ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Dzisiaj czekałem w kolejce ponad 2000. W okolicach 600 gra przerwała sobie połączenie i musiałem czekać od nowa, później 3800. Czekam od 11:00 żeby zagrać, teraz jestem 1470 w kolejce.

bvndy najpierw sprawdź, a później się ustawiaj. Będziesz zawiedziony :) .

Dzisiaj czekałem w kolejce ponad 2000. W okolicach 600 gra przerwała sobie połączenie i musiałem czekać od nowa, później 3800. Czekam od 11:00 żeby zagrać, teraz jestem 1470 w kolejce.bvndy najpierw sprawdź, a później się ustawiaj. Będziesz zawiedziony .

Czym zawiedziony ? Chyba nie masz na mysli piratów albo że podczas trade nas łyknie ganbang .

pełno ludu to i kolejki są a pewnie trion nie chce stawiać kolejnych serwerów żeby za dwa miesiące nie łączyć jak się cześć ludzi wykruszy

@Aenaris13 By nie dawać powodu pseudo-redaktorzynom( tak o tobie mówię Guru), którzy z mergów zrobią HOT news, jakoby ArcheAge miał się skończyć.

Czym zawiedziony ? Chyba nie masz na mysli piratów albo że podczas trade nas łyknie ganbang .

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeżeli chcesz wyprodukowane na jednym kontynencie trade packi sprzedać na drugim to to się nie uda. Trade packi są specyficzne dla obydwóch kontynentów i NPCek po prostu nie chce kupić tego rodzaju trade packów.

Próbowaliśmy w CBT3, choć co prawda nie transferowaliśmy ich na postać należącą do przeciwnej frakcji.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jeżeli chcesz wyprodukowane na jednym kontynencie trade packi sprzedać na drugim to to się nie uda. Trade packi są specyficzne dla obydwóch kontynentów i NPCek po prostu nie chce kupić tego rodzaju trade packów.Próbowaliśmy w CBT3, choć co prawda nie transferowaliśmy ich na postać należącą do przeciwnej frakcji.

Za złoto tradepack z innego kontynentu nie pójdzie -ale można go spieniężyć albo w gildach albo w rzadkich materiałach - a te już się da np. na AH opchnąć za brzęczącą gotówkę

While our new EU servers are still in customs, we expect them to be released to us Tuesday, Amsterdam time.
Za złoto tradepack z innego kontynentu nie pójdzie -ale można go spieniężyć albo w gildach albo w rzadkich materiałach - a te już się da np. na AH opchnąć za brzęczącą gotówkę

I wyjdzie 60-100g na godzinę? Wróć do poprzedniej strony, żebyś wiedział o czym rozmawiamy. Jeżeli da radę to bardzo interesujące :D .

I wyjdzie 60-100g na godzinę? Wróć do poprzedniej strony, żebyś wiedział o czym rozmawiamy. Jeżeli da radę to bardzo interesujące .

Nie testowałem bo nie mieliśmy z kim ale przypuszczam że spotykając sie w połowie jesteśmy w stanie w ciagu godziny zrobic 3-4 takie runy wiec za jednego dostajesz 12 charcoal stabilizatory = koszt na ah za sztukę od 1g do 1,3 wiec nie wiem w czym problem ? Chcialbym to robic tylko i wylacznie dla tego by uniknać zerga czyhającego w porcie który z chęcią wpierd ... cale statki przyjezdnych zarabiając latwie pieniądze . Owszem są piraci i pk swojej rasy ale to kwestja wyczajenia bo grasuja obecnie jedne i te same watachy po jednych szlakach .

Wiem że solo moge to oddawać bo to robiłem ale ryzyko wzrasta o 70% stracenia paczki tuz przed portem plynac samotnie bo 3-4 30lvl spokojnie zjadają taka 50 a lapczywy kasek zabić kogoś wartego 13g :P

*60-100g na 2 osoby = 2 paczki nie zawyzaj .

..............................................Udało się postawić 2 domo-farmy ( prawie matsy już sa uzbierane ) 4 male , dzis 2 duze strachy dojdą obok siebie więc PGR powstaje ...............................................

Dopiero zaczynam interesować się kwestią domu i farmy, jestem zajęty takimi rzeczami jak: pranie, gotowanie, naprawianiem płotu w ogródku, przerzucaniem siana itd...

Więc nawet nie mam czasu żeby dowiedzieć się jak i co w kwestii domku i farmy w ArcheAge... nikt nie chce pomóc... każdy szybko leveluje i biegnie dalej w wyścigu szczurów...

Ale odpowiedz mi tylko co masz na myśli pisząc że masz 2...4... domki/farmy ?

masz an myśli więcej niż jedno konto ? Bo wydawało mi się że jeden gracz/jedno konto może mieć tylko jeden domek/farmę

P.S.

Muszę porwać jakiegoś doświadczonego gracza i uwięzić w lochach żeby wyśpiewał mi wszystko co i jak z domkami i farmami

2 P.S.

Przypominam - po zakupie patrona (logowanie na serwer jest niemalże instant) np przed chwila miałem 9 miejsce i czekałem 1-2 minuty)

Dopiero zaczynam interesować się kwestią domu i farmy, jestem zajęty takimi rzeczami jak: pranie, gotowanie, naprawianiem płotu w ogródku, przerzucaniem siana itd...Więc nawet nie mam czasu żeby dowiedzieć się jak i co w kwestii domku i farmy w ArcheAge... nikt nie chce pomóc... każdy szybko leveluje i biegnie dalej w wyścigu szczurów...Ale odpowiedz mi tylko co masz na myśli pisząc że masz 2...4... domki/farmy ?masz an myśli więcej niż jedno konto ? Bo wydawało mi się że jeden gracz/jedno konto może mieć tylko jeden domek/farmęP.S.Muszę porwać jakiegoś doświadczonego gracza i uwięzić w lochach żeby wyśpiewał mi wszystko co i jak z domkami i farmami2 P.S.Przypominam - po zakupie patrona (logowanie na serwer jest niemalże instant) np przed chwila miałem 9 miejsce i czekałem 1-2 minuty)

Na każdej postaci możesz mieć 1 farme . Kwestia utrzymanie ich z każda następną inwestycja płacisz więcej .

Nie testowałem bo nie mieliśmy z kim ale przypuszczam że spotykając sie w połowie jesteśmy w stanie w ciagu godziny zrobic 3-4 takie runy wiec za jednego dostajesz 12 charcoal stabilizatory = koszt na ah za sztukę od 1g do 1,3 wiec nie wiem w czym problem ? Chcialbym to robic tylko i wylacznie dla tego by uniknać zerga czyhającego w porcie który z chęcią wpierd ... cale statki przyjezdnych zarabiając latwie pieniądze . Owszem są piraci i pk swojej rasy ale to kwestja wyczajenia bo grasuja obecnie jedne i te same watachy po jednych szlakach .Wiem że solo moge to oddawać bo to robiłem ale ryzyko wzrasta o 70% stracenia paczki tuz przed portem plynac samotnie bo 3-4 30lvl spokojnie zjadają taka 50 a lapczywy kasek zabić kogoś wartego 13g *60-100g na 2 osoby = 2 paczki nie zawyzaj .

60-100g na godzinę. Nie napisałem na ile dzielone? Jak napiszę, że 6 osób po 10g na łepka to nie będzie 60 łącznie?

Jeżeli tak to ok, myślałem, że planujecie wymienić za złoto. Tym bardziej, że wcześniej nie graliście w betach. Nigdy nie pływa się samemu, bo w morzu jest dużo mobków i czasem zdarza się, że kraby dostają się na 'kajaczek'. Wtedy 2 osoby to minimum.

Jeżeli mógłbyś to napisz tutaj albo mi na priva jak Wam to wyszło. Patent ciekawy. Niestety nie pomogę, bo gram na serwerze Melisara.

60-100g na godzinę. Nie napisałem na ile dzielone? Jak napiszę, że 6 osób po 10g na łepka to nie będzie 60 łącznie?Jeżeli tak to ok, myślałem, że planujecie wymienić za złoto. Tym bardziej, że wcześniej nie graliście w betach. Nigdy nie pływa się samemu, bo w morzu jest dużo mobków i czasem zdarza się, że kraby dostają się na 'kajaczek'. Wtedy 2 osoby to minimum. Jeżeli mógłbyś to napisz tutaj albo mi na priva jak Wam to wyszło. Patent ciekawy. Niestety nie pomogę, bo gram na serwerze Melisara.

10g na godzine to z dropu juz wyciagniesz wiecej z woreczkow....takie trade rundy to nie maja zbytnio sensu na lvlach typu 30-40. do tego z 1 plecaczkiem.

A z innej beczki...
Każdy dostaję z zadań konika i osiołka - czy jak np już ktoś wziął białego osiołka z zadania a chciałby mieć jednak czarnego, to możliwy jest gdzieś zakup drugiego/innego osiołka ?

Dzisiaj wstałem o 11 - włączyłem sobie Archeage :) I od tej pory stoję w kolejce ponieważ około 14 miałem przerwę w dostawie neta i musiałem włączyć grę od nowa :) Tak więc... cały dzień w kolejce. Trochę to irytujące :rolleyes:

Brat włączył mi archeage o godzinie 11 rano też i byłem w kolejce 700.

Aktualnie jestem w kolejce 140+. Ta gra ma strasznie zwalony system kolejkowania i wydaje mi się ze jest on zbugowany dodatkowo.

Gratuluję tym, którzy jakoś grają. ;_; Ja praktycznie tylko postać zdołałem zrobić od startu i tyle było z mojej gry w AA. Co lepsze - sporo moich znajomych chce spróbować i też wzbudza się w nich tylko irytacja. Nie wróży to dobrze samej grze.

Ludzie śledźcie trochę oficjalne forum i wszystko będziecie wiedzieli. Serwery będą zwiększane oraz będą dodawali nowe. Wszystko ma się wydarzyć w okolicy wtorku.

Ludzie śledźcie trochę oficjalne forum i wszystko będziecie wiedzieli. Serwery będą zwiększane oraz będą dodawali nowe. Wszystko ma się wydarzyć w okolicy wtorku.

czlowieku jest tyzien po premierze praktycznie....to nie jest normalne , taka sytuacja trwa zwykle 1-2 dni a pozniej kolejk to max do godziny a nie 12h ....do tego servery sa pewnie 5k online a nie zadne 10k jak podawali...i dlatego takie kolejki. zalogowalem sie a 2 kompach w jednej bylem na 2,k w drugiej 3,5 w obecnej chwili 2,5k=450(duzo wczesniej zalogowane) 3.5k - 620 wiec ja sie pytam co to ma byc ?????Kolejki to kpina ......sysytem kolejek jest tak niedopracowany , ze az boli w oczy . Osoba zalogowana kilka godzin pozniej ma szanse byc wczesniej niz osoba zaloowana wczesniej ...FREE PLAYER wiec gdzie te kolejki ?? Zwykly fail lub specjlanie tak opracowana kolejka aby mieszala wejscia by utrudnic wchodzenie na server....

To prawda po dzisiejszym dniu mam ochotę tak rozdupczyć tą cała firme hejt już poszedł do nich napisany bo to już się w bani nie mieści a to takie małe podsumowanie http://zapodaj.net/99e38a01a2872.jpg.html

Dlatego spójrzcie i odpowiedzcie sobie czy pogracie najlepiej od razu odpuścić