Battlefield 3 vs Modern Warfare 3

Witam. Mam przyjemność zaprosić Was na mój kanał YT, gdzie będziecie mogli zobaczyć mały pojedynek pomiędzy Battlefield 3, a Modern Warfere 3. Zachęcam Was do dyskusji, która gra Wam się bardziej podoba, co Wam się nie podoba, na którą grę bardziej czekacie.(brakuje jeszcze PODSUMOWANIA, które właśnie się renderuje i jeszcze dzisiaj pojawi się na kanale)

Dodatkowo na kanale jest ogłoszony konkurs - zachęcam do wzięcia w nim udziału. (poszukajcie odpowiedniego filmiku, a dowiecie się szczegółów)

Zachęcam również do oglądania moich pozostałych filmików, komentowania oraz subskrybowania kanału.

Link: http://www.youtube.com/user/GeekGamerYT

Tworzysz bardzo fajne filmiki i piszesz bardzo fajne teksty. Chyba admin będzie musiał stworzyć rangę "Redaktor I VideoMaker" w jednym. ;)

Aczkolwiek trochę dałeś ciała w tym filmiku o Modern Warfare 3 wypisując tryby gry zamiast je po prostu opowiedzieć tak jak napisałeś. :P

Tworzysz bardzo fajne filmiki i piszesz bardzo fajne teksty. Chyba admin będzie musiał stworzyć rangę "Redaktor I VideoMaker" w jednym. Aczkolwiek trochę dałeś ciała w tym filmiku o Modern Warfare 3 wypisując tryby gry zamiast je po prostu opowiedzieć tak jak napisałeś.

Dzięki bardzo :) Wiesz, o tych trybach miałem właściwie tylko taką informacje co została wyświetlona na filmie. Stwierdziłem, że nie ma sensu o każdym mówić 4 słów, dlatego po prostu tak to rozwiązałem :) Chciałem też skrócić czas filmu, żeby mniej ważył :) W każdym razie dzięki za cenną uwagę, następnym razem postaram się raczej wszystko omawiać :)

Jak zwykle fajny filmik, bardzo przyjemnie się go ogląda oraz słucha.

A co do gier:

CoD MW3 - jak dla mnie jest naszpikowana skryptami co mnie odtrąca, a poza tym mało dynamiczna w przeciwieństwie do BF

BF3 - to będzie gra, którą kupię (ale najpierw nowy kombajn) trochę szkoda, że tak mało powiedziałeś o tej grze, ale to pewnie dlatego, że mało informacji jeszcze jest na temat owej gry. Wg mnie dużym plusem są pojazdy, które uwielbiam.

No nic, wielkie dzięki za zrobienie filmiku, który uświadomił mi, iż BF3 góruje nad MW3. No nic, do zobaczenia w grze, jak tylko wyjdzie oraz jak sprawie sobie nowy sprzęt.

P.s

Proszę się nie wypowiadać odnośnie tego co napisałem. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia.

Jak zwykle fajny filmik, bardzo przyjemnie się go ogląda oraz słucha.A co do gier:CoD MW3 - jak dla mnie jest naszpikowana skryptami co mnie odtrąca, a poza tym mało dynamiczna w przeciwieństwie do BFBF3 - to będzie gra, którą kupię (ale najpierw nowy kombajn) trochę szkoda, że tak mało powiedziałeś o tej grze, ale to pewnie dlatego, że mało informacji jeszcze jest na temat owej gry. Wg mnie dużym plusem są pojazdy, które uwielbiam. No nic, wielkie dzięki za zrobienie filmiku, który uświadomił mi, iż BF3 góruje nad MW3. No nic, do zobaczenia w grze, jak tylko wyjdzie oraz jak sprawie sobie nowy sprzęt.P.sProszę się nie wypowiadać odnośnie tego co napisałem. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia.

Wiesz, trochę się zdziwiłem bo niby dużo jest filmów z BFa, sporo na stronach piszą - ale jakoś informacji nie mogłem zebrać. Nie wiem czy to dla tego, że chciałem to szybko wyprodukować czy może ciężko mi było znaleźć jakieś nowe informacje warte przekazania. Osobiście serduchem jestem z BF3. BF2 to gra przy której spędziłem kawał życia. Wątpię, żeby 3 miała być tak dobra jak 2, ale na pewno będzie sporo zabawy :) Tak czy siak - mam zamiar kupić obie gry, bo jak mówiłem - idealnie się uzupełniają :)

Ja tylko do tematu dodam że wybieram BF3 a MW3 totalnie olewam. A to dlatego że BFBC2 zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i wątpię czy COD Black ops czy tam MW2 jest w stanie go przebić.

A i mam takie pytanie czy mógłbyś zrobić playlisty takie jak recenzje, porównania no wiesz takie tam pierdołki żeby mniej bałaganu było. Aktualnie myślę że jest to zbędne ponieważ filmików masz jeszcze mało no ale na przyszłość warto takie coś zrobić.

Ja tylko do tematu dodam że wybieram BF3 a MW3 totalnie olewam. A to dlatego że BFBC2 zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i wątpię czy COD Black ops czy tam MW2 jest w stanie go przebić.A i mam takie pytanie czy mógłbyś zrobić playlisty takie jak recenzje, porównania no wiesz takie tam pierdołki żeby mniej bałaganu było. Aktualnie myślę że jest to zbędne ponieważ filmików masz jeszcze mało no ale na przyszłość warto takie coś zrobić.

Co do playlist to mam to zamiar zrobić :) Chce to tylko pogrupować w odpowiednie kategorie, żeby łatwo można było wszystko znaleźć :) W każdym razie pracuje nad tym :) Dziękuję za sugestie :)

Co do samej gry, mi osobiście bardziej pasuje styl rozgrywki z BF3. Nie lubię małych map. Chcę mieć otwarty teren i móc dojść do punktu na 100 sposobów. Do tego pojazdy, które dają niesamowitą frajdę. W filmiku nie wspomniałem o udźwiękowieniu. Jeżeli BF będzie miał co najmniej takie udźwiękowienie jak Bad Company - orgazm w uszach zagwarantowany :)

Co do dynamiki to się nie zgodzę miałem MW2, BO i BFBC2 i dało się jedno zauważyć, cody mają mniejsze mapy i brak pojazdów, postać rusza się bardzo szybko, nie piszę już o zestawieniu poruszanie się akcja (strzelanie), dlatego wszyscy piszą, że to bardziej zręcznościówka.

BF ma spore mapy i pojazdy, ale największą bolączką są typy kradnące pojazdy i trzeba wtedy z buta dymać + kampiszony najczęściej ze snajperkami.

Niby takie same gry, ale całkiem inne i z całą pewnością każda znajdzie sobie amatorów, pewnie jak co roku cod pobije BF-a i jak zwykle każdy będzie się zastanawiał dlaczego :), chyba ludzie bardziej wolą "lekkie" gry

Ja już swojego preorderka na BF-a złożyłem ;)

W tej chwili CoD ma o wiele lepszą pozycję na rynku. Ostatnie 2 CoDa sprzedały się w nakładzie ponad 40 milionów. Bad Company 2 sprzedał się w nakładzie niecałych 10 milionów (po 3kk na każdą platformę). Ciężko będzie zrzucić CoD'a z pozycji lidera, szczególnie, że poza dobrym multi daje jeszcze sporo urozmaiceń rozgrywki (nowe tryby multi, 2 tryby coop'a, ciekawe tryby w grach prywatnych). BF tego niestety nie ma :/ Ale i tak obie gry będą miażdżyć mózg :)

Yyyy BF 3 nie jest blizej symulacji... To ciagle jest arcade. Chcesz posymulowac proponuje zagrac w ArmA2 albo za pare dni w Red Orchiestra 2. Zniszczenia nie czynia gre realna :)

Co do samego filmiku... bardzo na poziomie. Jak i wypowiedz.

Co do proby wplyniecia na decyzje ludzi co kupic... ja bym se to darowal... Sa fani jednego i drugiego. Oni juz beda wiedzieli co kupia ;).

Chodziło mi o to, że ma bliżej symulacji pola walki niż MW3 :) Battlefield posiada elementy, które przybliżają go troszeczkę do tej symulacji. Fakt, do ArmA 2 nie ma co porównywać BF'a bo wiadomo, że ArmA to czysta symulacja :)

Moim zdaniem CoD się nie utrzyma z powodu Call of Duty Elite. Jeżeli będziesz chciał być na bieżąco w grze będziesz zmuszony płacić abonament. W Polsce nie wróże takiemu posunięciu sukcesu. A co do Battlefield'a to moim zdaniem jeżeli da radę grać w miarę płynnie na starszych komputerach to przynajmniej na naszym rodzimym rynku zmiecie CoD'a. Widać to po zamówieniach przedpremierowych na gram.pl: http://www.gram.pl/pojedynek/

jak i CoD i MW nie ma co konkurować z BF nigdy w życiu :) w CoD nie polatasz samolotem helikopterem i bombowcami :) a slyszalem ze teraz napalm bedzie mozna rzucać :D

a wlasnie scigam bete BF3 tez mozecie juz pobierac 3,9gb :P

@sagan bf3 ma bardzo dobrze zoptymalizowana grafe 0 scinek na gamecorner gral koles na laptopie nie jakims tam za 10 tysiakow tylko zwykłym laptopie :D 2gb ram i karte nie pamietam ;p i bardzo aldnie grafa wygladala.

jak i CoD i MW nie ma co konkurować z BF nigdy w życiu w CoD nie polatasz samolotem helikopterem i bombowcami a slyszalem ze teraz napalm bedzie mozna rzucać a wlasnie scigam bete BF3 tez mozecie juz pobierac 3,9gb @sagan bf3 ma bardzo dobrze zoptymalizowana grafe 0 scinek na gamecorner gral koles na laptopie nie jakims tam za 10 tysiakow tylko zwykłym laptopie 2gb ram i karte nie pamietam ;p i bardzo aldnie grafa wygladala.

Szkoda tylko ze mapa do bety ssie na maxa. W ogole nie pokazuje mozliwosci gry. Ludzie jak sardynki cisna sie w waskich tunelach. Jak tak bedzie wygladac cala gra to ja podziekuje.

Gram w betę i się ciesze że preorderca nie złożyłem, dzięki nowej grafie gra straciła na płynności i jakoś już nie czuję tego funu.

Gra chodzi tak samo na medium jak i na low i wygląda po prostu tak sobie

CORE 2 DUO E8400 3.4GHz GEIL DDR2 4096MB PC800 2x2GB ULTRA EVGA GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3/256bit i sorki jak mam kupować nowy sprzęt żeby poczuć "możliwośći" to ja już wole kupić MW3 i mieć świetną zabawę bez dodatkowych kosztów.

A klient to jakiś crap masa bugów + teraz mi jeszcze jakieś freezy weszły, kóre mi grę zawieszają.

Podsumowując oprócz grafy nic nowego nie opłaca się sprzętu wymieniać.

B3 sam sobie samobuja strzela.

Na wyższych detalach gra potrafi przyciąć a jak się korzysta z aima to masakra

No tak, MW3 kolejny raz ten sam kotlet, tyle razy odgrzewany źe już niema smaku. Nie dziękuje.

Gram w betę i się ciesze że preorderca nie złożyłem, dzięki nowej grafie gra straciła na płynności i jakoś już nie czuję tego funu.Gra chodzi tak samo na medium jak i na low i wygląda po prostu tak sobieCORE 2 DUO E8400 3.4GHz GEIL DDR2 4096MB PC800 2x2GB ULTRA EVGA GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3/256bit i sorki jak mam kupować nowy sprzęt żeby poczuć "możliwośći" to ja już wole kupić MW3 i mieć świetną zabawę bez dodatkowych kosztów.A klient to jakiś crap masa bugów + teraz mi jeszcze jakieś freezy weszły, kóre mi grę zawieszają.Podsumowując oprócz grafy nic nowego nie opłaca się sprzętu wymieniać.B3 sam sobie samobuja strzela.Na wyższych detalach gra potrafi przyciąć a jak się korzysta z aima to masakra

Nie no blagam jak juz mam porównywać MW3 do BF3 to jednak wole BF3. Bo cala seria CoD to nic innego jak ciasne mapki gdzie z respa mozna rzucac granatami do innego respa. Poza tym LUDZIE. Czego sie spodziewacie po grafice z 2007 roku... GF 9800 512 DDR3? Co to jest? Nie dosc ze 512 to DDR3. Sorrka ale taka grafa to maxymalnie pod wlasnie CoD. Tu masz fizyke zniszczen i oswietlenia a dodatkowo wsparcie dla DX11... Taka karta to moze maxymalnie pozwolic ci sie cieszyc gra na LOW.

Zrozumcie... by cieszyc sie gra w BF3 TRZEBA miec grafike DOBRA grafike 1GB na DDR5.

Szkoda tylko ze mapa do bety ssie na maxa. W ogole nie pokazuje mozliwosci gry. Ludzie jak sardynki cisna sie w waskich tunelach. Jak tak bedzie wygladac cala gra to ja podziekuje.

Wiesz mysle ze do 5 bedzie caspian bored mapa bo jest do wyboru w becie ale 0 serwerow jest na niej prawdopodobnie bedzie dodana do bety zeby zobaczyc wlasnie latanie ogolnie pojazdy bo mapa jest ogromna :D

a te tunele nie sa takie male xD

Zagrałem dzisiaj w bf3... Boże jak ja nie cierpie gier uruchamianych z przeglądarki, jakiś idiota to chyba wymyślił. Freeza załapałem akurat gdy zaczynałem ogarniać, ogólnie to najbardziej chyba opłaca sie czołgać bo się jest strasznie mało widocznym i praktycznie przez pol mapy chyba bym przeszedl niezauwazonym... Nie podoba mi sie jak się postać czołga, w sensie odbijając magazynkiem o ziemie, pomysł z tym że za 2 wsadzeniem maga ma się więcej amunicji (1 w komorze + 30 z maga) był już gdzieś, chyba w crysisie. Tak to gra nawet obleci ale i tak narazie wole BC2...

Edit

jak zobaczyłem co napisałem to strzeliłem facepalma... napisałem wszystko zwyczajowymi aesgejowymi nazwami :D

Zagrałem dzisiaj w bf3... Boże jak ja nie cierpie gier uruchamianych z przeglądarki, jakiś idiota to chyba wymyślił. Freeza załapałem akurat gdy zaczynałem ogarniać, ogólnie to najbardziej chyba opłaca sie czołgać bo się jest strasznie mało widocznym i praktycznie przez pol mapy chyba bym przeszedl niezauwazonym... Nie podoba mi sie jak się postać czołga, w sensie odbijając magazynkiem o ziemie, pomysł z tym że za 2 wsadzeniem maga ma się więcej amunicji (1 w komorze + 30 z maga) był już gdzieś, chyba w crysisie. Tak to gra nawet obleci ale i tak narazie wole BC2...Edit jak zobaczyłem co napisałem to strzeliłem facepalma... napisałem wszystko zwyczajowymi aesgejowymi nazwami

Nie wiem czekam na tryb conquest... Jak i on mnie zawiedzie to pre-order cancel :). Nie lubie gier gdzie do rozgrywki nie moge poejsc taktycznie(flankowac, zakrasc sie etc.) A ten piepszony tunel z bety to jakas zabawa w wyrzynanie. 32 osoby tluka sie w jednym tunelu by bronic/atakowac 1 piepszony punkt. i do tego NIE da sie podejsc taktycznie... tam trzeba nacierac a noz widelec sie uda uzbroic. To samo jest z dostepem do broni. Nowi gracze sa dyskryminowani. BC2 jeszcze bylo o tyle dobrze ze nowe bonie byly wspolne. A tu.. kazda strona ma swoj arsenal to jeszcze do kazdej broni sa oddzielne odblokowania. I teraz jak grac na dystans gdy koles ma czystego M16 a wrog AK z uchwytem i PSO(odpowednik amerykanskiego ACOG'a). To qr** w koncu gra wojenna czy kolejny CoD? Idac w te strone juz zniszczyli scene klanowa.