Chciałbym dowiedzieć się od osób, które siedzą dłużej w BFach i CoDach (zwłaszcza tych najnowszych), coś o tym jak będzie się miała sprawa z kontynuacjami podanymi w temacie. Wiem, że gry jeszcze nie wyszły, ale wierzę, że są tutaj zagorzali gracze i wierni fani którejś z serii i zechcą się podzielić swoją cenną wiedzą na temat prognoz i komentarzy mediów w sieci na temat tych produkcji. Oczywiście liczę także na wasze własne, OBIEKTYWNE zdanie na ten temat.
Chodzi mi głównie oto, który oFPS będzie lepszy pod względem popularności / grywalności, fani której serii na pewno kupią i będą grali w najnowszą część, czyli czy nowsze części mają jakieś szanse się przyjąć w społeczności graczy i świadka E-sportowego.
Jak wiemy nie każda część CoDa była tą pozytywną kontynuacją , a taki BF3 nie miał technicznych możliwości aby dostać się do WCG, gdzie 4 część już ma owe szanse.
Bo wbrew opiniom, na takim twitch.tv dalej ogląda więcej osób CoDa (MW 3 i BO 2!) niż (jednego) BF3, a słyszymy, że ten drugi oFPS z pojazdami, jest o wiele fajniejszy od swojego rywala. Tak samo mecze na esl.tv gdzie BF3 widziałem może raz na głównej liście kanałów, a CoDa widuję o wiele częściej. Z tego powodu założyłem te zapytanie aby po części pomóc dla mnie, a także innym, rozstrzygnąć dylemat a pro po kupna i wkręcenia się w któregoś shootera. Przypominam, że premiery tych dwóch tytułów są tuż tuż.
Dzięki za każdą odpowiedź, pozdrawiam.