ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Ja tam nie widzę żebyśmy byli stratni na kredytach, kupując je za euro:

5 $ = 16,15 zł 750 kredytów / 16,15 = 46,43 // 1 zł = 46,43 kredytów przy zakupie za $$

5 E = 20,95 zł 975 kredytów / 20,95 = 46,53 // 1 zł = 46,53 kredytów przy zakupie za EURO

Widać to zmienili, kiedyś za $$ było więcej kredytów, zmniejszyli ich ilość i to się wyrównało.

Jak ostatni raz patrzyłem to z 1 zł = 54 kredytów przy zakupie za $$.

Tutaj ważna jest też sprawa kursu walut, ostatni te wahania są bardzo duże przez co to wpływa na różnicę i opłacalność paczek.

Mati dziwi mnie trochę twoje ocenianie wartości potek po alphie 3g = 3min = 3zl jest to dla mnie zerowy punkt odniesienia gdzie ludzie obracają walutą z Founderów ( to tak jakbym ja wystawił teraz 100 potek po 1g na ob). Przy takim przeliczniku wątpię by ktokolwiek je sprzedawał za takie grosze 10x taniej wyjdzie kupienie od goldsellerów golda .

,,Żeby nie było nie jestem jakimś fanbojem , a realistycznie oceniam grę, ponieważ po przejściach z AION i TERA od Gamefroga oraz Silkroad od Joymaxa wiem co to znaczy gra P2W.''

Nie obraź się ale jesteś chyba największym fanbojem tej gry obecnie na forum . Każda najdrobniejsza krytyka jest od razu ripostowana tylko przez ciebie :) Chciałbym zaznaczyć że porównywanie AA do innych gier mmo jest nie na miejscu bo żadna z nich nie ogranicza cię Pointami zdobywanymi za bycie online/offline .

Chciałem znacznie więcej napisać ale Nivis mnie uprzedził i zawarł większość moich myśli w swoim poście .

,,Dlatego zostaje przy swoim twierdząc, że jeśli chcesz się dobrze bawić w AA trzeba przygotować kilka stówek jak na typową grę F2P przystało. Sorry, P2P>>B2P>>F2P/P2W.'' +1

W takim razie jedyne mi co zostaje powiedzieć, życzę miłej i udanej gry w świecie ArcheAge'a dla graczy Free jak i dla Graczy Premium. :)

Każdy wyrobi sobie zdanie na temat gry po starcie i to czy zostanie czy opuści jego sprawa, mam nadzieje że każdy gracz znajdzie coś w tej grze dla Siebie :)

Pozdrawiam //

Destrojer Serwer (EU KYPROSA)

Pograłem teraz trochę i musze powiedzieć, że ta gra jest bardzo... spóźniona w europie. Tyle czekania a dostaniemy taką sobie gierke, z dość uwłaczającym systemem płatności. To samo czeka nasz Blade & Soul. Fajnie, że mogę sobie pobudować, ale co z tego, jak jest to dość mocno ograniczone? Za te 40 zł miesięcznie to mam mocno oklepanego WoWa a tam przynajmniej dostane SUPER GIGA ULTRA PvE kontent. Nie czuje tej gry osobiście...

Może doczekamy się rewolucji w Everquest Next

Pograłem teraz trochę i musze powiedzieć, że ta gra jest bardzo... spóźniona w europie. Tyle czekania a dostaniemy taką sobie gierke, z dość uwłaczającym systemem płatności. To samo czeka nasz Blade & Soul. Fajnie, że mogę sobie pobudować, ale co z tego, jak jest to dość mocno ograniczone? Za te 40 zł miesięcznie to mam mocno oklepanego WoWa a tam przynajmniej dostane SUPER GIGA ULTRA PvE kontent. Nie czuje tej gry osobiście... Może doczekamy się rewolucji w Everquest Next

Własnie dlatego nie czujesz tej gry bo pograles "troche" klimat tej gry czuje sie dopiero jak masz ogarnieta gildie i robicie raidy 30 osobowe czy to trady czy pvp. Niezapomniane chwile jak plyniesz z kompanami na statku przy dzwiekach fletu wygrywajacego opening z Naruto ^ ^ Zeby docenic AA trzeba "troche dlużej" pograc w niego. :)

No sir, klimat gry się czuje ODRAZU jak się do niej wejdzie. W AA czegoś takiego nie ma, ta gra mnie nie porwała. A budowanie domków, statków czy innych gówien... serio nie jest warte 40 zeta +

No sir, klimat gry się czuje ODRAZU jak się do niej wejdzie. W AA czegoś takiego nie ma, ta gra mnie nie porwała. A budowanie domków, statków czy innych gówien... serio nie jest warte 40 zeta +

Tia dla tego nie lubie fanow WoWa bo wszystko do niego porownuja. Gdzies na forum ArcheAge bylo zeby zaimplementowac do gry pobieranie 2k laborow za napisanie na chacie "WoW First the best MMO" Rozumiem ze komus moze gra sie nie podobac, ale pisanie ze jest slaba... to trzeba sie albo nie znac wogole na mmo albo byc trollem :X

Widze, że klapki na oczy i ARCHEAGE FOR THE WIN

Pomijając ten fakt, nie napisałem, że gra jest słaba ani nie porównałem tej gry do WoWa. Przykro mi mówić, ale musisz pogodzić się z faktem, że AA nie jest najlepszą grą na świecie i niektórym ludzią może się zwyczajnie nie podobać.

Po prostu dla mnie AA nie jest warte wydawania pieniędzy i tyle.

Pograłem teraz trochę i musze powiedzieć, że ta gra jest bardzo... spóźniona w europie. Tyle czekania a dostaniemy taką sobie gierke, z dość uwłaczającym systemem płatności. To samo czeka nasz Blade & Soul. Fajnie, że mogę sobie pobudować, ale co z tego, jak jest to dość mocno ograniczone? Za te 40 zł miesięcznie to mam mocno oklepanego WoWa a tam przynajmniej dostane SUPER GIGA ULTRA PvE kontent. Nie czuje tej gry osobiście... Może doczekamy się rewolucji w Everquest Next

No coz piszac "dostaniemy taka sobie gierke" "Za te 40 zł miesięcznie to mam mocno oklepanego WoWa a tam przynajmniej dostane SUPER GIGA ULTRA PvE kontent" mozna roznie to interpretowac, nastepnym razem moze wypowiedz sie jednoznacznie to nie bedzie niedomowien.

No mnie własnie też ta gra nie porwała, przyznam się ze grałem tylko 1,5h. Może i to mało, ale 10 lat temu taki WoW porwał mnie od razu. Żeby nie mówić tu tylko o WoWie, ale coś w podobnym Azjatyckim klimacie jak AA. A mianowicie L2, jak wszedłem do L2 pierwszy raz około 8 lat temu, zostałem kupiony przez tą grę w pierwszych 10 minutach. Więc moim zdaniem klimat można wyczuć od razu. Nie mówię że AA ma zły klimat, ale nie jestem jeszcze do niego przekonany. Może to się zmieni, jak się zmuszę żeby pograć dłużej. Ale nie jestem pewien czy to dobry kierunek, gra powinna Cie przyciągnąć od razu. Być może trzeba jeszcze zobaczyć, nie wiem.

AA to godna produkcja dla mnie. W końcu jakieś dobre mmo. Warta każdej zlotówki. Według mnie to nie gra dla solo graczy, najwiekszy nacisk jest na gildie i to nie 30 osobowe, tylko naprawdę masówki gdzie każdy ma zadanie do wykonania i daży do jego wypełnienia.

No coz, jak dla mnie ArcheAge ma "wolne" tempo. Nie jestesmy wzuceni w sam wir wydazen tylko powoli sie akcja rozgrywa. Gdzie tak naprawde kluczowy aspekt tej gry czyli morze dostajemy dosyc pozno...

edit: mnie tez gra nie oczarowala z poczatku tak jak chocby Blade and Soul. Zakochałem sie w tej grze dostrzegajac jak wiele ma ona mozliwosci i jak skrupulatnie zostaly tutaj wykonane detale, jak chocby łowienie ryb.

Mnie 10 lat temu porwała Tibia, a teraz większośc gier już nie robi wrażenia. Starzejemy się:> Oczekiwania rosną, polecam pograć dłużej. 139 dni potgrzebne jest, aby wymaxować jedną profesje, ciekawe wyzwania. Jak ktoś nudzi się w tej grze to znaczy, że mmo już nie dla niego i pozostaja simsy:)

Mnie 10 lat temu porwała Tibia, a teraz większośc gier już nie robi wrażenia. Starzejemy się:> Oczekiwania rosną, polecam pograć dłużej. 139 dni potgrzebne jest, aby wymaxować jedną profesje, ciekawe wyzwania. Jak ktoś nudzi się w tej grze to znaczy, że mmo już nie dla niego i pozostaja simsy:)

chciałem napisać to samo :D te emocje podczas pk :D

BTW. gra nie jest słaba ale też nie jest najlepsza. trzeba poczekać na 2-4 spore upgrade'dy (numerek 3~) i zobaczyć w jaką stronę producenci pójdą, np. słynny L2 czy jak dla mnie aion, który zamienił siege w pve rozrywkę (patche 2 i 3) olał kompletnie abyss (a takie fajne techno tam leciało i to było świeżością tej gry), pve for the win (sety pvp za pve) + blokady ap za pvp jak za dużo zabijasz (no WTF!!) a w AA chodzi tylko o pvp i nie można oceniać gry nigdy nie zabijając kogoś (czy to w raidzie czy zwykłym pk) więc czekam na update'ty i mam nadzieję że gra będzie coraz lepsza bo ma potencjał.

Cześć, mam takie pytanie, jak gram teraz w bete, mam wrażenie, że jest optymalizacja troszkę szwankuje, ale to może przez to, że strasznie dużo graczy, jest prawdopodobieństwo, że w finalnej wersji 16.09 będzie lepiej? Albo może komp mam za słaby..

Pentium® Dual Core CPU E5200 2.50GHZ

4 GB RAM

Radeon HD 4800 Series

Z góry dzięki za pomoc ; >

Nie sądzę, by 16 było lepiej. Streamując mówili, że client "OBT", a "Premiera" nie będzie się różnił (tylko kosmetyczne zmiany).

Widać, że od Alphy, CBT do OBT znacznie poprawili grafikę, optymalizacja się raczej nie zmieniła, ale przy DX11 używając dasha zauważyłem lekkie przycięcia, zmiana na DX 9 pomogła.

A co do kompa... w grę wchodzą chyba tylko low detale, czyż nie?

Na starcie będzie prawdopodobnie więcej graczy niż na OBT, więc na początku będzie raczej gorzej ;)

Ja obstawiam że to głównie przez sprzęt, gra będzie chodzić bez większych problemów ale szału się nie spodziewaj, będą ścinki, długie wczytywanie textur itp.

Super, dzięki za pomoc : )

Dokładnie. Ja gram na tym lapku: http://www.x-kom.pl/p/157507-notebook-laptop-15-6-msi-ge60-2oc-i5-4200m-8gb-750-gt750m.html do tego mSSD i gra działa płynie na średnio/wysokich detalach na DX9. Czasami tylkołapie takie 2 sekundowe przycinki ale to rzadko, może 2/3 razy na 10h gry.

Przez pierwsze 2-3 godziny open bety na 2 rdzeniowym procku, 6gb ram i geforce gts450 gra mi ostro cięła, npcki ładowały się po minucie itp. Ale po tym czasie, jak było mniej graczy itp itd. Gra chodzi pięknie na średnich.