Jeśli dla ciebie "plebs" to obraza, to stwierdzam iż brak ci dystansu do internetu, i bierzesz do siebie to co piszą nie znani ci ludzie.
Ban jest nie słuszny, tak twierdze bo byłem przy tej rozmowie.
Jeśli dla ciebie "plebs" to obraza, to stwierdzam iż brak ci dystansu do internetu, i bierzesz do siebie to co piszą nie znani ci ludzie.
Ban jest nie słuszny, tak twierdze bo byłem przy tej rozmowie.
Czy ja mówię, że dla MNIE to jest obraza? Mówię, że użytkownik poczuł się obrażony. Dla 1 obrazą będzie "plebs", a dla 2 obrazą będzie nawet coś lżejszego. Każdy czlowiek ma inną psychikę. Ja świadkiem rozmowy nie byłem, ale i tak uważam, że obraza użytkownika powinna być karana. Oczywiście jeśli poczuł się urażony.
No ale nie pomyślałeś że mógł nie czuć sie obrażony, a wysłał raporta bo chciał sie zemścić po czym napisał że płacze z tego powodu?
Już to pisałem, nie jesteśmy dziećmi, a tym bardziej dziewczynami/kobietami by sie fochać i obrażać na każdą rzecz.
Za niedługo nie będę mógł żartobliwie napisać "idz ty głupku" bo sie osoba poczuje obrażona... chore.
Dla sprostowania. Raportu nie napisał koleś do którego było skierowane to słowo, tylko inny użytkownik.
Jeżeli ktoś został obrażony za to słowo, to jak najbardziej miał swoje prawo aby napisać zażalenie. Jeżeli biały człowiek potrafi obrazić się za słowo "czarnuch", to tym bardziej za plebs, który jakby nie patrzeć może być odbierany w sposób ofensywny. Nazwanie kogoś plebsem, to poniżenie owej osoby społecznie, wrzucając ją w dzisiejszych czasach do patologii. Moim zdaniem administracja/moderacja nie powinna się obchodzić i patyczkować ostrzeżeniami i próbami wyjaśniania sprawy z własnej inicjatywy. Powinno się wyjaśnić owe sprawy owszem, ale inicjatywę musi pokazać "oskarżony". Robimy z siebie społeczeństwo ludzi , którym pod nos wszystko trzeba podstawić bo inaczej palcem sobie do ucha nie trafią. Ogółem cała ta rozmowa Merola i reszty jest zabawna chyba tylko dla dzieci przed mutacją albo jeszcze niżej i prawdę mówiąc i tak uważam iż regulamin jest zbyt łagodny. Za tyle nazbieranych warnów ja dałbym perma i nie patrzyłbym czy ktoś ma staż taki czy taki, bo wtenczas ludzie sobie przypomną czym jest zdrowy rozsądek i kultura osobista.
Ns-To na to wychodzi że ten raportujący nie wie co znaczy plebs,zarzucam mu brak odpowiednej wiedzy, nie ważne kto to jest.
Peremir-Trzeba być sztywnym jak miotła, tak rozumiem twoja wypowiedz, bo to były żarty,można było się pośmiać, a trollingu nigdy nie wyeliminujesz w internecie, bo każdy jest potencjalnym trollem.
Jeśli dla ciebie "plebs" to obraza, to stwierdzam iż brak ci dystansu do internetu, i bierzesz do siebie to co piszą nie znani ci ludzie.Ban jest nie słuszny, tak twierdze bo byłem przy tej rozmowie.
Teraz kopia rozmowy od flasha:
(06 kwiecień 2014 - 13:28)Nowy i już obraża? Jak tu nie kochać Internetu? Obecnie wszystkie MMOFPS są słabe. Spróbuj Loadout.
(06 kwiecień 2014 - 13:34)@Slod Nowy ma konto założone w tym samym roku co Ty. Warface mało ludzi, Warframe kiepskie. CS:Go szkoda kasy jak nie przypadnie do gustu.
(06 kwiecień 2014 - 13:36)Mrol roznica taka ze jestes plebem z 40 postami ktorego nikt nie zna
Tak, to jest obraza. Jesli uwazasz, ze Magar nie obrazil Merola, to znaczy tyle, ze brak ci obiektywizmu, bo slowo plebs zostalo uzyte w negatywnej konotacji, a Magar zachowal sie arogancko i bezczelnie. Poczul sie lepszy i obrazil. Sluszny warn, NIE BAN, bo mowily o warnie. A ze Magar mial ich juz tak duzo, ze dostal bana? To jego wina. Dla mnie sprawa smieszna i zamknieta.
Na shoutboxie działa się prawdziwa wojna,a ty wysłałeś 3 wycinki(w odstępach kilku minutowych)ewidentnie na niekorzyść Magara?Powoli zaczynam się domyślać,kto go mógł zgłosić
Co do warnów,to Magar sobie na nie zasłużył,z tym że ten ,,gwóźdź do trumny'' coś niesprawiedliwie został wbity.
Po co wysylac reszte flejmu, skoro wszystko zawarte jest w 3 wycinkach? To tutaj Magar obrazil Merola, a te trzy wycinki dlatego, bo one bezposrednio do siebie sie odnosza, a to co bylo pomiedyz nimi, odnosi sie do innej tresci. To jest sedno, to jest tresc. Reszta rozmowy to tlo dla tej sprawy, mamy tam obrazanie przez merola (za co ponoc dostal warna) i inne glupoty, ktore przycmiewaja sedno. Czyli to, ze Magar zalsuzyl na warna.
Tło?To że ,,ofiara'' Magara obrażała inne osoby ( w tym Magara i Kireia) to tło?Widać twoją stronniczość,Dizz.
Tak, to jest tlo. Jesli XYZ wejdzie na forum i napisze " ty jestes ***** ty ****, a ty ****".
R3d mu odpowie: "a ty jestes *****"
To i ten i ten dostanie warna. Sytuacja analogiczna. Magar dostal warna za wyzywanie Merola, obrazil go, a cala reszta to tlo. Merol tez warna zarobil. Sprawiedliwie? Tak.
Gdyby napisał,że jest nikim i panoszy się się na forum jakby był nie wiadomo kim,co też mogłoby ,,obrazić jego uczucia'' to nie byłoby warna?
Dla sprostowania. Raportu nie napisał koleś do którego było skierowane to słowo, tylko inny użytkownik.
W takim razie moim zdaniem tymbardziej kara nie sluszna. Bo jednego moze to obrazac a 2 nie. A to jest tak ze ktos stiwerdzil ze on go obraza... w takim wypadku moim zdaniem powinno isc zapytanie do "obrazonego" z tym czy sie zgadza... Lub nie brac pod uwage zdania osob postronnych.
Gdyby napisał,że jest nikim i panoszy się się na forum jakby był nie wiadomo kim,co też mogłoby ,,obrazić jego uczucia'' to nie byłoby warna?
Nie wiem, to by zalezalo od interpretacji. Ale wiesz co mnie cieszy? Ze nie musimy bawic sie w takie interpretacje, bo Magar tak nie napisal, wiec nie wiem po co pytasz. I nie mowcie mi, ze slowo plebs nie jest obrazliwe. Kiedys moglo oznaczac najnizsza warswte spoleczna, dzis nabralo bardziej negatywnego znaczenia, a sposob uzycia tego slowa przez Magara byl jednoznaczny, wiec nie ma o czym dyskutowac. Ludzie, przeciez Magar z pelna premedytacja obrazil Merola i dostal za to warna. Gdzie wy widzicie problem?
W tym że gościowi się należało,bo zachowywał się jak gówniarz i pokazał że jest tym ,,plebsem'',po czym nie otrzymał kary za wyzwiska w stronę Magara i innych użytkowników,a sprawę zgłosił ktoś inny,w sposób wskazujący tylko na winę Magara.
Prawda jest taka ze jesli te " obrazy" byly zgloszone przez osoby postronne to nie ma o czym mowic. Do obrazy dochodzi wtedy gdy osoba czuje sie urazona. A skoro zaden z nich tego nei zglosil mozna przypuscic ze nie poczuli sie urazeni wiec "obraza uzytkownika nie ma tu miejsca"
@EDIT UP.
Z tego co wiem "Merol" otrzymal warna i "3pkt". Tak przynajmniej napisal ktorys z modow.
W tym że gościowi się należało,bo zachowywał się jak gówniarz i zasłużył sobie na to,po czym nie otrzymał kary,a sprawę zgłosił ktoś iinny,w sposób wskazujący tylko na winę Magara.
Czy sie nalezalo? Tak. Tylko ze Magar nie jest tutaj od karania uzytkownikow, od tego jest administracja. Magar obrazajac Merola, wszedl na ten sam poziom co on. A wiec tak samo jak on zasluzyl na warna. I go dostal. Merol tez. O co chodzi?
Nie ukarał,tylko właściwie nazwał jego zachowanie.
Wchodzicie z użytkownikami w dyskusje. Niepotrzebne dyskusje.
Administracja powinna jasno przedstawić swoje stanowisko w tej sprawie, odpowiedzieć krótko o co chodzi i zamknąć temat. A tak... zrodził się tylko niepotrzebny offtop w którym strona A pisze X, a strona B pisze Y. I tak bez końca. Trochę więcej stanowczości w tym wszystkim.
Użytkownik Merol93 06.04 br. otrzymał warna za przekleństwo i 3 punkty karne od moderatorki NorthenStar. Tak więc nie rozumiem wciąż sensu kłótni "on nic nie dostał, a Magar ma bana".Chiron, na którym forum, ba, w którym państwie, prowokacja jest karalna. Nawet jeżeli zostanie się sprowokowanym, wciąż istnieje pewien zasób słów, których można użyć i nic się nie stanie. Jakby Oni wtedy odpisali tak, jak zwykli (np. żelazny argument "Chyba Ty") to by nie było rozmowy.
RED prosze cie przeczytaj co inni pisza a nastepnie wypowiedz sie.
EDIT.
Przepraszam za dodatkowy post ale nie umiem dodac cytowania do poprzedniego posta :DDDDD.