Asta Online- UTOPIA

Właśnie sobie gram i powiem 10 lvl i minąłem może 5 osób grając, jak na odgrzewaną premierę to słaby wynik, nawet jak na tą porę, co nie zmienia faktu, że gra jest OK.

Martwi mnie jednak jedna rzecz, jeśli wyjdzie jakaś gorąca premiera (sporo osób pisało na chacie, że graja bo aktualnie nie ma nic nowego) to ludzie sobie normalnie pójdą i skończy się jak ostatnio, jeśli więc ktoś planuje grać nieco dłużej to radził bym się zastanowić.

Podsumowując bieda z ludźmi, spodziewałem się ich sporo więcej, jeśli zaczną odchodzić, a na pewno zaczną jak w każdej grze to będzie jeszcze słabiej, graficznie tak sobie, co do samej rozgrywki bicie mobów daje fun, jednak archer który nie może strzelać podczas biegu wypada słabo nawet w mobilnych mmo wygląda to zdecydowanie lepiej :).

@natv46 Minałem takich ze 3-4 i nie było ich z kim robić :), chyba tylko zrobiłem pierwszego bo 2 osoby biegały im dalej tym gorzej

Serio martwię sie o populacje bo jest źle jak na start

Właśnie sobie gram i powiem 10 lvl i minąłem może 5 osób grając(...)

jak na jednym public quescie 10+ ludzi jest...

jaki w ogole jest czas servera? -14?

gildia prawie 1/10 populacji gry :D

Właśnie sobie gram i powiem 10 lvl i minąłem może 5 osób grając, jak na odgrzewaną premierę to słaby wynik, nawet jak na tą porę, co nie zmienia faktu, że gra jest OK.

Martwi mnie jednak jedna rzecz, jeśli wyjdzie jakaś gorąca premiera (sporo osób pisało na chacie, że graja bo aktualnie nie ma nic nowego) to ludzie sobie normalnie pójdą i skończy się jak ostatnio, jeśli więc ktoś planuje grać nieco dłużej to radził bym się zastanowić.

Podsumowując bieda z ludźmi, spodziewałem się ich sporo więcej, jeśli zaczną odchodzić, a na pewno zaczną jak w każdej grze to będzie jeszcze słabiej, graficznie tak sobie, co do samej rozgrywki bicie mobów daje fun, jednak archer który nie może strzelać podczas biegu wypada słabo nawet w mobilnych mmo wygląda to zdecydowanie lepiej :).

@natv46 Minałem takich ze 3-4 i nie było ich z kim robić , chyba tylko zrobiłem pierwszego bo 2 osoby biegały im dalej tym gorzej 

Serio martwię sie o populacje bo jest źle jak na start

Zwróć uwagę na to, że jest ranek. Od 8 do 9 nie natknąłem sie na żadnego public questa gdzie ludzi bylo mniej niz 10. Musisz mieć poprostu pecha :)

Nie no rozumiem, że jest ranek, ale w każdej innej grze, która miała swój start, przez pierwszy tydzien, czy to dzień czy noc był zawał ludzi, a tu moje zdziwienie bo to rzczecz niespotykaną, że mijam kilka osób dunga wyszukuje długo itp. Wygląda to tak że ci co chcieli grać zaczęli wczoraj, a od dziś dołączać będą same randomy których większość i tak nie zagrzeje tu miejsca.

Lepsze gierki zaczynały z większą pompa i sobie nie radziły, wygląda na to że los tej gry jest jednak przesądzony, jak każdego innego odgrzewane go kotleta.

weż pod uwagę, że ludzie nie robią dungow bo się po prostu nie opłaca :P low lvl dungi robi sie tylko dla achievementow, a to sie zostawia na wiekszy lvl.

od około 40 lvla dopiero się opłaca robić dungi

eh ale żaluję, że pracuje po 10h dziennie i tylko wieczorami mam czas pograć :(

tym razem nie mam szans na topke, dobrze, że długi weekend się zbliża to może coś nadgonię :D

Są już miejsca w gildii? Bo wczoraj się nie załapałem niestety, a dzisiaj wrócę do domu niestety później (napisałem do NATa na PW), a chciałbym dołączyć do gildii głównej.

Ludzi duzo nie ma, bo reklamy nie bylo, proste. Byc moze producenci gry licza na word of mouth, ze gracze beda sobie polecac gre. Ogolnie ja tam widze ludzi, moze to nie nie jest ich mega duzo ale sa, istotne raczej jest jakie bedzie ratio odchadzacy: przyuchodzacy nowi gracze. Ja tam na razie pykam, jak bedzie pustynia, to oleje gierke i juz, to tylko pare pixeli :)

Są tutaj fachowcy od archerów? Jak budować archerka? Full str? full imp? balans obu stat? Lub inaczej?

zbuduj jak chcesz potem se zresetujesz

Full attack dopóki nie zdobędziesz unique broni na 50 lvl wtedy możesz sie resetnąć na impact. Najlepiej sobie to przetestować na 8TS'ie :P

czy mi się wydaje czy tłumaczenia talentów są do d*py ? nie wiem w ogóle co połowa robi

Powiem tak pierwszy raz gram w Aste online grałem wcześniej w rózne MMO mniejsza. Szukam polskiej gildii która pomoże i wyjaśni trochę tą grę na razie Warrior Human 10lvl

Chociaż nie spodziewałem się fajerwerków to spróbowałem bo brakowało mi MMO z wszystkimi cechami jaki powinien mieć. A tu na dzień dobry problem z serwerem, buggi. Sam klimat gry mnie nie urzekł bo orient z fantasy to temat wałkowany tysiące razy. Optymalizacja do d*py, gra powinna mi śmigać na maksymalnych, a na minimalnych mam jakieś głupie odchyły w grze. Do tego sam interfejs, szata graficzna jak przy jakimś średniaku z 2005 r. Tak na prawdę gra nie reprezentuje nic takiego co mogłoby ją wyróżnić lub minimalnie zainteresować, więc niestety, ale za jakiś czas pewnie kolejne zamknięcie. Raz im się nie udało, kolejne wrażenie gry znów nie wyszło więc sorry, ale 3x Nie.

Chociaż nie spodziewałem się fajerwerków to spróbowałem bo brakowało mi MMO z wszystkimi cechami jaki powinien mieć. A tu na dzień dobry problem z serwerem, buggi. Sam klimat gry mnie nie urzekł bo orient z fantasy to temat wałkowany tysiące razy. Optymalizacja do d*py, gra powinna mi śmigać na maksymalnych, a na minimalnych mam jakieś głupie odchyły w grze. Do tego sam interfejs, szata graficzna jak przy jakimś średniaku z 2005 r. Tak na prawdę gra nie reprezentuje nic takiego co mogłoby ją wyróżnić lub minimalnie zainteresować, więc niestety, ale za jakiś czas pewnie kolejne zamknięcie. Raz im się nie udało, kolejne wrażenie gry znów nie wyszło więc sorry, ale 3x Nie. 

Mam podobne odczucia. Gra jest sporo słabsza od przeciętniaków od ArcGames PWI/FW/Jade Dynasty itp. Graficznie bieda a wymagania na poziomie Tery czy Aiona.

Zachwyty chyba tylko od ludzi skaczących po nowych mmo, lub którzy w nic konkretnego nigdy nie grali. Jak już "marnujecie" czas to chociaz na coś przyzwoitego...

//offtop

@\/ Cieżko polecać grę pod nostalgie, kiedyś trawa byłą bardziej zielona, pixele bardziej kolorowe a człowiek nie miał tylu lat i wszystko było bardziej "fajne".

L2 nadal jakoś żyje, płatny off classic, darmowy off god, privy na grę do kilku miesięcy. Z podobnych to chyba BDO, ArcheAge, Aion.

No to poleć coś dobrego w formie hmm... L2 bo jak dla mnie to było najlesze MMO dawno, dawno temu

Spodobała mi sie gierka, do grupy na steam juz dołączyłem. Aktualnie dopiero pobieram Aste, ale z tego co widze po filmikach to juz mi ślina cieknie :D

Nie planujecie może stworzenia Discorda gildiowego?

Mam podobne odczucia. Gra jest sporo słabsza od przeciętniaków od ArcGames PWI/FW/Jade Dynasty itp. Graficznie bieda a wymagania na poziomie Tery czy Aiona.

Zachwyty chyba tylko od ludzi skaczących po nowych mmo, lub którzy w nic konkretnego nigdy nie grali. Jak już "marnujecie" czas to chociaz na coś przyzwoitego...

//offtop

@\/ Cieżko polecać grę pod nostalgie, kiedyś trawa byłą bardziej zielona, pixele bardziej kolorowe a człowiek nie miał tylu lat i wszystko było bardziej "fajne".

L2 nadal jakoś żyje, płatny off classic, darmowy off god, privy na grę do kilku miesięcy. Z podobnych to chyba BDO, ArcheAge, Aion.

A ja nigdy nie zrozumiem, dlaczego niektórzy ludzie próbują wsadzić innym ludziom fiuta do buzi (gry które oni lubią). Jak ludzie lubią tą grę i mają fun z grania w nią, to jest więcej niż wystarczający powód dla nich do grania w tą grę.