ArcheAge RU - Rejestracja, download i cała reszta

No i zamknęli sprzedaż. Szkoda. Specjalnie wstałem o 5 rano żeby spróbować ogarnąć ten webmoney, ale się nie udało.

Może jest ktoś kto ma kluczyk lub konto z dostępem do bety a gra mu się nie podoba. Chętnie przyjmę / odkupię. Jak coś to na PW.

Czy to taki wielki problem ustawić paypala ... Dobrze wiedzą że trochę ludzi z Europy będzie grało...

Ale im nie wolno zapraszać kogoś spoza rosji. Gadałem z community menadżerem i im po prostu zabroniono robić to oficjalnie. Ciesz się, że nie ma IP blocka. Po prostu EU to terytorium Triona i oni nie mogą kraść nikomu użytkowników.

Ale im nie wolno zapraszać kogoś spoza rosji. Gadałem z community menadżerem i im po prostu zabroniono robić to oficjalnie. Ciesz się, że nie ma IP blocka. Po prostu EU to terytorium Triona i oni nie mogą kraść nikomu użytkowników.

Szkoda. Może wizja odejścia części potencjalnych klientów Trion Worlds, do Rosyjskiego wydawcy przyśpieszyła by ich pracę ;-)

Szkoda. Może wizja odejścia części potencjalnych klientów Trion Worlds, do Rosyjskiego wydawcy przyśpieszyła by ich pracę ;-)

I tak odchodzą

Tak sobie przeglądałem stare wiadomości dotyczące AA i zauważyłem że 28 stycznia minie rok od chwili ujawnienia że to właśnie Trion będzie wydawał grę w Europie i Ameryce. Co ciekawe 4 dni wcześniej taka sama informacja pojawiła się o wydawcy z Rosji gdzie cbt już trwa...

Teraz mam 2 pytania:

1.) Jak Trion tłumaczy ArcheAge. Z Koreańskiego na angielski i potem na pozostałe języki, czy też od razu z KR na wszystkie inne wersje?

2.) Skoro ruscy skończyli swoje tłumaczenie pod koniec listopada, to czy Trion też ma już gotową lokalizację i czeka tylko na zgodę XL games na wypuszczenie CBT?

1. Zasadniczo logiczne było by ze Koreański -> Angielski -> Reszta ... bo powiedzmy będzie "taniej" i sprawniej...

2. Niedawno ktoś pisał czy może na stream... XL Games zajmuje się na raz jedną rzeczą tzn. jak wyjdzie RU AA (kompletnie) to zajmą się naszą wersją...

jak ktoś tam powiedział "jesteśmy w czarnej du**" bo jesteśmy ostatni... musimy czekać aż Ru... wyjdzie AA wtedy i my dostaniemy xD trochę to żałosne ale tak jest... niech potem nie zdziwią się ze w europie będzie AA mniej popularne kiedy wyjdzie ESO, Wildstar, EQN Landmark i kilka innych gierek :P bo ile to można czekać...

Sytuacja była dość podobna z Mabinogi, ludzie grali w NA ale potem dali block ip... i ludzie z EU czekali ale po 2 latach dopiero wyszło... i co teraz ? EU Mabi padło i przenieśli wszystkich na NA bo na EU za mało osób grało...

2. Niedawno ktoś pisał czy może na stream... XL Games zajmuje się na raz jedną rzeczą tzn. jak wyjdzie RU AA (kompletnie) to zajmą się naszą wersją...

Tylko że tłumaczenie robi Trion beż bezpośredniego udziału Xl Games, oni tylko weryfikują ich pracę.

Czyli de facto cała gra może być już gotowa i czekać na aprobatę ze strony twórców AA...

1. Tłamszona gra jest bezpośrednio z języka Koreańskiego. Nikt nie wykonuje tłumaczeń tłumaczenia bo wersje różnych producentów/tłumaczeń mogą się od siebie różnić. Dlatego Trion jedzie od początku i przekłada grę na angielski, niemiecki i francuski. Dlaczego 3 języki? Bo takie jest prawo (Francja nie można wypuścić gry bez języka fr) lub polityka (niemiecki bo duża populacja graczy).

2. Trion nie ma jeszcze gotowej lokalizacji, gdyż tłumaczenie na 3 języki zajmuje więcej czasu. Startu testów CBT powinniśmy się spodziewać gdy gra w rosji wejdzie przynajmniej w fazę OBT. Dlaczego? XL Games samo zaznaczyło, że skupia się na jednej wersji gry w danym momencie. Ruszenie wszystkich wersji na świecie jednocześnie byłoby poza możliwościami studia. Czyli robić raz a dobrze.

Odnośnie tematu. Chciałbym wszystkim przypomnieć, iż WolfTail gra po stronie azjatów i kotów. Jeśli chcecie pogadać i z nami się pobawić to tsa macie w 1 poście.

Kluczy obecnie nie mamy, ale dla zainteresowanym możemy osłodzić oczekiwanie za pomocą Blade and Soul.

Podobnie jak kolega powyżej chętnie odkupię konto, jeżeli komuś gra "nie leży", a chciałby odzyskać / zarobić te kilkadziesiąt złotych.

Co do uwag do paypal - moim zdaniem szanse nikłe, z rekonesansu jaki przeprowadziłem przy okazji bezowocnych prób zakupu klucza wynika, że system paypal w Rosji praktycznie nie istnieje. Po pierwsze w mail.ru mają swoje własne ewidentnie promowane systemy płatności, po drugie paypal boi się rosyjskich chargebacków, co w sumie nie dziwi, bo przecież do "dziki kraj" :P

A co do Trion, podejrzewam, że każdy kto obserwuje ruchy na rynku nie może podobnie jak ja odeprzeć wrażenia, że trion celowo przeciąga wydanie gry, sztucznie podtrzymuje życie rifta, pompuje pieniądze we własne projekty, natomiast "zewnętrzne" AA poszło w odstawkę.

Powoli przestaję wierzyć w mocne uderzenie i owocny żywot na rynkach zachodnich zarówno BnS jak i AA, głownie ze względu na właśnie "przespane" releasy.

ja mam 700 coś rubli na qiwi wallet. Jak sobie założysz qiwi wallet to Ci moge przelać, a Ty mi dasz w złotówkach. Może być przez allegro 180pozytywów.

praca na skanerze podczas przeprawy z towarami:

Edit. akcja z ostatniej chwili, nie udało się dostarczyć towarów, dopadli nas w porcie i zrobili szybki abordaż. Nie jest tak źle bo starta tylko 60g.

Jednak strata troche większa bo statek nam rozwalili. Będzie trzeba zrobić nowy;<

Mail.ru poinformowało ile faz Beta testów ma być?

Nie. Będą tyrać do skutku

ja mam 700 coś rubli na qiwi wallet. Jak sobie założysz qiwi wallet to Ci moge przelać, a Ty mi dasz w złotówkach. Może być przez allegro 180pozytywów.praca na skanerze podczas przeprawy z towarami: Edit. akcja z ostatniej chwili, nie udało się dostarczyć towarów, dopadli nas w porcie i zrobili szybki abordaż. Nie jest tak źle bo starta tylko 60g.Jednak strata troche większa bo statek nam rozwalili. Będzie trzeba zrobić nowy;<

Jakim cudem mamy zalazyc QIWI wallet jak nie przyjmuja polskich telefonow?

ja mam 700 coś rubli na qiwi wallet. Jak sobie założysz qiwi wallet to Ci moge przelać, a Ty mi dasz w złotówkach. Może być przez allegro 180pozytywów.praca na skanerze podczas przeprawy z towarami: Edit. akcja z ostatniej chwili, nie udało się dostarczyć towarów, dopadli nas w porcie i zrobili szybki abordaż. Nie jest tak źle bo starta tylko 60g.Jednak strata troche większa bo statek nam rozwalili. Będzie trzeba zrobić nowy;<
Jakim cudem mamy zalazyc QIWI wallet jak nie przyjmuja polskich telefonow?

@Ren Zalozyc* :D

Co do archeage widze ze bardzo duzo osob gra buildem tzn *Spy* Czyli Combat,Archery,Trickery

A co do zdjec jamesa007 2db2404b78c9.gif

@Ren
To nie wiedzialem. Ja mieszkam w UK i tutaj dziala normalnie.

@LuckySeven

No ciekawa sprawa z tym transportowaniem surowców. Budowa statków itp. Super sprawa byc handlowcem lub piratem i napadac na statki z towarem.
Nam pierwszy transport na niespelna 100g sie udal. Na drugim transporcie nas dopadli w samym porcie. Do konca nie wiedzielismy, ze moga nas zabic tam.
Teraz juz wiemy.

Co do samej rozgrywki od strony PVE to zalatuje Eve Online. Z tego co rozmawialem ze znajomymi z klanu to maja byc podobne siege na wzor tych z L2.
Moze byc calkiem fajna produkcja z dobrze polaczonym pve i pvp. Zobaczymy ;)

Kupiłbym ten early acces żeby pograć z Wami ale znając mnie po wipe nie bedzie mi się chciało już od początku grać;]

Mam problem ;p utknąłem w grze i nie mogę się ruszyć, nie mam żadnych skilli na teleport, jest jakaś komenda na kill'a ? ruskiego nie znam by napisać do administracji o "wyciągnięcie" mnie z tej beznadziejnej sytuacji :)

Nie chce mi się od początku zaczynać...

W księdze musisz mieć teleport choćby do lokacji startowej

shift 9 teleportuje Cie do miejsca w którym jesteś zbindowany.

żeby użyć księgi musi mieć kamien teleportu co akurat szybko schodzi.