BioWare

Nie dla maniakow, a dla elity :)

Każdy po trochu ma rację, ale najbardziej podoba mi się wypowiedź Grafi'ego, bo ma rację RPG są zrobione dla elity. Dla ludzi, którzy wolą trochę pomyśleć i pograć niż durnie trzymając lewy klawisz myszy rozstrzeliwać co kolejnych wrogów. Czy ktoś może wie gdzie jeszcze zdobyć Blood Dragon Armor do Mass Effect

Niestety "prawdziwym" rpg który wyszedł ostatnim czasy jest Dragon Age. Mimo że posiada kretyński świat, questy i irytującą dla niektórych fabułę jest to najlepsza pozycja.

Panowie tworzymy Filmową wersję Mass Effect, ktoś się pisze? XD

Dzz szczerze to nie widziałem nawet na oczy jak wygląda Wiedźmin czy Dragon Age ,gdyż mój komputer odmawia posłuszeństwa. Grałem w Tormenta, icewind dale, Migh and Magic lub Wizards 8 kilka lat temu i do tych gier chce mi się zawsze wracać bo mam do nich wielki sentyment. Znam te gry bardzo dobrze i były to moje pierwsze na PC. Co do muzyki i filmu mogę się zgodzić ,że kiedyś tworzono lepsze niż dziś ,aczkolwiek dziś także zdarzają się dobre piosenki lub produkcje filmowe. Nie chce mi się trochę wierzyć ,że od 2003 lub 2004 r. wszystkie RPG itp. są to lipne gry. Nie wiem, może brakuje pomysłów? Kontynuacje gier zazwyczaj nie wychodzą.

Troszkę zboczyliśmy tematu :)

Uwierz mi, ze tak jest. Zagraj kiedys (albo lepiej nie...) w te nowe RPGi (Wiedzmin akurat jest ok), a sam sie przekonasz, ze od 2005 roku wszystko sie posypalo. Chyba pierwszym syfem, jaki wydalo BioWare, byl Jade Empire. To ci chyba ruszy, zagraj, dodac do beznadziejnosci tej gry jeszce 10 piontosw, a przekonasz sie, o co nam chodzi, kiedy piszemy, ze gry RPG kiedys byly lepsze.

Mi Jade Empire się podobało. Podobają mi się też inne nowe cRPG. Nie znaczy to jednak, że nie lubie starszych tytułów (jak np.Baldur's Gate, Planescape). Oldskulowe cRPG niestety umierają. Trzeba się z tym pogodzić.

Zna ktoś sposób na zdobycie pancerza Blood Dragon Armor do Mass Effect 2?

Chyba był potrzebny jakiś kod z pudełka od Dragon Age. O ile myślimy o tym samym pancerzu..

Hmmm zdaje mi się, że myślimy o tym samym i chyba masz rację. No trudno już go nie zdobędę ^^

Witam otóż jak na razie grałem we wszystkie gry BioWare (zaczynając na baldur gate kończąc jak na razie na Mass Effect 2, nie mogę doczekać się premiery ME 3) i mam do was pytanie. Czy ktoś zna może jakieś sekrety w Mass Effect. (ciekawe sekrety, typu broń lub jakiś pancerz) Jeszcze jedno pytanie, czy warto pozbierać kasę i kupić na konsole Dragon Age II czy kupić już teraz Dragon Age (niestety mój komputer nie spełnia wymagań dlatego chciałem sobie kupić na konsolę)