ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Jak duża jest szansa na to, że do bety dostały się same dzieciaki, które będą cię PK-ować w grupach jak tylko się pojawisz? Wiem, że to sandbox i potrzebuje gildii, ale chcę ogarnąć wszystko samemu, na spokojnie, bez sapania mi do głośników. Po prostu zastanawiam się, czy nie będzie band, które zabijają cię już od początku gry, tak jak ma to miejsce na serwerach PvP (to znaczy tak było w AoC, jak pojawiłeś się na mapce w startowej wyspie, gdzie questy były obowiązkowe, to przy "portalu" sępiła grupa graczy, którzy zabijali cię od razy po pojawieniu się, tak więc nici ze zrobienia questów). Niby każdy zaczyna na terenie swojej rasy, ale czytałem, że można zabijać ludzi ze swojej frakcji. Jestem po 2 latach w Aionie p2p, więc mi to nie przeszkadza (frakcja vs frakcja, tudzież rifty, gankowanie w Abyssie), ale takie coś było już po dobrym zapoznaniu się z grą (jakieś 25h gry?), a nie od razu po stworzeniu postaci.

No tak, bo jak ktoś atakuje w grupie to na pewno jest dzieciakiem.

Mapy PvP zaczynają się od levelu 30+, więc na początku nikt Cię nie zaatakuje. Dodatkowo takie mapy mają różne stopnie "zagrożenia" prowadzące do wojny, a po wojnie następuje pokój z wyłączonym PvP i można bezpiecznie robić questy.

Co do więzienia, zgadza się, można z niego uciec...ale to niewiele zmienia, gdyż na czas kary dostaje się debuff wyłączający wszystkie skille ;)

Dla mnie ktoś, kto gankuje ma low-level graczy - jest zwykłym trollem (gimbus).

Po prostu przypomniała mi się Gloria Victis, gdzie nie można było testować gry i wyłapywać błędów, bo gimbusy stały na moście w kilka osób (zaczynałeś w okręgu z pochodni, zrobiłeś 2-3 kroki i był most) i mordowały każdego, kto podszedł (nie wspomnę o kolizji między postaciami). Po jakimś 4 razie poprosiłem, że chcę przejść. I nic. Od razu po tym sprzedałem konto. Tyle było mojego testowania tego gniota. Żal mi tylko twórców, że przyszło im testować grę z takimi trollami.

To dobrze, że będę miał czas na ogarnięcie gry, a nie od razu zostanę wrzucony do PvP.

Dzięki

Pytanie, bo zassałem gierkę. ale po odpaleniu w trakcie filmiku wywala do pulpitu. Ma ktoś może też taki problem? :)

Pytanie, bo zassałem gierkę. ale po odpaleniu w trakcie filmiku wywala do pulpitu. Ma ktoś może też taki problem?

patrz na datę zanim napiszesz głupi post.

Wiem, że jeszcze beta nie wystartowała, nie jestem aż tak głupi. Po prostu podczas filmiku (traielra zwał jak zwał) wywala do pulpitu, co raczej nie jest normalne, no chyba, że w Trionie inne standardy panują.

Wiem, że jeszcze beta nie wystartowała, nie jestem aż tak głupi. Po prostu podczas filmiku (traielra zwał jak zwał) wywala do pulpitu, co raczej nie jest normalne, no chyba, że w Trionie inne standardy panują.

W sumie to w XLGames. To po prostu działa w ten sposób ;)

Pytanie, bo zassałem gierkę. ale po odpaleniu w trakcie filmiku wywala do pulpitu. Ma ktoś może też taki problem?

To jest specjalnie zrobione i każdy to ma, a to z powodu że beta jeszcze nie ruszyła. Czekaj cierpliwie do ustalonego terminu, a po nim już na pewno nie będziesz miał tego problemu.

Mam nadzieje że wydawca EU/NA zablokuje graczy rosyjskich tak jak to zrobił wydawca RU z europejskimi. Niech się meczą. Mają swoją wersje, a wiadomo Rosjanie to najwięksi cheaterzy.

Lol a poco ruscy mają wbijać do naszej wersji skoro mają swoją??

Bo to rosjanie

Jakieś strasznie duże ilości graczy z Rosji nie będzie, jeśli już wejdą to pojedyncze jednostki moim zdaniem.

Jakieś strasznie duże ilości graczy z Rosji nie będzie, jeśli już wejdą to pojedyncze jednostki moim zdaniem.

Chodziło mi głownie o graczy którzy przyjdą na wersje EU po to by cheatować i sprzedawać gold (gold farmerzy) z Rosji.

Ich jest bardzo dużo i zniszczyli wiele gier.

bardziej bym się obawiał turasow niz ruskow

http://mmohuts.com/giveaways/archeage-closed-beta-event-1-key-giveaway

go, go, 200 kluczy im zostalo :o

Aha, genialnie 1 w nocy i download im wywaliło. No to zdążyłem z klientem na start CBT...

Oddam wam 1 klucz :) tak myslalam ze o tej godzinie prawie nikt sie nie zalapie :x Wrzuce go jutro ok 11-14 :)

PS. Jakby ktos byl tak mily i za ten akt dobrodusznosci poklikal troche w reklamy w moich filmikach to bym sie nie obrazila ^^
https://www.youtube.com/user/DarkTinka21

@Killcia - dzięki za info o kluczykach, klikać w reklamy mi się nie chcę, ale za to masz ode mnie suba ; )

Znalazłem 400 pare kluczy do Archage :)
link: http://www.onrpg.com/giveaways/archeage-closed-beta-event-1-key-giveaway/

I się skończyły

Jak ma ktoś jeden niepotrzebny czy coś to możecie podesłać :)

http://mmohuts.com/giveaways/archeage-closed-beta-event-1-key-giveaway keye tutaj

To była najszybsza rejestracja w moim życiu xD

Czy to prawda że serwery odpalają o godzinie 19:00?