Badania o grach sieciowych

Witam wszystkich.

Mam na imię Monika i piszę pracę mgr o grach komputerowych i ich roli w uspołecznianiu nastolatków.

Muszę przeprowadzić badania na min. 100 osobach.

Dlatego piszę tutaj. Liczę na Waszą pomoc :)

W tym momencie bardzo proszę gimnazjalistów (2 i 3 klasa) o odpowiedź na tylko jedno pytanie - W jakie gry sieciowe gracie? To mi pomoże, bo w pracy mogę opisać tylko 2-3 najpopularniejsze gry.

Wtedy będę miała jeszcze większą prośbę - wypełnienie tej ankiety :)

Ale myślę, że nie będzie to problem, bo ankieta będzie na ankietka.pl, więc wypełnienie - 10 min. max.

Czekam na odpowiedzi i już dziękuję z góry za pomoc!

Jeśli umieściłam to w złym temacie, proszę o przeniesienie.

Pozdrawiam.

mod_ico.png
Ja mam tylko nadzieje, ze na tych grach jednak troche sie znasz, bo nie ma niczego gorszego, jak powazna praca napisana przez niepowazna osobe. Dzial moze byc, wiec przenosic nie bede. - Dzz'

Aion i Lineage 2 :) Ale ja jestem w 1 klasie technikum ;D. A bardzo popularny jest World of Warcraft (wow) :).

Ja głownie gram w Counter-Strike 1.6, tak jak reszta moich kolegów z klasy.

Lineage 2

World of Warcraft

opisz wowa,najpopularniejsza gra :D

Tak jak kolega wyżej- World of Warcraft jest najpopularniejszą grą MMO więc radziłbym opisać właśnie tą grę

Ja gram w WoW'a oraz LoL'a.

@Edit: Jeżeli można podała byś nazwę tej ankiety czy taka jak tytuł tego tematu?

Może nie jestem z gimnazjum, ale weź te trzy:

World of Warcraft (element popularnościowy)

Lineage 2 (całkowite przeciwieństwo powyższego - element kontrastu)

Metin 2 (element gry, źle wpływającej na graczy, mając tu na myśli chamstwo wśród większości graczy)

Ja również World of Warcraft oraz Aion, no tylko ze ja jestem 2 klasa technikum.

Kozak podał Ci idealną odpowiedz.

Aktualnie chodzę do 3 gimnazjum, więc się załapuje ;)

Otóż gram:

-Allods Online

-Arena-Albionu

-Renesansowe Królestwa

Gimnazjalistów jest mało na tym forum, większość dostała już bana albo troluje tylko w komentarzach jak na portalu.

Zarazem jak nie znasz się na mmo, zrób nam przysługę, i poszukaj sposobu na zadanie pisania innego tekstu.

Jesteś trzecią osobą jaką widziałem i prowadzi taką ankietę (co roku ktoś gdzieś pyta) jednak wiem że aby orientować się w grywalności mmorpgów wystarczy minimum zainteresowania gatunkiem, tym bardziej jeśli chodzi o młodych graczy.

Wypowiedź Kozaka jest jak najbardziej poprawna, poza jednym punktem:

Lineage 2 względnie nie jest popularny u gimnazjalistów, wypiera go WoW, w którego gra więcej osób, więc granie w coś odwrotnego dla gimnazjalisty jest nudne, bo on chce grać w końcu z znajomymi, inaczej wziął by coś F2P. Jeśli mielibyśmy podejść do tego od faktu że jest tytułem nieco innym, to u mnie kiedyś (dwa lata temu) popularny był Cabal.

Na liście 3 gier powinno być:

World Of Warcraft (popularność i dostępność privów)

"coś" w Metina 2 obecnie nikt prawie nie gra, rok temu może by się nadawał, obecnie jednak grę szybciej zamkną niż się człowiek obejrzy. Ja bym wziął tutaj Runes of Magic, po polsku, i łatwiej zagrać niż w World of Warcraft, z racji że gimnazjalista ceni sobie darmowość, a tu nie musi bawić się w serwery prywatne.

oraz Tibia.

Dlaczego? Część gimnazjalistów gra bo grała w podstawówce i dobrze zna tą grę, reszta szuka prostego zarobku. Gimnazjum to ten wiek gdzie zaczyna się szukać łatwej kasy, a sprzedawanie postaci i itemków z tibii przez

Allegro to bardzo popularny sposób wzbogacenia się. Wystarczy wpisać "tibia" w wyszukiwarce Allegro.

Jestem w 1 technikum, więc post powinien się (przy naciągnięciu) w miarę łapać pod twoje pytanie.

Archlord, Runes of Magic

World of Warcraft - pare miesiecy

Guild Wars - 2 lata

Lineage2 -5 lat [2 lata podstawówki i całe gimnazjum]

Counter-Strike 1.6

--4 Lata

Tibia

-- 5 Lat

W żadne inne MMO nie gram i nie mam zamiaru :]

Margonem - 3 lata

Guild Wars - 2 lata

LotRO - 1,5 roku

I wiele więcej, ale te są moim zdaniem najgodniejsze uwagi.

Mam 21 lat ale gram w aiona i wowa (World Of Warcraft) :D

Lineage 2 względnie nie jest popularny u gimnazjalistów, wypiera go WoW, w którego gra więcej osób, więc granie w coś odwrotnego dla gimnazjalisty jest nudne, bo on chce grać w końcu z znajomymi, inaczej wziął by coś F2P. Jeśli mielibyśmy podejść do tego od faktu że jest tytułem nieco innym, to u mnie kiedyś (dwa lata temu) popularny był Cabal.

U mnie to cała klasa w to grała, dlatego jestem taki zryty :D

W lyceum u mnie teraz popularny jest Cabal, L2 i WoW.

-Runes of Magic

-Forsaken World

-Battle of the immortals

Ja tesz jusz choce do gimnasjum i mam 15lat ale gram tylko f: metin2-moja ulubiona mam 9 i puł lefela wojownikiem, w tibie tesz gram i mam 3 lefel bo ostatnio mnie szczury zagryzly i barco sie zdenerfofałem, i lubie tesz pograc w pokemony albo digimony ufielbiam jeeeee czeesc wszystkim pozdrafiam

warn_ico.png
Chciales byc zabawny, ale ci nie wyszlo. 3 warny za orty i jeden za brak interpunkcji. - Dzz'