Zapomniałem, że dałem tu temat
Opcja "Cytuj" nie działa... muszę ręcznie...
Andrick
Bylem w tym legionie. Malo kto pomaga w questach, ale za to przyjemnie sie rozmawia na czacie jak i na ts
Chciałeś raczej powiedzieć, że mało kto ma zawsze czas na pomoc, pomagamy ile się da (głównie w kampaniach)
Dla Legionu liczy się dobry klimat i towarzystwo na TSie (dlatego jak mówisz, na Tsie jest fajnie i dlatego jest on wymagany), a nie typowe materialistyczne patrzenie graczy np. na głupie pt, czy mam z kimś iść czy nie, czy ktoś mi pomoże czy nie, liczy się przyjazna atmosfera, a nie spięcia o pierdoły jakby bez gry świata nie było i innych ludzkich uczuć ![;)]()
Ryszard
Byłem w legionie gdy grałem w Aiona w oczekiwaniu na wyjście GW2. Wtedy nazywał się Fenix, ale już trwały rozmowy na zmiane nazwy i fajnie się stało, że nazywa się Etherions. Komar czyli nie zrezygnował z tego co widze z Aiona ? GW2 nie podeszło ?
Był przetestować tylko i wrócił do Aiona.
Ender
Ja mam właśnie zamiar wrócić do Aiona i zastanawiam się nad Asmo i Elyos. Miło byłoby mieć z kim pograć. U was tylko rozmowy na ts czy na jakąś pomoc też można liczyć?
Zapraszamy, nowy kolega zawsze jest mile widziany w normalnym Legionie
Pomoc jest, kwestia na kogo trafisz
Ale ogólnie 90% questów da się samemu zrobić.
K4huna
zwykle miewam grać supportami i pewnie tutaj też się tak skończy dlatego mam pytanie. idzie wyexpić solo takim healerem czy bufferem? albo do jakiego poziomi idzie sprawnie?swoją drogą chciałbym dołączyć do was. potrzeba tam jakiegoś supporta? :>
Do maxymalnego poziomu spokojnie idzie się samemu wyexpić, a jak ktoś nie ma zamiaru wyjść z gry to w niecałe 2 tygodnie wbijesz 60 lvl. Co potrzebne ? Hmm zrównoważenie jest na szczęście w Legionie, ale skoro lubisz supportem grać to polecam Cleric lub Chanter.
Belloc
Przede wszystkim wyraże swoją opinie jako osoba, która spędziła czas zarówno w grze jak i na team speaku w tym Legionie.Ciężko mówić o grze zespołowej, głównym powodem jest utworzenie się zamkniętych grup które grają razem i sporadycznie pomogą w czymkolwiek,Zwracajac sie z prosba o pomoc w quescie niejednokrotnie osoby sa zbywane, nowi gracze pozostawieni sa sami sobie.Zdarzaly sie sytuacje ze gdy na team speaku ktos z nowych graczy wszedl na kanal i grzecznie poprosil o pomoc zostal wrecz zrugany.Warto podkreslic iz obecnosc w tym Legionie pewnej Pani, która jest osobą w mojej ocenie zarozumiałą, psuje atmosfere na team speaku. Niejaka Elfina potrafi wejsc na kanał team speak a nastepnie szuka zaczepki slownej by w koncu doprowadzic do ostrej wymiany zdań.Wyniosle idee, piekne opisy lekkim piórem pisane maja sie nijak w konfrontacji z rzeczywistoscia. Zachowanie wielu graczy w tym legionie, przewazylo nad decyzja zmiany serwera z Nexus na Anuhart.Na marginesie dodam, że serwer Nexus jest najdrozszym jesli chodzi o wymiane handlowa miedzy graczami, ceny gold packa (membership) ktory mozna kupic od graczy w grze sa w porownaniu z innymi serwerami o 100% większe.Chyba, że ktoś lubuje sie w wysłuchiwaniu opowieści gracza o nickname Komar jaki to on nie jest doświadczony i czego to on o grze nie wiem, a w konfrontacji z żywymi faktami wychodzi na to że slyszy ze w ktoryms kosciele dzwonia dzwony tylko za bardzo nie wie z której dzwonnicy,Reasumując wszystkim odradzam ten legion ze wzgledu na brak jakiejkolwiek organizacji, pomocy, i pomysłu na wspólną grę.Przykładem braku organizacji mogą być nieudane Siege w Reszancie, w trakcie których panuje chaos i zamieszanie na team speak (argument za brakiem organizacji)Brak przemyslenia i przede wszystkim doświadczenia jest wynikiem porażki, przykładem może być brak umiejetnosci prowadzenia siege, za czym przemawia rowniez brak wiedzy gdzie i jak efektywnie postawic kisk (przedmiot dla aliansu do respawnu po ubiciu przez przeciwnika).Gra w tym Legionie utwierdzila tylko mnie do nastepujacych wnioskow. Jest to typowy mass legion, nastawiony na ilosc graczy, pozostawionych samym sobie.W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji,P.S.: Dodam iż nie gram juz na serwerze Nexus, i nie reprezentuje konkurencyjnego Legionu. Powyzsza opinia, jest moja osobista interpretacja i odbiorem atmosfery panujacej w tym Legionie.
Belloc zacznijmy od tego, że wgl Cię nie kojarzę. Co do Twej wypowiedzi to, że nie potrafiłeś się odnaleźć i miałeś na pieńku z jedną lub kilkoma osobami, nie upoważnia Cię do oceny Legionu, dlatego stwierdzam, że po prostu pełen żalu i złości wyrażasz zdanie jako "nowicjusz", a raczej gracz który dostrzega same minusy, nie widząc plusów, sorry ale super perfekcjonista tutaj nie zagości, bo chciałbyś wszystko podane na tacy oraz wygrane zawsze. Także nie kłam mi tu, że Legion nie jest taki jak napisałem w reklamie, ponieważ jest tak jak w reklamie wyraziłem, a to że w Legionie są osoby, które Ci nie odpowiadają lub zachowują się ostro to już jest osobista sprawa. Póki nie wpływają negatywnie na dobro Legionu są tolerowane. Nie wiesz, że kobieta jest jak huragan ? Owszem jest arogancka.
Chyba myślisz, że każdy high lvl nie ma nic do roboty, tylko patrzy jak snajper, na czat Legionowy, aż ktoś napisze "pomoże mi ktoś w kampani?"
Skoro nikt się nie odzywa to widocznie albo nie ma czasu, albo nie widzi, albo po prostu nie ma ochoty dziś. Są ludzie, którzy pomagają, dużo osób uzyskało pomoc, nie wspomnę już, że osoby które otrzymały taką pomoc, potem wychodziły z Legionu z błachego powodu lub po prostu przychodziły tu, aby się wyexpić i ubrać. Skoro nie potrafisz patrzeć obiektywnie na to, że każdy ma określony czas w tej grze, każdy chce zrobić coś dla siebie też, a za razem dla Legionu, bo każda jednostka wpływa na siłę Legionu to lipa brachu. Gra po patchu stałą się tak banalna, że płakać się chce jak się widzi totalny spadek gry Cooperative, ponieważ tak łatwe questy są. Zmieniłeś serwer ponieważ jeden Legion Ci nie odpowiadał ? Dobry jesteś
Zacznijmy od tego, że Nexus jest najbardziej żywym serwerem i nie ma tu jeszcze co drugiej osoby w secie top +15.
Kolejny dowód na to, że Pan Belloc więcej myśli niż słucha, to powiem Ci gościu, że Komar zachowuje się jak zachowuje, ponieważ miał bardzo dramatyczną sytuacje w swoim życiu... To chciałeś wiedzieć ??? Aby Ci otworzyło umysł do myślenia, a nie oczerniania i pakowania wszystkich do jednego worka ????? Każdy ma swój powód dla, którego zachowuje się jak zachowuje, a skoro tego nie rozumiesz to jesteś nie tolerancyjny, a tego wymaga Nasz Legion.
Nic do Ciebie nie mam osobiście, ale jak masz coś pisać to pierw sprostuj 99% posta ze mną, zamiast pisać bzdury. Prędzej uwierzę, że ktoś Ci kazał to napisać, żeby oczernić Etherions, niż, że sam to napisałeś, ponieważ wiele osób chce naszej zagłady za to, że po prostu jesteśmy dobrzy i przyjacielscy
Nie jesteśmy Polaczkami które się hejtują, tylko POLAKAMI, a takich tu BRAK.
Człowieku o jakich Ty siege mówisz ? Wszystkie wygrywamy, tylko pierwszy nam nie wypalił, bo było na nim dużo nowych osób i stawiali kiski gdzie popadnie, nie słuchając. I to jest niby brak organizacji ? Bo raz przegraliśmy ? Górna Reshanta jest teraz nasza wraz w sojuszu z innym Legionem, także jak oceniasz Legion po jednym niewypalonym siegu to naprawdę jesteś bardzo, ale to bardzo wymagającą osobą. Nie wspomnę, że mój oficer, który prowadzi te Siegi jest bardzo doświadczoną osobą. Powiem jeszcze, że robiąc Siege 3 razy w tygodniu, KAŻDY kto brał udział, dostaje coś z takiego Siega np. 2 złote medale i 3 srebrne (a każdy warty 1kk teraz).
Na zakończenie Belloc powiem Ci, że ten Legion istnieje ROK, także zapraszam do definicji co to jest masówka, a co to jest dobrze prowadzony Legion od roku.
P.S Mamy w Legionie sporo porządnych osób w różnym przedziale wiekowym, a także Ozonka, który raczej szybciej niż Ty napisałby, gdyby z Legionem było coś nie tak. Przypomnę, że Ozonek jest tutaj redaktorem... Także coś te wszystkie osoby tutaj trzyma prawda ? A nie jak Ciebie jedno lub kilkudniowe wrażenia.....
Piana
Jeśli klan/legion nie ma roku i 150 osób to jest to zwykła masówka ,normą jest że po jakimś czasie tworzą się kółka wzajemnej adoracji .Aion ma taki end game że wchodzi się codziennie np na arenki ,daily + może jakąs insta/pvp/siege/ -to jest ileś tam h dziennie -trudno wtedy o czas dla nowych ,pomocy im w questach itd ,a może nie trudno tylko zwyczajnie się już nie chce/nie ma czasu ?Najlepsze według mnie klany/legiony to takie 30-50 osob max -mają inne nastawienie do gry,łatwiej o pomoc/pt/mentoring i nie ma tej anonimowości jak w dużych spędach.
Legion działa w ten sposób: Osoby, które nie używają TeamSpeaka3 (a nie mają ku temu przeciwieństw lub po prostu nas oszukują) są wyrzucane z Legionu, tak samo jak osoby, które są w Legionie offline +10 dni.
Tak jak mówisz, Legion który istnieje krótko, a ma bardzo dużo osób jest masówką LUB po prostu ogromny Legion się przeniósł tutaj. Za to my istniejemy już rok i mamy 150 osób ![:)]()
Co dwa tygodnie jest robione ZEBRANIE LEGIONU, każdy wyraża swoje opinie, skargi, problemy, sugestie i inne rzeczy na TeamSpeaku, także wszystko jest pod kontrolą i wszyscy są w miarę szczęśliwi.
Inne Legiony przeminą, my zostaniemy, bo jesteśmy Społecznościa.
To tyle z cytatów.
Jak ktoś ma jeszcze czelność atakować Legion lub Jego członków to stanie przede mną. Wszelkie problemy rozwiązuje Lider i Rada Legionu, wszelkie złe zachowania są zawsze dostrzegalne i bierze się taką osobę na "Dywanik". Nic nie jest bez organizacji ani doświadczenia. Także proszę o nie umieszczanie żalów w temacie tylko dlatego, że komuś się coś nie spodobało i nie potrafił się dostosować.
Jeszcze jedno słowo o stałych grupkach... Czy w szkole nie trzymaliście się tak samo ?? Owszem są w Legionie stałe grupki ale są to 3-5 osobowe i nigdy nie mają nic przeciwko zabieraniu nowych osób skoro mają miejsce.
AKTUALIZACJA 1 POSTA =
Obecnie mamy już 9 miejsce w Top 50 i ciągle lecimy w górę, a Legion rozwija się pod przyjacielską banderą oraz miłą atmosferą na TSie