Bardzo starych gier poszukuję

Witam. Dzisiejszy temat związany jest z tym i mój brat skołował za free jakiegoś laptopa. Po sprawdzeniu okazało się, że to Compaq M700. Procesor intel 700 mhz, 256 mb ramu i jakaś tam grafika. Na komputerze działa Tomb Rider i Heroes Might and Magic 2. Z tego co się orientuje Syrius Sam już nie idzie.

Szukam gier.. jakichś starszych lub naprawdę starych pokroju tych z gier telewizyjnych (nie mario) oraz jakichś starszym rpg, racing i innych z niezbyt wymagającą grafiką. Dla mnie to więcej czasu na kompie a dla niego radocha bo będzie miał tam gry. Każdemu dobremu człowiekowi, który poda linka z jakimś downloadem lub poda nazwę gry bardzo dziękuję.

Jak chcesz mieć starsze RPG to oczywiście Gothic.

Jazz JackRabbit 2 :)

Baldur 2 cześć Diablo Herosy III starcraft (jest piracki Bnet wiec multi za free) warcraft i dota oczywiscie Fallout TES morrowind The Secret Of Monkey Island styka nie?

Messiah

Omikron: The Nomad Soul

Vampire The Masquerade: Redemption

Wizardry 8

The Devil Inside

MDK

MDK 2

Betrayal At Krondor

@Magar: Morrowind na tym sprzęcie nie pójdzie, a nawet jeśli to zmuszenie go do działania na tyle dobrze, żeby gra nie była uciążliwa będzie niemal niemożliwe.

Nie tylko nie Messiah. Ta gra jest trochę dziwna.

Revenant

Nox

Jagged Alliance 2

AquaNox

Arcanum: Of Steamworks and Magic Obscura

Gothic też nie pójdzie.

Gothic też nie pójdzie.

Jesteś pewien? Pamiętam, że odpalałem Gothic'a na słabszym komputerze...

Heretic II

Może RTS Tzar staaaaaaaaaaara gra ja w nią pykam liczę że pójdzie !

Tak jestem pewien. Gothic ciął się okropnie, bo próbowałem.

Przyjmę każdy gatunek. Puki co na kompie znajduje się gta 2 i jakoś ciągnie.

Ooo zagapiłem się i podwójny post wyszedł. Przepraszam.

Duke Nukem 3d

The Sims 1 :D

SimCity

Co z tzarem na kompie brata? a oprocz Tzara polecam także Tibia !

Tzar to fajna strategia i już ją zassałem. Śmiga. Tiba nie pójdzie bo neta na lapku nie ma. :D

Dungeon Keeper 1 i 2

-Fifa 2000

-Rayman

-Stunt GP

-RC Cars

-Revolt

-Twierdza

-Quake

-Wolfenstein

-Medal of Honor: Allied Assault

Spróbuj coś z tego.

Leśne Skrzaty

Polanie

Diablo 2

Painkiller

Moje propozycje:)

Pontifex - tylko pierwsza wersja

Icy Tower

Elasto Mania

Ege of Empires najstarsze

Jakieś strategiczne, lub logiczne na necie poszukaj, tego jest mnóstwo, sporo mam na płytach niezbędnika z lat 2003-2009

- Abe Odyseey

- Super Frog

- North&South

- Europa Universalis 2 (całkiem ciekawe, ale tylko dla sympatyków)

- Battle For Westnoth (nie ma pewności, a raczej ślepy strzał. wersja 1.0.2 powinna pójść) - link

- Daggerfall

- Cannon Fodder 2

- Destruction Derby

- Fighting Force

- Carmageddon

Spróbuj czy ci pójdzie emulator snesa lub nesa (Nestopia dla nesa, Snes9x lub zSnes), w końcu nie należały one do najpotężniejszych sprzętów. Dużo ciekawych gier można tam znaleźć (nie mówie o mario).