Asta Online- UTOPIA

Panowie poproszę o link do TSa, oraz o ustalenia ;) Z tej strony Admat i z chęcią wrócę do gry z wami :)

oprócz tego że nazwa gildii to kompletne dno(...)

Tez proponowalbym zmienic nazwe, jeszcze te wielkie litery 

Słucham Waszych propozycji.
Mam głęboką nadzieję, że wymyślicie coś doskonałego.

(h)ASTA La Vista

Najważniejsze co musi wiedzieć każdy gracz, który chce grać w Utopi:
Frakcja ASU

Później jeszcze będziemy robić jakieś konkretne spisy klas, kto kim zagra itd, ustalimy grupy na raidy (Ale to akurat będzie zmienna, bo wiadomo, że nie zawsze te same osoby będą miały czas), funkcje w gildii (Potrzebni są ludzie do porządkowania skrytki gildyjnej, rekrutacji itp)

Wszystko postaramy się zrobić w dokumentach na googlu, tak, żeby każdy członek miał wgląd do tego.
Poza tym osoby chętne na RAIDY, INSTANCJE, GUILD WARY, OPEN PVP(I inne czynności w grupie) muszą pamiętać, że obecność na TS'ie jest wówczas obowiązkowa, w pozostałych przypadkach fajnie, jeśli będziecie na TS'ie (Nawet całkowicie zmutowani, w razie czego będziemy "POKAĆ") ale nie jest to obowiązek.
Myślę, że niczego nie pominąłem ważnego :D W razie czego proszę kolegów o poprawę

Co do nazwy, to dokładnie jak wyżej; jeśli komuś ona nie pasuje, to niech rzuci jakąś propozycję, później zrobimy głosowanie, ale raczej wątpie, że nowa nazwa przejdzie, więc albo musicie mieć epickie pomysły, albo dać sobie spokój ze zmianą nazwy :D

Co do nazwy gildii... Nie przywiązuję do tego wielkiej wagi, ale chętnie podam kilka propozycji :)

-

-

-

-

-

Zaś jeśli chodzi o to kto kim gra. Cóż, najchętniej wziąłbym rolę tanka, ale za healera też się nie obrażę :)

dlaczego może głosowanie ? niech bedzie demokratyczne głosowanie na nazwę i ludzie niech wrzucają swoje pomysły bo tak to będziecie tylko odrzucać każdą propozycje

Osobiście nie mam nic przeciwko co do obecnej nazwy ale skoro można podawać inne to może:

-

- (oklepane)

-

-

- /

- /

- /

- /

- /

- /

Swoją drogą myślałem, że będziemy grać w Ora :P Mam zatem pytanie, czy wybór rasy (chodzi o początkowe statystyki) wpływa jakoś na rozgrywkę ? Bo np. Jako Warrior najlepiej nadaje się Draconian z racji iż ma najwięcej ptk w ataku.

Według mnie nazwa gildii jest w porządku. Najważniejsze jest to, że to reaktywacja, a nie głównie zbieranina ludzi z tego forum, bo z tego co wiem wszystkie te forumowe gildie rozpadają się po tygodniu.

dlaczego może głosowanie ? niech bedzie demokratyczne głosowanie na nazwę i ludzie niech wrzucają swoje pomysły bo tak to będziecie tylko odrzucać każdą propozycje

Tyle, że w ubiegły piątek, gdzie ludzie mogli swobodnie wyrażać swoje sugestie dotyczące gildii, uczestniczący w spotkaniu nie poruszyli tematu zmiany jej nazwy. Mało tego. Nikt nawet nie stwierdził, że ta nazwa mogłaby mu w czymkolwiek przeszkadzać. Nie chcę się wypowiadać za naszego leadera @Criger'a ale dla mnie tematu nie ma.
Na spotkaniu znalazło się 18 osób więc śmiem twierdzić, że te osoby stanowiły znaczną część naszej przyszłej społeczności. Tak czy inaczej do startu gry pozostało około 3 dni więc nie sądzę, że będziemy w stanie zebrać w tym czasie podobną liczbę członków w ww. sprawie tym bardziej, że w dni robocze ludzie zajęci są codziennością.

EDIT#

Chciałbym jeszcze zachęcić Was do dołączania do naszej grupy na steamie:v

Swoją drogą myślałem, że będziemy grać w Ora  Mam zatem pytanie, czy wybór rasy (chodzi o początkowe statystyki) wpływa jakoś na rozgrywkę ? Bo np. Jako Warrior najlepiej nadaje się Draconian z racji iż ma najwięcej ptk w ataku.

Rasa nie ma wpływu na statystyki.
O ile rasa człowieka może wybrać każdą specjalizację, tak w innych rasach specjalizacje są ograniczone.

Więcej możecie znależć w poradniku.

Asta wychodzi tylko na steam tak? . Ja bym się tak nie nakrecal bo czuję szybkie zamknięcie gry jak będzie grało z 2k osób

Asta wychodzi tylko na steam  tak? . Ja bym się tak nie nakrecal bo czuję szybkie zamknięcie gry jak będzie grało z 2k osób 

Grając te kilka miesięcy na wersji od Webzenu bawiłem się świetnie wiec zaryzykuje swój czas nawet gdyby gra miała ponownie, po kilku miesiącach, wyzionąć ducha. Osobiście wydaje mi się, że w wersję steamową zagra znacznie więcej osób.

Mi się wydaje że Max 2k, na steam jest dużo lepszych gier i wszystkie topowe gry mają już swoich graczy, beznormalnej wersji z klientem i strona będzie lekko lipa bo tylko jakiś 50% graczy uzywa steam

Co do nazwy to jestem za Utopią. U webzena pewna markę sobie wyrobiliśmy i nie mamy się czego wstydzić.

Przeglądając poradnik który zlinkował Nat przypomniała mi się pewna kwestia-OLEJCIE craft i profesje poboczne. Na start ciśnijcie lvle, farmcie dungi i tai tokeny, a ewentualne matsy opychajcie na AH, kasa zawsze się przyda na rolle statów. Pierwsze wojny gildyjne będą po kilka/kilkanaście osób max bo trzeba mieć 50 lvl-co za tym idzie-teoretycznie najłatwiej zwyciężyć. Z wojen są specyficzne tokeny, których nie zdobędziecie w żaden inny sposób,a dają one dostęp do unikalnych przedmiotów.

Albinos-Assasin. Chyba że gildia będzie kulała z tankami to jestem w stanie zagrać warriorem.

Jeżeli ktoś zastanawia się nad klasą a jest w stanie zagrać priestem, to osobiście proszę o taki wybór. Jest to klasa potrzebna w każdym miejscu. Na najlepsze rajdy można wejść tylko 2 razy dziennie, jeśli nie będziemy mieć wystarczająco dużo priestów część pozostałych klas nie będzie tam chodzić, bo nie da sobie rady. Na raidach wypadają najlepsze itemy pve, więc szkoda by było żeby część z nas tam nie chodziła(na raid potrzeba 2xtank, 2xheal, 6xdps)

(...)OLEJCIE craft i profesje poboczne(...)

Nie do końca się z tym mogę zgodzić, ponieważ tworzenie potionów jest wręcz niezbędne do efektywnego radowania (kozackie poty odnawiające HP). Ponadto fishing jest równie przydatny; możliwość przyrządzania zup dających statystki/dalily dające w późniejszym etapie sporo golda oraz tokeny. Poza tym mając wysoki fishing możemy z powodzeniem uczestniczyć w weekendowych eventach łowieckich, dających sporo fameu.

Profesje nie są priorytetem w Aście ale nie może przejść obok nich obojętnie.

Zapraszamy również do dyskusji i zadawania pytań na naszej Grupie Steam.
Postaramy się dodawać tam poradniki oraz ułatwić rekrutację i kontakt z nowymi graczami.

Zdecydowaliśmy grać po stronie ASU

Czy to jest ostateczna decyzja? Nie mogłem być na TS, bo byłem w Wiedniu. Wolałbym z dziewczyną jednak frakcję ORA, bo nie graliśmy jeszcze. Nie wiem czy w takim razie nie będziemy grać przeciwko sobie :)

W ORA nie jest nic lepiej niż w ASU. Strona nie jest specjalnie istotna bo i klasy są takie same. Nie różnią się statystykami. Ja zagram tam, gdzie będzie licząca się Polska gildia. Padła decyzja na ASU, więc zagram po stronie ASU. Byle ze swoimi :)

Jedyna różnica między ASU i ORA to fabuła(Ale tu nie jestem pewien, możliwe że zmieniają się tylko nazwy potworów :D), mapy(Ora ma trochę mroczniejszy klimat może się zdawać) i niektóre skille - z tym, że efekt mają taki sam, tylko inaczej wyglądają ;) Ora ma magię lodu a Asu bodajże ognia. A i po stronie Ora gra pełno turków :D

Czy to jest ostateczna decyzja? Nie mogłem być na TS, bo byłem w Wiedniu. Wolałbym z dziewczyną jednak frakcję ORA, bo nie graliśmy jeszcze. Nie wiem czy w takim razie nie będziemy grać przeciwko sobie 

;) Dlaczego ASU?

• korzystniejsze rozłożenie Public Quest'ów
  • łatwiejsze Public Quest'y
  • "ciekawsze" zadania
  • znajomość lokacji
  • gra przeciwko dużej tureckiej gildii

Wybierając stronę nie przypisujesz się do niej na stałe. Kolejne postacie można tworzyć w przeciwnej frakcji ;) mimo wszystko zachęcamy do wspólnej gry i zabawy.