Rynek dyktuje ceny. Hodowla czego kolwiek od dawna nie jest oplacalna. Ten kto potrafi sie odnalezc w tym rynku zarobi.
Sam mam dosc spory majatek, ktory zbilem na wozeniu paczek traktorem i inwestowaniu w odpowiednie rzeczy, ktore teraz kosztuja kilka razy wiecej niz jak je kupowalem.
Mi sie gra podoba. Wkurzaja mnie boty i haki. Nie mniej jednak ja gram swoim tempem zamiast patrzec na innych.
Pozdrawiam:)
ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry
Mnie powoli odpycha system laborow ze wzgledu na zbyt wolna regeneracje nawet na koncie premium + ekonomia gry....jak na poczatku bylem zadowolony teraz wszystko wyszlo , ze "bitwy" morskie tylko pieknie wygladaja na filmikach - worzenie paczek - tez wyglada pieknie tylko na papierze gdzie 70% graczy jezdzi tylko traktorami po safezone....Gra sama w sobie ma ogromne ograniczenia , ktore na dluzsza mete zirytuja polowe graczy nie dajac im mozliwosci robienia tego czego chca
Kiedy startuje europejska wersja? pytam bo wiedzę że tego dotyczy temat.
Wersja od Triona ma otwarte kilka europejskich serwerów.
Kiedy startuje europejska wersja? pytam bo wiedzę że tego dotyczy temat.
lol, żeś się obudził, 16 września była premiera EU, konto jest to samo dla EU/US, przełączasz się tylko w launcherze, gdzie chcesz sobie grać
Gracie coś jeszcze ? Czy aktualnie każdy czeka na ten patch z zamkami pvp ?
Gracie coś jeszcze ? Czy aktualnie każdy czeka na ten patch z zamkami pvp ?
Czy gramy? Piszesz tak jak by nic nie bylo do roboty w grze a tu trzeba pedzic jak glupi. Farma posadzona czekam na peace w Hellswampie zeby zrobic trade runa, a to poczatek mojej listy "toDo" na dzisiaj.
Czy gramy? Piszesz tak jak by nic nie bylo do roboty w grze a tu trzeba pedzic jak glupi. Farma posadzona czekam na peace w Hellswampie zeby zrobic trade runa, a to poczatek mojej listy "toDo" na dzisiaj.
Bo tak naprawde nie ma co robic w grze na obecna chwile - nic sensownego- Po wbiciu 50 lvla zostaje ci jezdzenie/plywanie w kolko z paczkami , ktos powie wojny ?? na , ktore malo kto chodzi bo sa bez zbytniego sensu , 1-2 instancje na , ktore tez zbyt duzo osob nie chodzi.Ktos powie CRAFT-no przykro mi ale labory koncza sie po pol godzinie . Tak wiec zostaje plywanie/jezdzenie z paczkami tam i z powrotem :)Tak , ze contentu jako takiego na obecna chwile nie ma.
Bo tak naprawde nie ma co robic w grze na obecna chwile - nic sensownego- Po wbiciu 50 lvla zostaje ci jezdzenie/plywanie w kolko z paczkami , ktos powie wojny ?? na , ktore malo kto chodzi bo sa bez zbytniego sensu , 1-2 instancje na , ktore tez zbyt duzo osob nie chodzi.Ktos powie CRAFT-no przykro mi ale labory koncza sie po pol godzinie . Tak wiec zostaje plywanie/jezdzenie z paczkami tam i z powrotem :)Tak , ze contentu jako takiego na obecna chwile nie ma.
To wspolczuje Ja mam tyle do robienia ze nie mam czasu na opierniczanie.
To wspolczuje Ja mam tyle do robienia ze nie mam czasu na opierniczanie.
To , moze wypiszesz co masz do robienia tak duzo?? dodajmy , ze zapewne no-lifisz i lykasz po 5 potek dziennie? - nie pisz , ze chodzenie na wojne /sadzenie na farmie czy farmienei tokenow -bo robi sie to sekunde lub tylko przez chwile i pozniej w ogole.
To , moze wypiszesz co masz do robienia tak duzo?? dodajmy , ze zapewne no-lifisz i lykasz po 5 potek dziennie?
Nie lykam tyle, raz dziennie jedna bo nie mam kasy. Expie craft, co 1-2h zmieniam farme w tym czasie ide na ryby albo robie trade runa.
edit:
Obsadzanie farmy sekunde? Posadzenie 1000 grzybow zajmuje oko 30min jak nie wiecej. To ze wzioles jakis latwy do expienia craft to juz twoja sprawa, zeby zlowic dobra rybke bez kutra trzeba sie napracowac. Tym bardziej ze ludzie nie zapraszaja do raidow tak chetnie. Do tego czesto napadaja na nas wiec jest okolo 70% szansy ze ja oddasz.
Nie lykam tyle, raz dziennie jedna bo nie mam kasy. Expie craft, co 1-2h zmieniam farme w tym czasie ide na ryby albo robie trade runa.edit: Obsadzanie farmy sekunde? Posadzenie 1000 grzybow zajmuje oko 30min jak nie wiecej. To ze wzioles jakis latwy do expienia craft to juz twoja sprawa, zeby zlowic dobra rybke bez kutra trzeba sie napracowac. Tym bardziej ze ludzie nie zapraszaja do raidow tak chetnie. Do tego czesto napadaja na nas wiec jest okolo 70% szansy ze ja oddasz.
To faktycznie bardzo duzo masz do robienia ^^, nie wiem o jakich rybach piszemy ale zlowienie ryby typu 5g to kwestia kilku minut o ile znajdziemy lowisko - bez kutra w ogole nie oplaca sie plywac nie majac lowiska bo czasem i godzine sie szuka. 1000 grzybow ?? ale to robi sie jezeli chcesz wylvlowac szybko gathering - kwestia craftu = ograniczenie mozliwosci crafcenia przez labory tak ,ze sam widzisz , ze na obecna chwile praktycznie nie oplaca sie nic robic procz wozenia paczek chyba , ze masz fishing na 50k i kuter :)Jak narazie to chyba jedny w miare sensowny craft po alchemi cookingu na , ktorym bedzie mozna zarobic. Jezeli juz szli w strone tylu craftow powinni zapewnic kazdemu z nich jakis sposob na zarobek w tym przypadku robienie paczek bo za jakis czas raw stone czy logi beda praktycznie nie mialy wartosci bo tyle ich bedzie na rynku chyba , ze wprowadza cos gdzie naprawde bedzie sie je zuzywalo w sporych ilosciach.Na obecna chwile - 100log - 7 g ? soooory ale tego nie opalca sie nawet sadzic za taka cene....koszt zasadzenia 70-100drzew + zebranie - zarobek 21g ? - 1000 laborow = potka 15g = 6g na plusie >< qq.....
To faktycznie bardzo duzo masz do robienia ^^, nie wiem o jakich rybach piszemy ale zlowienie ryby typu 5g to kwestia kilku minut o ile znajdziemy lowisko - bez kutra w ogole nie oplaca sie plywac nie majac lowiska bo czasem i godzine sie szuka. 1000 grzybow ?? ale to robi sie jezeli chcesz wylvlowac szybko gathering - kwestia craftu = ograniczenie mozliwosci crafcenia przez labory tak ,ze sam widzisz , ze na obecna chwile praktycznie nie oplaca sie nic robic procz wozenia paczek chyba , ze masz fishing na 50k i kuter :)Jak narazie to chyba jedny w miare sensowny craft po alchemi cookingu na , ktorym bedzie mozna zarobic. Jezeli juz szli w strone tylu craftow powinni zapewnic kazdemu z nich jakis sposob na zarobek w tym przypadku robienie paczek bo za jakis czas raw stone czy logi beda praktycznie nie mialy wartosci bo tyle ich bedzie na rynku chyba , ze wprowadza cos gdzie naprawde bedzie sie je zuzywalo w sporych ilosciach.Na obecna chwile - 100log - 7 g ? soooory ale tego nie opalca sie nawet sadzic za taka cene....koszt zasadzenia 70-100drzew + zebranie - zarobek 21g ? - 1000 laborow = potka 15g = 6g na plusie >< qq.....
Nie rozumiem, ze ciebie to nie bawi to twoja sprawa... ja gram w AA dla sandboxa a nie dla pvp czy pve. Fakt ze nie mam poki co profitu z sadzenia ale expie alchemie + na jedym strachu sadze dzewka (czekam na kryta) Nie no-lifeuje. Gram sobie spokojnie po 5h dziennie swietnie sie bawie nie nudzac sie. Bardziej mnie ogranicza bark golda niz Laborow, a co do oplacalnosci lowienia bez kutra, wole probowac znalesc cos na Cliperze niz marudzic na brak rzeczy do robienia w grze :X
Nie rozumiem, ze ciebie to nie bawi to twoja sprawa... ja gram w AA dla sandboxa a nie dla pvp czy pve. Fakt ze nie mam poki co profitu z sadzenia ale expie alchemie + na jedym strachu sadze dzewka (czekam na kryta) Nie no-lifeuje. Gram sobie spokojnie po 5h dziennie swietnie sie bawie nie nudzac sie. Bardziej mnie ogranicza bark golda niz Laborow, a co do oplacalnosci lowienia bez kutra, wole probowac znalesc cos na Cliperze niz marudzic na brak rzeczy do robienia w grze :X
Sandboxa to tu akurat nie ma tylko tak sobie nazwali Archeage , w Korei to zupelnie inna kategoria niz sandbox No dla mnie np jest to bez sensu plywac godzine za spotem gdzie w tym czasie mozna zawiezc z 4-5 paczek i miec okolo 30-35 g :)ale jest to bynajmniej nudne robienie tego samego non stop aby zarobic kaske
do AA brakuje mi czasu, a mam tylko 2 x 16tki i domek medium (24x24) który posiada do obsadzenia powierzchnię 16tki również - żeby nie kilka dni urlopu to nadal byłbym w ciemnej "pupie" , do wykrafcenia sensownego sprzętu nadal daleka droga, więc obrałem kierunek zarabiania kasy (100-120g dziennie i to wcale nie na paczkach, te sporadycznie 2-3 przenoszę dla dreszczyka emocji do krain pvp)
i tak, AA jest w bardzo dużym stopniu sandboxem, jak ktoś inaczej twierdzi , to nie ma pojęcia o grach typu sandbox
wyrwiglaz@ co wedlug ciebie jest sanboxem w archeage??....wszysko jest tu ustawione co jak i gdzie mozna zrobic oraz respi sie w tych samych miejscach Sandboxem jest everqest next landmark gdzie w dowolnym miejscu mozsz wykopac dziure wyciac drzewo postawic dom - tutaj mozliwosci takiej nie ma dlatego gra nie jest sanboxem tylko HYPE -ze to pierwszy sandbox mmorpg narobilo takeigo halasu :)Szanse daje Archeage do konkretnego patcha np 2.0 o ile taki sie pojawi bo jak narazie nawet w korei takiego nie zapowiedzieli p o2 latach istnienia gry.
Jeśli ktoś twierdzi, że AA to sandbox, to on chyba sandboxa na oczy nie widział. AA koło sandobxa nie leżało, to zwykły themepark z elementami sandboxu.
@donek
Z tego co pamiętam, to byłeś strasznie oburzony jak pisałem o laborach i cenach apexów, które miało się zdobywać w 2 godzinki. Teraz piszesz, że labory to dziadostwo, AA to nie sandbox, a gold pack jest drogi. A co to się stało? Czy ty grałeś w tę samą alphę?
Trion z AA się spóźnił, przykro mi.
co masz niby ustawione? tereny pod zabudowę są wyznaczone , w realnym świecie też nie postawisz budynku gdzie ci sie podoba, samo zdobywanie farm, kupowanie od innych czy znajdowanie okazji , gdzie ludzie nie popłacili taxów daje już dużo frajdy - na farmach każdy produkuje co mu się podoba, a jest tego sporo, gram ostro od ponad miesiąca a o niektórych designach nie mam nawet zielonego pojęcia, cały czas jakieś elementy znajduje do zrobienia czegoś , czego wcześniej nie spotkałem - dla mnie w tej grze pve i te instancje mogłyby w ogóle nie istnieć - cały czas jak już bawię się to tylko pvp, a gra ta daje bardzo duże możliwości potyczek na lądzie, przy lądzie czy pełnym morzu , coś czuje donek że pomacałeś ją od strony pve, jak kilku moich znajomych, a niestety, to nie wowik czy inne raidoustrojstwo z poradnikami na youtube, jak grać krok po kroku
@Vampirix
w porównaniu do jakiegokolwiek innego, istniejcego na rynku mmo (bo o takie mi chodzi) to AA jest sandboxem pełną gębą
Musze z bólem przyznać, że po AA craft i handel w mmo już nigdy nie będą takie same (no chyba że te genialne elementy zostaną skopiowane i wykorzystane w nadchodzących tytułach)
Jeśli ktoś twierdzi, że AA to sandbox, to on chyba sandboxa na oczy nie widział. AA koło sandobxa nie leżało, to zwykły themepark z elementami sandboxu. @donekZ tego co pamiętam, to byłeś strasznie oburzony jak pisałem o laborach i cenach apexów, które miało się zdobywać w 2 godzinki. Teraz piszesz, że labory to dziadostwo, AA to nie sandbox, a gold pack jest drogi. A co to się stało? Czy ty grałeś w tę samą alphę? Trion z AA się spóźnił, przykro mi.
Na apexa nie tak trudno zarobic kwetia ile paczek zawieziesz. CO do spoznienia , moze i nie raczej brak zawartosci end game , ktorego na obecna chwile poprostu po 50 lvlu nie ma , moze po otworzeniiu aurori cos sie zmieni. Przy grze 1-2h dzinnie laborow starczy ale nie na dluzej .
@wyrwiglaz gralem w l2 dobre kilka lat i myslalem , ze archeage wyrosnie na ksztalt l2 ale idzie w zupelnie inna strone..PVP? , tutaj jest zeby bylo 90% graczy to casuale lub zerg party na ludkach Najlepszym przykladem jest hasla gdzie 2 strony siedza na tych samych spotach i praktycznie nikt o nie nie walczy tylko jedni po 1 drudzy p o2 stronie >< w l2 to bylo nie do pomyslenia...
tak jak napisal Vampir -archeage nie ma sanboxu i praktycznie nic z niego. SANBOX to swoboda gry , ktora jest tutaj tylko teoretycznie - praktycznie prawie jej nie ma.
@ukryty - powiedz mi ile mozna biegac z paczkami w kolko i czekac na paczki :> sadzenie na farmie ? jest praktycznie juz nie oplacalne...wyfarmienie tokenow to kwestia 1-2 dni w party nawet kilku godzin przy dobrym wietrze.Bieganie za drzewami ? No prosze cie - to chyba jak ktos nie ma zycia i tylko gra. Wbijanie craftu ?? 10-20 min dzinnie bo koncza sie labory ?Ale ja nie dziwie sie ...jak ludzie jedynie co robili to questy do 50 to faktycznie moze sie im nie nudzic Ja zanim wbilem 50 mialem odpalone juz 2 patrony...obecnie mam do marca wkladajac zero wysilku w nabicie kasy
procz wejscia do gry zebrania plonow i poplynieciu stateczkiem tam i z powrotem ><
A u nas kosztuje 90-100max - no to faktycznie roznica 10-20 g ^^ Nie widze sensu grania na US wersji zeby zarobic na apexa .....
LUL ja dropie tokeny na tarcze, miecz, łuk, robie trade runy na kase i gilda stary dla gildii, sadze, zbieram (farmhouse, 2x16) , podnosze craft, leveluje 4 profke archera, chodze na wary i areny, polowania na paczki i czerwonych na morzu, poza tym eskorty dla gildii, polowania na dzikie farmy (pare thunder tree sie już trafiło )..... jak na maks 3h dziennie to się nie wyrabiam ze wszystkim :>, ale takie życie i niech ktoś napisze, że nie ma co robić na 50 lvlku, bo to najwyraźniej nie dla niego gra
ps mam też drugie konto na ameryce do zarabiania na APEXY (btw. tam apex kosztuje 60-80 golda)