ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Ja sie pytam dlaczego...kraken nie bedzie juz world bossem ?? Za slaby jest czy co , ze zrobili z niego event i na jakiejs zasadzie bedzie te 200 golda ?? na 1 osobe czy na cale ally ?

Tak sobie czytam te posty " broniace gre " że nie jest p2w i mam wrażenie że gdzieś już to widziałem ^^ Identycznie było z Royal Questem w końcu tam też jest premka + item shop gdzie było można kupować itemy za in game golda . Wszyscy któzy zaczynali lub grali bronili dokładnie w ten sam sposób "skoro można kupić in game nie ma p2w " a po miesiącu czy dwóch sami stwierdzali to co reszta widziała już dawno . Rozumię że można mieć hype na game sam miałem chęć na AA i to dużą ale jak zobaczyłem IS to wiem że nie ma sensu nawet zaczynać . Nie rozumie naprawdę czy ludzie są tak ślepo zapatrzenie że skoro gram w grę to będą ją bronił nogami i rękoma .... No przecież nikt mi nie powie że dodanie potki na labor a co ważniejsze archeum to już ostre przegięcie.

Ps. do tycha wyliczeń że potka będzie kosztować 3g i to pare minut roboty ... Szkoda że osoba która podało to info nie bierze pod uwagę że ludzie po pierwsze mało grali , nie maxowali postaci bo wipe , ludzie nie wrzucali kasy do item shopa jak to bedzie mialo miejsce teraz , naplyw nowych graczy na otwarcie itd... także potki nie były tak potrzebne jak to będzie teraz.

Tu jets idealnie opisane jak wyglada "nie p2w" cash shop :http://forums.archeagegame.com/showthread.php?36453-Math-behind-the-Cash-Shop-You-Should-read .

W skrocie osobą chcąca wykrafic item "mityczny" :

a patron/f2p not using cash shop: has to regrade an item 50,805 times to be successful(not counting it that an item can break or downgraded!)
a person just using basic regrade charms: has to regrade an item 970.96 times to be successful(not counting it that an item can break or downgraded!)
a person using archeum boxes: has to regrade an item 99.23 times to be successful(not counting it that an item can break or downgraded!)

Tak sobie czytam te posty " broniace gre " że nie jest p2w i mam wrażenie że gdzieś już to widziałem ^^ Identycznie było z Royal Questem w końcu tam też jest premka + item shop gdzie było można kupować itemy za in game golda . Wszyscy któzy zaczynali lub grali bronili dokładnie w ten sam sposób "skoro można kupić in game nie ma p2w " a po miesiącu czy dwóch sami stwierdzali to co reszta widziała już dawno . Rozumię że można mieć hype na game sam miałem chęć na AA i to dużą ale jak zobaczyłem IS to wiem że nie ma sensu nawet zaczynać . Nie rozumie naprawdę czy ludzie są tak ślepo zapatrzenie że skoro gram w grę to będą ją bronił nogami i rękoma .... No przecież nikt mi nie powie że dodanie potki na labor a co ważniejsze archeum to już ostre przegięcie.Ps. do tycha wyliczeń że potka będzie kosztować 3g i to pare minut roboty ... Szkoda że osoba która podało to info nie bierze pod uwagę że ludzie po pierwsze mało grali , nie maxowali postaci bo wipe , ludzie nie wrzucali kasy do item shopa jak to bedzie mialo miejsce teraz , naplyw nowych graczy na otwarcie itd... także potki nie były tak potrzebne jak to będzie teraz.

Gralem w Aionie od poczatku f2p...jakos nikt nie plakal kto gra i graaj do tej pory , ze ejst p2w...bopremke kupujesz za golda czy to tak trudnoz rozumiec ?? Nikt nie bedzie patrzyl na 10 osob dla , ktorych problem jest pogarc 10 h tygodniowo i miec na premke . To sorry chyba mmo nie jest dla tego kogos...Nie porownuj Royal questa , ktory jest poprostu mega slaba gra do archeage czy Aiona bo to jest czlowieku zenujace troche , porownac syf i gre dla 5+ do kultowych tytulow znanych i grywalnych na calym swiecie.

Potka na archeum bedzie kosztowala w granicach 5-10 golda wiec na nia bedzie stac doslowanie kazdego w grze wiec czlowieku o co ten placz ?Te potki sa typowo pod graczy f2p , jezeli nie chca kupic premki (jeden raz) chocia znie koniecznie bo in game mozemy kupic (odblokowanie aukcji co juz daje nam totalnie f2p gre)

A kto t pisze że premka jest problemem ( serio ? ) .. Radze nauczyć sie czytać ze zrozumieniem .....

A kto t pisze że premka jest problemem ( serio ? ) .. Radze nauczyć sie czytać ze zrozumieniem .....

Pisali juz wyzej , ze ten % jest od bazowego procenta..wiec jest to praktycznie nic. Poprostu to jest szukanie problemu , ktorego nie ma i tyle...Mozesz grac za DARMO , mzoesz kupic PATRONA za DARMO , mozesz odblokowac aukcje za DARMO , i wedlug ciebie gra nie jest f2p ? tylko p2w ? Nie widze setow , potek na pvp atak , wiec gra nie daje zadnej przewagi na pvp , dostepnych materialow w is tez nie widze....ludzie chcecie gre bez cash shopa ?? Nie ma takiej gry obecnie .

To , ze masz scrola na % do echantu robi gre p2w...prosze cie , praktycznie kazde obecne mmo ma takie cos w is - jest to poprostu dodatek dla NO -LIFE , przez, ktorych wlasnie mozesz kupic sobie patrona w grze i gra zyje :).

Nie pasuje ci to nei graj ale nie komentuj glupio i siej hate na gre . Po miesiacu 2 ludzie beda mieli premki wykupiona na rok wiec tym bardziej nie wiem w czym problem.

Samo to że napisałeś "potka na archeum " pokazuję że nie masz pojęcia czym jest tem item .... A i tak bronisz nie mając pojęcia GG dla Ciebie :) Skoro archeum cie nie przkkonało to spójrz tutaj różnica między f2p kontem a osobą kupującą poty z is na labor

On this patch it is now 10 labor ever 5 mins 4 potions every 4 hours.
2,880 labor per day
24,000 labor per potions.

Now it's 8.3x as much labor as we get per day

90% of max labor per day is made through cash shop potions

Ps Roznca miedzy hejtowanie a pokazywaniem co oferuje IS chyab jest ogrmona czy nie :)?

Ps 2 nie czepiaj sie premiki bo NIE O TYM MOWA CZLOWIEKU..... naprawde .... nikt na paredziesiat postow nie narzeka na premke a ty caly czas o niej .....

Ps 3 last odpowiedz bo drama sie robi :)

Wszyscy chętni z serwera Eanna, strona wschodnia zaproszeni są na mały ewent kończący betę -rajd po bosach

Ewent jest społecznościowy (i międzynarodowy)-im zgromadzimy więcej ludzi tym lepiej

Polegać on będzie na rozlicznych (uch uch) próbach utłuczenia różnych bosów (w tym paru dość twardych do ugryzienia) -zależnie od składu finalnego rajdu pod względem levelów i liczebności.

+ różne dość losowe aktywności (jak party hard dookoła mini traktora ;D)

Otwarte jest też większość pozycji -jeśli ktoś jest wyższego lewela, lub lepiej wyekwipowany niż nasz tank (czyli ja, hehe) to dostanie pozycję main tanka. Potrzebna nam także dowolna liczba healerów (ponieważ obecna wacha się w granicach od -1 do 0 QQ )

Zbieramy się w Lutesong Harbor (strefa Villanelle) na moście(i w okolicy) AirShip Tower (wieży statków powietrznych) o godzinie 17:00 naszego czasu (15:00 GMT)

Event będzie też reklamowany na /faction -gdyby ktoś chciał dołączyć do rajdu proszę pisać prośbę o invite na czacie lub wysyłać whsipery

Ewent potrwa do momentu rozpadu rajdów lub zamknięcia serwera ;D

Więcej informacji i trochę zdjęć z naszej wczorajszej aktywności można znaleźć TU

http://forums.archeagegame.com/showthread.php?37786-EU-EANNA-EAST-End-of-the-World-Open-beta-Boss-raid-event!

Szczególnie zapraszamy inne wschodnie polskie gildie z naszego serwera które trudniej idzie znaleźć niż księdza w zamtuzie :P

4h cd na potiony z punktami pracy to przegięcie. Po fali krytyki Trion pracuje nad zamianami...chyba jutro mają podać jakieś informacje.

A to tych teoretycznych wyliczeń przy obecnym cooldownie potionów, mają się one nijak do rzeczywistości. Są dwa sloty na postacie więc można użyć 2 potionów co 4h (chyba że ktoś chce dodatkowo wydawać kasę na kolejne sloty). Potki można używać od 15 lvl, ale niech ktoś nie myśli że będzie sobie na okrągło robić i kasować alta żeby ominąć cooldown - kasowanie postaci z 15 lvl trwa 24h. Dodatkowo widzę problem z używaniem potek co 4h, co z pracą/szkołą czy chociażby spaniem w nocy? ;) Pamiętajmy też o limicie punktów pracy - 5k dla patronów i 2k dla f2p - trzeba mieć materiały i czas żeby wydawać punkty. Pewnie znajdą się napaleńcy którzy nie będą spać tylko craftować 24/7 ale to będą jednostki, normalna osoba grająca kilka godzin dziennie będzie w stanie użyć 4 - 6 potionów dziennie.

4h cd na potiony z punktami pracy to przegięcie. Po fali krytyki Trion pracuje nad zamianami...chyba jutro mają podać jakieś informacje.A to tych teoretycznych wyliczeń przy obecnym cooldownie potionów, mają się one nijak do rzeczywistości. Są dwa sloty na postacie więc można użyć 2 potionów co 4h (chyba że ktoś chce dodatkowo wydawać kasę na kolejne sloty). Potki można używać od 15 lvl, ale niech ktoś nie myśli że będzie sobie na okrągło robić i kasować alta żeby ominąć cooldown - kasowanie postaci z 15 lvl trwa 24h. Dodatkowo widzę problem z używaniem potek co 4h, co z pracą/szkołą czy chociażby spaniem w nocy? Pamiętajmy też o limicie punktów pracy - 5k dla patronów i 2k dla f2p - trzeba mieć materiały i czas żeby wydawać punkty. Pewnie znajdą się napaleńcy którzy nie będą spać tylko craftować 24/7 ale to będą jednostki, normalna osoba grająca kilka godzin dziennie będzie w stanie użyć 4 - 6 potionów dziennie.

Zobaczysz ze zmienia pewnie cd na 12h albo 24 lub calkowicie je usuna.

Wiecie co poty na LP to nic w porównaniu z tą skrzynką =.= najlepszy build to był surowy klient z alpha 1.2 w połowie po koreańsku co byl.

Zeby coś dobre zrobić storzyć naprawdę trzeba było się namęczyć a teraz t ułatwili wszystko.

Zastanowice się po co wam tyle laborów? Sam będe kupował te potiony ale jeden dziennie mi wystraczy, nie wiem na co chcecie przeznaczyć te tysiące laborów:)

W późniejszej fazie gry gdzie crafty zabierają po 400LP + przydają sie :P

Identycznie było z Royal Questem w końcu tam też jest premka + item shop gdzie było można kupować itemy za in game golda . Wszyscy któzy zaczynali lub grali bronili dokładnie w ten sam sposób "skoro można kupić in game nie ma p2w " a po miesiącu czy dwóch sami stwierdzali to co reszta widziała już dawno . Rozumię że można mieć hype na game sam miałem chęć na AA i to dużą ale jak zobaczyłem IS to wiem że nie ma sensu nawet zaczynać . Nie rozumie naprawdę czy ludzie są tak ślepo zapatrzenie że skoro gram w grę to będą ją bronił nogami i rękoma ....

Człowiek uczy się na błędach. Zagrają w 10 takich tytułów, to sami wyciągną wnioski, czy warto w ogóle tracić czas na kolejne :)

Co do ArcheAge, to niezły motyw jest z możliwością okradania innych, chociaż nie widziałem jeszcze jak to się prezentuje w praktyce. Tak czy inaczej co z tego, że gra ma tego typu fajne elementy, skoro wszystko to może zostać bardzo łatwo zniszczone przez wydawców :| ArcheAge nie jest pierwszym, który padnie ofiarą tego typu zagrań - już przed nim była cała masa na pozór genialnych, koreańskich MMO, no ale co z tego jak twórcy sami je zabijają :|

Zresztą, czy Korea i Rosja nie pokazały dokąd zmierza ArcheAge? Dlaczego w EU ma być inaczej?

Zobaczysz ze zmienia pewnie cd na 12h albo 24 lub calkowicie je usuna.

Całkowicie ich nie usuną ale mam nadzieję że zwiększą cd lub zmniejszą ilość lp jaką dają potki.

Zastanowice się po co wam tyle laborów? Sam będe kupował te potiony ale jeden dziennie mi wystraczy, nie wiem na co chcecie przeznaczyć te tysiące laborów:)

Podawana w wyliczeniach ilość lp jest nie do przerobienia dla przeciętnego gracza :D Ale w normalnych ilościach potki nie są takie straszne, szczególnie dla graczy f2p oraz jako rekompensata dla craftera za zrobienie nam broni/setu itp.

http://forums.archeagegame.com/showthread.php?37634-EU-DAHUTA-(ENGLISH-SPEAKING)-MAX-CONFLICT-PvP-SERVER%26%238207%3B nowy dramat na oficjalnym forum.

Up i że niby o co ta cała drama ? Że ktoś wymyślił sobie że Dahuta to będzie najlepszy server pvp lol ? :P Bo nie chce mi się czytać 50 stron nic nie wnoszących postów

Raczej o to, że inny serwer miał być od PvP, tylko zdaje się, zę niektórych to wystraszyło i poszli zgrywać kozaków na nieoficjalnym serwerze RP :D

Ale mogę się mylić, bo też mi się wszystkiego nie chciało czytać.

Edit:

A najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że oni więcej czasu poświęcą na pisanie na forum, niż faktycznie będą grać w ten tytuł :D

Za 2 miesiące będą już snuć wielkie i ważne plany w następnym MMO ^^'

Szkoda , ze gra bedzie kopalnia zlota dla botow /gold sellerow i patron sellerow/potko sllerow jak ktos bedzie hcial zarobic to na archeage zbije naprawde fortune ^^ bo przy 10k na serverze te rzeczy beda w sekunde schodzily z aukcji.

Szkoda , ze gra bedzie kopalnia zlota dla botow /gold sellerow i patron sellerow/potko sllerow jak ktos bedzie hcial zarobic to na archeage zbije naprawde fortune ^^ bo przy 10k na serverze te rzeczy beda w sekunde schodzily z aukcji.

Jak w każdej grze chyba :D

W każdej grze MMO kto płaci ten ma przewagę. Tak samo jest w AA.