Asta Online- UTOPIA

Dungi soluje mag i niektóre healer. Nie słyszałem żeby assasin czy archer byli w stanie solować dungi, a grałem w ASTE od startu WBZENa. Za to słusznie zauważyłeś, że mag nie wymiata w pvp, za to dobry assasin rządzi, łucznik też daje rade w pvp. Wybór nie jest łatwy bo worior też ma dużo do zaoferowania. Dobry worior assasina w pvp się nie boi..., więc też jest wart uwagi. Żeby utrudnić przypomnę że na Webzen grał healer który w pvp zabijał wszystkich. Strach było w 3 do niego podchodzić. Ale był tylko jeden taki na cały serwer. Niestety już skasowałem jego scriny.

Moje prywatne zdanie. Odradzam archera. Assasin jeżeli chcesz nastawić się na areny pvp. Mag jeżeli chcesz solować dungi i powalczyć mass pvp (wojny gildii). Worior jak lubisz pokombinować (dobrze powalczyć zarówno pvp jak i pve) nie padając na hita czy dwa. Healer, cóż, otwarta klasa, można z nim zrobić prawie wszystko. Mało która gra pozwala być healerowi kimś więcej niż supportem, a ta pozwala.

przekonaliscie mnie, bede w to gral, skoro healer moze robic rowniez za dpsa

mozna z wami pograc, jezeli mam zamiar tylko i wylacznie sluchac na tsie?

@sofiakel Oczywiście, że tak. TS nie jest obowiązkowy, ale moim zdaniem jak grasz i masz z kim pogadać to całkiem inaczej się gra :)

trzeba jak najszybciej uzbierać 10g na starcie :>

Archer bezproblemowo soluje około połowę cap lvl dungow :P

Jest zwłaszcza taki jeden z wężami morskimi, który jest wręcz stworzony dla archera.

I nie napalajcie się specjalnie, że healerem będziecie robić jakiś duży dps..

Bez wydania sporej ilości kasy nie wykręci się healerem nawet połowy dmgu archera czy warriora z takim samym equ..

Archer bezproblemowo soluje około połowę cap lvl dungow 

Te na najwyższym poziomie, na 5 graczy? Na wężach może i zasięg strzału pozwala mu na to..., ale dalej? Pierwsze słyszę żeby dawał rade :) ale może i daje. Ktoś jeszcze grał łukiem? Bo ja woriorem.

Tak jak mówię, solowałem około połowę dungów, ale farmiłem właśnie tego z wężami bo szedł najszybciej :P

W innych trochę trzeba pobiegać i kite'ować ale na spokojnie idzie je zrobić z odpowiednim equ i dsami :P

Dungi soluje mag i niektóre healer. Nie słyszałem żeby assasin czy archer byli w stanie solować dungi, a grałem w ASTE od startu WBZENa. Za to słusznie zauważyłeś, że mag nie wymiata w pvp, za to dobry assasin rządzi, łucznik też daje rade w pvp. Wybór nie jest łatwy bo worior też ma dużo do zaoferowania. Dobry worior assasina w pvp się nie boi..., więc też jest wart uwagi. Żeby utrudnić przypomnę że na Webzen grał healer który w pvp zabijał wszystkich. Strach było w 3 do niego podchodzić.  Ale był tylko jeden taki na cały serwer. Niestety już skasowałem jego scriny.

Moje prywatne zdanie. Odradzam archera. Assasin jeżeli chcesz nastawić się na areny pvp. Mag jeżeli chcesz solować dungi i powalczyć mass pvp (wojny gildii). Worior jak lubisz pokombinować (dobrze powalczyć zarówno pvp jak i pve) nie padając na hita czy dwa. Healer, cóż, otwarta klasa, można z nim zrobić prawie wszystko. Mało która gra pozwala być healerowi kimś więcej niż supportem, a ta pozwala.

Dlaczego odradzasz Archera ? Nastawiam się głównie na pvp (bg, areny, GvG, open world) dlatego wydaje mi sie, że assasin będzie chyba najlepszym wyborem, tylko boję się, że będę nim często padał podczas expienia i się zniechęcę. Warrior tez mnie ostatnio zainteresował. Jaki kręci dps ? Zazwyczaj warrior bez dobrego eq nie bardzo sobie radzi, tutaj też tak jest ?

Wszystkie klasy potrzebują eq. Bez tego nikt nie wyciąga dpsa. Assasin to bardzo dobry wybór na pvp. Woriora postawiłbym na drugim miejscu.

Dlaczego odradzasz Archera ? Nastawiam się głównie na pvp (bg, areny, GvG, open world) dlatego wydaje mi sie, że assasin będzie chyba najlepszym wyborem, tylko boję się, że będę nim często padał podczas expienia i się zniechęcę. Warrior tez mnie ostatnio zainteresował. Jaki kręci dps ? Zazwyczaj warrior bez dobrego eq nie bardzo sobie radzi, tutaj też tak jest ?

W pvp archer w pierwszych miesiącach jest niekwestionowanym królem, dopiero później detronizują ich assassiny i warriory jak już właśnie wyfarmią sobie sety i dsy. Warrior ma chyba najlepszy single target dmg w grze a przynajmniej tak pamiętam z high lvl event bossów.

Tak, worior ma najlepszy single target na każdym poziomie bossów. Żadna klasa z porównywalnym eq nie dorównuje mu.

Zastanawiam się miedzy berkiem a healerem bo nie wiem czy ten pierwszy będzie dostępny na start ale mam jeszcze pare pytań:
1.Jak szybciej wpada exp , questy czy dungi ?
2.Co to są te całe tokeny i gdzie je farmić?

3.Na którym lvl zatrzymać się na farme tokenów i gdzie to robić?

4.Czy są zakładki ze skillami żebym mógł zmieniać dps/heal czy moge mieć tylko jedną specjalizacje ?

5.Co będziesz najlepszym zakupem z cash shopu ?

6.Lepiej expić w party czy solo ?

Z góry dzięki za odpowiedź :3

Jest jakaś strona z opisem skilli dla poszczególnych klas?

Zastanawiam się miedzy berkiem a healerem bo nie wiem czy ten pierwszy będzie dostępny na start ale mam jeszcze pare pytań:
1.Jak szybciej wpada exp , questy czy dungi ?
2.Co to są te całe tokeny i gdzie je farmić?

3.Na którym lvl zatrzymać się na farme tokenów i gdzie to robić?

4.Czy są zakładki ze skillami żebym mógł zmieniać dps/heal czy moge mieć tylko jedną specjalizacje ?

5.Co będziesz najlepszym zakupem z cash shopu ?

6.Lepiej expić w party czy solo ?

Z góry dzięki za odpowiedź 

1.questy ale braknie Ci ich do wbicia capu więc dungi też trzeba będzie porobić :P

2. Tokeny dostaje się za wykonywanie field eventów, na każdej mapie jest po kilka takich eventów. Za tokeny kupuje się dobre itemy.

3. Najszybciej tokeny farmi się na małym lvlu bo zrobienie eventu trwa kilka minut. High lvl event moby maja dużo hp i robi sie je długo, dodatkowo tokeny dostają tylko 1-2 osoby zazwyczaj(zależne od tego ile % eventu kto zrobił)

4.Tak są zakładki, można mieć 2 specjalizacje bodajże, zmieniać je można poza walką(był też na to jakiś cooldown ale chyba nie duży-5min czy coś takiego)

5. Szczerze to nie było w item shopie zbyt wiele rzeczy. Najbardziej wartościowe były chyba żółwie do ulepszania divine stonów.

6.Kwestia gustu :P

Aha no i nie można zapomnieć o Fame.

W Ascie oprócz levela wbijamy również poziom fame, dostaje się go za questy, pvp, eventy, achievementy itp.

Za wbicie 50 lvlu fame dostajemy skrzynkę z unique bronią, także warto się czasami zatrzymać z lvlowaniem i podbić na eventach fame lvl ;p

Z tymi zakładkami to wygląda tak, że np. robie Warriora pod Tanka i pod Dps i mogę sobie zmieniać poza walką ?

Dokładnie tak, z tym, że tą drugą zakładkę trzeba odblokować za walutę z item shopu(spokojnie do zdobycia ingame) z tego co pamiętam :P

Dokładnie tak, z tym, że tą drugą zakładkę trzeba odblokować za walutę z item shopu(spokojnie do zdobycia ingame) z tego co pamiętam 

Dokładniej za soul stony których na start dostajemy 600. Odblokowanie drugiej zakładki kosztuje 100ss. Każdy powinien w nią zainwestować.

No to w tym momencie Warrior wygląda tutaj mega miodnie :) Czy EQ pod Tanka i DPS jest taki sam ? (oprócz broni bo to wiem, że inne ma :))

No to w tym momencie Warrior wygląda tutaj mega miodnie  Czy EQ pod Tanka i DPS jest taki sam ? (oprócz broni bo to wiem, że inne ma :))

EQ różni się tylko pod PvE i PvP.

Tokeny najlepiej wydawać na endgameowy gear ?