Ban na pokaz?

Nie ukarał,tylko właściwie nazwał jego zachowanie.

...Obrazajac jednoczesnie. Jesli chce bawic sie w kontrolowanie innych i decydowanie o tym, czy komus sie cos nalezy, to niech zostanie moderatorem.

Z mojej strony tyle. Nie jestem juz wsrod moderatorow, wiec chyba troche przesadzilem. Nie powinienem sie tak w tym temacie udzielac, jednak uwazam, ze dobrze zrobilem, bo chyba jasniej nie da sie juz wyjasnic tej sprawy. Jesli ktos nadal nie dopuszcza do wiadomnosci tego, co tutaj pisalem, to znaczy dla mnie tyle, ze zwyczajnie sympatyzuje z Magarem i na sile stara sie wybronic jego osobe. Choc wszystkie fakty sa wyzej. Rozmowa wklejona, wszystko podane jak na tacy.

Powiem jedno, ten temat to chaos. Paplanina słów, trudno było mi dojść do końca. Po rozpatrzeniu sprawy Magarowi nie cofnę ostrzeżeń. Miał ich aż nad to, gwarantowany BAN już powinien być dawno, nie wiem czemu go nie otrzymał.

Witam.Chciałbym się odnieść do ostatnich wydarzeń przy okazji zbanowanego wczoraj użytkownika Magar.Dostał on bana za nazwanie pewnego użytkownika ,,plebs''.Na tym forum,padają dużo gorsze i głupsze stwierdzenia,za które ludzie dostają tylko warna a czasem nawet nic,a wyżej wspomniany użytkownik dostaje zrazu bana za obrazę gościa bo komuś podpadł?Popatrzmy więc na regulamin:

,,4.2. Wypowiedzi zawierające słowa powszechnie uważane za obraźliwe będą usuwane, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami.''

Proszę zwrócić uwagę na ostanie słowo :)

Tym przykładem chciałbym zwrócić na wg.mnie czasem nie równy poziom karania.Słyszałem też coś o banach za ortografię,aczkolwiek kawałek czasu mnie tu nie było,więc dokładnych przypadków nie znam.Popatrzmy znowu w regulamin:

,,4.5. Na forum obowiązuje poszanowanie dla języka polskiego, dlatego użytkownicy powinni starać się zachowywać zasady gramatyki, ortografii i interpunkcji (nawet, jeżeli cierpią na dysleksję - jest wiele przeglądarek, które posiadają opcję automatycznego sprawdzania pisowni). Za nagminne łamanie tych zasad użytkownik otrzyma ostrzeżenie.''-Na shoutboxie i w statusach zdaje się to być nagminnie łamane (przyznaje się,że nawet mi się to zdarzyło) i nie ma za to kar.

Wg.mnie z Magarem trochę jak z Guru.Ma duży wkład w tą społeczność,ale odwali czasem coś głupiego.Mimo to jest stałym elementem bez którego to miejsce nie wyglądało by jak teraz.

Chciałbym byście przemyśleli obecną sytuacje i wypowiedzieli się na ten temat.