę

Profesję można levelować przerabiając podstawowe materiały ;)

Nie, ponieważ:- Zużywasz pkt pracy do innych też rzeczy- Itemy muszą ci krytnąć ( najłatwiej mówiąc kolor wyżej ) jeśli ci nie krytnie item jest do przemielenia- Bardzo trudno o materiały na craft o tyle że pierwsze 2 poziomy są łatwe to później robi się już pod górkę ( rekordzista 1 cześć setu wykraficł w 1,5 miesiąca a to ttylko 1 part ) ))))

Ten rekordzista to na becie ? Czy kr/ru official ?

Ciekaw jestem czy w ciągu miesiąca zgrane gildie będą mogły się już ubierać w najlepsze rzeczy . ( mam namyśli rozwijane przez 1 osobe 1 craft , wspólne matsy )

@Ren zdaje sobie z tego sprawę ale grając ze znajomymi nie musisz się dublować bo grając solo i chcąc wszystkie profki wymaxować to parę lat grania .;)

+/-

warn_ico.png
Spam ~ NS
Ten rekordzista to na becie ? Czy kr/ru official ?Ciekaw jestem czy w ciągu miesiąca zgrane gildie będą mogły się już ubierać w najlepsze rzeczy . ( mam namyśli rozwijane przez 1 osobe 1 craft , wspólne matsy )@Ren zdaje sobie z tego sprawę ale grając ze znajomymi nie musisz się dublować bo grając solo i chcąc wszystkie profki wymaxować to parę lat grania .

Choćbyś nie wiem co zrobił to nie da rady, ponieważ od 4 poziomu itemy się niszczą , jest szansa i to duża .

Ale jak Ci się uda do SET jest kosmiczny a statystyki setowe ..... baja ale jest tak trudno zrobić te endgame itemy że minie dobre pół roku albo więcej jak ludzie będą mieli po kilka partów może 2 jeśli będą wszyscy robili dla 1 gracza.

Zmniejsza też zużycie punktów pracy plus teoretycznie zwiększa szansę na lepszy "kolor" itemu.Profesję można levelować przerabiając podstawowe materiały
Moje wypowiedz byłą do tekstu: że można zrobić endgamowy set w 16 dni, a nie do maxymalnego lvlowania craftu :D ale luzik ^^

Pytanie z innej beczki czy opłaca się remiksować części setów w tej grze . ?

Pod archera

- Fllame Jerkina 4 partsy do seta( botki , wrists , belt , rekawice ) dla + crt dmg

z 3 partsami Gale Jerkina dla agi

Czy lepiej jeden makasujący bazową statystykę

Powstał jakiś calc statystyk ?

@Down Podziekowal

Bardziej opłaca się cły set ponieważ za odpowiednią ilość partów założoną z danego setu aktywują się bufy dodatkowe.
Dodatkowo jeśli nosisz cały set np cloth czy plate dostajesz bazowego Buf z setu w zależności czy to jest cloth, leather czy plate.

@Edit

Jesli ktoś ma pytania proszę pisać śmiał czy w tym temacie czy na pw, jeśli będę znał odpowiedź z pewnością pomogę ! :)

Ren@

Skad masz wersje na steam ?? gry nie mozna pobrac , 2 gry sie nie kupuje bo jest f2p?Chodzi mi o zakup founder packow a jak widac sa dostepne (przedpremierowo chcoiaz wersji gry na steam nie ma do pobrania) - chyba , ze odblokowuje sie po zakupie founder packa

Jezeli gra jest na steamie , rownie dobrze moga wprowadzic rynek na steamie i itemy z is tam .

Jak Mówił Mati, kupiłem fouder packa. Gra mi się dodała do steam i zaczęła ściągać potem klikając graj ściąga się glyph i jesteś odrazu zalogowany i potem klikasz Play już w glyph

Edit: faktycznie mogą ale jest to mało prawdopodobne.

Wersja Steam jest tylko na tą chwilę dla ludzi którzy kupują Founder Packa do ARcheAge na platforme Steam.

Pobierają się 2 x ArcheAge jeśli zakupiłeś Archeum Founder Packa dzięki któremu masz dostęp do Alpha i Beta, ponieważ te 2 wersje mają odseparowanego klienta gry . Natomiast jeśli kupiłeś Gold lub Silver to pobiera się tylko podstawowa wersja która jest grywalna na Becie.

@Edit

Przypominam że pojawił się Patch na klienta BETA , 300 MB waży :)

@mati3464 z minuty na minutę twoja sygnaturka coraz bardziej się rozrasta :D

PS: Do CBT2 zostały 23 godziny i 14 minut :D

@mati3464 z minuty na minutę twoja sygnaturka coraz bardziej się rozrasta PS: Do CBT2 zostały 23 godziny i 14 minut

Chciałem wcisnąć jeszcze to ale niestety jest zbyt duże :( bo logo do ArcheAge IX Kohorta ma wspaniałe :) musiałem mocno zmniejszyć to logo przez co straciło na jakości bo oryginalny rozmiar to Full HD

U2Mkkf.png

mod_ico.png
Proszę ogarnąć offtop

~Leman