ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Wystarczy zobaczyć jakiś post na fb od dv ArchAge.. Wszyscy im tam jadą, że to nie jest gra mmo, tylko symulator kolejek w których trzeba czekać..

Ja liczę że już na następny weekend te kolejki zelżą (bo że znikną to raczej wątpię) i wreszcie będę mógł zagrać.

ja tez odpuszczam, akceptowalny poziom czekania to max 1h, pozniej szkoda pradu. O ile mnie pamiec nie myli to w wowie jak pandy wprowadzili to na poczatku tez byly kolejki ale duuuuzo krotsze. A to co sie tutaj dzieje to jakas kpina..... dzisiaj dla zabawy ustawilem sie w kolejce i 2x dc. A ze weekend juz jest to kolejki beda 2x dluzsze.

Ja ustawiłem się w kolejce na "Melisarę" około 15-stej... dwie godziny później udało mi się dopchać na serwer...
a teraz...
gotuję obiad i zaglądam co kilka minut żeby mnie nie wyrzuciło za AFK :)

Jednak jeśli trafi się np reset netu czy cóś... to pewnie znów dopiero w nocy uda się zalogować :)

I pytanie ---- Czy posiadacze jakiejkolwiek formy premium - czyli jakiegoś tego patrona, apexa czy co tam jeszcze ? mają krótsze kolejki ? (Bo zastanawiam się nad zakupem tego patrona - nie ze względu na kolejki, tylko dlatego że gra mi się raczej spodobała ;) )

Ja niestety jeszcze nie jestem pewny czy mi sie na tyle spodoba (glownie pvp, inne mnie malo interesuja). Podobno krotsze ale i tak sporo czekania (ok 500 osob z patronem- tak ktos podawal), zobaczymy czy im servery wytrzymaja takie obciazenie i takie weekendowe kolejki

Heh, te serwery to chyba mają pojemność < 1000...

kolejki juz sa mneijsze eanna 2k wczoraj o tej porze okolo 4. (jestem bez patrona co wydluza kolejke dosyc sporo) Najsmieszniejsze jest to ,ze apex jest w ogromnych ilosciach na ah ...jednak patrona nie ma w item shopie?

Marudzicie, marudzicie.

@szpetun
Ci co maja premium maja priorytet w kolejce. Np. ja logujac sie o 22:00 jestem na 2000 miejscu, a znajomy ze swiezym kontem bez patrona o tej samej porze loguje sie z miejscem 3500.

Czyli gra jest popularna, sa duze kolejki, kazdy chce zmniejszyc swoj czas oczekiwania wiec zastanawia sie nad kupnem patrona. Czesc z tych ludzi kupi i Trion na tym zarabia.

Pamietajcie, ze najwazniejszy dla firmy jest wynik. Firma musi zarobic. Trion kuje zelazo poki gorace. Gra jest popularna wiec Trion chce zarobic jak najwiecej.
W ogole mu sie nie dziwie. Liczy sie pienadz, a pozniej to czy klient jest zadowolony czy nie.

kolejki juz sa mneijsze eanna 2k wczoraj o tej porze okolo 4. (jestem bez patrona co wydluza kolejke dosyc sporo) Najsmieszniejsze jest to ,ze apex jest w ogromnych ilosciach na ah ...jednak patrona nie ma w item shopie?

Kolejki sa mniejsze dlatego, ze na Eannie byl reset okolo godziny temu,
Apex jest w duzych ilosciach. Sam widzialem. Dodatkowo kupilem 6 sztuk z mysla o zysku.
Widac, ze duzo bogatych na naszym serwerze. Dlatego duzo APEXU.

Patron w item shopie? Jest ale na stronie musisz sie zalogowac i mozesz sobie kupic.
2x APEX = 2500 krysztalow, 2400 krysztalow = patron na miesiac.
Jedynie mozesz w ten sposob kupic patrona.

Ewentualnie paypal lub karta i 15 euro za miesiac.

No ja jestem trudnym klientem i w grach f2p od razu nie wylewam kasy z portfela. Szkoda mi kasy, jeżeli gra mi się znudzi zbyt szybko, a na razie to nudzi mnie czekanie w kolejce, więc jest duża szansa, że moich 15 euro nie zobaczą :)

Tak dla poprawy nastroju osobą które czekają, grafika z oficjalnego fb AA

10711074_973940509302270_510300939711835

Ludzie siedzą online (na 99.9% boty), żeby farmic labor points, które dostaje się tylko za bycie online w grze.

oto chodzi ... a potem będą się chwalić statami ile to ludzie grają ... tylko że oni siedzą w wioskach AFK tylko 1/8 graczy GRA ...

w tej grze zapomnieli jednego BANY dla spam botów oraz kicki AFK ... bo tak to każdy odpali gre i ciul zostawi nak ilka godzin ... o 9rano dziś bylo 1200 osób w kolejce dla jaj zostawiłem odpaloną grę o 14 byłem 404 w kolejce xD teraz kolejka jest od 4500+

Oni chcą wymuśić od was kupowanie Premium ... ale to nic nie daje poczekasz itak bo ktoś , a miescie sobie siedzi a przed kompem nikogo nie ma xD

Ja się podłączyłem o 12 i aktualnie po ponad 7 godzinach jestem 860+ z 2500, to jest chore, ale ponoć zmienili to że wywala.

Co z tego że jeśli gracz jest ogarnięty to zaraz obejdzie AFK wciskając coś między przycisk albo instalując mouse clickera, to mnie denerwuje.

Wczoraj mogłem grać cały dzień bo udało mi się zalogować, a dziś cały dzień czekania. Gdybym wydał kasę na patrona to bym się teraz zdenerwował że zapłaciłem i muszę czekać po 4-6 godzin by grać.

Ludzie siedzą online (na 99.9% boty), żeby farmic labor points, które dostaje się tylko za bycie online w grze.

Kupowanie PREMIUM jakiego kolwiek pack NIE ZMNIEJSZA KOLEJKI odradzam kupowanie bo itak posiedzicie 1-7h xD

Nie rozumiem jakim cudem czekacie w kolejce po 5h+, szczególnie pan 2x up który 1600 osób przeskoczył w 7h... wczoraj byłem 4,5k w kolejce i zajęło mi to 3h. Dzisiaj 2,2k i godzinkę z hakiem.

@shemoz
Pan asuritt ma 3 posty i gra od 10min pewnie. Mysli, ze piszac na boldzie jego bzdury zamienia sie w prawde.

Ja mam tak, ze jak czekam w kolejce to mi sie calosc zacina po kilkunastu minutach.

Właśnie potwierdzili na tweecie, że otworzą nowe serwery

https://twitter.com/ArcheAge

Może więcej niż jeden :)

Gdyby nie error 2025 to pewnie bym sobie pograł :P

4,5k w kolejce ^^

wiecie, zawsze w trakcie czekania mozna poogladac dobre anime lub ( dla antyfanow anime ) dobry film. A tak wogole nie lepiej zwiekszyc % pojemnosci serwerow, niz dodawac kolejne serwery ktore i tak beda mergowane za pare miechow?

Niech ktoś kompetentny odpowie jaka forma płatności jest najlepsza...

Bo chciałem kupić patrona.. loguję się na konto... ale...
Oczywiście nie ma łatwo... bo oprócz patrona są jakieś apexy jakieś credit points...
próbuję się ogarnąć i zerkam że patron na miesiąc to 15 Euro...
dwa apexy (mniej więcej równowartość patrona) to koszt 20 Euro...
ale są jeszcze punkty kredytowe... paczka 975 punktów to 5 Euro... a za 2400 punktów można kupić patrona na miesiąc... i niby wszystko jasne... choć jest obawa że nie doczytałem czegoś małym druczkiem...

To wtedy znajomy mówi że słyszał że można zakupić patrona lub kredyty za dolary. bo jest taniej... ale nie jest pewny na 100% czy taki zakup obsłuży postacie na serwerze EU...

Wiecie co... tęsknię za normalnym płaceniem (szkoda że WoW mi się nie podoba ;) )... ~50 dych na miesiąc i mam spokój.... ech...

Ewentualnie, jak już gra musi być "free to play" to niech ta ewentualna płatność będzie bardziej klarowna