Chciałem uzyskać odpowiedź na coś czego nie rozumiem. Otóż wchodzę dzisiaj na forum i nagle piszę ''twoje konto zostało zbanowane permanentnie'', myślę sobie WTF! Nic nie zrobiłem, nawet mój ostatni post jest z dwóch, trzech dni wstecz. Nikogo nie obrażałem na sb(shoutbox), nawet nie wchodzę na niego. Więc piszę do admina z wyjaśnieniami, pytaniem ''co się stało'', maila zwrotnego nie dostałem do tej pory. No ale dobra, skasowałem ciasteczka, zalogowałem się ponownie i jest niby dobrze. Pytanie, co to miało/mogło być ?!
Proszę o nie kasowanie ani zamykanie tematu. Chciałbym usłyszeć wasze opinie.
Edit:
@Gajin z edytowałem trochę posta bo szczerze mówiąc, pisałem to w gniewie i nawet nie spojrzałem jakie błędy popełniłem. Baa, sam nawet nie zrozumiałem co napisałem.
Ban?
Chciałem uzyskać odpowiedź na coś czego nie rozumiem. Otóż wchodzę dzisiaj na forum i nagle piszę twoje konto zostało zbanowane permanentnie, myślę sobie WTF! Nic nie zrobiłem, nawet mój ostatni jest z 2-3 dni, nikogo nie obrażałem, na sb nawet nie wchodzę. Więc piszę do admina z wyjaśnieniami, no mogę sobie co najwyżej pomarzyć żeby mi pisał... No ale dobra skasowałem ciasteczka, i zalogowałem się ponownie i jest niby dobrze. Pytanie, co to miało być ?!
Pytanie, w jakim to jest języku?!
I jaką właściwie chcesz uzyskać odpowiedź?
"wchodzę dzisiaj na forum i nagle piszę"
też tak mam, że wchodzę na forum i piszę
"Nic nie zrobiłem, nawet mój ostatni jest z 2-3 dni,"
Mhm..
", na sb nawet nie wchodzę."
na co?
"Więc piszę do admina z wyjaśnieniami,"
Chyba z zapytaniem?
", no mogę sobie co najwyżej pomarzyć żeby mi pisał... "
okeeeej...
" Pytanie, co to miało być ?!"
Dokładnie to samo mi przychodzi do głowy...
Ludzie jeśli chcecie dostać odpowiedź, to niech wasze "zapytania" mają sens... tu go nie odnotowałem wystarczająco dużo. Niech autor rzuci na to więcej światła.
@Edit
Przyszło Ci na maila powiadomienie o banie? Wiem, że za warny dostaje się zawsze informacje na skrzynkę, na która masz zarejestrowane konto z "Forum dyskusyjne o grach MMO".
Pytanie, w jakim to jest języku?!I jaką właściwie chcesz uzyskać odpowiedź?"wchodzę dzisiaj na forum i nagle piszę"też tak mam, że wchodzę na forum i piszę"Nic nie zrobiłem, nawet mój ostatni jest z 2-3 dni,"Mhm..", na sb nawet nie wchodzę."na co?"Więc piszę do admina z wyjaśnieniami,"Chyba z zapytaniem?", no mogę sobie co najwyżej pomarzyć żeby mi pisał... "okeeeej..." Pytanie, co to miało być ?!"Dokładnie to samo mi przychodzi do głowy...Ludzie jeśli chcecie dostać odpowiedź, to niech wasze "zapytania" mają sens... tu go nie odnotowałem wystarczająco dużo. Niech autor rzuci na to więcej światła.
O jezu przecież to co napisał jest zrozumiałe, nie udawaj głupiego i takim postem wcale nie pomagasz.
Co do tematu, to może masz zmienne ip? Bo innego wytłumaczenia nie widzę, chyba że jakiś mod się pomylił.
@Maqes też uważam że mogła to być pomyłka moderatora. Szkoda że nie pisało, za co dostałem owego bana. Nawet wylogować się nie mogłem, żadne klikanie nie pomagało.
@Gajin próbójesz udawać mądrego ale ci nie wychodzi, przykre to jest że nie możesz doszukać się sensu w jego poście. Każdy popełnia błędy, w jego przypadku jak wytłumaczył pisał to w bardzo dużym zdenerwowaniu. Ciekawe jak ty byś zareagował gdyby to tobie ktoś zbanował konto za nic.
Myślę że w tym temacie niedługo odezwie się jakiś konkretny administrator i sprawę wyjaśni.
Ostatnio wielu ludzi zbanowali za free lub za blachostke. Napisz pw bezposrednio do jakiegos moda i pogadaj na spokojnie.
Nic na to nie poradzisz tutaj bany się sypią za byle co bez konkretnego powodu i tylko dla wybranych ten przywilej więc zostaje zmiana otoczenia bo administratorzy tez nie grzeszą rozumem skoro jedzą rano śniadanie z rodzicami. Mam nadzieję że to nie offtop po prostu czysta dedukcja która nie ma na celu nikogo obrazić. Pozdrawiam
Nic na to nie poradzisz tutaj bany się sypią za byle co bez konkretnego powodu i tylko dla wybranych ten przywilej więc zostaje zmiana otoczenia bo administratorzy tez nie grzeszą rozumem skoro jedzą rano śniadanie z rodzicami. Mam nadzieję że to nie offtop po prostu czysta dedukcja która nie ma na celu nikogo obrazić. Pozdrawiam
Słaba ta dedukcja. W zasadzie to nawet nie jest dedukcja, a czysty (niecelny) strzał. Bany nie sypią się za byle co. Zawsze jest jakiś głębszy powód, który nie każdy użytkownik musi znać. Banowane konto nie dostaje ogólnej notki z informacją czemu i za co zostało zbanowane. Sam system kar jest przejrzysty i do wglądu każdego użytkownika w regulaminie, natomiast liczba punktów ostrzeżeń wyświetla się w profilu. Każdy więc może siebie łatwo kontrolować. Zdarzają się też przypadki, kiedy na forum pojawia się jawny troll, bądź też osoba czerpiąca korzyści z pisania bzdur. w takim wypadku zwyczajnie wlepia się bana i kończy się zabawa.
Jeżeli chodzi o sam temat, to nie kontaktowałbym się przez samego maila, a prywatną wiadomość i zapytanie kierowałbym do Salka, który powinien wiedzieć najwięcej i jest największe prawdopodobieństwo, że Ci odpowie. Sam ban prawdopodobnie jest przypisany do IP, a Ty posiadając zmienne trafiłeś przypadkiem na już zbanowane.
@Nvminer tak myślisz? Może to i prawda, że akurat trafiłem na zbanowane ip No bo przecież moje konto używam normalnie. Ciekawe to wszystko, nie będę Salkowi zawracał gitary jak już znamy odpowiedź.
Skoro pisało że zostałeś zbanowany to oznacza że coś zrobiłeś i zasłużyłeś na kare. Musiałeś ponieść konsekwencje swoich działań aby, ban został zdjęty z twojego konta. Jeżeli chcesz w przyszłość uniknąć zwieszenia konta powinieneś trzymać się zawsze regulaminu.
Wydaję mi się, że był to jednorazowy błąd, nie widzę żadnych ograniczeń nałożonych na Twoje konto.
Słaba ta dedukcja. W zasadzie to nawet nie jest dedukcja, a czysty (niecelny) strzał. Bany nie sypią się za byle co. Zawsze jest jakiś głębszy powód, który nie każdy użytkownik musi znać. Banowane konto nie dostaje ogólnej notki z informacją czemu i za co zostało zbanowane. Sam system kar jest przejrzysty i do wglądu każdego użytkownika w regulaminie, natomiast liczba punktów ostrzeżeń wyświetla się w profilu. Każdy więc może siebie łatwo kontrolować. Zdarzają się też przypadki, kiedy na forum pojawia się jawny troll, bądź też osoba czerpiąca korzyści z pisania bzdur. w takim wypadku zwyczajnie wlepia się bana i kończy się zabawa.Jeżeli chodzi o sam temat, to nie kontaktowałbym się przez samego maila, a prywatną wiadomość i zapytanie kierowałbym do Salka, który powinien wiedzieć najwięcej i jest największe prawdopodobieństwo, że Ci odpowie. Sam ban prawdopodobnie jest przypisany do IP, a Ty posiadając zmienne trafiłeś przypadkiem na już zbanowane.
Jeżeli takie jest rozumowanie wszystkich moderatorów na tym forum, to wróże wam szybki upadek. Każdy ma prawo znać powód z jakich przyczyn został zbanowany a jeżeli nie chcecie tego ujawnić to oznacza tylko że układy to chleb powszedni na tym forum, ktoś się komuś nie spodobał to dostaje bana.
Naprawdę zaczynam rozumieć czemu niektórzy użytkownicy nie lubią nie których moderatorów ( zaraz pewnie ktoś przytoczy regulamin forum, i że każdy musi się do niego dostosować, a guzik prawda, jeżeli regulamin forum nie jest "ludzki" , i łamią go nawet moderatorzy to dlaczego i użytkownicy nie mogą tego robić.
Skoro pisało że zostałeś zbanowany to oznacza że coś zrobiłeś i zasłużyłeś na kare. Musiałeś ponieść konsekwencje swoich działań aby, ban został zdjęty z twojego konta. Jeżeli chcesz w przyszłość uniknąć zwieszenia konta powinieneś trzymać się zawsze regulaminu.
Przepraszam, nie chcę być nie miły. Ale czy mógłbyś wstać i uderzyć się parę razy głową w ścianę? Dziękuje.
Następnym razem nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz pojęcia, a co gorsza nawet nie chciało się takiemu leniowi jak ty przeczytać kilka postów.
Jeżeli takie jest rozumowanie wszystkich moderatorów na tym forum, to wróże wam szybki upadek. Każdy ma prawo znać powód z jakich przyczyn został zbanowany a jeżeli nie chcecie tego ujawnić to oznacza tylko że układy to chleb powszedni na tym forum, ktoś się komuś nie spodobał to dostaje bana.Naprawdę zaczynam rozumieć czemu niektórzy użytkownicy nie lubią nie których moderatorów ( zaraz pewnie ktoś przytoczy regulamin forum, i że każdy musi się do niego dostosować, a guzik prawda, jeżeli regulamin forum nie jest "ludzki" , i łamią go nawet moderatorzy to dlaczego i użytkownicy nie mogą tego robić.
Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Osoba zbanowana dokładnie wie za co została zbanowana, jednak nie ma powodu upowszechniać tej informacji do wglądu każdego. Każdy zbanowany ma prawo znać powód i go zna, natomiast nie każdy zainteresowany musi o tym wiedzieć, dlatego też ta informacja publiczna nie jest. Jeżeli ktoś jest ciekawy, to przecież może skontaktować się z osobą zbanowaną i dowiedzieć się jak sytuacja wyglądała. Łatwiej jednak siać ferment i nienawiść względem władzy, prawda?
Moderatorzy są tak samo karani, więc nie wiem w czym problem. Powierzchownie widać znasz temat. Jeżeli tylko widzisz jakieś nieścisłości, to post zgłaszasz i tyle. Każdy jest traktowany tak samo, moderatorzy też balansują czasem na krawędzi. ; )
Masz zmienne IP? Bardzo mozliwe, ze przydzielilo Ci zbanowane IP i wtedy sie nie zalogujesz na konto. Wystarczy zmienic IP
Moderatorzy są tak samo karani,
Jestem tego przykładem
Masz zmienne IP? Bardzo mozliwe, ze przydzielilo Ci zbanowane IP i wtedy sie nie zalogujesz na konto. Wystarczy zmienic IP
Tak, ale nie ma co, naprawdę byłem zszokowany w pierwszej chwili
Słaba ta dedukcja. W zasadzie to nawet nie jest dedukcja, a czysty (niecelny) strzał. Bany nie sypią się za byle co. Zawsze jest jakiś głębszy powód, który nie każdy użytkownik musi znać. Banowane konto nie dostaje ogólnej notki z informacją czemu i za co zostało zbanowane. [...]
Twoja dedukcja też nie stoi na wysokim poziomie. Z głównej wypowiedzi osoby tworzącej temat można wywnioskować, że NIE DOSTAŁ żadnej informacji na temat tego, że dostał bana.
Przytaczając:
Chciałem uzyskać odpowiedź na coś czego nie rozumiem. Otóż wchodzę dzisiaj na forum i nagle piszę ''twoje konto zostało zbanowane permanentnie'', myślę sobie WTF![...]
Po tym wpisie można uznać, że "pokrzywdzony" Uj wie na temat tego za co dostał bana a Twoja dygresja drogi "Nvminer" tyczy się faktu wiedzy dla osób nie związanych ze sprawą(tłumaczysz jak krowie na rowie fakt, że osoba x nie ma powodu by wiedzieć za co osoba y dostała bana[w temacie chodzi, że osoba x nie wie nic o swoim własnym banie]).
Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Osoba zbanowana dokładnie wie za co została zbanowana, jednak nie ma powodu upowszechniać tej informacji do wglądu każdego. Każdy zbanowany ma prawo znać powód i go zna, natomiast nie każdy zainteresowany musi o tym wiedzieć,[...]
No i tu wracamy do punktu wyżej, bo osoba ZBANOWANA nie wie.
Mam nadzieję, że zauważyłeś o co chodzi, pozdrawiam ciepło i serdecznie.
Przecież nie dostał bana, miał po prostu pecha... God, jak wy wszyscy potraficie płynnie rozumować, kiedy tylko trzeba komuś dogryźć. Gdybyście tak samo sprawnie myśleli nad postami, to mielibyśmy prawdziwe eden dla ludzi chcących porozmawiać z kimś normalnym. Niestety jest jak jest i jedyne co potraficie robić, to szukać dziury w całym.
Also temat został wyczerpany
@UP
Chciałbym zauważyć, że to wszystko były domysły a sprawa wyjaśniła się później(Po twoim poście). Czepiam się jedynie Twojego stanowiska w sprawie i obrony praw moderatora/admina i próby pokazania jaki jesteś "spostrzegawczy" i jak dużo "wiesz".
I w jednym się muszę z Tobą zgodzić:
[...]... God, jak wy wszyscy potraficie płynnie rozumować, kiedy tylko trzeba komuś dogryźć. Gdybyście tak samo sprawnie myśleli nad postami, to mielibyśmy prawdziwe eden dla ludzi chcących porozmawiać z kimś normalnym. Niestety jest jak jest i jedyne co potraficie robić, to szukać dziury w całym.[...]
Uważam tak samo z tym, że sam staram się widzieć błędy w swoim postępowaniu a nie chowam się za zasłonką gdy popełnie błąd. A Wy niestety jedyne co potraficie robić to widzieć dziury i wrzucać do nich swoje wyimaginowane załatwienie sprawy i udawać, że dziury już nie ma. Rozumiem, że dopisek moderator to odpowiedzialne stanowisko i od takich osób się wymaga, ale nie lubię osób które pod przykrywką "władzy" uważają, że są ważniejsi/mądrzejsi/lepsi i mogą wysnuwać błędne twierdzenia próbując kogoś obrazić(czy to w elegancki czy mniej elegancki sposób.). Dlatego teraz nie uogólniaj bo zachowujesz się jak sfochowana nastolatka(WY WSZYSCY JESTEŚCIE BE, BO MI WYPOMINACIE). Głowa do góry, każdy jest tylko człowiekiem :-)
P.S. Przyczepiłbym się do mieszania polskiego z angielskim ale to nie sprawi że poczuje się fajnie, tylko pewnie wywoła dyskusję która jest niepotrzebna. W każdym razie brzydko to wygląda.
Życzę Ci Nvminer dobrego wieczora, mniej ukąśliwych forumowiczów i spokojnej nocy