Ban na pokaz?

Witam.Chciałbym się odnieść do ostatnich wydarzeń przy okazji zbanowanego wczoraj użytkownika Magar.Dostał on bana za nazwanie pewnego użytkownika ,,plebs''.Na tym forum,padają dużo gorsze i głupsze stwierdzenia,za które ludzie dostają tylko warna a czasem nawet nic,a wyżej wspomniany użytkownik dostaje zrazu bana za obrazę gościa bo komuś podpadł?Popatrzmy więc na regulamin:

,,4.2. Wypowiedzi zawierające słowa powszechnie uważane za obraźliwe będą usuwane, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami.''

Proszę zwrócić uwagę na ostanie słowo :)

Tym przykładem chciałbym zwrócić na wg.mnie czasem nie równy poziom karania.Słyszałem też coś o banach za ortografię,aczkolwiek kawałek czasu mnie tu nie było,więc dokładnych przypadków nie znam.Popatrzmy znowu w regulamin:

,,4.5. Na forum obowiązuje poszanowanie dla języka polskiego, dlatego użytkownicy powinni starać się zachowywać zasady gramatyki, ortografii i interpunkcji (nawet, jeżeli cierpią na dysleksję - jest wiele przeglądarek, które posiadają opcję automatycznego sprawdzania pisowni). Za nagminne łamanie tych zasad użytkownik otrzyma ostrzeżenie.''-Na shoutboxie i w statusach zdaje się to być nagminnie łamane (przyznaje się,że nawet mi się to zdarzyło) i nie ma za to kar.

Wg.mnie z Magarem trochę jak z Guru.Ma duży wkład w tą społeczność,ale odwali czasem coś głupiego.Mimo to jest stałym elementem bez którego to miejsce nie wyglądało by jak teraz.

Chciałbym byście przemyśleli obecną sytuacje i wypowiedzieli się na ten temat.

Teraz za obrazę dostajesz 3 warny, chyba, a shoutbox ma inne zasady, tak samo jak statusy.

A jeśli chodzi o ortografie, gramatykę i interpunkcje, to Magar już dawno powinien dostać permbanna i bana na ip.

Tak w ogóle, dasz linka do tego warna? Nie chce mi się szukać.

@up

Shoutbox i statusy chyba traktowane są jako część forum(pierwsze zdanie przytoczonego przeze mnie podpunktu)?

Bez przesady red, co prawda osoba nazwana "plebsem" też nie jest niewinna, obraził mnie wczoraj kiedy to magar nazwał uw użytkownika "plebsem", jednakże jak się upomniałem przeprosił mnie, nie wysłałem żadnego raporta że mnie ten user obraził,więc osoba która mnie obraziła nie miała prawa czuć się obrażonym kiedy kogoś innego obraził.

Nawet nie miał prawa wysłać raporta że został obrażony, bo wychodzi na to że jest hipokrytą..

Nie mówię,że jest niewinny.Chciałbym zwrócić uwagę,że inni tak nie obrywają (nawet jeśli mu się zebrało).

@upShoutbox i statusy chyba traktowane są jako część forum(pierwsze zdanie przytoczonego przeze mnie podpunktu)?

7. ZASADY KORZYSTANIA Z SHOUTBOXA:

7.1. W Shoutboksie obowiązują takie same zasady, jak na forum. Wulgaryzmy i inne naganne zachowania, zostaną "nagrodzone" według punktu kar.

7.2. Obowiązuje zakaz wstawiania jakichkolwiek ogłoszeń, ponieważ jedynie zaśmiecają ode strefę, która powinna służyć szybkiej wymianie myśli. Do zamieszczania ogłoszeń służy odpowiedni dział.

Tak, ale kogo obchodzi pisanie poprawnie?

O nie, zaraz Nrb mnie zbije :<

Ty to jego adwokat?

Jak dla mnie wyzwisko to wyzwisko. Zakres słów języka polskiego jest spory, więc mógł znaleźć coś innego. Sam dostałem kiedyś bana za niby nic, i nie płacze.

" Wg.mnie z Magarem trochę jak z Guru.Ma duży wkład w tą społeczność,ale odwali czasem coś głupiego.Mimo to jest stałym elementem bez którego to miejsce nie wyglądało by jak teraz."

Odniosę się do tego:

Czyli według Cb użytkownicy wyżsi rangą mają być mniej karani od zwykłych? Duży wkład ma każdy użytkownik, iż użytkownicy tworzą Forum, a nie sami administratorzy czy jakieś "Vipy".

@upper up I o to chodzi.Ja się zawsze staram pisać poprawnie(z różnymi skutkami,ale jednak)aby inne osoby,dla których Alt to ozdoba miały to w d*pie i pisały w sposób kaleczący nasz język,bez kary?No proszę...

@up Nie o to mi chodzi,fakt zasłużył sobie,ale wymiar kary jest trochę zbyt duży w porównaniu do osób,które za takie coś nic nie dostają.

Ty to jego adwokat?Jak dla mnie wyzwisko to wyzwisko. Zakres słów języka polskiego jest spory, więc mógł znaleźć coś innego. Sam dostałem kiedyś bana za niby nic, i nie płacze." Wg.mnie z Magarem trochę jak z Guru.Ma duży wkład w tą społeczność,ale odwali czasem coś głupiego.Mimo to jest stałym elementem bez którego to miejsce nie wyglądało by jak teraz."Odniosę się do tego:Czyli według Cb użytkownicy wyżsi rangą mają być mniej karani od zwykłych? Duży wkład ma każdy użytkownik, iż użytkownicy tworzą Forum, a nie sami administratorzy czy jakieś "Vipy".

tylko, ze ja nie naskakuję na userów, chociaz nazywaja mnie gorszymi "epitetami":)

brzydkie słowa zachowuje na słabe MMORPG'i, nie osoby komentujące

Patrząc na to z innej strony to pewnie 1/2 forum nie pisze po polsku. Jakby tak wszystkie te osoby dostały bana to forum przestałoby funkcjonować jak teraz.

Ja dostałem bana za wyraz pod gwiazdkami gdzie nie było widać nawet jednej literki, więc.

Nie mówię guru, że ty. :)

Jak dla mnie administracja trochę przesadza nie oszukujmy się że nazwanie kogoś "plebsem" jest na tyle złe by wynagrodzić go banem zwłaszcza jeżeli obrażona osoba nie postępuje lepiej.

A czy można wiedzieć ile ta poszkodowana osoba dostała punktów ostrzeżeń? Ile już miała naskładanych warnów? Za te mniejsze obrazy idzie pewnie 1punkt ostrzeżeń, a maks są 3, więc jakby poszkodowany miał ich już prawie maks to raczej ułaskawienie nie jest możliwe, iż nie widać poprawy. (mogłem coś pomieszać)

haha ban za ortografie to ja powinienem dostać bana na zawsze :D

A tak serio, magar czasami zachowuje się jak dziewczyna w ciąży :)

guru twoja wypowiedź nie pasuje do kontekstu - jednak zamiast zakładać temat jest dział zażaleń. Po co płakać na forum jak możesz napisać odwołanie w jego imieniu do cracka głównego moderatora . Ja już się gubię który jest od czego ludek.

Osoba obrażona poczuła się urażona i zreportowała użytkownika. Gdyby tego nie było, to Magar nie dostałby warna, który w efekcie za skutkował banem 30dniowym.

Za przekleństwo są 3 punkty, a za obrazę kogoś 4.

Z czego co pamiętam,ten koleś wyzywał innych (patrz post Kirei) i nic za to nie ma,bo nie został zgłoszony?To trochę jakby policjant patrzył jak kogoś biją i czekał,aż go zawołają.

Up

U mnie w mieście tak było, więc po co się ruszać z auta jak można w cieple siedzieć.

Dostał tego bana i po 30 dniach wróci pewnie z innym zakresem słów.

Zgłaszaj takie osoby to nie będzie problemu. Admini raczej każdego nowego postu w tysiącach tematów sprawdzać nie będą.

Kirei w którym momencie kogoś obraził ?, oczywiście były to sarkazm'owe wypowiedzi a to różnica jest. No teraz będzie DD nie dostał bana za przeklinanie a magar tak :)

nie wiedząc dokładnie ile osoba miała warnow itp ciężko stwierdzić czy dany bane był na pokaz czy po prostu mu się nalezal

kolejna sprawa jakoś "plebs" to dla mnie mało obraźliwe słowo już gorsze padały na forum i komentarzach na tej stronie wiec raczej coś innego musiał przeskrobać :] no chyba ze trafił na protegowanego przez władze strony to bana mógł dostać ja miałem taką sytuacje :]

Dla mnie administracja na tym forum schodzi na psy dostałem warna za to że zwróciłem kolesiowi uwagę że ma błąd w poście a mod widocznie nie ma nic do roboty i wlepia za to warna dla mnie to idiotyzm.

Modzi jak nie macie co robic tylko doczepiać sie o byle co to wyjdzcie wkoncu z domu a nie dopierdalacie się o byle gówno.

warn_ico.png
Skoro już o tym mowa, to warn za wulgaryzm. - Might

Ta.. Ja za wyzwisko "dla beki" dostałem 4 warny i ban na miecha, ale jakoś płacz tematu nie zakładałem. Nawet nie było na forum oficjalnej notki w poscie, czy coś, że dostałem warna. Po prostu ludzie wiedzą, że coś się należało i tyle. Nikt nie płacze, nie ma szumu, a przerwa na forum to chyba nie jakiś kryzys życiowy hę?

@Up

Warn za wulgaryzmy leci looooool.