ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Lepsze milion serwerów teraz, brak kolejek i merge po miesiacu? Czy moze lepiej postac w kolejce i miec wieksza szanse, ze aktualna ilosc serwerów przetrwa dluzszy okres czasu?

Lepszy milion serwerów teraz, brak kolejek i po miesiącu merge do AKTUALNEJ ilości serwerów niż stanie w kolejkach + wzrost ciśnienia jak na miejscówce gdzie respią się 3 miniony stoi 10 osób.

Zna ktoś efektowny sposób wbicia lvla inny niż ciągłe questowanie ? Grind chyba odpada, a Labory wolno się odnawiają (+na niskim lvlu brak golda na potki, żeby odnowić te pkt) ;<

Lepszy milion serwerów teraz, brak kolejek i po miesiącu merge do AKTUALNEJ ilości serwerów niż stanie w kolejkach + wzrost ciśnienia jak na miejscówce gdzie respią się 3 miniony stoi 10 osób.Zna ktoś efektowny sposób wbicia lvla inny niż ciągłe questowanie ? Grind chyba odpada, a Labory wolno się odnawiają (+na niskim lvlu brak golda na potki, żeby odnowić te pkt) ;<

Dla ciebie to jest lepsze, dla mnie akurat nie.

Pewnie jestes jednym z tych, ktorzy nie zaplacili. Wam sie znudzi i tak po 2 tyg. Na szczescie wasze zdanie sie nie liczy.

Nie znasz tej gry i nie wiesz co tu trzeba mergowac.

Kazdy gracz wie jak wygladaja premiery gier. W kazdej grze na poczatku jest milion osób na do jednego moba.

Grasz w gierki od dzis? Czy zawsze czekales pol roku od premiery zeby pograc za darmo?

Są jakieś Polskie gildie na Orchidnie?

Dla ciebie to jest lepsze, dla mnie akurat nie. Pewnie jestes jednym z tych, ktorzy nie zaplacili. Wam sie znudzi i tak po 2 tyg. Na szczescie wasze zdanie sie nie liczy. Nie znasz tej gry i nie wiesz co tu trzeba mergowac. Kazdy gracz wie jak wygladaja premiery gier. W kazdej grze na poczatku jest milion osób na do jednego moba. Grasz w gierki od dzis? Czy zawsze czekales pol roku od premiery zeby pograc za darmo?

Oho, widać coś zabolało ;).

Ty natomiast jesteś jednym z tych, którzy zapłacili i samego siebie stawiasz wyżej ponad "szaraczkami cebulaczkami" (powiedziałbym, że kompleks Boga, ale nie jestem psychologiem). No, ale Twoje zdanie też się nie liczy, bo gdyby się liczyło to AA byłby P2P.

Domyślam się co trzeba mergować, jednak to nie jest problem.

Druga sprawa - GW2 miało dobry start jeśli chodzi o "milion osób do jednego moba" - da się ? Da.

Nie biorę udziału w milionach premier, bo większość gier jakościowo stoi na poziomie tego, co za chwilę wydalę z organizmu.

Lepszy milion serwerów teraz, brak kolejek i po miesiącu merge do AKTUALNEJ ilości serwerów niż stanie w kolejkach + wzrost ciśnienia jak na miejscówce gdzie respią się 3 miniony stoi 10 osób.Zna ktoś efektowny sposób wbicia lvla inny niż ciągłe questowanie ? Grind chyba odpada, a Labory wolno się odnawiają (+na niskim lvlu brak golda na potki, żeby odnowić te pkt) ;<

To rozumiem, że z chęcią zrezygnujesz ze swojej farmy przy mergu serverów, bo Twoje miejsce będzie na danym serverze zajęte przez kogoś innego.

Nie wiem, jakie problemy wy macie z questami. Prosisz o inva do raidu i questa robisz 10x szybciej niż normalnie.

@Elitar

Uwazasz, ze w AA merge to nie problem? To jakbys zrobil merga w AA zeby nie pokrzywdzic graczy?

Wyobrazasz sobie zamek na Aurori, ktory to gildia budowala z wielkim wysilkiem?
Wyobrazasz sobie farmy, domki oraz wielkie budowle w strategicznych miejscach?

Tutaj nie dosc, ze musisz miec recke za gilda stary to multum materialu. Multum pracy wielu graczy z danej gildii.
Jak chcialbys polaczyc dwa serwery na których sa tacy gracze? Na których to sa farmy oraz zamki na Aurori?

Mi sie wydaje, ze wybrali mniejsze zlo. Wola posluchac lamentowania na temat kolejek niz miec problem z fala poirytowanych graczy podczas merga.

No to jaki jest twoj zloty sposób? Nie twierdze, ze go nie ma ale ja po prostu nie znam sposobu na merge w AA.
Chodzi mi o sposób, który jest lepszy, mniej bolesny niz aktualne kilku godzinne kolejki?

To wszystko i tak jest śmiechu warte... W wersji NA kolejki aktualnie sięgają do 1k a jeszcze kilka godzin wcześniej można było wejść bez a na EU po 4-5k i to NA dostało 20% większe serwery, gdzie tu logika, nie wiem czy to celowe zagranie czy tez po prostu bezmyślne zachowanie i olewanie graczy ze starego kontynentu.. Ludzie zaczynają pluć na trion a trion mówi, że deszcz pada..

@ElitarUwazasz, ze w AA merge to nie problem? To jakbys zrobil merga w AA zeby nie pokrzywdzic graczy?Wyobrazasz sobie zamek na Aurori, ktory to gildia budowala z wielkim wysilkiem? Wyobrazasz sobie farmy, domki oraz wielkie budowle w strategicznych miejscach?Tutaj nie dosc, ze musisz miec recke za gilda stary to multum materialu. Multum pracy wielu graczy z danej gildii.Jak chcialbys polaczyc dwa serwery na których sa tacy gracze? Na których to sa farmy oraz zamki na Aurori?Mi sie wydaje, ze wybrali mniejsze zlo. Wola posluchac lamentowania na temat kolejek niz miec problem z fala poirytowanych graczy podczas merga.No to jaki jest twoj zloty sposób? Nie twierdze, ze go nie ma ale ja po prostu nie znam sposobu na merge w AA. Chodzi mi o sposób, który jest lepszy, mniej bolesny niz aktualne kilku godzinne kolejki?

W Rosji jakos nie mieli problemu z 20-30 serverami na start ?? Tam nikt nie placze bo cos by starcil :(:(

@dziadziu celowe dzialanie....15 euro za 15 dolarow to 3 dolary wiecej ;] i tu jest problem....patron pewnie stanieje za meisiac do 12/3 euro.

Do tego kolejki nie sa spowodowane iloscia graczy ale sposobem wchodzenia na nie...poprostu server nie wpuszcza ludzi na raz tylko okreslona ilosc w okreslonym czasie i tu jest problem.

Róznica w cenie jest spowodowana roznica w podatku w EU vs NA.

Skad wiesz czy ktos placze czy nie? Nie znasz rosyjskiego, nie grales na RU. Opowiadasz jedynie bajki, ktore to sam wymysjasz.

Zobacz sobie liste serwerów RU. 2-3 Serwery maja duza populacje a reszta to niedobitki.

A mnie się zdaje ze tutaj wszyscy strasznie plączą...

Pamiętam stara gre, możne któryś z dzieciaczków co płacze też ją pamięta a mianowicie Silkroad... Tam był system podobny do AA, który mnie urzekł i przyciągnął do AA. Można było handlować paczkami, napadać na handlujących albo ich ochraniać, ale nie w tym rzecz...

Jakby ktoś pamiętał to tam zawsze się stało w kolejkach aby wbić na serwer i nikt nie płakał. Ludzie pisali makra co ich logowały do gry. W grze było pełno botów a i tak ludzie grali i byli zadowoleni.

Moim skromnym zdaniem Archeage to coś nowego. Nie mam patrona, wracam z pracy, wbijam się w kolejkę na Arie serwer, idę zrobić obiad, coś posprzątać, zagram partyjkę w Hearthstona albo pobiegać. Wracam i mam przyjemność pogrania. Nie dostałem free patrona jak większość f2p. Nie mogę sprzedawać w AH. Ale zwiedzanie świata, explorowanie go, poznawanie mechaniki jest genialne.

Jak się nie wbiję bo za późno się zacznę logować albo było DC - TRUDNO. To jest tylko gra nie bierzcie jej tak do serca, za 2 tygodnie takich kolejek nie będzie i oni dobrze o tym wiedzą, dlatego nie dodają nowych serwerów. Racja jest, że mogliby zwiększyć pojemność serwerów nawet jeśli potem mieliby zmniejszyć z czasem spadku liczby graczy. Pamietajcie, że tam pracują ludzie analitycy ect, którzy wszystko powinni przewidzieć i wieżcie mi, że dostają grubą kasę aby zrobić tak, żeby $ dla TRIONu sie zgadzały. Dla was to może być przypadkowe itd ale założę się, że oni znają się na swojej roocie.

TLDR: Nie płaczcie, w życiu będzie tylko gorzej.

Nadal nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie czy są jakies Polskie gildie na Orchidnie?

tak są polskie gildie wykaż trochę samodzielności i wpisz w grze, że szukasz takowej ja znalazłem po 2min... wątpię, że ktoś cie zechce

A mnie się zdaje ze tutaj wszyscy strasznie plączą...Pamiętam stara gre, możne któryś z dzieciaczków co płacze też ją pamięta a mianowicie Silkroad... Tam był system podobny do AA, który mnie urzekł i przyciągnął do AA. Można było handlować paczkami, napadać na handlujących albo ich ochraniać, ale nie w tym rzecz...Jakby ktoś pamiętał to tam zawsze się stało w kolejkach aby wbić na serwer i nikt nie płakał. Ludzie pisali makra co ich logowały do gry. W grze było pełno botów a i tak ludzie grali i byli zadowoleni.Moim skromnym zdaniem Archeage to coś nowego. Nie mam patrona, wracam z pracy, wbijam się w kolejkę na Arie serwer, idę zrobić obiad, coś posprzątać, zagram partyjkę w Hearthstona albo pobiegać. Wracam i mam przyjemność pogrania. Nie dostałem free patrona jak większość f2p. Nie mogę sprzedawać w AH. Ale zwiedzanie świata, explorowanie go, poznawanie mechaniki jest genialne.Jak się nie wbiję bo za późno się zacznę logować albo było DC - TRUDNO. To jest tylko gra nie bierzcie jej tak do serca, za 2 tygodnie takich kolejek nie będzie i oni dobrze o tym wiedzą, dlatego nie dodają nowych serwerów. Racja jest, że mogliby zwiększyć pojemność serwerów nawet jeśli potem mieliby zmniejszyć z czasem spadku liczby graczy. Pamietajcie, że tam pracują ludzie analitycy ect, którzy wszystko powinni przewidzieć i wieżcie mi, że dostają grubą kasę aby zrobić tak, żeby $ dla TRIONu sie zgadzały. Dla was to może być przypadkowe itd ale założę się, że oni znają się na swojej roocie.TLDR: Nie płaczcie, w życiu będzie tylko gorzej.

Jakiego free patrona ??to byl bug koelgo , ktory trwa az 1 dzien i nie wymyslaj tylko doczytaj.Czym ty sie cieszysz Arie serevr , ktory za pol roku bedzie pusty ??....1500 kolejki na innych jest po 4-5 tysiecy codzinnie ....czekanie conajmniej 8-10 h to nie ejst normalne w zadnej grze...handlowac w grze mozesz za jakies 2,5g kupic certyfikat na ah wiec jak znowu nie wiesz to doczytaj. Wiesz co Nie jestem analitykiem ale coraz bardziej watpie , ze z dnia an dzien kolejki spadna z 4 tys do 0....

Aire za pół roku będzie pusty ? haha :lol::lol::lol: Wczoraj jak próbowałem zalogować się na Aier, to byłem 4700 w kolejce. Prawda jest taka, że na Aier graczy przybywa, a Polskich gildii widzę coraz więcej.

Ale po co te nerwy i 'dzieciakowanie'. Ludzie mieli do wtorku do czwartku status patrona mimo, że go nie kupili (jak dla mnie to free patron, może Ty to nazywasz prezent, gratis nie wiem). Dzięki temu dostali pernametną możliwość sprzedaży w AH. A co ważniejsze mogli wykupić farmę. Racja jest taka, że będą ją mieli tylko 2 tygodnie ale mają.

Gracz f2p nie może sprzedawać w AH, chyba, że kupi 'Auction license', które niestety można TYLKO i wyłącznie kupić za kryształy i nie da się go kupić w AH.

Tak cieszę się, że stoję w 2k kolejce zamiast 4k. Jeśli za pół roku serwer umrze to nic się nie stanie, wszystko będzie OK, dalej słońce będzie wstawać rano a zachodzić wieczorem. Nie dostane raka z tego powodu, bo gram dla przyjemności... gry MMORPG to nie moje życie a sposób miłego spędzania czasu. Są inne ważniejsze rzeczy na świecie. Podpowiem, że np rodzina czy zdrowie. Ale chyba jednak tego nie rozumiesz.

Poza tym zawszę będę mógł za pół roku wejść na 'najlepszy' serwer powiedzmy, że będzie to Kyprosa i znowu zacznę grać z przyjemnością lub nie.

PS. polecam zacząć używać przynajmniej autokorekty z przeglądarki.

Lets hate begin.

Jakiego free patrona ??to byl bug koelgo , ktory trwa az 1 dzien i nie wymyslaj tylko doczytaj.Czym ty sie cieszysz Arie serevr , ktory za pol roku bedzie pusty ??....1500 kolejki na innych jest po 4-5 tysiecy codzinnie ....czekanie conajmniej 8-10 h to nie ejst normalne w zadnej grze...handlowac w grze mozesz za jakies 2,5g kupic certyfikat na ah wiec jak znowu nie wiesz to doczytaj. Wiesz co Nie jestem analitykiem ale coraz bardziej watpie , ze z dnia an dzien kolejki spadna z 4 tys do 0....@james007 kolejny raz powtarzam dzieciaku bo nim jestes i to potwierdzasz coraz bardziej NIE PISZ CO JA UMIEM I CO ZNAM bo mnie nie znasz , rozumiesz to czy jestes jakis inny?

Scarpetka dobrze prawisz! |Polać mu! :D.

Ale tak na serio macie jakiś "build" dla postaci assasyńskiej co by wszystko i wszystkich kosiła na PvE/PvP? No i oczywiście jaki glider jest najlepszy oraz jak go zdobyć ?:P

10 rano i kolejka 1.500... Ciekawi mnie co będzie jutro. 8 rano i kolejka 4000? To raczej jest prawdopodobne.

Co do tych kolejek to nie rozumiem dlaczego wydawca nie zablokuje ruskich graczy, bo mają swoją wersję i nie zwiększy Cap servera jeszcze o 10%, skoro zwiększyli w US o 20% to w EU też powinni o 20% a nie głupie 10%.

Ponoć ktoś kto pójdzie afk będzie mieć lipe, bo wyrzucać szybciej będzie.

Od 10 rano czekam w kolejce i jestem teraz 1140.... pewnie do gry wejde za 6h jak bede jechal do pracy....

Dla tych którzy sie zastanawiaja nad cena patrona.

Dosc sporo grania od premiery. Level 50 wbity. Za golda, którego uzbieralem z questów i worków przez ten czas zakupiłem 6 APEX co daje mi 3 miesiące patrona.
Dodam, że było by duzo wiecej golda gdybym sprzedał wszystkie materiały oraz place holdery. Nie mniej jednak tydzien grania, 1-50lvl i wystarczająca ilość golda na oplacenie 3 miesięcy premium.

Pisze to tylko po to by naswietlić sytuacje. Z czasem apexy na pewno pójda w góre ale tez ilosc zarabianego golda pójdzie w góre.