Pytalem o infame nie o crim...
ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry
Pytalem o infame nie o crim...
przecież to jest powiązane, za każdy crime rośnie ci infamy, tyle , że jak posiedzisz w kicu, to tylko zbijesz crrime-y, infamy musisz questami zbić
I co tu niby robić na 50 lvl ?
Pochodziłem na kilka inst, pofarmiłem honor na arenach, zbudowałem clipper - popływałem, ponurkowałem Byłem na riftach, wojnach i powiem wam, że nie ma co robić, a nawet patrona kupiłem za golda
Szkoda, że nie ma jakiś rajdów 12 osobowych, bo pvp średnio mnie interesuje. Tak samo te Trade Runy.
No i co by nie mówić, ale pvp w tej grze d*py nie urywa. Wojny wyglądają tak, że cała grupa podchodzi po milimetrze tak żeby złapać najlbiższy target - żadnej dynamiki...
Takie mass pvp wydaje się fajne https://www.youtube.com/watch?v=65sKJOVHK24 i raczej jest sporo dynamiki, ale ja tam nie wiem. Nie mam 50 lvl.
Aktualnie atakują jakiś zamek, http://www.twitch.tv/snipernamedg .
I co tu niby robić na 50 lvl ?Pochodziłem na kilka inst, pofarmiłem honor na arenach, zbudowałem clipper - popływałem, ponurkowałem Byłem na riftach, wojnach i powiem wam, że nie ma co robić, a nawet patrona kupiłem za golda Szkoda, że nie ma jakiś rajdów 12 osobowych, bo pvp średnio mnie interesuje. Tak samo te Trade Runy.No i co by nie mówić, ale pvp w tej grze d*py nie urywa. Wojny wyglądają tak, że cała grupa podchodzi po milimetrze tak żeby złapać najlbiższy target - żadnej dynamiki...
Pisalem dziesiatki razy , ze Archeage jest dla bylych graczy l2 ....gdzie glowna miara to pvp i world bossy. Jedyny minus archeage to to, ze swiat nie jest FULL OPEN pvp tak jak to zapowiadali a jedynie , poszczegolne krainy...wszystkoz mieni sie tez po otwozreniu aurori. Do tego napewno nie zrobiles najlepszych inst wiec tez piszesz , ze nie ma co robic jest to troche zalosne. Raidowe instancje sa kolego wiec jak juz cos piszesz to sie dowiedz cos o grze...powtorze , ze malo widziales w archeage. Wbicie 50 to kwestia paru dni tylko questowania. Wiec nic dziwnego jak poleciales na pale do 50 a end game jest jeszcze poza twoim zasiegiem bez dobrej gildi.
@Oynoki u nas nie ma jeszcze zamkow....wiec to korea prawdopodobnie lub ruskie.
Ok, tylko pokazuje stream aktualny z zamku jakby kogoś interesowało.
btw myślę, że jest to NA. Oni chyba mają już zamki?
Ok, tylko pokazuje stream aktualny z zamku jakby kogoś interesowało.btw myślę, że jest to NA. Oni chyba mają już zamki?
To nie jest atak na zamek, jest to minigra pvp.
Dobrze wiedzieć, tak czy siak, budowla wyglądała jak zamek.
I co tu niby robić na 50 lvl ?Pochodziłem na kilka inst, pofarmiłem honor na arenach, zbudowałem clipper - popływałem, ponurkowałem Byłem na riftach, wojnach i powiem wam, że nie ma co robić, a nawet patrona kupiłem za golda Szkoda, że nie ma jakiś rajdów 12 osobowych, bo pvp średnio mnie interesuje. Tak samo te Trade Runy.No i co by nie mówić, ale pvp w tej grze d*py nie urywa. Wojny wyglądają tak, że cała grupa podchodzi po milimetrze tak żeby złapać najlbiższy target - żadnej dynamiki...
To zależy gdzie i z kim. Na randomie w Halcyona to tak wygląda, bo tam masz te śmieszne bazy. Po za tym, koty tam mają łatwiej, bo nasi mają pod górkę, szybciej otrzymują posiłki i nie możemy ich na gliderach gonić.
W hellswamp, lokację dalej, PvP już wygląda zupełnie inaczej. Wyłapuje się pojedyncze osoby itd.
PvP gildyjne wygląda jeszcze inaczej.
PvP na Fridrich Island to już w ogóle maniana. Wbijasz tam grupą i czekasz aż ktoś zacznie oddawać paczki za GS. Widzisz takową i rozpoczynasz atak, po chwili okazuje się, że przypłynęli też ich sojusznicy i atakują Cię od boku. Po chwili nie masz gdzie uciec, bądź mimo wszystko z nimi wygrywasz.
W archeage PvP może być zarówno bardzo pasywne jak i dynamiczne. Wystarczy mieć w grupie skullbreakera, który może wejść pomiędzy 10 przeciwników i przetrwać i ciśnienie już rośnie.
Btw. Co myślicie na temat Defilera?
Moim zdaniem może nie być zły, ale są lepsze postacie. Jeśli chcesz go używać do PvP większego niż 1vs1 to nie polecam.
W necie krąży filmik, w którym gość morduje x przeciwników na raz będąc sam. Nie wierz w to, bo po 1 gdybym ja miał takie itemki na Abolisherze lub ktokolwiek inny na innej dobrej klasie to bym go wsysnął nosem, a po 2 na filmiku wyraźnie widać, że niektórzy biernie się przyglądają kiedy ich ziomkowie są siorbani przez defilera.
Kolejna śmieszna rzecz to ataki z basic attack i brak zorganizowania CC. Ja wiem, że mógł mieć kontry no ale bez przesady. Kilka postaci klepiących jednego typa jest w stanie zatrzymać go na 70% czasu walki. Zamiast tego, goście niczym kiepsko napisane boty tłuką gracza mimo, że ten ma odpalony invincible. Ten skill trwa tak długo, że nawet małpa by się zorientowała, że na cast pasku jest skill sugerujący, że kolegę nie można zjechać, a drążąc temat, nie schodzi mu HP.
Do PvP polecam takie coś: http://2p.com/8825498_1/ArcheAge-The-Most-Viable-And-Popular-Classes-by-AnotherInfinity.htm (wiadomo, o wszystkim można podyskutować i nie ze wszystkim trzeba się zgadzać, ale ogólnie to dobra recenzja klas).
Do PvE nada się wszystko co sprawia Ci radość. Z raidami PvE na bossy może być troszkę gorzej. Możesz być piątym kołem u wozu.
Ok, dzięki za odpowiedź, niby dobrze mi się nim gra, ale posłucham Cię i zmienię go jak tylko będę dostawał gear z q(mam 12lvl). Zmienię na abolishera, blightera albo skullknighta(nie wiem co z nim).
Moim zdaniem może nie być zły, ale są lepsze postacie. Jeśli chcesz go używać do PvP większego niż 1vs1 to nie polecam.
Czy ty wiesz co ty piszesz wgl? Jak nie masz zielonego pojęcia to się nie wypowiadaj bo wprowadzasz w błąd.
W necie krąży filmik, w którym gość morduje x przeciwników na raz będąc sam. Nie wierz w to, bo po 1 gdybym ja miał takie itemki na Abolisherze lub ktokolwiek inny na innej dobrej klasie to bym go wsysnął nosem, a po 2 na filmiku wyraźnie widać, że niektórzy biernie się przyglądają kiedy ich ziomkowie są siorbani przez defilera.
Kolejna głupota ;/
Facet na w/w filmiku ma crafotwalny set na 50 (Prawdopodobnie eferium albo magni ) + scepter z craftu + tarcza. Minimum ma wszystko na Heroic z częściami wyżej dodatkowo ma poty na +2200 MAG/PHY def
Defiler to jest miazga na 1vs 1 , jednak ma pewną słabość. Melasy. Pogromcą defilera jest ShadowBlade lub Darkruner.
Jednak nie żucajcie się na niego tak bo wraz z patchem 1.7 jego 2 podstawowe skile czyli debuf 1 + rączka dostają nerfa.
Nie ma to jak wrzucac filmiki goscia ktory ma imba gear vs swieze lub bardzo slabo ubrane 50 ... On ich bije po 3-4k a oni max po 200-300 .... Tez mi imba pokaz skila:)
On ich bije po 3-4k a oni max po 200-300 .... Tez mi imba pokaz skila:)
Poty 2200 DEFA na mag i phy robia swoje. Mnie każdego rodzaju Archer bije z strzałek po 10/20 )))
To kogo byscie bardziej polecali (abolisher, blighter, skullnight) i dlaczego?
Poty 2200 DEFA na mag i phy robia swoje. Mnie każdego rodzaju Archer bije z strzałek po 10/20 )))
Dlatego takie poty nie powinny w ogole istniec bo daja za duza przewage magowi.
@mati3464 Haha, właśnie o tym filmiku pisałem xD . Ten filmik jest jak rosyjskie media, hf. Zrób postać i miłej zabawy .
Chyba nie przeczytałeś mojego posta odnośnie 1vs1 i defilera.
Jeżeli uważasz, że różnica między itemkami osób z którymi walczy a jego nie daje mu żadnej przewagi albo minimalną to nawet nie wciągaj mnie w dyskusje, bo to nie ma najmniejszego sensu. Ślepym osobą zawsze wtedy mówię, że każdy ma prawo do własnego zdania.
Podsumowując, Twoim zdaniem ten defiler z filmiku ma słabe itemki nie dające mu żadnej przewagi nad jego przeciwnikami, a potki(w tym na poprawienie statów), które używa nie mają najmniejszego znaczenia. Sam filmik obiektywnie pokazuje, że defiler góruje nad innymi klasami posiadającymi taki sam gear, a potki, które kosztują ileś tam są po prostu zbędnym wydatkiem, który również nie daje mu przewagi.
Gdybym miał warunki to też bym chętnie nagrał filmik jak niszcze takie boty z palcem w kremie orzechowym.
PS. Post zacząłem konstruować przed pojawieniem się kolejnych wypowiedzi.
@do posta poniżej:
Przykro mi ale: "[...]Jak nie masz zielonego pojęcia to się nie wypowiadaj bo wprowadzasz w błąd." . Musisz poczekać aż odpisze Ci ten jedyny, który się zna i ma patent na wiedzę .
Zamiast się kłócić odpowiedzcie na moje pytanie
Jak chcesz tanka po prostu bo tank i tyle to ja polecam Templar/Abo/Paladin
To jest 3 największych tanków w grze
Jezeli off tank to blighter
Mobilny wytrzymały na melee klasy i spory dmg