Ban na pokaz?

Cieszy mnie,że tyle ludzi się wypowiedziało.Czekam na odpowiedź kogoś z szefostwa.

Według mnie warny za ortografie nie powinny mieć też miejsca bo nie każdy potrafi pisać bez błędów nawet dorośli więc dla mnie jest to głupota. Rozumiem że za obrażanie kogoś ale naprawde tutaj na forum doczepiają się wszystkiego co nawet nikomu nie przeszkadza byle dać warna coś mi się zdaje że robią sobie zawody kto da więcej warnów w danym tygodniu.

Obrażanie innych użytkowników oraz wulagryzymy są tępione i to bezwzględnie. Niestety wiele osób nie dorosło do tego, żeby móc użyć wulagryzmu jako spotęgowania pewnego odczucia, dla nich jest to kwestia interpunkcji. Stąd takie, a nie inne podejście.

Jeśli chodzi o błędy ortograficzne, to tu już jest zupełnie inna bajka. Gdybyśmy chcieli tępić osoby nie stosujące sie do tej reguły, to byłyby to krwawe żniwa. Niemniej, w moim odczuciu, ignoranci, którzy nawet nie STARAJĄ się pisać po polsku (chodzi mi o osoby, które używają słów takich jak: "wogule", "hodzi", "niewjem"), powinny wiedzieć, że obrażają swoje dziedzictwo kulturowe. W skrócie "srają, we własne gniazdo", nie po to były te wszystkie walki o niepodległość, żeby teraz nie umieć posługiwać się swoim ojczystym Językiem.

Magar pocisnął tego gościa,który zaczepiał i obrażał innych użytkowników i on dostaje bana a sprawca jest nietykalny?To trochę tak jakbyś pobił złodzieja,który okrada kogoś na ulicy,po czym przyjeżdża policja i zakuwa cię w kajdanki bo złodziej cię pozwał.Czyż nie?

Link do tematu można prosić?

Na szybko, nie czytająć żadnych postów w temacie i odpowiadając na pierwszy - Jeden mod cie zbanuje, drugi nie, bo nie uzna tego słowa za wulgarne (jakis czas temu była nawet jakas afera i mod-feministka sie popłakała i zrezygnowała z funkcji).

Osoba obrażona poczuła się urażona i zreportowała użytkownika. Gdyby tego nie było, to Magar nie dostałby warna, który w efekcie za skutkował banem 30dniowym.Za przekleństwo są 3 punkty, a za obrazę kogoś 4.

Red umiesz czytać ze zrozumieniem, wan leci wtedy kiedy poleci report ? Nie zgłosiłeś nie ma sprawy i tyle. Kolo nie dostał nic bo magar nie dał raporta nie wiem co tu nie rozumieć ?

Na szybko, nie czytająć żadnych postów w temacie i odpowiadając na pierwszy - Jeden mod cie zbanuje, drugi nie, bo nie uzna tego słowa za wulgarne (jakis czas temu była nawet jakas afera i mod-feministka sie popłakała i zrezygnowała z funkcji).

Niestety grono moderatorskie, nie jest jednym wspólnym organizmem i każdy może miec odmienny osąd na konkretną sprawę.

@upMagar pocisnął tego gościa,który zaczepiał i obrażał innych użytkowników i on dostaje bana a sprawca jest nietykalny?To trochę tak jakbyś pobił złodzieja,który okrada kogoś na ulicy,po czym przyjeżdża policja i zakuwa cię w kajdanki bo złodziej cię pozwał.Czyż nie?

Co do Twoich wątpliwości, to według naszego prawa, często zdaża się tak, że ofiara staje się w świetle paragrafu napastnikiem. Co do bronienia cudzych interesów, to nie zabraniam, to nie ja wlepiłem warna. Natomiast chciałbym zwrócić uwagę, że zawsze można zrobić to mądrzej i bez parszywych epitetów.

Magar pocisnął tego gościa,który zaczepiał i obrażał innych użytkowników i on dostaje bana a sprawca jest nietykalny?To trochę tak jakbyś pobił złodzieja,który okrada kogoś na ulicy,po czym przyjeżdża policja i zakuwa cię w kajdanki bo złodziej cię pozwał.Czyż nie?

Co do tematu złodzieja - to tak nie jest? Jak cię napadną, to jedyną formą obrony jest ucieczka.

Natomiast my nie jesteśmy wszechwiedzący. Raport poszedł na Magar'a, sprawdziłem, faktycznie, obraził. Nikt inny, rzekomo z "zaczepianych i obrażanych" użytkowników nie zaraportował osoby atakującej ich, tak więc nie rozumiem problemu.

Co do tematu złodzieja ,,Dają to bierz,biją to uciekaj" to nawet mądre powiedzenie.Ale pojęcie samoobrona nie wzięła się znikąd,więc nie rób z ofiary napastnika i na odwrót.

Co do zapisu,to niestety też nie zapisuję wszystkich rozmów na shoutboxie,więc nie mam screena,ale jestem pewien,że nie jestem jedynym,który widział tą całą sytuację.

Poza tym,jakby Magar chciałby go na serio obrazić to użyłby gorszych słów,jakie zna każdy z nas :) a ograniczył się do prostego stwierdzenia/opisania gościa.

Jak ktoś obraża moich kolegów to mi się krew gotuje,przez co rozumiem jego zachowanie.

R3D może zaczniesz czytać co piszą ci tutaj moderatorzy poszedł raport na Magar to dostał bana na tamtego nikt nie zaraportował to moderator uznał ze nikt nie poczuł się obrażony jego wypowiedziami....wiec prosta rzecz ktoś cie obrażał raportuj a nierób samowolki i masz święty spokój

Czyli nie mogę nikogo zripostować/skrytykować bo ban?Mod nie wszystko widzi,rozumiem.Ale jak ewidentnie widać,jaka była sytuacja (świadek/ofiara Kirei) to nie można nic zmienić?

Jeśli faktycznie warn za obrazę leci tylko z raportów to za co te warny? :o

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/58293-zgas-poprzednika/

Czyli nie mogę nikogo zripostować/skrytykować bo ban?Mod nie wszystko widzi,rozumiem.Ale jak ewidentnie widać,jaka była sytuacja (świadek/ofiara Kirei) to nie można nic zmienić?

widzisz riposta która powoduje ze obrażasz innego użytkownika nie jest riposta tylko wylądowanie twoje złości na niego...tak samo krytykowanie kogoś nie musi się wiązać z obrażaniem go...pora nauczyć się tych prosty zasad i będziesz miał spokój.

Gringos, aż brak mi słów. Temat nie bez powodu wylądował do śmietnika za swój skrajny idiotyzm, a osoby, które nie zastosowały się do regulaminu zostały ukarane.

Możesz się bronić w przemyślany sposób jak to zrobił krei czyli na zaczepkę odpowiedział sarkazmem i nie widzę nic złego. Pamiętam jak z flashem pisaliśmy na sht o lolu i docie, i jakiś typek prowokował do kłótni. Po prostu go olaliśmy i tyle i kolo się uspokoił. A czytali przynajmniej regulamin raz o.O.

@up Można też tak,ale nie zawsze.

Mimo wszystko było to trochę w obronie innych użytkowników i określeniu (nie do końca obraźliwym,ani kulturalnym) zachowania tego użytkownika.

Umbra wiem za co dostałem warna, ale czytając ten temat i wypowiedz :

Raport poszedł na Magar'a, sprawdziłem, faktycznie, obraził. Nikt inny, rzekomo z "zaczepianych i obrażanych" użytkowników nie zaraportował osoby atakującej ich, tak więc nie rozumiem problemu.

Nie rozumiem o co kaman teraz.

O to chodzi, że można "Zgłosić" wypowiedź użytkownika i moderator rozpatrzy takowe zgłoszenie.

Jednakże wynika też z tych wypowiedzi z tego co czytam,że raz nie zgłoszona osoba nie może dostać warna,a raz tak.Z drugiej strony,mod mógł zbadać dokładniej sprawę,jeśli miał taką możliwość.