Gimnazjalistów jest mało na tym forum, większość dostała już bana albo troluje tylko w komentarzach jak na portalu.
Zarazem jak nie znasz się na mmo, zrób nam przysługę, i poszukaj sposobu na zadanie pisania innego tekstu.
Jesteś trzecią osobą jaką widziałem i prowadzi taką ankietę (co roku ktoś gdzieś pyta) jednak wiem że aby orientować się w grywalności mmorpgów wystarczy minimum zainteresowania gatunkiem, tym bardziej jeśli chodzi o młodych graczy.
Wypowiedź Kozaka jest jak najbardziej poprawna, poza jednym punktem:
Lineage 2 względnie nie jest popularny u gimnazjalistów, wypiera go WoW, w którego gra więcej osób, więc granie w coś odwrotnego dla gimnazjalisty jest nudne, bo on chce grać w końcu z znajomymi, inaczej wziął by coś F2P. Jeśli mielibyśmy podejść do tego od faktu że jest tytułem nieco innym, to u mnie kiedyś (dwa lata temu) popularny był Cabal.
Na liście 3 gier powinno być:
World Of Warcraft (popularność i dostępność privów)
"coś" w Metina 2 obecnie nikt prawie nie gra, rok temu może by się nadawał, obecnie jednak grę szybciej zamkną niż się człowiek obejrzy. Ja bym wziął tutaj Runes of Magic, po polsku, i łatwiej zagrać niż w World of Warcraft, z racji że gimnazjalista ceni sobie darmowość, a tu nie musi bawić się w serwery prywatne.
oraz Tibia.
Dlaczego? Część gimnazjalistów gra bo grała w podstawówce i dobrze zna tą grę, reszta szuka prostego zarobku. Gimnazjum to ten wiek gdzie zaczyna się szukać łatwej kasy, a sprzedawanie postaci i itemków z tibii przez
Allegro to bardzo popularny sposób wzbogacenia się. Wystarczy wpisać "tibia" w wyszukiwarce Allegro.
Jestem w 1 technikum, więc post powinien się (przy naciągnięciu) w miarę łapać pod twoje pytanie.