Jestem chętny wrócę do gry. Grałem Roguem .
Asta Online- UTOPIA
Jestem chętny wrócę do gry. Grałem Roguem .
Teraz zastanawiam się nad Rogue lub Archerem.
Jeszcze wprowadzę trochę komplikacji dla nowych graczy.
Zadania na tai tokeny są powtarzalne. Można się zatrzymać na takim zadaniu i robić je wiele razy ale za każde zdobywamy doświadczenie. Zadania są podzielone na poziomy postać np: 30-35. Kiedy przekroczymy 35 lvl nie możemy wykonywać tego zadania na tai tokeny. Jest kilka zadań na tai tokeny które wykonuje się dużo łatwiej i szybciej niż resztę, ale niestety nie pamiętam które to i na jakich poziomach. Na nich właśnie najlepiej się zatrzymać. Zadania na tai tokeny są obszarowe. To znaczy, że każdy gracz który pojawi się na danym obszarze i zabija zadaniowe moby jest liczony do jego wykonania. Problem w tym, że jak wspomniał kolega tai tokena dostają 2 osoby z największym dpsem podczas wykonywania zadania. Jeżeli jednocześnie na tym samym obszarze 5 osób wykonuje to zadanie, to na koniec 3 osoby zostają z niczym, tylko ze zdobytym expem co stanowi spory problem. Wbicie wielu poziomów na tai tokenach powoduje omijanie questów i utratę fame (za questy o ponad 5 lvl niższe niż lvl postaci nie otrzymuje się fame), który byśmy za nie dostali co jest bolesne w kwestii jak najszybszego wbicia 50 lvl fame i posiadania unikatowej broni, która bądź co bądź, wymiata. Jeżeli nie będzie buga z fame za BG tak jak na Webzen to z szybkim wbiciem 50 lvl będą problemy.
W brew pozorom mechanika Asty nie jest łopatologiczna i trzeba dokonywać wyborów.
Kiedy gra wystartuje wypytujcie na bieżąco na TSie co i jak, żeby popełniać jak najmniej błędów
Tokeny najlepiej wydawać na endgameowy gear ?
Tak, zdecydowanie tak
To jeszcze ostatnie pytanie , jak wbijać ten cały fame lvl ?
To że 26 kwietnia startuje to wiem, chodziło mi właśnie o to, w jakich godzinach możemy spodziewać się startu.
Startu spodziewamy się w godzinach 13-15. Steam podaje około 13 bez minut ale wiadomo, opóźnienie jak zawsze
Fame dostaje się za questy, za eventy, za BG, za wszelkie pvp więc bierzcie w nich udział nawet jak będziecie przegrywać. Wiele rzeczy daje fame, ale i bardzo dużo jest go potrzebne. Najwięcej dają questy. Są również questy na zrobienie dungów na odpowiednich poziomach, one też dają fame. W grze jest wbudowana lista takich questów więc nie będzie z tym problemu. Kwestia wyboru i odpowiedniego party na ich wykonywanie.
duże ilości famu są również za achievementy, top1 w rankungu 1 vs 1 areny, top3 w boss evencie, za fishing contest tez troche wpada podobno.
ogólnie warto na 39 i 45 lvlu zatrzymac się z lvlowaniem i pogrindowac boss event, bo za niego najłatwiej wbić fame
To jeszcze ostatnie pytanie , jak wbijać ten cały fame lvl ?
Zadania. Dzienne questy gildyjne. Eventy dzienne i tygodniowe. Areny. Battlegroundy. Prawie za każdą aktywność w grze.
A na którym najlepiej sie zatrzymać na farme tokenów ?
A na którym najlepiej sie zatrzymać na farme tokenów ?
Tak jak pisałem nie ma odpowiedniego poziomu na jakim należy się na nich zatrzymać bo poziom nie ma tu znaczenia. Trzeba zatrzymywać się na tych zadaniach, które szybko się robi. Zrobić ich tyle, na ile pozwala Ci poziom i iść dalej do kolejnego takiego zadania. Piszę o tym bo jest różnica kiedy nad jednym zadaniem trzeba siedzieć 30-40 minut, a nad innym wystarczy 10 minut. Logicznym jest, że trzeba zatrzymywać się na tych dziesięciominutowych. Takich przystanków jest kilka przed wbiciem 50 lvl.
Warrior jako dps jak sobie radzi w pvp i pve?
Przypominam, że posiadamy serwer TS.
O adres prosimy pytać w PW.
Warrior jako dps jak sobie radzi w pvp i pve?
Prosiłbym o nie wprowadzanie chaosu w temacie, który ma służyć wymianie informacji dotyczących funkcjonowania gildii. Na wiele pytań, które zadajecie, istnieją już odpowiedzi znajdujące się w tym temacie.
Jeżeli macie pytania odnośnie zawartości tj. jaką klasę wybrać, jak ją rozwijać, jak zdobyć gear etc. to KAŻDY z Was uzyska dogłębne info na TS'ie. Nasza społeczność posiada wiedzę, która bazuje na wieluset godzinach spędzonych w grze. Natomiast czytając wypowiedzi niektórych użytkowników, stwierdzam, że części z nich pomyliły się tytuły.
@Nakill19 Dobrze.
Zgadzam się z axo.
Kilkoro z nas przedstawia rozówj w Ascie, ale tak naprawedę z różnych perspektyw.
Gracze słabsi lub z mniejszą ilością czasu jak najbardziej moga zagłębić się w kraft, bo gracze topowi to kupią.
Gracze średni mogą zatrzymać się na wcześniejszych poziomach byna wolrd wossach farmić frame
Najlepsi gracze wbijają najpierw maxa i mają wyje... na reszte,. Dlaczego zatrztymywać sie na 45 lvl by na wold bossie wbijac fame? przecież na 50 lvlu tez jest WB z tym samym fame.
Niestety odnoszę wrażenie, że część graczy nie do końca sięgnęła najwyższych lotów i przedstawia swój punkt widzenia. Apeluję by przy swoich poradach napisać szacowana pozycję kasy na serwerze webzena.
Ja gralem sinem Hyoah w Resonansach sądze ze zamykałem top10 serwera razem z Xebiusem. Wczesniej grałem łucznikiem,którego porzuciłem bo napvp nie do końca sprawdzał się tak jak chciałem/oczekiwałem. Nie byłem najlepszy, ale nie widzę powodów do wstydu, zwłaszcza że Sol wpakował kilka k euro by być najlepszym sinem i mu sie to udało.
Zgadzam się z axo. Kilkoro z nas przedstawia rozówj w Ascie, ale tak naprawedę z różnych perspektyw. Gracze słabsi lub z mniejszą ilością czasu jak najbardziej moga zagłębić się w kraft, bo gracze topowi to kupią. Gracze średni mogą zatrzymać się na wcześniejszych poziomach byna wolrd wossach farmić frame Najlepsi gracze wbijają najpierw maxa i mają wyje... na reszte,. Dlaczego zatrztymywać sie na 45 lvl by na wold bossie wbijac fame? przecież na 50 lvlu tez jest WB z tym samym fame. Niestety odnoszę wrażenie, że część graczy nie do końca sięgnęła najwyższych lotów i przedstawia swój punkt widzenia. Apeluję by przy swoich poradach napisać szacowana pozycję kasy na serwerze webzena. Ja gralem sinem Hyoah w Resonansach sądze ze zamykałem top10 serwera razem z Xebiusem. Wczesniej grałem łucznikiem,którego porzuciłem bo napvp nie do końca sprawdzał się tak jak chciałem/oczekiwałem. Nie byłem najlepszy, ale nie widzę powodów do wstydu, zwłaszcza że Sol wpakował kilka k euro by być najlepszym sinem i mu sie to udało.
Dlaczego zatrzymywać się na 45 i farmić fame? bo zaraz po wbiciu 50 lvlu pierwszych kilku bossów w ogóle nie będzie dało się zrobić, poza tym zadowalającą ilość fame'u dostanie tylko pierwsze 3-5 osób a reszta jakieś ochłapy :s
Szacowana pozycja na serwerze? Cóż, myślę że spokojnie mogę powiedzieć, że byłem top 1 archerem w Orze co najmniej przez pierwszy miesiąc, w Asu też nie miałem specjalnie jakiegoś większego rywala, wygrałem pierszą drabinkę 1 vs 1 pvp, wygrałem pierwsze guild wary z top1 dmg, w 1 vs 1 pvp miałem jakieś 80% winrate, w bg około 65%, jako pierwszy na serwerze wbiłem 50 lvl fame więc myślę, że w miare wiem co mówię
Jesteś tak wyśmienitym graczem, że tym bardziej nie wiem czemu obawiasz się tego 50 lvla-naprawdę. Dobry fame dostają 3 pierwsze osoby z każdej klasy, już czwarta i piata dostaje ochłapy:] Żeby zrobić bossa będzie potrzeba z 20 ludzi, bo na start słaby eq bedzie, szacuje że najwyżej tydzień i będzie już tyle 50-tek na bossie. Cena kamieni do podbijania eq z WB na 50 lvlu jest kilkakrotnie wyższa niż pozostałe. Jak będę robił drugą postać to jak najbardziej zatrzymam się na podanym przez Ciebie poziomie, bo również sądzę że to najlepsza opcja wbijania fame.
Nie pamiętam dokładnie, ale uczepiliśmy sie tego 45 poziomu, dlaczego? na 45lvlu można ubierać złote itemy, ale o ile dobrze pamietam to WB można bić do 49lvl. Wystarczy od 45lvla zacząć farmić tai tokeny, wtedy zdobywamy exp na lvl cap, którego brakuje z questów, zdobywamy tokeny i farmimy WB-jakieś 2-3 dni i wbijamy max lvl-powinno być już kilkanaście 50 by ubijac największego WB i farmimy fame i kulki do podbijania eq. Osobiście widzę to właśnie tak:]
Dziękuję za konstruktywną rozmowę i serdecznie pozdrawiam
Witam.Chetnie z wami zagram po stronie ORA . Bardziej jestem nastawiony na pvp Nick w grze - Inkubus-klasa ta samo co poprzednio czyli nie lubiany OP (rouge)
utopia gra po stronie ASU.