I tak o godzinie startu cbt1 wszystko padnie więc lepiej poczekać sobie z graniem kilka godzin i siedzieć i odliczać minuty...
Czemu tak uważasz?
I tak o godzinie startu cbt1 wszystko padnie więc lepiej poczekać sobie z graniem kilka godzin i siedzieć i odliczać minuty...
Czemu tak uważasz?
Bo to oczywiste? xD Nigdy nie grałeś przy pierwszy betach?
Na 100% wywali serwer.
Ale już teraz mogę pogratulować Trionowi, bo chyba jako jedynej firmie nie wywaliło serwerów przy pobieraniu (jeszcze).
Zaproszenia zostały już rozesłane. Dałem link do tej wiadomości 2 strony wcześniej i jest tam wyraźnie napisane, że są wysyłane (już wysłane o tej godzinie). Zastanawiam się, jak sobie niektóre osoby dadzą radę z tą grą, jeśli nie potrafią przetłumaczyć prostych zdań z angielskiego na polski.
Raczej dostosowali liczbę zaproszeń do serwerów. Na pewno będą kolejki, ale nigdy nie słyszałem, żeby były kolejki po 5k osób i żeby jakaś firma PODCZAS bety otwierała nowe serwery. Wtedy to będzie fail. Poza tym nie zapominajmy, że to sandbox i nie można aż tak dużo ludzi wrzucać. Tym bardziej że czytałem, że jak na sandboxa, to mapa nie jest ogromna.
Zawsze tak jest, nagle cała wiara będzie chciała wejść w jednym momencie i serwery tego nie wytrzymają....Nieważne że wiedzą ile rozesłali kluczy ale jak wszyscy naraz w jednym momencie zaczną sie logować i wbijać do gry to serwer tego nie wytrzyma...ale to w końcu cbt...
Grałem na wielu i własnie na wielu tego problemu nie było przez bardzo proste rozwiązanie. Był zwiększany limit osób jaki może przebywać na serwerze, aż w końcu odblokowuje się całkiem że nie ma żadnego limitu.
Jak będzie z tą grą przekonamy się już jutro
Raczej dostosowali liczbę zaproszeń do serwerów. Na pewno będą kolejki, ale nigdy nie słyszałem, żeby były kolejki po 5k osób i żeby jakaś firma PODCZAS bety otwierała nowe serwery. Wtedy to będzie fail. Poza tym nie zapominajmy, że to sandbox i nie można aż tak dużo ludzi wrzucać. Tym bardziej że czytałem, że jak na sandboxa, to mapa nie jest ogromna.
Nie słyszałeś o failu Mail.ru? Z obawy przed kolejkami rozłożyli aktywacje kluczy na dwa dni, kolejki i tak były później po kilka godzin
Tylko że z rosyjskiej wersji chcieli skorzystać Rosjanie i zachód. A z tej tylko zachód. Przewiduję kolejki, ale nie po kilka godzin. Długie kolejki to ja przewiduję po premierze, jak się skończy head start.
Powiem tak, radzę się z zegarkiem w ręku logować, bo po chwili może nie być miejsc
Tylko że z rosyjskiej wersji chcieli skorzystać Rosjanie i zachód. A z tej tylko zachód. Przewiduję kolejki, ale nie po kilka godzin. Długie kolejki to ja przewiduję po premierze, jak się skończy head start.
Mam nadzieje że wydawca EU/NA zablokuje graczy rosyjskich tak jak to zrobił wydawca RU z europejskimi. Niech się meczą. Mają swoją wersje, a wiadomo Rosjanie to najwięksi cheaterzy.
A widzieliście co wprowadza najnowszy koreański patch?
https://www.youtube.com/watch?v=F05Iuettp0g&list=UUJSVbUvqQXa79QBfjewQTRw
Zarejestrowałem 14 maili na bete i ani jednego klucza :///// .Jeżeli ktoś ma jakiś klucz to z wielka chęcią go przygarnę pisać pw !
Zarejestrowałem 14 maili na bete i ani jednego klucza :///// .Jeżeli ktoś ma jakiś klucz to z wielka chęcią go przygarnę pisać pw !
Problem w tym że oni nie wysyłają kluczy tylko dają dostęp bo CBE konkretnym kontom, więc jedyna opcja to przekazanie komuś całego konta.
Problem w tym że oni nie wysyłają kluczy tylko dają dostęp bo CBE konkretnym kontom, więc jedyna opcja to przekazanie komuś całego konta.
Jest tak w przypadku jeżeli ktoś dostanie zaproszenie na maila, ale z tego co czytałem u nich na fb to 2 razy rozdawali klucze
Jest tak w przypadku jeżeli ktoś dostanie zaproszenie na maila, ale z tego co czytałem u nich na fb to 2 razy rozdawali klucze
Rozdawali je kila razy...wszystkie około 1-2 w nocy naszego czas...bo to były promocje przeznaczone dla Ameryki a rozchodziły się w kilkanaście minut
Jeśli ktoś chce być na bieżąco z kodami to radzę śledzić oficjalne forum Archeage na którym jest post w gdzie dodają strony na których są kody do CBT
http://forums.archeagegame.com/showthread.php?15861-ArcheAge-Closed-Beta-Code-Giveaways
cebulki już płaczą, że serwer padnie :DD a ja chce w końcu zagrać po tylu latach oczekiwania
Teraz wszyscy, którzy się rzucili na Archlord 2 przylecą tutaj. Później po tym wyjdzie następny i tak koło się kręci. Btw. może ktoś napisać kto już pobrał dlaczego ArcheAge włącza się z jakimiś paskami, nic nie widać zamazane tak jakby zła rozdzielczość była.
Teraz wszyscy, którzy się rzucili na Archlord 2 przylecą tutaj. Później po tym wyjdzie następny i tak koło się kręci. Btw. może ktoś napisać kto już pobrał dlaczego ArcheAge włącza się z jakimiś paskami, nic nie widać zamazane tak jakby zła rozdzielczość była.
Ja pobrałem już i nie mam takiego problemu. Wszystko działa jak trzeba, gra się normalnie odpala i wyłącza w tym momencie co każdemu ale to z powodu że jeszcze nie ma CBT.
Jak duża jest szansa na to, że do bety dostały się same dzieciaki, które będą cię PK-ować w grupach jak tylko się pojawisz?
Wiem, że to sandbox i potrzebuje gildii, ale chcę ogarnąć wszystko samemu, na spokojnie, bez sapania mi do głośników. Po prostu zastanawiam się, czy nie będzie band, które zabijają cię już od początku gry, tak jak ma to miejsce na serwerach PvP (to znaczy tak było w AoC, jak pojawiłeś się na mapce w startowej wyspie, gdzie questy były obowiązkowe, to przy "portalu" sępiła grupa graczy, którzy zabijali cię od razy po pojawieniu się, tak więc nici ze zrobienia questów).
Niby każdy zaczyna na terenie swojej rasy, ale czytałem, że można zabijać ludzi ze swojej frakcji.
Jestem po 2 latach w Aionie p2p, więc mi to nie przeszkadza (frakcja vs frakcja, tudzież rifty, gankowanie w Abyssie), ale takie coś było już po dobrym zapoznaniu się z grą (jakieś 25h gry?), a nie od razu po stworzeniu postaci.
Niby każdy zaczyna na terenie swojej rasy, ale czytałem, że można zabijać ludzi ze swojej frakcji.
Dokładnie, ale za zabicie/okradanie kogoś ze swojej frakcji możesz pójść siedzieć. Będę chciał przetestować ten system więziennictwa.
ArcheAge pod tym względem jest świetne.
Chyba jak wszyscy.
Z tego co wyczytałem, to z więzienia łatwo uciec, więc straszakiem może być zostanie piratem, ale to trzeba trochę osób pozabijać. Najpierw chciałbym sprawdzić się jako sędzia a dopiero później chcę mordować.
Wracając do testów.
Mogę być gankowany po 10-20h gry, ale nie zaraz po stworzeniu postaci. Z tego co słyszałem, to testerzy z alphy nie są zbyt zadowoleni (?) z tylu zaproszeń, więc może zebrać się jakaś grupka psycholi, którzy będą chcieli zniszczyć komuś pierwsze minuty z grą.