Battleswarm: Field of Honor

Od razu uprzedzam, to nie żadna mini recenzja czy opis, po prostu chciałem napomnieć o ww. produkcji.

Otóż jakiś czas temu natknąłem się na Battleswarm: Field of Honor, gra aktualnie jest w fazie CB, jednak wczoraj umożliwiono założenie 4000 nowych kont.

Gra całkiem oryginalna, każdy kto w drugiej połowie lat '90 szalał za filmem "Żołnierze kosmosu" powinien chociaż z sentymentu sprawdzić ;)

Battleswarm: Field of Honor to połączenia shootera z strategią czasu rzeczywistego, tzn. możemy grać jako uzbrojony po zęby w "kosmiczny" arsenał osiłek, strzelając we wszytko co się rusza, lub stanąć po stronie "robali", prowadząc je do zwycięstwa jak w klasycznym rts'ie.

Oczywiście najbardziej miodnym trybem gry jest "ludzie vs hordy insektoidalnych obcych", ale są również tryby mieszane, gra nie będzie hitem, ale to dobry sposób na nudę, szczególnie, że instalka to jakieś 600mb.

Coś dla lubiących "Allien Shooter" i "Żołnierzy kosmosu", czysta sieka ;)

Strona główna:

http://battleswarm.net/game/

Rejestracja (liczba nowych kont ograniczona!):

http://battleswarm.net/create-new-account

Screen z gry:

000000.png

taki off... ten screen co dałeś mi jakoścholernie mocno z jednym miejscem w fallout 3 skojarzył...

btw mam już konto xd

Chłopie ja kocham ten film(serie) do dziś, obrazą byłoby nie skosztować tej gry. Dzięki wielkie za info .

W imię korporacji już ściągam ;).

@down

Klimat mi w zupełności wystarczy i ważne, że będę mógł ud***ć "robala" :).

Może troszkę źle to ująłem, wiec gwoli ścisłości: oczywiście gra nie nawiązuje do filmu, ale kipi jego klimatem, jeden z podstawowych modeli obcych - wypisz wymaluj jak z filmu, są też inne strzelające czymś w rodzaju niebieskiej "energii", jak te które zestrzeliwały statki, tylko ludzie lepiej wyposażeni i nie są już mięsem armatnim.

Tak czy siak, niech obywatele ściągają, a cywile trzymają się z daleka ;)

63 % majlord :P

Teraz patrze a pod moim nickiem widnieje napis "Początkujący Mag". Hmm wymagało by znaleźć jakiś avatar.

Behemokotyl mym bogiem, sorki nie mogłem się powstrzymać :D.

Ostrzegam , gra wygląda sporo gorzej niż na tym screenie :D. Ogólnie to gra tragiczna , nie polecam, ehh kolejna gra z grafiką sprzed 7 lat.., w sumie wszystko co możliwe poza grafiką również jest tragiczne, nie znalazłem żadnych pozytywów, na razie jest beta wersja, ale dosłownie garstka osób gra.

Ostrzegam , gra wygląda sporo gorzej niż na tym screenie .

Nie wiem na jakim sprzęcie i ustawieniach grasz, ale screen zrobiłem sam podczas gry i w zależności od map (i strony po której gramy - w trybie rts gra wygląda inaczej) to tak właśnie wygląda.

Mam pytanko czy tylko u mnie expa nie nalicza? : >

Co do gry to i tak za***ista :D i ten klimat, palce lizać.

Nie wiem na jakim sprzęcie i ustawieniach grasz, ale screen zrobiłem sam podczas gry i w zależności od map (i strony po której gramy - w trybie rts gra wygląda inaczej) to tak właśnie wygląda.

no ja wiem bo screen tak zrobiony, że dobrze wygląda(np. dla tych co nie grali, nie zauważą pikselowanego podłoża ;) na w/w screenie ), w rzeczywistości ta gra to totalna kaszana i pomyłka twórców, jedynie to interfejs wygląda na miarę nowej gry.

A pytasz o ustawienia graficzne, miałem na maxa, zresztą ta gra ma raczej bardzo przeciętne, /niskie wymagania.

Gra bardzo fajna, na myśl przywodzi trochę GoW. Grafika niczego sobie, na 2 letnim sprzęcie jest taka sama jak na powyższym SS'ie. Kolega hio odpalał ja chyba w Pegazusie. Jedyne czego nie rozumiem to system pokoi/serwerów oraz Combine i Consign. Widzę że w grze jest dużo ludzi, ja widzę jedynie mapę z kilkoma punktami. Niektóre mają dodatkowe ikonki oraz święcące się zielone punkty, niektóre nie. Pod nimi znajdują się zielone kreski w 2 rzędach. Wydawało mi się że to ilość graczy w pokoju, ale w takim razie max pokoi mogło by być 7 czy 8. Wytłumaczy ktoś?

Kilka SS'ów dla tych co nie wiedzą jak ta gra wygląda

000000m.th.png

000006.th.png

000007.th.png

000008.th.png

000010.th.png

000011.th.png

Dodam jeszcze, że ogien jaki spotykałem w tej grze jest chyba najlepszym spośród wszystkich znanych mi MMO000016.png

Noooo gra wygląda całkiem ładnie. grafika i wszystko. Moim zdaniem coś w stylu Transformers.

-.- nieważne co wpisze w nick nawet :dsaosadsapdas i tak jest zajęty,może już nie ma miejsc ;].Tak wogule ile ta gra zajmuje?

gra nie będzie hitem, ale to dobry sposób na nudę, szczególnie, że instalka to jakieś 600mb.

Czytamy ze zrozumieniem!

A co do gry to powiem jedno bo nie ma potrzeby więcej pisać... POBIERAM!

MietekssM po pierwsze naucz się wklejać screeny, a po drugie żal mi takich noobów, którzy nawet grafiki nie umieją ocenić, Ja grałem w wiele gier, tutaj grafika jest mierna, widać to dobrze poszczegółach, jak i cała gra, zero klimatu, itp..

Zresztą Ja tam się nie dziwię, dla takich ludzi, którzy mają odchyły psychiczne i grają w celestial destroyer, w dodatku twierdząc, że grafika tam jest dobra, to w battleswarm też będzie super grafa.

Nie lubię Robali , ale lubię Fps'y :D.

Sasysam może nareszcie jakaś porządna gra

Moim zdaniem coś w stylu Transformers.

Ależ w żadnym wypadku! Do transformers, jak się przekonałem podobny jest Zero Online, ale w żadnym wypadku nie to! Ta gra to konfrontacja 2 światów - RTS vs FPS!

MietekssM po pierwsze naucz się wklejać screeny, a po drugie żal mi takich noobów, którzy nawet grafiki nie umieją ocenić, Ja grałem w wiele gier, tutaj grafika jest mierna, widać to dobrze poszczegółach, jak i cała gra, zero klimatu, itp..Zresztą Ja tam się nie dziwię, dla takich ludzi, którzy mają odchyły psychiczne i grają w celestial destroyer, w dodatku twierdząc, że grafika tam jest dobra, to w battleswarm też będzie super grafa.

Czy tylko mnie drodzy forumowicze ten post rozbawił do łez?

MietekssM po pierwsze naucz się wklejać screeny

Zacznijmy od tego. Powiedz mi co jest złego w moim sposobie wklejania, a raczej umieszczania SS'ów?

zero klimatu, itp..

Klimat ta gra ma niemiłosierny. Właśnie zagrałem z fajnym teamem na Ice Land, zaliczyłem 2 deady i 350 (!) kille. To nawalanie z Gatlinga (moja ulubiona broń 4Ever) w setki robali jest za***iste. Do tego Robale-skorpiony, robale-giganty, robale-artyleria, robale-ściany itd. itd. Wymieniać można długo. Taktyki (gdzie postawić minę aby zadała jak najwięcej szkód, czy lepiej ubić największego i dać się trochę pokąsać mniejszym, ale za to nie przegrać gry? Albo wbijanie się w sam środek gówna, tylko dlatego że zauważyłem niebieski diamencik (czytaj itemik lub jakiś upgrade)... Ach kocham to!

takich noobów mają odchyły psychiczne

To tylko pokazuje, jak należy się odnosić do twoich wypowiedzi.

grają w celestial destroyer

Nawet nie wiem co to jest ;]

P.S. Zajrzyjcie do góry i pomóżcie z męczącymi mnie problemami, proszę was.

Zacznijmy od tego. Powiedz mi co jest złego w moim sposobie wklejania, a raczej umieszczania SS'ów?

Po prostu źle wkleiłeś. Nie widać nic na SS'ach i nie da się ich nawet powiększyć. Tylko to jest do zarzucenia.

hio2... FoH gra bez klimatu?! Buhahahaa

Mietek tam gdzie masz tą mapę lokacji itd. po lewej masz takie dwie zakładki, kliknij na tą bardziej na dole.

Jeszcze raz spytam, czy wam także nie nalicza expa??

Żal żal żal! Jaki ja bęcwał! Bwahahaha! Sorry, pomyliło mi się i usunąłem URL'a. Już poprawiłem

Jeszcze raz spytam, czy wam także nie nalicza expa??

Tak, każdemu nie nalicza expa. Lecz tylko kiedy gramy w zakładce na dole, która jest trybem praktyki/treningu. Prawdziwa gra rozgrywa się tylko i wyłącznie w pierwszej zakładce. Przykro mi, że zmarnowałeś pewnie kilka godzin gry ;/

Haha, dostałem z diamencików 2 snajperki. Poszły na aukcję, po 3000. Dałem jeszcze jakieś armorki po 1000. Może ktoś kupi, a ja będę miał kaskę ;] W ogóle shop jest bardzo obszerny. Są 2 waluty - za real kasę, której dostajemy na start 1000. Dla porównania broń kosztuje +/- 400 tej kasy ma 30 dni. Także całkiem spoko. Do tego możemy za nią kupić jakieś pancerze, granaty, miny, tarcze itd. Jest też sekcja "gold", gdzie możemy praktycznie to samo kupić za walutę, którą zdobywamy po każdym meczu i misji, a tych jest wiele(od łatwych - kliknij "Shop"/odczytaj wiadomość - po zabij 1000 robali, zdobądź 30 flag itd, itd. Jest kilak serwerów: Rookie - do 3 lvl, Novice - dla każdego, Expert - od 3 lvl, Pro - od 8 lvl i serwer dla klanów. A propos - może jakiś klanik walniemy? Nie wiem tylko ie kosztuje założenie ;]