ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

Jak chcesz tanka po prostu bo tank i tyle to ja polecam Templar/Abo/PaladinTo jest 3 największych tanków w grzeJezeli off tank to blighterMobilny wytrzymały na melee klasy i spory dmg

Templar to bardziej healer, z tanków polecam Blightera( nie jest to offtank), Abolishera, Paladina, Skullknighta i Doomlorda.

Który z tych tanków robi w miarę dobry dmg? Tak abym mógł też zabijać na pvp np. 1v1.

Ja osobiście gram Blighterem i 1vs. 1 mało kto ma szanse, jedynie bardzo dobrze ogarnięty mag jest w stanie coś zrobić( chyba że weźmiesz imprison to już nie jest dla niego kolorowo). Skullknight również ma dobry magiczny dmg i na 1vs. 1 też bardzo dobrze się sprawuje.

Mam Abolishera i też jest niezły. Biegam w plate, magów unikam chyba, że mam przewagę zaskoczenia co jest trudne, bo nie masz stealth. Abolisher ma 2 fajne combo, jedno z 2 tarczami i Conversion Shield i combo z battlerage. Obydwa kończysz obaleniem. Do tego Boastful Roar, który zadaje 3k dmg i dodatkowo spowalnia przeciwnika oraz zmniejsza trochę jego dmg.

Do obrony przed CC masz Bondbreaker i Shrug it off. W przypadku zablokowania ciosu odświeżasz sobie combo z battlerage.

Ogólnie to jak wyexpie wszystkie drzewka skilli na 50lvl to zamierzam sobie zrobić skullknighta, który jest lepszym tankiem od abolishera. Abolisher to tank radzący sobie w open world.

Na pewno dużą zaletą Abolishera jest to, że jeżeli zmienisz sobie trochę build to nie popsujesz go. Czasem bywa tak, że nie ma za bardzo skąd uszczknąć punktu, żeby wypróbować coś innego, nowego w buildzie.

Piekne wypowiedzi, bardzo przydatne, a ktory build bardziej nadaje sie na mass pvp i w czym biegac, plate/leather?

Templar to bardziej healer, z tanków polecam Blightera( nie jest to offtank), Abolishera, Paladina, Skullknighta i Doomlorda.

Otoz nie.

Templar radzi sobie spoko jako tank a w pvp to morderca ;x

a jaką klasę polecacie stricte do pvp?

Plate to proste (plus set zamienny na 1v1 w razie maga)
Mass pvp tankiem hmm abolisher bo ma mass przyciąganie i pare fajnych AOE
Ogółem najlepsze pod mass pvp sa aoe postacie. Magowie i ich głupie meteory -.-

Ja dla odmiany postanowiłem zagrać sobie ofensywnym healerem i padło na EdgeWalkera(ocu/vit/aur). Bardzo przyjemnie się tą postacią gra. Tylko trzeba mieć dwie bronie. Greatclub/staff albo Greatclub/scepter. Również na pvp sobie nieźle radzi, bo potrafi przypieprzyć, uleczyć się i unieruchomić przeciwnika. Jak dobiję wyższy level to wypowiem się bardziej na temat tej zabawnej hybrydki.

Czy ty wiesz co ty piszesz wgl? Jak nie masz zielonego pojęcia to się nie wypowiadaj bo wprowadzasz w błąd. Kolejna głupota ;/Facet na w/w filmiku ma crafotwalny set na 50 (Prawdopodobnie eferium albo magni ) + scepter z craftu + tarcza. Minimum ma wszystko na Heroic z częściami wyżej dodatkowo ma poty na +2200 MAG/PHY def Defiler to jest miazga na 1vs 1 , jednak ma pewną słabość. Melasy. Pogromcą defilera jest ShadowBlade lub Darkruner. Jednak nie żucajcie się na niego tak bo wraz z patchem 1.7 jego 2 podstawowe skile czyli debuf 1 + rączka dostają nerfa.

A masz gdzies link do zmian w skillach w 1.7?

Witam wszystkich.

mam kilka pytań,zęby już nie zakładać nowych tematów to tutaj napiszę.

1 Gra za każdym razem gdy ją uruchamiam rozjaśnia mi ekran w laptopie,tzn kontrast daje na full,jest na to jakiś sposób ?

2.Czy można robić screen shot coś jak w Guild Wars 2 ?

3.Czy jest możliwość wyswietlania ilości fps ?

4.Co oznaczają te literki przy nazwach serwerów chyba R i E ?

5.I na jakim serwerze grają rodacy ;)

1 usawenia w laptopie lub w grze

2 chybw printscreen na klawiaturze

3 tak, ustawienia i w game info masz show fps

4 blokady rasowe na serwerach ale juz sa zdjete

5 na wszystkich, na kyprosie jak i ennie jet bardzo duzo polakow

Przepraszam za bledy, pisze z tableta na szybko

@Up
Odnosnie nr.2 - Można zrobić ssa klikając(domyślnie) F9, na F12 mamy ustawienia SSów

Padl login w archeage??

tak

A masz gdzies link do zmian w skillach w 1.7?

Nie ale mam konto na KR ArcheAge. Na reddicie o tym tez pisali, teraz 40% graczy na serwerze to defilerzy ja sie ciesze bo gram darkrunnerem i mam tych graczy na 3/4 skile :))

Ze zmian Witchcrafta to o ile mnie pamięć nie zawodzi :

Earthengrip z 300% -> 200% dmg

Enervate z 300% -> 200% dmg i cd z 18->24

Dalej uważam że będzie to bardzo mocna postać bufują pasywke do defa z defendera , ale nie ze względu na spore survi tylko sporą ilość cc a gdy już dojdzie lvl 55 to masakra bo teraz defiler ograniczany jest przez brak punktów .

Dobrze że DR poobcinają też dmg i i tam pare cd bo ładna maszynka do mordowania jest na dzień dzisiejszy :)

Zastanawia mnie czemu Hexa nie ruszają , a uważam go obecne za najlepsza postac w pvp w obecnej mecie ale to może tylko moje odczucia .

@down

Login padl

Witajcie mam mały problem, otóż nie mogę się zalogować na Europejską wersję. Chodzi o to, że przy uruchamianiu w gluph jak ustawię North America wszystko śmiga a jak Europa to po włączeniu gry wyskakuje mi że błąd logowania i nie da się nic zrobić tylko filmik w tle bez głosu leci :/

O co kaman?? :(

@edit

Ok po paru próbach załapało ;)

Maja problemy piszą o wszystkim na Twitterze wystarczy sprawdzać :)

Nie ale mam konto na KR ArcheAge. Na reddicie o tym tez pisali, teraz 40% graczy na serwerze to defilerzy ja sie ciesze bo gram darkrunnerem i mam tych graczy na 3/4 skile )

a cos zmieniaja w healu/mp regen?