Witam otóż jak na razie grałem we wszystkie gry BioWare (zaczynając na baldur gate kończąc jak na razie na Mass Effect 2, nie mogę doczekać się premiery ME 3) i mam do was pytanie. Czy ktoś zna może jakieś sekrety w Mass Effect. (ciekawe sekrety, typu broń lub jakiś pancerz) Jeszcze jedno pytanie, czy warto pozbierać kasę i kupić na konsole Dragon Age II czy kupić już teraz Dragon Age (niestety mój komputer nie spełnia wymagań dlatego chciałem sobie kupić na konsolę)
BioWare
Dragon Age 2 nie ma zbytniego powiązania fabularnego z pierwszą częścią, więc możesz śmiało kupować. Mi osobiście pierwsza część bardziej się podobała. W dwójce fajniejsze są tylko walki.
Możesz zdobyć broń gethów w misji "rekrutacyjnej" Tali. Wystarczy przejść ją na najtrudniejszym poziomie.
Jeśli posiadasz najlepszą broń ciężką to załatwisz ludzkiego żniwiarza na dwa strzały.
Jeszcze nie sprawdzałam, ale przypuszczam, że jak namieszasz w dodatku do jedynki "Bring Down the Sky" to odbije się to na ostatnim dodatku do dwójki "Arrival".
Dragon Age 1 jest nieco rewolucyjnym RPG, wreszcie posiada fabułę, ilość sposobów dojścia do każdego zakończenia jest masa, przez co gra fabularna faktycznie wciąga, a system walki nie jest zły, i nawet stanowi pewne wyzwanie.
Dragon Age 2 posiada bardziej kinowy klimat, ścieżki rozwoju fabuły są pojedyncze, zwłaszcza względem początku, z czasem jednak to jak wygląda fabuła zależy od tego kogo będziemy posiadali w drużynie, przez co względnie dwa razy przechodzona gra da dwie różne historie, po prostu o tym samym początku. Jest to efekt bardzo przypominający Baldurs Gate gdzie również fabułę tworzyła drużyna gracza, gry są właściwie na podobnym poziomie, można mnie za to wieszać na krzyżu ale zdania nie zmienię, fabularna budowa DA2 i BG2 jest niemal identyczna! Jedyną różnicą jaka istnieje w starym dobrym BG2 jest fakt, że staruszek który przeszedł do klasyki jest znacznie bardziej rozbudowany, a gra dłuższa.
System walki w DA2 ma więcej świateł, ciekawsze efekty, kilkanaście litrów krwi więcej (wręcz szpanerskie ilości), walki są jednak nieco banalne na łatwym i normalnym poziomie trudności, jednak na trudnym i najtrudniejszym poziomie, zaczynają być wyzywające.
mhm rozumiem miło mi, że widzę tu tak dużo fanów tych dwóch serii gier .
Ja przechodzę Dragon age 1. Bardziej go polecę niż 2 ponieważ jest bardziej w staroszkolnym stylu.
haha "nowe, oldschool'owe rpg" xD. Niestety boje się, ze nigdy nie znajdę już takiej gry jak serie Mass Effect
Faktycznie Mass Effect (zwłaszcza 2) jest świetny. Jeśli chodzi o DA to druga część bardziej przypomina ME, jeśli Ci na tym zależy.
@Down: Wiem. Szykuje się ostra jazda
Piolczu niestety w zimie tego roku skończy się seria ME gdyż wyjdzie 3, hmmm no cóż nie moge się doczekać ^^
niestety w zimie tego roku skończy się seria ME gdyż wyjdzie 3,
Skończy się tylko historia Sheparda (<3<3
). Gier w uniwersum ME będzie więcej.
To ja chce, żeby w następnych częściach główny bohater był Salarianinem albo Turianem
@Down: W sumie fajnie byłoby zagrać po "ciemnej stronie".
To ja chce, żeby w następnych częściach główny bohater był Salarianinem albo Turianem
Albo Żniwiarzem lub Quarianinem
Piolczu a nie lepiej sam wybrać rasę? (ja osobiście zagrał bym kroganinem lub turianem bądź Drell (to ta rasa jaką był Thane, lub pocisnąć na hardkora i zrobić z siebie Zniwiarza XDD)
Z wyborem ras byłoby świetnie. Niestety to raczej za dużo robty dla BioWare.
Hmmm myślę, że by im się udało to zrobić tylko teraz za bardzo zajmują się Mass Effect 3 by pomyśleć o czymś takim. Poza tym zmieniło by to całą fabułę gdyż tutaj chodzi o Przymierze, o wojnę w której ludzkość jest najważniejsza
w 3 podobno Jakieś statki prawdopodobnie Żniwiarzy lecą na Ziemie ?? tak było w out filmiku ME2
Mhm masz rację poczekaj prześle ci link do traileru 3
Dla mnie BioWare skonczyl sie na KoTOR : P. Wszystko co potem bylo juz duzo gorsze.
Ale to oczywiscie kwestia gustu, bo gry sie zwyczajnie zmienily, dzieki czemu zyskaly nowych odbiorcow, a stracilu kilku starszych. Jesli mow ao Dragon Agw 2, to chyba jednak warto kupic. Gra jest ograniczona, walka zalosna, prostota wali po oczach, miasta sa martwe, gra prowadzi nas po sznureczku, nie ma kiedy pomyslec, nie ma zagadek...Ale gra sie przyjemnie. Bo fabula jest calkiem niezla, a i dialogi tez trzymaja jakis poziom (choc sposob ich wybierania jest slaby). Dla mnie DA 2 jest na 6-/10, ale jesli podobaja ci si enowe gry BioWare, to dodaj do oceny dwa oczka i baw sie dobrze : ). W jedynke grac nie musisz (ta jest lepsza jelsi chodiz o walke, itp. Ale za to gorsza fabularnie), bo nie ma wiekszego zwiazku miedzy obiema czesciami.
Mhm masz rację poczekaj prześle ci link do traileru 3 tutaj jest pokazana walka o Ziemię
Fajne hehe chyba rozdupcza ziemie i będzie tak jak z Proteanami
Dzz rozumiem twoje zdanie, dla mnie nawet KoTOR 2 nie był tak dobry jak jedynka, ale jednak po zagraniu w Mass Effect zakochałem się w tej grze ^^