Co ma piernik do wiatraka ?
Asta obt
To ze ludzie dalej do mnie pisza w sprawie rekrutacji. Masz swoj piernik kolego.
Gra jest dobra, potwierdzam.
Dużo Polskich graczy w tej Pascie online ?
Troche jest... Społeczność tej gry powoli się wykrusza - wieje nuda i straszne p2w
@ReaXtic nie siej herezji. W grze stale pojawiają się nowi gracze. Fakt, że nie jest to community tak rozrosłe jak w WoWie ale da się znaleźć grupę na hard dungi czy raidy. Polepszyła się także sytuacja z BG, Team Arenami, dungeon finderem. Webzen zapowiedział dodanie nowych elementów do gry więc zapewne dojdą kolejni gracze. Co do P2W to lekka przesada. W IS'ie są itemy, które przyspieszają rozwój postaci ale wcześniej czy później i tak wszyscy spotkamy się na tym samym poziomie EQ.
Nowi ludzie beda się zawsze pojawiać, lecz jak im się gra nie spodoba to szybka ja odinstalują. Gra ma dużo elementów RNG gdzie można się totalnie załamać. Uzbieranie wszystkiego zabrałoby dużo czasu i nie byłoby z tego powodu większej satysfakcji. Przyspieszony rozwój to również p2w, ponieważ pozwala Ci osiągnąć przewagę nad przeciwnikiem. Powodzenia z wbiciem +10 na broni tutaj jest taka przepaść że nie sposób tego dogonić.
Na ten czas po wbiciu 50 lvl'a niektórych rzeczy nie pozostaje nic jak farmic raidy, których jest 2. Bez ogarniętej i zgranej gildii ani rusz. Skończyłem gre bo mnie to już nudzi, ile można grać w to coś, wiedząc, że wydanie kilkudziesięciu złotych przybliża Cię do mocnego wzmocnienia. Kwintesencja tej gry.
Tak musiało się skończyć... Dobre free-to-play to nie jest i nigdy nie będzie.
Wydanie kilkudziesieciu zlotych nie przybliży Cię do niczego. Natomiast wydanie kilku tysięcy sprawi, że spokojnie bedziesz solo wygrywał team areny czego przykładem jest gracz Sol. Sam przestałem już grać, w 2 tygodnie osiągnąłem w zasadzie wszystko co da się osiągnąć bez wydania kilku tysięcy albo kilkuletniego grindu. A RNG divine spiritów zabija grę. Wydałem ponad 12k golda i wiąż nie mam wszystkich dsów jakie bym chciał mieć, ba jeden nawet dalej mam niebieski bo nawet złoty mi nie poleciał.
Znowu się nie zgodzę. Bolączką dzisiejszych gier MMO jest właśnie to, że ludzie zbyt szybko się ubierają minimalnym kosztem poświęconego czasu. W ASTA tak nie jest. Potrzeba tygodni żeby się dobrze uzbroić. Co do satysfakcji płynącej z pozyskiwania nowego gearu jestem z grona tych ludzi, którzy znacznie większa satysfakcję odczuwają w momencie gdy jakaś część setu poleci raz na 2-3 tygodnie a nie co raid dlatego też ASTA znacznie bardziej nagradza gracza niż inne casualowe tytuły.
Po raz kolejny nawrócę do IS'a; na chwilę obecną nie wydałem w grę ani złotówki co nie oznacza, że w jakikolwiek sposób odstaję od reszty graczy, nawet tych, którzy wydali pieniądz. Warto też zauważyć, że grając aktywnie i umiejętnie można na tzw. lighcie uzbierać na Soul Stone'y.
BTW: @ReaXtic nie pitol tylko do nas wracaj. Wróciliśmy teraz do codziennego raidowania więc w końcu byś się ubrał
Już pomijam że itemy z raidów nie opłaca się nosić oprócz uni broni..
I uwierz mi, odstajesz bardzo od graczy którzy wydali pare tysiaków
Kolo 40 lvla dsa potrzeba 35 żółwi na jeden lvl up a kilku gości ma już wymaxowane dsy. Idź sobie to wyfarm
Sam kupiłem pare tysięcy soul stonów za gold przez ten miesiąc co grałem a i tak nie jestem nawet blisko gości, którzy walneli donejty i w 5 minut stali się 2x silniejsi.
@Axo jesteś zaślepiony ta gra. Ochłoń troche i wtedy zobaczysz. Aktywnie tzn. Po 10h tak jak ja grałem?
PS idąc twoim tokiem myślenia powinienem się cieszyć, że cos wypada bardzooo rzadko. Spoko niektórzy wykupią caly IS a potem to sprzedadzą i maja ta rzecz. Wiec satysfakcja żadna. Gra ma dawać przyjemność, ta gra mi jej nie dala, jedynie ts3
Wszystko by inaczej wyglądało gdyby bg odbywały się na okrągło. A jak jest to każdy z nas wie Po prostu wieje nudą a schematyczne powtarzanie tych samych rzeczy czy farmienie jednego dungeona bo moze akurat poleci mount jest monotonne. Dodatkowo mamy tu do czynienia z ogromną przepaścią graczy nowych (tych co nie zdąrzyli wbić fame na maxa) zanim zmienili wartość na nagrody za bg więc o czym tu mowa.
Część osób zostanie w grze. Sporo odejdzie nawet tych co mają 50 lvl. Zobaczymy jak będzie wyglądać sytuacja za miesiąc.
Gracie jeszcze ? żyjecie ?
Serwer Hiszpański, ktoś coś?
Siemanko,
Niektórzy pewnie wiedzą, że 2 marca startują OBT ASTA: The War of Tears and Winds. Grałem przez 3 dni w IBT i gra naprawdę mnie wciągnęła.
Gra jest prosta w przeciwieństwie do nowszych tytułów, gdzie mamy pierdyliard rzeczy do ogarnięcia. Ja podczas swojej krótkiej przygody dobiłem 39 poziom i grało mi się bardzo przyjemnie.
Tak więc szukam chętnych do wspólnej zabawy, ja prawdopodobnie będę grał magiem. Mile widziane osoby znające język angielski
Kontakt przez forum lub steam