ArcheAge EU - Wszystko o zbliżającej się europejskiej wersji gry

@up

tak samo robie z apexami i serwerami US :D , gram po 5-6 h dziennie jeszcze nigdy mi laboru nie zbrakło (dla nie kumatych, cooldown 12h na potke jest przypisany do postaci, nie do konta, resztę sami sobie rozgryźcie jak mieć nie 5k a 11k, jak wam potrzeba ;) )

@ukryty, zazdroszczę, ja mam tyle do roboty w planach, że obecnie na ostre potyczki z "redsami " czasu wiecznie brakuje

wyrwiglaz zeby lykac po 5 potek dzinnie trzeba no lifici zeby zarobic na to i jeszcze miec zyski :)

Dokladnie, moim zdaniem ArcheAge ma najbardziej rozwiniety endgame z gier mmo ktore teraz mamy na rynku. Tylko nie jest on jasno okreslony jak w innych grach, masz wieksza swobode. Wiec dla mnie teksty, ze nie ma co robic end game nie instnieje, strasznie mnie zdziwily...

wyrwiglaz zeby lykac po 5 potek dzinnie trzeba no lifici zeby zarobic na to i jeszcze miec zyski

nolifić, żeby zarobić :lol: hahaha , dobre

2 faremki + chatka + cooking i kasa płynie drzwiami i oknami :D

oczywiście, trochę czasu to zajęło , żebym sie tego dorobił na początku, bo złamanego grosza do tej gry jak na razie nie dołożyłem, ale też na początku było sporo łatwiej o Apexy, więc "spóźnialscy " przyznam, że jak nie mają kolegów w grze, co na patrona na początku pożyczą , mają pod górkę lekko

do tego raz na 4 dni apex z US serwera, wspomagający nas w LPkach oraz taxach, jak przychodzi termin opłaty za nieruchomości

oczywiście, są u nas w gildii ludzie, co nie mają złamanego grosza, wiecznie narzekają i łażą tylko po instancjach n-ty raz, ale jak już wyżej napisałem, to nie jest mmo w jakie do tej pory sie grało, tutaj każdy może trzepać kasę na wiele sposobów i bawić sie również na wiele, a psrzęt z craftingu nagradza nam włożony w crafting czas i labor, sety z instancji można sobie o cztery litery podetrzeć, jak już coś konkretnego wykrafcimy/kupimy od craftera

Wyrwiglax wedlug Ciebie osoba grajaca po 2h dziennie moze pozwolic sobie na kupno 5 potek na lp - zacznij realnie patrzec na to ze grasz 3x wiecej niz przecietna osoba niw wspominajac o robieniu altow na us serverach....

oczywiście, że można sobie pozwolić, robisz postać na US, żeby LP z EU nie tracić a regenerować (US nie ma wspólnego LP dla EU jakbyś nie wiedział) i co 4 dni wchodzisz na 2h (bo tyle czasu nabije ci 5000 LP) zeby przyfarmic Apexa czyli 4 potki - i to nawet nie 2h dziennie a 2h na 4 dni koleżko masz na 4 potki, oprócz tego oczywiście możesz za kaskę w grze kupować, polecam alta na Kyprosie zrobic, tam są najtaniej 12-15g w zależnosci od dnia , a w hurcie to i poniżej 10 można kupić

@ donek

jeszcze w ramach info ( bo może nie wiesz) patron działa ci na wszystkie serwery Eu i US również, stąd też tak naprawdę żeby natłuc APEXA to masz 10k LP do wykorzystania i robi to się w trymiga (patrz wyżej)

oczywiście, że można sobie pozwolić, robisz postać na US, żeby LP z EU nie tracić a regenerować (US nie ma wspólnego LP dla EU jakbyś nie wiedział) i co 4 dni wchodzisz na 2h (bo tyle czasu nabije ci 5000 LP) zeby przyfarmic Apexa czyli 4 potki - i to nawet nie 2h dziennie a 2h na 4 dni koleżko masz na 4 potki, oprócz tego oczywiście możesz za kaskę w grze kupować, polecam alta na Kyprosie zrobic, tam są najtaniej 12-15g w zależnosci od dnia , a w hurcie to i poniżej 10 można kupić@ donekjeszcze w ramach info ( bo może nie wiesz) patron działa ci na wszystkie serwery Eu i US również, stąd też tak naprawdę żeby natłuc APEXA to masz 10k LP do wykorzystania i robi to się w trymiga (patrz wyżej)

aha wjdzie raz na 4 dni na us i za to kupi 20 potek na 4 dni...pomysl zanim odpowiesz na pytanie :) Po 2 wiekszosc osob nie jest takimi hardcorami i no-life playerami zeby grac na 2 wersjach gry co jest smieszne moim zdaniem :)

Osoba grajaca po 2h dziennie nie potrzebuje 11k labora.
O czym wy gadacie. Koles ciska 6h dzinnie, jest w stanie obrobic 11k labora i jeszcze na tym zarobic to super.
Jak ktos gra po 2h dziennie to 5k labora nie obrobi w porzadny sposób.

faktycznie , zapomniałem o tym aspekcie, że im coś zużywa więcej labora, tym dłużej to crafcimy/farmimy - w 2h max przy crafceniu to można co najwyżej ze 3000 zużyć, zakładając, że nic po za tym nie robimy w grze - gdy dochodzą do tego trade-raidy czy instancje to jest to nierealne, wtedy nawet część LP odzyskujemy (120LP na godzinkę)

http://www.trionworlds.com/archeage/en/2014/10/31/conquest-of-auroria-castles-sieges-and-more/

Huh jeśli dojdzie to do skutku bo na razie wielka drama na forum ,,Hasla Weapons will be upgradable'' to chyba nie ma po co już grać w ta grę na dzień dzisiejszy no chyba że się dorobiłeś już przynajmniej Heroic Epherium gearu .

http://www.trionworlds.com/archeage/en/2014/10/31/conquest-of-auroria-castles-sieges-and-more/Huh jeśli dojdzie to do skutku bo na razie wielka drama na forum ,,Hasla Weapons will be upgradable'' to chyba nie ma po co już grać w ta grę na dzień dzisiejszy no chyba że się dorobiłeś już przynajmniej Heroic Epherium gearu .

Dlatego tak jak pisalem......Archeage jest piekne poki nie ogarnie sie co z czym i jak :)Gra ma wielki swiat ladny jest rozbudowana ale to wszystko na 1 rzut oka , gdy zaglebimy sie w gre wszystko pryska jak mydlana bajka...Okazuje sie , ze tylko "opakowanie" gry jest tak piekne a reszta jest zrobiona na odpieprz zeby bylo + ograniczanie naszej swobody chociaz mial by to "sandbox":)

Co potrafi robić postać w Pełnym EndGame Secie + Delphi Weapon/Shield :D

Ciekawe czy ktoś zgadnie jaki mamy tutaj Buff setowy

http://www.trionworlds.com/archeage/en/2014/10/31/conquest-of-auroria-castles-sieges-and-more/Huh jeśli dojdzie to do skutku bo na razie wielka drama na forum ,,Hasla Weapons will be upgradable'' to chyba nie ma po co już grać w ta grę na dzień dzisiejszy no chyba że się dorobiłeś już przynajmniej Heroic Epherium gearu .

Bron Epherium warta jest na AH około 1,5k Golda,

A co do setu? Z hasli macie tylkoWeapony, Gear można kupić już za rozsądne pieniązki.
NP: Magnificent Party kupuje się po około 500G/szt. ( przy klacie i spodniach ) , reszta poniżej 400 G .

bez pvp setow i poprawienia jakiegokolwiek balansu pvp bedzie srednie poniewaz ginie sie od 2-3 skili max. 500g za item to dla wiekszej czesci graczy ogomne pieniadze.

Mati mam się śmiać czy płakać z tego filmiku? Pierwsza scena a typek z eq za kilkanaście tys. golda dostaje prawie wpierdziel od kolesia z setem GHA + HASLA weapon ;> Aha i jeszcze buffy +2,4k m.def i p.def ;>

Dlatego tak jak pisalem......Archeage jest piekne poki nie ogarnie sie co z czym i jak :)Gra ma wielki swiat ladny jest rozbudowana ale to wszystko na 1 rzut oka , gdy zaglebimy sie w gre wszystko pryska jak mydlana bajka...Okazuje sie , ze tylko "opakowanie" gry jest tak piekne a reszta jest zrobiona na odpieprz zeby bylo + ograniczanie naszej swobody chociaz mial by to "sandbox":)

tu chodzi raczej o wydawce, który stara się pod podobać graczom typu "casual". w KR wersji hasla była dodana w trakcie gry (nie od samego początku) dla wyrównania balansu między nowymi i starymi graczami i nie od razu wszystkie 3 tiery(1 + 2tiery 4.11).

Mati ty tak serio piszesz czy robisz sobie z ludzi jaja?

,,

Bron Epherium warta jest na AH około 1,5k Golda,

A co do setu? Z hasli macie tylkoWeapony, Gear można kupić już za rozsądne pieniązki.
NP: Magnificent Party kupuje się po około 500G/szt. ( przy klacie i spodniach ) , reszta poniżej 400 G .

''

Lepiej zapytaj ilu graczy widziało na oczy takie pieniądze :D

1,5k + 7 x 400g = jakieś 4,3k golda za gówniany gear którego nikt nie kupuje . Dorobiłeś się na początku - fajnie gratuluje wiedzy i obeznania gry , ale teraz już nie jest tak kolorowo z ,,tajnymi sposobami'' na uzyskanie wysokiego grade itemu . Regrade kosztują 4krotnie tyle co ty kupowałeś , archeumy tez znacznie poszły w gore , nie każdy ma czas na grę jak ty po 10h dziennie dlatego taka frustracja jest na forum officialnym co do Hasla weaponów . Ludzie zdążyli ledwo podgonić Hasle t1 i to też nieliczni .

Co do filmiku nic specjalnego kolejny farmuch pastwiący się nad zwykłymi graczami ;)

Chcesz pooglądać prawdziwego koksa masz tu stream top 3 koreanca w pvp

http://www.twitch.tv/kooncoon/profile

Szczala182 dokładnie napisał o co w tym wszystkim chodzi

Mati mam się śmiać czy płakać z tego filmiku? Pierwsza scena a typek z eq za kilkanaście tys. golda dostaje prawie wpierdziel od kolesia z setem GHA + HASLA weapon ;> Aha i jeszcze buffy +2,4k m.def i p.def ;>

Nie wiem czy wiesz ale, StoneArrow to jest AntyKlasa na Blightera , nawet słabo ubrany StoneArrow potrafi zabić blightera, w 2 walce nie udało mu się uciec mojemu kombo.

A w pierwszej walce , po prostu bloka miałem na wszelkiego rodzaju stuny na nim, dlatego tam poszło :D

Te filmiki, nagrywane były jeden za 2 na arenie. Cóż ja poradzę jak ludzie jeszcze chodzą w sprzęcie z Questów.

Nie wiem czy wiesz ale, StoneArrow to jest AntyKlasa na Blightera , nawet słabo ubrany StoneArrow potrafi zabić blightera, w 2 walce nie udało mu się uciec mojemu kombo.A w pierwszej walce , po prostu bloka miałem na wszelkiego rodzaju stuny na nim, dlatego tam poszło Te filmiki, nagrywane były jeden za 2 na arenie. Cóż ja poradzę jak ludzie jeszcze chodzą w sprzęcie z Questów.

Mati szczycisz sie tym na forum nie rozumiem twojej radosci z tego ??wiekszosc osob jak ktos napisal wyzej nie widzialo nawet 1k golda na oczy ...a ty piszesz o takich kwotach. Wiec nie mam pojecia po co w ogole sie tym chwalisz co chwile na tym forum jaki to jestes super elo pro koks no-life .Gra jest stworzona wsposob kto gra wiecej i lyka wiecej potek ten ma lepsze itemy :)to , ze wiekszosc ludzi gra po 2-3h dzinnie to zdobycie takiego spzretu zajmie im xxxxxxxxxx czasu a moze nawet nigdy bo dadza sobie spokoj z archeage. Na obecna chwile gra wylacza z gry osoby grjaace mniej niz pol/caly dzien tak wiec przykre choc prawdziwe chcac nie chac serevry beda pustoszec z dnia na dzien.

Donek,Przestań pier**** bo za przeproszeniem ale gówno się znasz na tej grze . Gram 4h dżinnie MAX ! i nie łykałem potek na LP od dobrych 3 tygodni. Nie raz widziałem Twoje wpisy na forum tutaj i nie wiedziałem czy płakać czy śmiać się z tego ponieważ osoba która nie ma zielonego pojęcia o grze wypowiada się w taki sposób jak by była jej twórcą.Sory donek ale pierw się doucz potem będziemy gadać. Bo jak na razie to ty tylko dobry w gębie jesteś a jeszcze nie pokazałeś nić PRO ZNAWCO ArcheAge co osiągnąłeś w grze ponad przeciętność. A sory zapmniałem przecież powiedziałeś że Questowe EQ jest lepsze od crafotwalnego Magni +,, sory zwracam szacunek PRO Gamer

Donek,

Przestań pier**** bo za przeproszeniem ale gówno się znasz na tej grze .

Gram 4h dziennie MAX ! i nie łykałem potek na LP od dobrych 3 tygodni. Nie raz widziałem Twoje wpisy na forum tutaj i nie wiedziałem czy płakać czy śmiać się z tego ponieważ osoba która nie ma zielonego pojęcia o grze wypowiada się w taki sposób jak by była jej twórcą.

Sory donek ale pierw się doucz potem będziemy gadać. Bo jak na razie to ty tylko dobry w gębie jesteś a jeszcze nie pokazałeś nić PRO ZNAWCO ArcheAge co osiągnąłeś w grze ponad przeciętność.

A sory zapomniałem przecież powiedziałeś że Questowe EQ jest lepsze od crafotwalnego Magni +,, sory zwracam szacunek PRO Gamer :D

A jak Chcesz dalej Dyskutować to zaraz mogę Ci przytoczyć kilka Twoich PROGamerskich wypowiedzi , pierw wikipedia doniuś potem post.

warn_ico.png
Wulgaryzm ~ blaumro
Donek,Przestań pier**** bo za przeproszeniem ale gówno się znasz na tej grze . Gram 4h dziennie MAX ! i nie łykałem potek na LP od dobrych 3 tygodni. Nie raz widziałem Twoje wpisy na forum tutaj i nie wiedziałem czy płakać czy śmiać się z tego ponieważ osoba która nie ma zielonego pojęcia o grze wypowiada się w taki sposób jak by była jej twórcą.Sory donek ale pierw się doucz potem będziemy gadać. Bo jak na razie to ty tylko dobry w gębie jesteś a jeszcze nie pokazałeś nić PRO ZNAWCO ArcheAge co osiągnąłeś w grze ponad przeciętność. A sory zapomniałem przecież powiedziałeś że Questowe EQ jest lepsze od crafotwalnego Magni +,, sory zwracam szacunek PRO Gamer A jak Chcesz dalej Dyskutować to zaraz mogę Ci przytoczyć kilka Twoich PROGamerskich wypowiedzi , pierw wikipedia doniuś potem post.

Tak mati , ja napisalem ze questowe eq jest lepsze od craftowanego - prosze znajdz mi to(jezeli juz chces zsie czepiac to napisalem , ze identyczne (grade) item dropi z q a nie , ze lepsze eq..czytanie ze zrozumieniem nie boli. :) . Tak oczywiscie nie grales po 10h dzinnie zeby dorobic sie tego seta ;) Spora czesc graczy jeszcze dobrze hasli nie wyfarmila jak bvndy napisal a Ty piszesz o gearze dla no-life - i jeszcze sie tu starsznie zloscisz chociaz kazdy wie , ze aby to zdobyc trzeba no-lific bo inaczej nie zdobedziesz tyle golda QQ - teraz jak sie dorobiles to , mozesz i nie grac juz tyle ile grales ale nie pisz bzdur , ze grales po 4h dzinnie.

ps. ale po co ja mam pisac co osiagnalem skoro dla mnie ta gra na obecna chwile jest niegrywalna po 3 tyg od startu.