Witam czy mógłby mi ktoś krótko nakreślić tą gre?
1. W jaki sposób się lvluje? Grind czy chain quest? Daily dungeony w endgame? Jaki jest lvl cap i ile czasu zajmuje wbicie?
2. Jakie jest zapotrzebowanie na klasy? Tank>Healer>DPS?
3. Czy można robić dungeony/raidy w random party? Jest jakieś queue, LFG itp?
4. Czy można grać solo a instancje robić z randomami? Czy gra wymaga w większości party koordynacji na TS.
5. Czy healer może sam się expić czy musi siedzieć dpsowi na plecach?
6. Co będzie w IS? Jest jakieś premium? Co daje?
7. Czy można w jakiś sposób zepsuć sobie postać buildem/questem?
8. Do jakego obecnie wydanego mmo można tą grę przyrównać? WOW?
1. Głównie chain quest. Na raidy można wejść 2 razy dziennie (1. wejście z drużyną, 2. przez matchmaking). Gra jest przygotowana na 60 poziom, ale prawdopodobnie będzie udostępniana stopniowo 50-55-60 lvl. Jeśli grasz całymi dniami to max poziom można wbić w 3-4 dni. Przy regularnej grze ten poziom można wbić w 1-2 tygodnie.
2. Tank/healer są potrzebni do każdego dungeona i raidu, wiec na nich zawsze jest największe zapotrzebowanie. Tank i healer mogą również pełnić rolę DPSa.
3. Tak, jest matchmaking. Grupa jest automatycznie tworzona spośród zgłaszających się graczy do danego dungeona lub raidu (automatyczny jest również teleport).
4. Dungeony mają 3 poziomy trudności, dla 1-3-5 osób (można wejść w mniej osób lub samemu). Po poznaniu mechaniki bossów nie ma problemów z ich ukończeniem z randomami. Trudniejsze są Raidy, pierwsze podejścia są najtrudniejsze i TS jest bardzo przydatny, ale później nie jest zbytnio potrzebny.
5. Healer może być też dobrym DPSem. Może sam expić i co więcej ma największą przeżywalność.
6. W IS znajdziesz pety i mounty, przedmioty zwiększające zdobywane doświadczenie, fame i punkty PVP, runy zabezpieczające, przedmioty do resetu talentów i punktów umiejętności. Ogólnie to co w większości gier z mikrotransakcjami. Wszystkie przedmioty z IS można kupić od innych za gold z gry.
7. Talenty można rozdać według własnego upodobania, jednak dla pewnych specjalizacji (healer, tank) gracze trzymają się zazwyczaj jednego buildu. Punkty talentów i statystyk można zresetować za Soul Stony (zdobywane podczas gry) lub przedmiotami z IS (przedmioty te otrzymasz również 2 razy do 50 poziomu za zdobyty poziom Fame'u), więc nic straconego.
8. Mi osobiście gra ta bardzo przypomina WoWa, aczkolwiek na pewno nie jest aż tak rozbudowana.
Mam nadzieję, że moje odpowiedzi są w miarę zrozumiałe i wyczerpujące ![;) ;)]()