Attack on Titan

Nowe anime z tego roku. Jak wrażenia po pierwszych 8 odcinkach ? jest juz 9 ale po japonsku, czekam na napisy.

Dla mnie swietne anime z ciekawa fabula i ciekawym zwrotem akcji :)

Bylem przekonany ze glowny bohater Eren zginal z rak brodatego tytana... a tutaj mila niespodzianka ^^

polecam serdeczbnie do ogladania ! :)

Anime nie oglądałem, ale polecam mangę do przeczytania ;) póki co jest to bardzo dobre :)

Obejrzałem wczoraj jeden odcinek. Nie czytałem komentarzy bo bałem się spojlera, a ty w temacie mi spojlujesz;) Dziękuję! Anime jest ciekawe, jak na pierwszy odcinek. Wiesz co ile kręcą nowe odcinki? Oglądam na anime-shinden i narazie jest 8 odc z napisami.

Buba, po angielsku jest już dziewiąty.

Wczoraj był w sumie.

Animu złe nie jest, ale manga imho jest lepsza.

Premiera kazdego odcinka raz w tygodniu.

Dokladnie co sobote. Aktualnie zostalo : 2dni 19h do premiery w Japonii . czeeeeeeeeeeeeekam ^^

Na napisy PL czekamy jakies 5-6h.

gdzie obejrzec?

prosze:

http://www.snk.wbijam.pl/

http://www.animezone.pl/odcinki-online_attack-on-titan

http://www.anime-shinden.info/24768-shingeki-no-kyojin-online.html

Anime dobre. Z tego, co się orientuję to od twórców Death Note (widać po psycho-zawyższonych scenach) i Guilty Crown (muzyka). Ale manga lepsza. Polecam mangę, w anime dużo opuszczają, a opis tego trójosiowego sprzętu w przerywnikach to głupota. No i troche cenzury jest w anime (przykład - rozpłatany ziomek był inaczej w mandze pokazany. Ten co nóg nie miał).

Ale dobre jest :)

Polecam!

Fakt muzyka jest swietna :-]

Utwór z czołówki mogę słuchać bez końca ^^

a te przerywniki w postaci opisów są dobre wg mnie , objaśniają dużo.

zaczęło się rozkręcać.

to czytaj mange ja obejrze 10 odcinek :)

a tutaj krotki opis dla nie znajacych tytulu:

Alternatywny tytuł: Shingeki no Kyojin

Rodzaj: TV

Typ widowni: Seinen

Gatunek: Akcja, Dramat, Fantasy

Tematyka: Post-apokalipsa, Przemoc, Specjalne oddziały i formacje zbrojne, Super moce

Rok produkcji: 2013

Ograniczenia wiekowe: 18+

Status: Emitowane

Kilkaset lat temu, ludzie zostali praktycznie całkowicie wytępieni przez olbrzymów. Są oni zazwyczaj wielcy na kilka pięter, ich inteligencja jest bliska zeru, a na dokładkę pożerają ludzi i to nie w celach żywieniowych, a dla zabawy. Maleńki procent ludzkości przeżył barykadując się w mieście otoczonym ogromnym murem, wyższym od największych gigantów.

Przenieśmy się teraz do teraźniejszości, czasów, gdzie od 100 lat nie widziano już olbrzymów.

Nastolatek Elen i jego przyrodnia siostra Mikasa są świadkami czegoś przerażającego – oglądają jak mury ich bezpiecznego schronienia zostają zniszczone przez potężnego giganta, który, mogliby przysiąc, pojawił się znikąd! Pomniejsze olbrzymy zalewają miasto, zaś dwójka dzieci patrzy jak ich matka zostaje pożarta żywcem na ich oczach. Wtedy właśnie Elen przysięga, że zabije każdego giganta jaki istnieje – zemści się za zło wyrządzone ludzkości!

No te przerywniki może spoko, ale trzeba zatrzymywać bo człowiek nie zdąży przeczytać. Po kilku odcinkach to udręka. I też pomijają dużo w anime. Ale fakt - spoko anime.

Zauważyłem że akcja w anime idzie baardzo wolno. Obecnie są na 10 chapterku mangi (a prawdziwa akcja zaczyna się dopiero po 20). Więc wątpię żeby 1 sezon był jakiś arcy ciekawy. Jeśli zrobią drugi sezon z chapterków 20-40 to seria będzie mogła pokazać swoje pazurki. Btw. właśnie wyszły pierwsze LQ rawki do 46 chapterka!

To anime bije rekordy popularności , ma zapewniona przyszłość na przyszłe serie. Anime będzie miało 25-26 odcinków teraz dokładnie nie pamiętam , mam nadzieje ,że będzie nowy sezon. Ogrom świata maja do wykorzystania. Tak bardzo anime kusi ,żeby czytać mange lecz preferuje tylko anime. To anime będzie na topie i nie wyobrażam sobie ,żeby coś je pobiło w najbliższym czasie. Widziałem już setkii anime ale na to czekam z odcinka na odcinek coraz bardziej. Jest świetnie dopracowane.

masz swietna racje <3

Te unikalne universum i przeciwieństwa losu nadają temu anime epicki klimat.

Chyba od dziś atak tytanów będzie moim ulubionym anime a dbz spadnie na 2miejsce.

ja juz odliczam godziny :)

jeszcze 21h czyli jutro po 19 bedzie.

@Do pana który wstrzymał się z czytaniem bleacha czy naruto.

O ile wykonanie Bleacha pod koniec (kreska, muzyka i "ogólne wykonanie") jest superaśne, to Naruto czasami brzydotą mnie zabija. Manga Naruto jest o niebo lepsza od anime. Naruto w Anime w Kyuubi mode jest brzydki. I nie mówcie, że nie. + W mandze niektóre walki TROCHĘ inaczej przebiegają.

Ale Naruto i tak dobre anime dla takich, co lubią walki :)

Wczoraj zacząłem oglądać i naprawdę mi się podoba :D Ostanie jakie Anime co mnie wciągnęło to Berserk :D Ale tak czy siak, zawsze Manga będzie lepsza :D

BTW: To jest Attack on Titan, a nie "of" :P Zmienia trochę kontekst :D

http://www.animezone.pl/odcinki-online_attack-on-titan tutaj dosc szybko z napisami pl

Czytam od dawna mangę a anime zobaczyłem tylko przez namowę kolegi. Manga dla mnie średnia podchodząca pod słabą. Z każdym następnym chap. jest coraz gorsza. Jedyne co jest dobre w mandze to całkowity brak cenzury ale największym minusem jest brak chronologii. Anime fajnie wykonane, poukładane w miarę chronologiczne ale jak dla mnie nadal tylko trochę ponad przeciętne. Ktoś pisał, że jest to +/- 10 chap ale chyba nie wziął pod uwagę chronologizacji anime. Moim zdaniem będzie dobrze jak w te 25 odcinków zmieszczą prawie wszystko co wyszło do tej pory w mandze. Boję się, że skończy się na "kasa, kasa, kasa jeszcze więcej kasy" i zacznie się fala fillerów. Osobiście odbieram to wszystko tak samo jak SAO czyli jeden wielki HYPE nic więcej... Myślę, że każdy kto czytał nowele przed anime zrozumie.. (broń boże nie mówię, że SAO i SNK to słabe anime)

PS:

Jak widzę, że ktoś promuje, wymienia, chwali strony pokroju A-S to mnie .... trafia i krew zalewa...

Jak to brak chronologii w mandze? Dla mnie wszystko jest chronologiczne, odnajduję się w tym świetnie, kreska też klimatyczna, a jeżeli są jakieś wspomnienia czy inne rzeczy tego typu to z łatwością idzie to dostrzec. Wystarczy czytać po angielsku, gdzie jest mniej gaf i uważać na to, co się czyta. Polecam mangę!

Popieram darkslayer, bo z SAO hype był niewiarygodny, a okazało się gównem, ale nadal ma swoich wiernych rycerzy, np. CI którzy nas ostatnio opuścili.

SnK, niby dobre, ale jej wartość dopiero zobaczę jak skończę anime, bo zawsze na początku fajno się ogląda wszystko spoko, a pod koniec widzę jakie niedociągnięcia było i jak bardzo shitowe to było.