Ban na pokaz?

Nierówny poziom karania? Owszem, bo Magar i tak został w tej sytuacji potraktowany ulgowo. Na jego koncie w momencie wystawiania ostatnich ostrzeżeń były również inne zarzuty, które zostały ostatecznie zignorowane. Gdyby przyjąć, że "pleb" to pełnowymiarowa obraza, 4 punkty skutkowałyby banem permanentnym według ostrzejszego regulaminu, za którym opowiedziała się większość użytkowników. Ulgowo, podkreślam, ULGOWO traktowany i tak dostał tylko 30 dni. Zaniżenie kary w tym wypadku musiałoby oznaczać całkowite zignorowanie tych i podobnych zgłoszeń tylko dlatego, że trochę z nami posiedział i dorobił się czerwieni?

Pragnę również przypomnieć, że mówimy o osobniku, który łącznie podczas całej forumowej kadencji zdołał złapać ponad 20 ostrzeżeń - w międzyczasie część odpracował, stąd wciąż brak perma. Serio myślicie, że moderatorzy wciąż powinni się bawić w upomnienia, poklepywanie po pleckach i "drugie", o zgrozo, szanse?

Czyli jak ktoś nazwie mnie głupkiem, poczuje sie obrażony zraportuje go, on dostanie warna?

Bez takich, bo dla mnie to totalna głupota, a mod z pewnoscią nie sprawdza okoliczności obrażenia kogoś, tylko na podstawie tekstu wyciągniętego z kontekstu wyciąga pochopne wnioski i tyle.

Nie jesteśmy małymi dziećmi by się o każda rzecz obrażać, trzeba miec dystans, a raportujący go nie miał, a jeszcze wyzywał innych..

I nagle poczuł sie obrażony bo dostał tym samym czym atakował..

Ja nie raportowałem go tylko dlatego bo jestem ponad te obrazy które po mnie zlewają, jak obraża mnie jakiś random.

Blaumro nick to merol93.

Slod był przy tym, i napisał że nowy już obraża:

"Nowy i już obraża? Jak tu nie kochać Internetu? Obecnie wszystkie MMOFPS są słabe. Spróbuj Loadout."

A plebs to nie był czasem status społeczny w sredniowieczu,oznaczający chłopa z wsi którego nikt nie zna a tym bardziej szlachta?

Na sb ciężko jest pilnować, bo łatwo zasypać jakąś aferę. Dajcie nick tego co obrażał i spojrzę jak to wyglądało. Magar nie został potraktowany ulgowo. System sam zawiesza na 30 dni powyżej 10 punktòw. Po prostu mod w tej sytuacji nie umiał perma wlepić.

ja dostalem bana na 24h za to ze koles mnie okradl i napisalem brzydkie slowo na dodatek ocenzurowane a najlepsze jest to ze to byl ban za "wulgaryzm"

ja dostalem bana na 24h za to ze koles mnie okradl i napisalem brzydkie slowo na dodatek ocenzurowane a najlepsze jest to ze to byl ban za "wulgaryzm"

Bo warny są też za cenzurowane przekleństwa.

Było ocenzurowane, ale ważne że BYŁO.

Jak dla mnie te forum schodzi na psy,i właśnie jak jest cenzura,no to co po co bana wklepiać ???

Przykład k*****

Jeżeli dostane za to bana to pozdro dla admina który nie umie czytać,jak ktoś zrozumie o co chodzi to napisać ^^

Gość zadał pytanie "jaki jest najlepszy mmofps na świecie" na sb, idiotyczne pytanie, oczywiście padły "dla jaj" takie propozycje jak contra na pegasusa, czy tibia, a gość się silnie zestresował i zaczął szczekać, ilu tu durniów, trolli, ogólnie napinał się tak mocno że szelki mu w tornistrze zaczęły pękać. Ogólnie wszyscy wzięli to na śmiech tylko autor najlepszego pytania świata rozkręcił niezdrową atmosferę i wyszło jak wyszło. 30 dni za plebs na sb to niezłe jaja są.

Merol93
(06 kwiecień 2014 - 13:03)Najlepszy MMOFPS obecnie?
Avitus
(06 kwiecień 2014 - 13:06)Tibia.
Takeshi
(06 kwiecień 2014 - 13:07)Tibia obecnie jest słaba, Avitus, proszę Cię, nie kłam.
Avitus
(06 kwiecień 2014 - 13:08)No dobra te spadki FPS spowodowane słabą optymalizacją to jednak minus.
Avitus
(06 kwiecień 2014 - 13:08)Mój HD7870 nie daje rady czasem.
Takeshi
(06 kwiecień 2014 - 13:09)Słabo Ci to wychodzi. :(
Merol93
(06 kwiecień 2014 - 13:11)I na ch*j być trolem, odpowie mi ktoś?
FlashGordon
(06 kwiecień 2014 - 13:11)najlepsze mmofps na świecie to Contra na pegasusa
Takeshi
(06 kwiecień 2014 - 13:11)Obecnie wszystkie MMOFPS to gówna, pozdrawiam.
Avitus
(06 kwiecień 2014 - 13:11)Byś teraz dostał warna za wulgaryzm. Brazo Takeshi człowiek sprowokowany, misja wykonana.
FlashGordon
(06 kwiecień 2014 - 13:12)Merol mały stresik, internety zdenerwowały ?
Takeshi
(06 kwiecień 2014 - 13:13)Ale wy jesteście złymi ludźmi.
Merol93
(06 kwiecień 2014 - 13:17)Do internetów jestem przyzwyczajony, ale do gimbusów nie bardzo :).
DeimonD
(06 kwiecień 2014 - 13:18)przekliniak
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:20)masz liste MMOFPSów na srtonie głównej potem idz na forum i zapytaj forumowiczów danej gry nie zawracaj d*py skoro sam nie robisz nic by sobie pomoc... SB to nie miejsce by robic cos za CIEBIE
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:24)Uuu, jak mnie to bawi kiedy ktoś myśli że wszyscy tutaj chodzą do gimnazjum,wtedy widać jak ograniczeni umysłowo są tacy ludzie.
Merol93
(06 kwiecień 2014 - 13:27)@Magar Ty wiesz najlepiej czy szukałem czy nie :). @Kirei nie użyłem zaimka "wszyscy", ale skoro sobie sam dopowiadasz, to może Ty jesteś ograniczony :>? Zastanów się nad tym.
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:28)skoro szukales to znalazles wiec po co pytasz tutaj ? to nie jest SB o tematyce mmofps i malo kto bedzie wiedzial co polecic
Slod
(06 kwiecień 2014 - 13:28)Nowy i już obraża? Jak tu nie kochać Internetu? Obecnie wszystkie MMOFPS są słabe. Spróbuj Loadout.
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:28)nie mysl sobie ze wszedzie sa spece od wszystkiego czekajacy zeby byle Merol poprosil o pomoc
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:29)nie no sa 3 fajne :) naprawde dobre
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:30)Merol, i brawo za czytanie ze zrozumieniem, ale ja nie pisalem o tobie,polecam isc do okulisty bo masz zwidy i widziales swój nick w mojej wypowiedzi ogólnej.
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:30)hmm, co te i tam robi? :D
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:33)eh widze dzien jak codzien ;p
Merol93
(06 kwiecień 2014 - 13:34)@Slod Nowy ma konto założone w tym samym roku co Ty. Warface mało ludzi, Warframe kiepskie. CS:Go szkoda kasy jak nie przypadnie do gustu.
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:34)nom magar, nie odezwałem sie na temat waszej dyskusji a i tak dostałem po d*pie :D
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:35)Patrz, nawet nie przeprosi za to że wyciągnął złe wnioski i mnie obraził.
Merol93
(06 kwiecień 2014 - 13:35)@Kirei Mój błąd, sory ^^.
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:36)Mrol roznica taka ze jestes plebem z 40 postami ktorego nikt nie zna
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:36)PlanetSide 2 Heroes and generals Ghost recon Online
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:38)A mnie nawet pamiętali ludzie po 2 letniej przerwie kiedy mnie tu nie było :D
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:38)Każdy kojarzył doktor dom :P
Kirei
(06 kwiecień 2014 - 13:40)dobra, ide grac w ff.
Merol93
(06 kwiecień 2014 - 13:46)@Magar Plebem, to jesteś Ty. Ja nie czuję potrzeby być rozpoznawalnym na forum internetowym, nie pozdrawiam. Siema.
Magar
(06 kwiecień 2014 - 13:50)CZUJE SIE TERAZ SMUTNY ;(
FlashGordon
(06 kwiecień 2014 - 14:14)szkoda 10 złotych na cs go, what is wrong with this people ?

Jak widać po przebiegu dyskusji, M nie zasłużył na upomnienie, znając klimacik sb, gdzie często są żarty, żarciki i wchodzi jakiś chłopak bez dystansu do czegokolwiek, wystarczy żeby odpowiedział "ok panowie, ale na poważnie co polecacie" i na pewno dyskusja by się potoczyła inaczej, a łepek od razu wyskakuje tutaj z gimbazą i ch-ami rzuca.

Ludzie. Chcieliście zaostrzenia zasad, a teraz płaczecie, że są za ostre? Brawo.

Ty umiesz czytać człowieku? Ludzie płaczą, bo modzi na tej stronie maja chyba problemy wieku gimbazjalnego, jeden na wszystko w d*pie, drugi wystawi ci bana za napisanie plebs, to jest problem, ogarnijcie się, a dopiero potem próbujcie bronić samych siebie. Żałosne.

Dziwna interpretacja skoro ludzie ciągle gadają o warny za ocenzurowane wulgaryzmy. Widać, że mamy tu klasykę polskiego społeczeństwa. Niektórzy dają konstruktywną krytykę, ale część tylko rzuca bluzgi, jak Chiron przed chwilą.

Zapewne chodziło o sytuację, gdy ktoś kogoś obraża, a nie użyje wulgaryzmu by np. coś opisać, ale myslenie boli jak widzę. Za prowokowanie i obrazę bez użycia wulgaryzmów jak widzę nawet warna się nie wyłapie.

Wiesz czemu tu jest problem? Bo nikt tego kolesia nie zgłosił. Jak tego nie robicie to nie miejcie pretensji. Ja na sb mod wszystkiego nie znajdzie, bo, tak jak pisałem, łatwo zasypać dyskusję.

Jednej rzeczy nie rozumiecie. Magar dostal 30 dni bana, poniewaz mial juz wysoki poziom ostrzezen. Nie wiem ile tego bylo, ale w okolicach 8. Gdybyscie mieli dostep do listy jego warnow, to byscie zauwazyli, ze lacznie bylo ich ponad 20, a to tylko swiadczy o tym, ze jets on osoba, ktora lamie regulamin czesto i to pomiomo faktu, ze jest traktowany ulgowo. Czesto jego warny byly cofane, kasowane, inne odpracowal, ale fakt pozostaje jeden - Magar z forum, jesli patrzec przez pryzmat regulaminu, powinien wyleciec juz dawno temu. I to na stale. Administracja idzie mu na reke i daje kolejne szanse. Czy to dobrze, czy to zle? Nie mnie oceniac, Wam tez nie, ale skoro tak to wyglada, to nie powinniscie go bronic w tej sytuacji, bo to koles uzalezniony od warnow. I powtarzam - nie dostal bana za nazwanie kogos plebsem, za to dostal kolejne ostrzezenie. A ze ma ich juz taka kolekcje? No wlasnie.

Zreszta, poczytajcie jego wypowiwedz na sb. Byl arogancki, chamski, obrazil innego czlowieka. Dla mnie to warn (choc tamten prowokator tez powinien zostac ukarany warnem).

Użytkownik Merol93 06.04 br. otrzymał warna za przekleństwo i 3 punkty karne od moderatorki NorthenStar. Tak więc nie rozumiem wciąż sensu kłótni "on nic nie dostał, a Magar ma bana".

Chiron, na którym forum, ba, w którym państwie, prowokacja jest karalna. Nawet jeżeli zostanie się sprowokowanym, wciąż istnieje pewien zasób słów, których można użyć i nic się nie stanie. Jakby Oni wtedy odpisali tak, jak zwykli (np. żelazny argument "Chyba Ty") to by nie było rozmowy.

Wiesz czemu tu jest problem? Bo nikt tego kolesia nie zgłosił. Jak tego nie robicie to nie miejcie pretensji. Ja na sb mod wszystkiego nie znajdzie, bo, tak jak pisałem, łatwo zasypać dyskusję.

Wydaje mi się, że z tak wielka ilościa modów i adminów (+ jeszcze niedawno były rekrutacje) spokojnie jeden z nich może przeglądać SB w poszukiwaniu flamu, do tego wcale tam tak dużo osób nie pisze.

@Up - Czyli tylko potwierdzasz to co napisałem, banów za obrazę tutaj nie ma, tylko na wulgaryzmy nieważne w jakim kontekście. Czemu? A bo moderacji nie chce sie wysilać (a właściwie myśleć). Chociaż z drugiej strony, gdybym miał za frajer dbać tutaj o "porządek" a w ramach nagrody mieć zielony paseczek pod nickiem, to też by mi się nic nie chciało.

Przecież są warny za obrazę... Magar takiego właśnie dostał. Zawieszenie na 30 dni jest efektem skumulowania się wszystkich punktów jakie dostał.

Bany są przydzielane przez system automatycznie, w następującej kolejności: 24h, 72h, 7dni, 30dni, perm. Jakie są progi punktowe na poszczególne bany proszę poszukać w jednym z tematów, bo nie pamiętam.

Natomiast Magar dostał warn za obrazę drugiej osoby, nie za wulgaryzm, co już nie jest zgodne z tym, co napisałeś.

A co do "pracy za frajer" - wiedzieliśmy na co się piszemy i tyle. Nikt nie oczekiwał więcej, ja nawet nie liczyłem na "Dziękuję" za rozwiązanie problemu (chociaż chyba więcej ich robię niż rozwiązuje, ale no cóż...). Jednak użeranie się z niektórymi użytkownikami podpada pod pracę w stresie.

@Might Tay to musisz prosić o podwyżkę związku z praca w warunkach szkodliwych dla zdrowia :]

A co do powyższego to po prostu jedna rzecz się nasuwa...ktoś by normalnie odpowiedział "Merol93" nie byłoby w ogóle problemu ale po co odpowiadać normalnie lepie trolowac to co się dziwicie ze później są tego takie konsekwencje. Zrobiła się jakoś ostatnio głupia moda na trolowanie, dobrym przykładem może być ostatnio temat gdzie odpisywałem "Anime dla młodszych" osoba zakładająca pyta się o tytuł dla dziecka 10 letniego a tam mu kilka troli podaje tytułu dla starszych nawet jedna dostała wara za to...

Całej tej sprawy "Magnara" nie znam, także nie mogę wywnioskować z niej jakichś konkretów, jednak mam przyjemność trochę już na tym forum siedzieć i sam po sobie zauważyłem, że ostrzeżenia są wydawane nad wyraz luźno - jakby bez zastanowienia i robi się z nich trochę spam, przez co pewnie wielu - w tym bez wątpienia ja - przestaje na nie zwracać uwagę. Po prostu przy tej ilości tracą one na wartości. Można by się tutaj oczywiście rozwodzić na ten temat i doszukiwać się powodów stosowania takich praktyk, jednak po co? Poza tym mógłbym niechcący kogoś obrazić, a wtedy spotkałbym się z jakąś większą karą, czy coś - zresztą, wasze forum, wasze zasady :)