Witam.Chciałbym się odnieść do ostatnich wydarzeń przy okazji zbanowanego wczoraj użytkownika Magar.Dostał on bana za nazwanie pewnego użytkownika ,,plebs''.Na tym forum,padają dużo gorsze i głupsze stwierdzenia,za które ludzie dostają tylko warna a czasem nawet nic,a wyżej wspomniany użytkownik dostaje zrazu bana za obrazę gościa bo komuś podpadł?Popatrzmy więc na regulamin:
,,4.2. Wypowiedzi zawierające słowa powszechnie uważane za obraźliwe będą usuwane, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami.''
Proszę zwrócić uwagę na ostanie słowo
Tym przykładem chciałbym zwrócić na wg.mnie czasem nie równy poziom karania.Słyszałem też coś o banach za ortografię,aczkolwiek kawałek czasu mnie tu nie było,więc dokładnych przypadków nie znam.Popatrzmy znowu w regulamin:
,,4.5. Na forum obowiązuje poszanowanie dla języka polskiego, dlatego użytkownicy powinni starać się zachowywać zasady gramatyki, ortografii i interpunkcji (nawet, jeżeli cierpią na dysleksję - jest wiele przeglądarek, które posiadają opcję automatycznego sprawdzania pisowni). Za nagminne łamanie tych zasad użytkownik otrzyma ostrzeżenie.''-Na shoutboxie i w statusach zdaje się to być nagminnie łamane (przyznaje się,że nawet mi się to zdarzyło) i nie ma za to kar.
Wg.mnie z Magarem trochę jak z Guru.Ma duży wkład w tą społeczność,ale odwali czasem coś głupiego.Mimo to jest stałym elementem bez którego to miejsce nie wyglądało by jak teraz.
Chciałbym byście przemyśleli obecną sytuacje i wypowiedzieli się na ten temat.