Battlefield Bad Company2

Czyli co do gry się nie pomylili... Ta gra miała być hitem, i chyba im się udało... Kurde, chyba sobie to kupie... Mam ochotę w to zagrać.

Grubas motywem jest to ze jak zabijasz kogos nozem zbierasz jego niesmiertelnik :) i potem on jest u ciebie w statsach :). Wlasnie znowu se troche pogralem... qrw*** ta gra wciaga na maxa :D.... marchewke rozgotowałem :(

http://www.cdaction.pl/news-11057/gorace-b...ersji-beta.html

Kto pierwszy ten lepszy :)

A ze juz beta trwa i troche pogralem(mam max lvl.. yea) moge sie wypowiedziec :D

2 rdzenie E8500 3.16Ghz, 4 GB ram DDR2, GF250 GTS 1GB DDR3(normalnie byl 275 :( ale jest w serwisie :( )

I gra chodzi na full bez AA na rozdziałce 1900x1200, Widac ze DICE zadbal o dobra optymalizacje swojego silnika na PC. Co do samej gry.... no jest dynamiczna, dzwieki(z tego zawsze slyneli w DICE) sa znakomite... okrzyki naszych kamratow o sniperze... wolanie o pomoc rannych zolnierzy. Gra jest oczywiscie Arcade, ale co ciekawe zainplementowali tu opcje opadania pociksow. Czyli jakas fizyka jest. Ale wielkim atutem sa zniszczenia. Po 15 minutach walki ciezkim sprzetem okolica naprawde zmienia swoj wyglad :)

Dla mnie glupota jest porownywac ta gre do MW2... ale jest to jakis styl ze tak sie wlasnie robi... Moja opinnia jest prosta. Kontrolowane dedyki, Punk Buster(lepsze to niz nic... a na pewno lepsze niz to co daje STEAM), bitwy na wieksza skale, mozliwosci dzialan taktycznych(powaga 1 mape mozna na wiele sposobow przejsc) zjada MW2 w calosci.

Jest jeden ale to mega wielki minus. Grafa nie kazdemu pasuje(mozliwe ze to przez mape bo zimowa i sporo ilosci swiatel) i brak mozliwosci lezenia(moze wersja Final/gold to poprawi)

A tak to znalazlem nowa milosc w FPSach :D

Ja też gram w bete i gra serio jest super tylko własnie ta zmowa mapa nie zabardzo mi przypadła do gustu. Jeśli ktoś chce key już dziś niech wejdzie na http://www.fileplay.net/keys . Tam o równej godzinie np: 17 rozdaja klucze to bety trzeba miec tylko konto i o równej godzinie szybko kliknać na napis który sie pojawi zamiast tego : Sorry there are no public keys currently left. Klucze naprawde działają bo sam stamtąd mam :)

Swoja droga, ta wersja beta jest okrjona troche. Jednym z elementow okrojenia, jest optymalizacja. Wiec pelna wersja bedzie dzialac duzo lepiej:).

Apropo, na minimalnych ustawieniach, na minimalnym sprzęcie klatkuje :P

Wiem, musze kupić przynajmniej karte graficzną :X

Odpaliłem na laptopie i... se zagrałem jeden meczyk na 20-15 Fpsach :P. Strasznie mi się podobało rozwalanie budynków te zniszczenia Uhh boskie. Mój laptop to nie demon szybkości w Cod 6 na nim gram z 60 FPsami na low. Z BF2C nie jest taki miło...o to w co jest uzbrojony mój laptop c2d 2.00 3Giga DDR2 GF 9300MG 256 DDR2

Odpaliłem na laptopie i... se zagrałem jeden meczyk na 20-15 Fpsach . Strasznie mi się podobało rozwalanie budynków te zniszczenia Uhh boskie. Mój laptop to nie demon szybkości w Cod 6 na nim gram z 60 FPsami na low. Z BF2C nie jest taki miło...o to w co jest uzbrojony mój laptop c2d 2.00 3Giga DDR2 GF 9300MG 256 DDR2

Hehehe jak chcesz miec laptopa do gier to musisz na niego wywlic minimum 5k :). laptopek z 2 rdzeniami 2Ghz i z taka karta to jedynie do pracy. :) ale w gry na tym sie nie pogra(szczegolnie te nowsze). Taki test. CoD6 fakt ruszy bo gra nie ma duzych wymagan. A odpal na tym Crysisa gre z 2007 :). Powodzenia :D

Hehehe jak chcesz miec laptopa do gier to musisz na niego wywlic minimum 5k . laptopek z 2 rdzeniami 2Ghz i z taka karta to jedynie do pracy. ale w gry na tym sie nie pogra(szczegolnie te nowsze). Taki test. CoD6 fakt ruszy bo gra nie ma duzych wymagan. A odpal na tym Crysisa gre z 2007 . Powodzenia

Wiesz mam nawet Crysisa oryginała sobie kupiłem za 50 zł w SP gram na low/med w 1280x800 a w MP 800x600 low/low :P nie wiem od czego to zależy. A tu bonus z MW2 xd KLIK Atomówka która ładuje się kilka minut

Dobra, przydajcie się może. Mam klucz, gdzie go wpisać? wchodze na ea tam i Battlefield klikam"beta" jakaś rejestracja, ale za ch*ja nie mogę tego zrobić. Gdzie wpisać ten klucz? Link proszę

@edit

Ok, mam. Jak coś to pisać na gg w razie gry ze mną. Spawn napisz :)

gg tutaj

Dobra, przydajcie się może. Mam klucz, gdzie go wpisać? wchodze na ea tam i Battlefield klikam"beta" jakaś rejestracja, ale za ch*ja nie mogę tego zrobić. Gdzie wpisać ten klucz? Link proszę@editOk, mam. Jak coś to pisać na gg w razie gry ze mną. Spawn napisz gg tutaj

Mówiłem że wróci szybciej jak bumerang :D

Może mnie wspomożecie i zafundujecie mi GF 250? :P

spoko ja nie dlugo kupuje nowa karte moge ci odsprzedac moja :D

Szkoda, ze w bc2 jest tak malo serverow hardkor. Sa duzo lepsze od normal, a jest ich mniej.

Szkoda, ze w bc2 jest tak malo serverow hardkor. Sa duzo lepsze od normal, a jest ich mniej.

Na chwile obecna nie ma dobrych serverow HC. Za duzo sniperow... a za malo atakujacych. Ostatnio gralem na paru po stronie atakujacej. Wygladalo to tak ze cala gorka byla za***ana sniperami a atakowaly moze 4 osoby :). Dodam tylko ze bylo nas 16 :D

Masz racje. Jak mnie wkurzaja snajperzy, ktorzy cala runde siedza na tej gorce i miast atakowac, campia przez 10 minut i mysla, ze sa dobrzy, bo maja score na +. Z moim stylem grania (rush, rush, rush, pierwsza linia na nogach xD), moge byc tylko pare fragow na +, a i tak dla teamu zrobie wiecej niz oni, bo np. Hackne OBJ. Swoja droga, na poczatku odbilem sie od tej gry, jesli chodzi o skilla. Gralem przez 5 lat w innego shootera, gdzie gra sie zupelnie inaczej, przez co moje poczatki w bc2 byly tragiczne. Teraz jest lepiej, ale nadal nie moge powiedziec, zebym byl dobrym graczem. Cholera, a przyzwyczailem sie do tego, ze jednak cos potrafie. No nic, bede musial od nowa uczyc sie grac.

I dobra wiadomosc! Dice zapowiedzialo, ze wprowadza juz w beta jakas optymalizacje, ktora sciagnie sie automatycznie- przez updater. Milo.

brak mozliwosci lezenia(moze wersja Final/gold to poprawi)

Uhm, slyszalem (nie wiem, czy to prawda), ze w finalnej lezenie ma sie pojawic. A teraz nie ma, bo to wersja prosto z ps3, a tam lezec sie nie da (jakies problemy sprzetowe, dunno). A teraz mi tego brakuje, bo cholera mnie bierze, kiedy chce sie gdzies schowac, a mi caly leb wystaje i dostaje HS'a :P.

@Up

Mi brak leżenia przeszkadza w cs :D

A ja nie będę sobie psuł niespodzianki betą i czekam do 5 marca :P. Ale będzie granie aż z zachwytu wróciłem na kilka dni do bf2 :D. Tylko po Conanie trochę budżecik okrojony muszę kasę zdobyć.

Pare dni temu wyszeld patch, ktory podnosi stabilnosc gry i dodaje par klatek, wiec beta dziala znacznie lepiej, a w wersji finalnej powinno byc jeszcze szybciej.

Już troche po premierze a tu taka cisze aż dziwne :P Można by było ci co mają bc 2 i mają zamiar grac stworzyć jakiś klan, jakiś komunikator ts lub vt jak chcecie i nic tylko grać bo samemu nudno. Chyba że już ma ktoś z was jakiś klan to jak przyjmujecie to pisać z chęcia dojde. :)

Ja nie grałem, ale wygląda na to, że DICE porzuci tą grę zaraz po premierze następnej części chyba, że ta część okaże się sukcesem na miarę Battlefielda 2. Pozostaję przy Battlefield heroes.

Moim zdaniem widać że ta gierka jest żywcem wyrwana z serii na konsole. Brak komendanta jak w BF2. Uproszczone strzelanie (chodzi o to że celownik wraca do pozycji z której zaczyna się serie) i inne tego typu pierdoły. Ale to się da przeboleć. Najbardziej wpieniało mnie to że nie mogłem sobie nawet glebnąć jak mi kałach przed nosem warczał a ja przeładowywałem koło jakiegoś kamyczka, nie wyobrażam sobie żeby snajper na wzniesieniu kucał zamiast porządnie się rozłożyć i zatopić w trawce.

Ja nie grałem, ale wygląda na to, że DICE porzuci tą grę zaraz po premierze następnej części chyba, że ta część okaże się sukcesem na miarę Battlefielda 2. Pozostaję przy Battlefield heroes.

Nastepna czescia po BC 2 ma byc BF1943.. I nie bedzie tak kasowy jak BC2. I jestem pewien ze BC2 okaze znaczna przebitka niz BF2.

Moim zdaniem widać że ta gierka jest żywcem wyrwana z serii na konsole. Brak komendanta jak w BF2. Uproszczone strzelanie (chodzi o to że celownik wraca do pozycji z której zaczyna się serie) i inne tego typu pierdoły. Ale to się da przeboleć. Najbardziej wpieniało mnie to że nie mogłem sobie nawet glebnąć jak mi kałach przed nosem warczał a ja przeładowywałem koło jakiegoś kamyczka, nie wyobrażam sobie żeby snajper na wzniesieniu kucał zamiast porządnie się rozłożyć i zatopić w trawce.

Gra wykorzystuje DX11 o czym konsole nawet nie moga marzyc. SIlnik jest dostosowany do wszystkich 3 platform. I tu wielkie brawa dla DICE za optymalizacje ktora jest naprawde na bardzo dobrym poziomie. Co do funkcji "gleba" na poczatku tez bylo to dla mnie bolem... ale jak zobaczylem ile jest zaslon za ktorymi mozna sie schowac.... bylo mi to obojetne. Swoja droga jak mam sie juz czepiac upadku na glebe... Dla mnie siechem na sali w FPSach bylo to ze moglem celowac, strzelac i poruszac cialem w pozycji lezacej(MW, MW2, CoD2, BFy).

Co do samej gry.... OOO K****!! Dawno nie widzialem sieciowego FPSa z takim rozmachem. Plac boju zmienia swoj ksztalt juz po dobrych paru minutach grania. Mozliwosc obslugi pojazdow poteguje tylko radoche z gry. Ogolnie jest to dla mnie taki sieciowy FPS na ktory czekalem od dawna.