Assassin's Creed II

Rok 2010 zalewa nas masa swietnych tytulow jak Bioshock 2, Bad Company 2, Wings Of Prey. Baa i bedzie jeszcze zalewac grami jak Metro 2033, Medal Of Honor ( http://www.gametrailers.com/video/exclusive-tier-medal-of/63074 ), Splinter Cell: Convince.

ALe ja chce tu powiedziec slow kilka o grze zwanej Assassin's Creed II. Gra miala premiere bardzo nie dawno i musze przyznac ze jest to gra ktora spowodowala u mnie mocny zacisk zwieraczy. Gra zabiera wszystko co dobbre z poprzedniej czesci, pozbywa sie tego co bylo tam mizerne i dodatkowo faszeruje nowymi klimatami ktore powoduja to ze gra jest poprostu mega miazga. Nasz bohater Ezio jest potomkiem slynnego juz Altaira, co ciekawe gra nawiazuje do samego bohatera z pierwszej odslony gry. Nie bede tu sie rozpisywal o samej grze, pytam o zdanie osob ktore w nia juz graly. Jak sie wam podoba? :D

Dla mnie mega miazga sa 2 ukryte ostrza. Za kazdym razem jak wykonuje nimi kille robi mi sie miekko ;D Tu przyklad zabicia kolesi za pomoca dwoch ukrytych ostrzy :)http://www.xfire.com/video/24a17a/

Tak, zgodzę się z tobą gra wymiata ;p. Mi się też zaje bardzo spodobały te ostrza. Klimat powala, ale wolałem grać bohaterem z pierwszej części.

Calego Assassin's Creed II przezedlem i naprawde gra warta zagrania. Chociaz koncowka jest mizerna gdy musimy zabic (niby) papieza ;]. Odrazu na koncu mamy zapowiedz 3 czesci Assassina ;].

Ja właśnie nie grałem w niego, ale zastanawiam się nad tym tytułem. I mam pytanie. Czy w kontynuacji "usunięto" te monotonne zadania, co były w pierwszej części?? I czy gra jest długa, czy raczej krótka?

Calego Assassin's Creed II przezedlem i naprawde gra warta zagrania. Chociaz koncowka jest mizerna gdy musimy zabic (niby) papieza ;]. Odrazu na koncu mamy zapowiedz 3 czesci Assassina ;].

Dzieki, ze mowisz o fabule gry. Takie osoby jak ja, ktore maja zamiar zagrac, przeczytaja twojego posta i juz wiedza jak sie konczy gra. Super, teraz juz mi sie nie chce tego kupowac. gj, dostajesz osta, mial byc ban, ale reszta moderow by mi nie wybaczyla.

Altaira już poznałem i posterowałem go od początku końca. Ezio grałem u kolegi i powiem krótko, graj jest za***ista szkoda że nie ten sam klimat co w jedyna bo Italia jakoś mi nie podchodzi. No i te teksty, sarkazm, nie raz się uśmiechnąłem. Do tego ciekawe misje jak lot na skrzydłach albo sterowanie wozem razem z da Vinci po prostu miazga. Czas potrzebny do przejścia również wydłużył się jak na moje oko. Ogólnie warte polecenia każdemu kto ma na tyle forsy. Mogli by dać jakiś multi :P

Tak, zgodzę się z tobą gra wymiata ;p. Mi się też zaje bardzo spodobały te ostrza. Klimat powala, ale wolałem grać bohaterem z pierwszej części.

Mozna, ale nie bede zdradzac co i jak :)

Ja właśnie nie grałem w niego, ale zastanawiam się nad tym tytułem. I mam pytanie. Czy w kontynuacji "usunięto" te monotonne zadania, co były w pierwszej części?? I czy gra jest długa, czy raczej krótka?

Sa misje poboczne ktore skladaja sie na to samo... ale wykonanie ich jest za kazdym razem inne. Dodatkowo powiem ze nie maja zadnego wpływu na glowny watek, ktory jest naprawde mega :D

FreeQ, to mnie napaliłeś na tą grę :D. Wszyscy tak piszecie, że gierka wymiata pod każdym względem, to aż chce się grać. Sam muszę to gierkę przetestować i zobaczyć jak to wygląda w praktyce :P.

W praktyce wygląda jeszcze lepiej niż opisujemy ;D

@FreeQ

A ty co podwyżkę dostałeś? Same najnowsze tytuły. Assassin's Creed II, BC2, AvP, Arma II, chyba MW2. Zazdroszę ci :P

Ja mam wlasna dzialalnosc. Logistyk :) i troche w architekturze tez robie

@EDIT

A tu inne mozliwosci ostrszy :)http://www.xfire.com/video/24bcbe/

Hah biorę się za naukę może też kiedyś będę sobie nie żałował na kilkanaście najnowszych tytułów rocznie.

@Topic

Moim zdaniem to że można z zaskoczenia ubić dwóch strażników na raz to trochę za duże ułatwienie. Chociaż tyle że z "bossami" walczy się ciężej tz nie da się ich złapać ani zabrać im broni bo się blokują.

No tutaj boli to ze walka jest prostacka... No ale w sumie jestes "asasynem" :)

No tutaj boli to ze walka jest prostacka... No ale w sumie jestes "asasynem"

Eee tam taka prostacka to nie jest, fajnie się walczy, a szczególnie spodobało mi się jak podczas walki na pięści robi uchylenia, i odskoki. Jedyna wada walki to jej łatwość. Wydaje mi się że żołnierze są trochę lepiej wyszkoleni i nie dali by pobić się jednemu asasynowi kontra 4 strażników + bonus w postaci jakiegoś kapitana w wypas zbroi.

Ja przeszedlem jedynke, na dwójke kasy nie mam narazie bo karte graficzną kupiłem xD Ale już niedługo się do niej dorwe :)

Powiem tak: miałem okazję grać w Assassin's Creed II na Xbox'sie i w Assassin's Creeda (jedynkę) na kompie.

Druga część powala pierwszą na kolana (może poza fabułą)... Grafika, dźwięki i różne urozmaicenia w postaci Villi, Kryjówek Templariuszy (ahh... ta frustracja xd) czy grobowców Assassynów... całą zbroję Altaira zdobyłem w przeciągu 3 godzin... Gra warta uwagi... polecam ;]

kusi mnie gierka w ile można ją przejść???

kusi mnie gierka w ile można ją przejść???

jak grasz jakieś 2h dziennie to chyba z 2 tygodnie przy spokojnej grze. Tak na oko.

Gra jest Sand Boxem. Wiem prawdopodobnie po zakonczeniu glownego watku mozna ciupac dalej :D

no to szukamy torrenta

How you could say that Dixell?!