ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Po pierwsze, kiedy? Po drugie i tak będą kolejki >.<

Po pierwsze, kiedy? Po drugie i tak będą kolejki >.<

Z tego co pisza jeszcze dzisiaj czytaj (teraz) bo mieli to zrobic rano...wiec trzeba byc przygotowanym na restart . Co do kolejek 500 osob co godzine spada.

@james007 U Francuzow servery zawsze sa pelne wszystkie nie wiem czemu ale oni jakos tak dziwnie maja . W Aionie jednym serverem z 5k(taki jest max online na servie bodajze) online byl server i jest dalej Francuzki i niemiecki.

"2) Note that we've been more aggressively sweeping AFKers, even manually when needed."

czyli afkerzy będą teraz skrupulatnie usuwani z serwera ; >

Z tego co pisza jeszcze dzisiaj czytaj (teraz) bo mieli to zrobic rano...wiec trzeba byc przygotowanym na restart . Co do kolejek 500 osob co godzine spada.

Jaki restart, lol.

Otworzą nowe serwery -ale tylko w strefie NA, EU musi się obejść smakiem -dopóki nowe serwery nie przejdą przez cło (i biurokrację EU)

http://forums.archeagegame.com/showthread.php?52767-ArcheAge-Launch-Frequently-Asked-Questions

SCAPESWe have EU servers making their way through customs to our Amsterdam data center right now. We've seen players ask why these servers weren't purchased locally which is a great question: we had to do it this way in the interest of expediency. Going through a new hardware provider in EU would have been weeks of contracts, getting the right configurations, and a bunch of other delays. Even though the new EU servers are in customs, you'll be getting them as quickly as possible.

Odnośnie usuwania "afk z serwera"

ile razy mam powtarzać że tylko niedouczone casuale omijają afk siedząc w grze -gdzie można cię zaraportować?

Za siedzenie na wyborze postaci nie ma, i nie będzie banów

Macie tą swoją Unię :)

Jaki restart, lol.Otworzą nowe serwery -ale tylko w strefie NA, EU musi się obejść smakiem -dopóki nowe serwery nie przejdą przez cło (i biurokrację EU)http://forums.archeagegame.com/showthread.php?52767-ArcheAge-Launch-Frequently-Asked-QuestionsOdnośnie usuwania "afk z serwera"ile razy mam powtarzać że tylko niedouczone casuale omijają afk siedząc w grze -gdzie można cię zaraportować?Za siedzenie na wyborze postaci nie ma, i nie będzie banów

Awwww... chyba przejdę na NA serwer : d

Na NA slabszy ping, a te kilka ms to skarb, wiec warto przebolec ten nasz EU. Za tydzien lub 2 kolejki znikna, tj. bylo w Neverwinterze czy Terze.

A może mi ktoś powiedzieć kiedy mniej wiecej kolejki się zmniejszają? tzn o której.

Z rana, koło 12 kolejki po 1000/500 osób, dało się spokojnie wejść w parę minut. Myślę, że jeszcze wcześniej można by praktycznie z marszu wejść. Do tego nie minie kilka dni, a kolejki same zmaleją

Ależ ShadowSkill jesteś do przodu. Wyobraź sobie, że afcząc na ekranie wyboru postaci, również wywala z gry. Wyskakuje komunikat w stylu "ops, gods coś tam coś tam". Tak więc skończ już powtarzać jak mantrę to swoje "odkrycie".

Po 12 w nocy też mam nadzieję...

dzisiaj logowałem sie o 19 i byłem 6 w kolejce jest znaczna poprawa :)

dzisiaj logowałem sie o 19 i byłem 6 w kolejce jest znaczna poprawa

Chyba miałeś farta, bo jakiś serwer miał maintance.. Więc nie ciesz się, 3 sec po tym jak byłeś 6, ktoś inny był 456 pewnie xd

Jestem totalnie zirytowany czekam od godziny 12. Było 2500, a zostalo 286, wychodzi na to ze zaloguje sie za okolo 1.5h

To chyba efekt tego ze smialem sie z ludzi co czekali w kolejce po 10+ godzin

Kolejki sa tragiczne z 1000 na 450 , 2 godziny prawie...

Tyle czekaliście na AA, to poczekajcie jeszcze tydzień może dwa i będzie ok ;)

godzina 0:40 sobota, orchidna kolejka 1400, kyprosa 2400. ahh te weekendy :D w tygodniu o 6:30~ wszystkie serwery up,bez zadnych przeludnien czy kolejek.

Gram od premiery, przeważnie zaczynam się logować po 21 i zawsze po 22 gram, więc nie wiem skąd ten płacz btw. jeszcze patrona nie mam, ale w sobote aktywuje, więc pewnie będzie jeszcze lepiej

Gram od premiery, przeważnie zaczynam się logować po 21 i zawsze po 22 gram, więc nie wiem skąd ten płacz btw. jeszcze patrona nie mam, ale w sobote aktywuje, więc pewnie będzie jeszcze lepiej

nie będzie lepiej poczytaj o premium ;P to nic do kolejek nie daje ;P więc na wiele nie licz xD

Niech ktoś kompetentny odpowie jaka forma płatności jest najlepsza...Bo chciałem kupić patrona.. loguję się na konto... ale... Oczywiście nie ma łatwo... bo oprócz patrona są jakieś apexy jakieś credit points...próbuję się ogarnąć i zerkam że patron na miesiąc to 15 Euro...dwa apexy (mniej więcej równowartość patrona) to koszt 20 Euro...ale są jeszcze punkty kredytowe... paczka 975 punktów to 5 Euro... a za 2400 punktów można kupić patrona na miesiąc... i niby wszystko jasne... choć jest obawa że nie doczytałem czegoś małym druczkiem...To wtedy znajomy mówi że słyszał że można zakupić patrona lub kredyty za dolary. bo jest taniej... ale nie jest pewny na 100% czy taki zakup obsłuży postacie na serwerze EU...Wiecie co... tęsknię za normalnym płaceniem (szkoda że WoW mi się nie podoba )... ~50 dych na miesiąc i mam spokój.... ech...Ewentualnie, jak już gra musi być "free to play" to niech ta ewentualna płatność będzie bardziej klarowna

W ustawieniach konta trion możesz zmienić narodowosc tam gdzie nie ma euro wtedy zmieni ci sie na dolary wszystko . zamiast 15 euro zaplacisz 15 dolarow i kupujesz normalny abonament nie pierniczysz się z apexami .

Punkty kredytowe daje 750 kredytow wiec 2 paczki to 1500 by kupic patrona za kredyty potrzebujesz kupic albo 4 paczki po 750 , albo ta za 20 ojro .

Kupowanie za dolary działa , większość osób tak robi i będą robić do puki trion nie wyrówna cen za patrona .

Co do kolejek zmiana servera na mniej przeludniony i wrażenia z gry wzrastają 2krotnie :D Sam wolałem odpuścić hs mając foundera na rzecz mniej przeludnionego servera i wyszło mi to na dobre jak i znajomym .