Archlord X:The Chronicles - gildia

Witam was koledzy.Jutro już startuje closed beta archlorda 2 i do tej pory żadnego tematu nie widziałem odnośnie tworzenia gildii,albo szukania ekipy.Więc postanowiłem założyć taki temacik aby zebrać tu wszystkich ludzi z forum,którzy będą w Archa grać.Możemy wtedy na OB założyć sobie gildię,i się wspólnie świetnie bawić.Oczywiście jest to tylko moja propozycja,tak samo ja nie muszę być liderem gildii,po prostu wybierzemy osobę najbardziej kompetentną do objęcia tego stanowiska.Jakby co grałem dosyć długo w pierwszą część Archlorda,a z tego co wiem to nie zmieniło się dużo w systemie rozgrywki.Clienta można już od dzisiaj pobierać także do zobaczenia w grze!Piszcie tu odnośnie gildi,a może macie jakieś lepsze pomysły?Zapraszam!

PS.Do gildi dołącza jeszcze moich dwóch znajomych,też ogarniętych w mmo

yy faktycznie startuje...ale to 2 napewno?

http://archlordx.webzen.com/

radzę poczytać

ja sie pisze:)

Chętnie zagram. ^^

Stara gwardia z pierwszej części na pewno stworzy "Bastylion". Zawsze możecie tam zapukać.

Sorry ale musiałem to napisać. To nie jest Archlord 2 tylko Archlord X, to będą dwie osobne gry. Archlord X to tylko taki Archlord 1 z ciut lepszą grafą i rzekomo więcej mass pvp.

no i wlasnie o to mi chodzilo eh....pisalem wyzej ze to nie jest 2....omg

Z tego co piszą to to jest Sequel....

Learn to read guys

Ja się piszę. Sądzę, że jestem z tego portalu najbardziej doświadczonym graczem w tej grze. 120 lvl ranger 99 sorc, 99 archer, 87 hunter oraz mniejsze lvl poniżej 60. Oczywiście tutaj też na pewno będę chętny do gildi.

No to myślę,że kolega wyżej może być liderem ;) . Co do sporu odnośnie tego czy to jest archlord X czy 2 to przecież jest to kontynuacja archlorda więc myślę,że można używać tych nazw zamiennie ;p .

Pozdrawiam

EDIT:Ojj,znalazłem niepokojące wieści dotyczące Archlorda...otóż to rzeczywiście może nie być archlord 2 tylko jakaś nędzna kontynuacja z crapowatą grafiką ;/ oby to się nie spełniło

To nawet nie jest kontynuacja. Akcja Archlord X odnajduje się w czasach wcześniejszych do tych znanych z 1. Trochę jest to dziwne bo po pierwszej części, która jet rozwinięciem dostajemy dopiero wstęp do całości, lecz nie powinniśmy odczuwać tego tam mocno. Minusem będzie zapewne to, że zabraknie jakże pięknych księżycowych elfów. Miały one dość dużo fanów w 1 części w tym mnie :) wiec ciężko będzie się zdecydować jedynie na Orków albo Ludzi. Zapewne ja zagram mrocznym rodem, gdyż w owym tytule fanem ludzi nie jestem. Mam ogromne nadzieje co do pozostawienia mechaniki gry w spokoju gdyż ciężko będzie jeżeli zmienią prostotę, którą świeci część pierwsza.

To nawet nie jest kontynuacja. Akcja Archlord X odnajduje się w czasach wcześniejszych do tych znanych z 1. Trochę jest to dziwne bo po pierwszej części, która jet rozwinięciem dostajemy dopiero wstęp do całości, lecz nie powinniśmy odczuwać tego tam mocno. Minusem będzie zapewne to, że zabraknie jakże pięknych księżycowych elfów. Miały one dość dużo fanów w 1 części w tym mnie wiec ciężko będzie się zdecydować jedynie na Orków albo Ludzi. Zapewne ja zagram mrocznym rodem, gdyż w owym tytule fanem ludzi nie jestem. Mam ogromne nadzieje co do pozostawienia mechaniki gry w spokoju gdyż ciężko będzie jeżeli zmienią prostotę, którą świeci część pierwsza.

Nie we wcześniejszych czasach lecz późniejszych, 100 lat po czasach Archlorda 1.

Ta, też mi będzie brak Moon Elfów :P. Ciekawi mnie tylko, jakie klasy dostaniemy. Jeśli będą to tylko:

Warrior, Mage i jakiś archer to trochę kiepsko ;P. Przydałby się jakiś Swashbuckler etc jak to było w jedynce.

Mam ogólnie nadzieję, że Webzen nie walnie teraz faila jak to zrobił z innymi grami, olewając graczy i stawiać tylko i wyłącznie na kasę (jak PWE tylko tam to chociaż o graczy nie leją w sumie). No nic, możliwe, że się poprawili skoro SAM Microsoft funduje im różne rzeczy. Też ładny rozmach na tłumaczenie zrobili. Strona w bardzo dużej ilości języków. Dawno nie widziałem wydawcy gry która zajmie się serverem dla trzech kontynentów.

Też chętnie zagram z Wami :). W Archlorda już grałem wcześniej aczkolwiek nie długo. Jestem ciekaw co zaserwują nam w tej wersji.

mogę też spróbować swoich sił

Mam ogólnie nadzieję, że Webzen nie walnie teraz faila jak to zrobił z innymi grami, olewając graczy i stawiać tylko i wyłącznie na kasę

Nawet nie ma co liczyć, że będzie inaczej. To jest Webzen, a te chińczyki spróbują wyciągnąć jak najwięcej kasy z usera.

A co do tematu... uh jak zwykle powiem tak: nie ma co robić gildii w pierwszych dniach gry, gdyż po pierwsze jest to cbt i będzie wipe (BTW: a będzie?), a po drugie i tak 3/4 graczy odejdzie, albo nawet jeszcze nie dołączy do gildii, bo gra im się znudzi.

Również będę grał, ale raczej nie nastawiajmy się na gildię. Ewentualnie jakiś TS, żeby razem sobie pomóc i wspólnie pogadać. ;)

Ja też się piszę na wspólną grę. :)

Ja też ogólnie nie wiem czy do gildi będę dochodził, ale zagram na 110 % bo to moje ukochane mmo, :) A jeżeli chodzi o tą historię to byłem pewny że czasy wcześniejsze. Widocznie źle przeczytałem, no cóż ważne jest to, że moon elfów nie będzie i to największy minus gry.

również będę grał ;) grałem kiedyś w archlorda ale nie wiele pamiętam szczegółów ;d zeby byc w jednej gildii musimy byc jedna rasa czy nie?